Michał M pisze:Zacytuję ustęp z niemieckiego forum: "Kiedyś, jak naszym obrońcom nie szło, to zawsze było - ale na szczęście z tyłu jest Olli. Teraz jest - obrońcy musicie dać radę, bo z tyłu jest RenseSaLi pisze:Rense aż tak ci podpał w tym sezonie ?:) ja bym go zostawił jeszcze i najwyżej za rok pobił sie o Adlera,". I to chyba najlepiej oddaje całokształt. Druga runda mnie tylko utwierdza w tym myśleniu, wczoraj przecież musieli go znów wyręczać obrońcy (np Oddo), a on miał co najwyżej nieporadne interwencje. Włącznie z tym dziwnym odbiciem strzału Oezila z początku spotkania.
Co do Adlera, to ten też ostatnio nie błyszczy, nie na tyle przynajmniej, żeby wywalać 20 mln euro. Zostawmy tą młodzież typu Adler i Neuer, dajmy im zdobyć szlify w innych klubach (upadki wzloty), a sami weźmy doświadczonego (i taniego) bramkarza jakim jest Enke. Taki jest mój pogląd na tą pozycję.
Wiem ,że zdecydowanie obniżył loty ale nie wiem czemu widze w nim jednak potencjał dużo większy niż Rense. A co do Rensing'a ja na ten sezon mimo wszystko daje mu spory kredyt zaufania poprzez presje bycia 1 Gk FCB i następcą Olliego jeśli w przyszłym sezonie dalej tak będzie to dopiero go sprzedać.
SaLi pisze: no i mimo wszystko oddo bym zostawił bo na Lell'a patrzec juz nie moge.
a właśnie mi sie wydaje ,że byłby za tyle do wyciągnięcia i byłby świetną alternatywą Lahma na prawej ( w obliczu przyjscia Zyrkowa )Michał M pisze:Tak, tylko znając filozofię transferową Bayernu, to jak zostanie Oddo, to możemy zapomnieć o nowym bocznym obrońcy. Też bym wolał Oddo jako opcję rezerwową (o ile Milan nie chciałby go za więcej niż 2 mln euro) a Lella bym spuścił, ale to jest mało realne. Poza tym, Lell uzupełnia nam kontyngent Niemców (12 potrzeba w pierwszej kadrze).
Mnie równiez Voeller by pasował, ciekawe transfery ostatnio przepraowdził w L'kusen m.in. Augusto, Helmes to też jego sprawka ? bo wiem że jużod dłuższego czasu był zaklepany dla Bayeru? i również kategrocyznie nie chciałbym Aloofsa wydaje mi sie ,że jest z podobnej gliny ulepiony co Uli w kwesti transferówMichał M pisze:W tym wariancie, który zaprezentowałem, ławka byłaby świetna:SaLi pisze:a co myślisz o obsadzie ławki i następcy Uliego ?
Butt - Breno/Lell, Ottl, Altintop, Schweinsteiger/Ze Roberto, Baumjohann, Olic. W odwodzie juniorzy typu Badstuber i Thomas Muller. Brak marudzących gwiazdeczek typu Podolski i nic nie wnoszących graczy typu Borowski. Ech, te marzenia...
Ławka w sumie nie jest aż taka ważna. I tak juz nie wrócimy do przełomu stulecia, gdzie można było sobie sadzać Tarnata, Zicklera i Scholla na ławie, i wiedzieć, że jak będą musieli wejść z ławki, to zagrają nie gorzej a może i lepiej niż ci schodzący. Nie to co wczoraj, gdy zobaczyłem, że najpierw Podolski zmienił Bastiana, a potem Donovan Lella, no to po prostu wiedziałem, że nie tylko, że nie zagrają lepiej, ale pewnie, że i gorzej (i się nie pomyliłem). Najpierw jednak trzeba pomyśleć o pierwszym składzie.
Właśnie do tego pije nam potrzeba jakości na ławce, której nie mamy a która jest tak kluczowa wobec LM, oprócz 2/3 wzmocnien do 1 składu licze również na załatanie dziur na ławce ( wiem wiem, to mogą byc tylko marzenia )
Co do Ulliego - sam nie wiem, co myśleć. Z jednej strony żal, że odejdzie (choć z drugiej strony, nie nazbyt daleko), z drugiej, może czas już na świeższe podejście do zagadnień przede wszystkim transferów. Ucieszył mnie news o Voellerze, ale to chyba jednak plotka była. Natomiast chyba bym nie chciał gościa typu Klaus Allofs, że już nie wspomnę o Magathcie jako sportdirektorze
Chyba najlepszym wariantem byłby podział ról - zarządzanie finansami specjaliście, a kwestie sportowe dla byłego piłkarza jak Kahn czy Scholl