AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 590

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2867

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 06 mar 2009, 18:47

Babel pisze:Co, kogo raduje...
Ta i czego ktoś nie chce widzieć.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 06 mar 2009, 19:13

Wiesz Chlopaczek, że w tym sezonie mieliśmy tylko dwa karne? W tym jeden w ostatniej kolejce? A przypomne Ci faul Ambrosiniego w derbach, mecz wyjazdowy w Lecce, a może wspomniana reka z Torino. Ten paraliż sedziowski działa w dwie strony, jestem pewny że jeszcze nie raz usłyszymy od błednych decyzjach i to nie tylko na korzyśc Interu. Po prostu czekam na video do wgladu dla sedziego w czasie meczu, bo wtedy 90% forumowiczów piszacych bzdury przestanie pisac dyrdymały i przestanie wklejac te tabele z dupy. Niestety Platini woli jeszcze dwóch sedziów latajacych przy bramce (oby sie chłopcy nie pozabijali o słupki mocujace siatke). Od poczatku sezonu trwa nagonka na Inter i co - sedziowie widzac, bedac pod naciskiem prasy, gwizdaja pod Inter. Poczekaj, predzej urosne 20 cm niż w to uwierze. W sezonie 06/07 czyli w sezonie po calciopoli sedziowie w ogole nic nie gwizdali dla Interu, tylko wtedy nie było rywalizacji wiec Interisci nie narzekali. Wezcie po prostu przełknijcie fakt, że gracie w tej chwili o wiele słabiej od Interu, bo zasłanianie własnej degrengolady błedami/prawie błedami arbitrów staje sie bardziej zalosne niz one same. Juventus w prezencie dostał mecz z Viola i 3 punkty w meczu z Katanią i jakoś nikt na nich nie ogniskuje uwagi. Zreszta nie mam zamiaru brnąc w tak idiotyczne teorie.

Nie wiem do której wypowiedzi Mourinho pijesz, ale jeśli do tej o której myśle to ostatnie 20 stron tego tematu to nic innego jak pisanie tego co wam palce na klawiature poniesie.
Zakładam, że chodzi o pozycje Milanu i tabele, nazwijmy ją dla niepoznaki, tabelą rzeczywista.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 06 mar 2009, 19:23

Babel pisze:
Zakładam, że chodzi o pozycje Milanu i tabele, nazwijmy ją dla niepoznaki, tabelą rzeczywista.
Sram na tą tabelę, to tylko ciekawostka nic nie znacząca. Prawda jest taka, że Milan na miejsce wyżej jak 3 na razie nie zasługuje. A chodzi mi o to, że ty jako kibic Interu ciągle bagatelizujesz błędy sędziowskie na korzyść twojego klubu, szczególnie mecz z Romą to pokazuje.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 06 mar 2009, 19:33

Rezus pisze:A chodzi mi o to, że ty jako kibic Interu ciągle bagatelizujesz błędy sędziowskie na korzyść twojego klubu, szczególnie mecz z Romą to pokazuje.
Coś dzwoni, ale nie bardzo wiesz w którym kościele. Nie bardzo wiesz na jakiej płaszczyznie toczy się dyskusja a chcesz rozdawać w niej karty.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 06 mar 2009, 19:46

:haha: Nawet nie mam zamiaru komentować, bo szkoda palców.

Ktoś wie czy Flamini jest zdrów :?: Bo tak na jednej stronie zauważyłem, że stary dziad, który nie powinien u nas grać jest tam umieszczany w przypuszczalnych składach.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 06 mar 2009, 19:46

Jaki faul Ambrosiniego w meczu derbowym (jak mniemam na karnego)? Moze o meczu derbowym nie dyskutujmy bo jezeli tam komus sedzia pomogl to raczej Interowi.
Generalnie nie wiem po co wplotles w cala sprawe watek Milanu. Nie zauwazylem zeby ktos ta tabela probowal usprawiedliwic taka a nie inna pozycje w lidze rossonerich. Jej nie da sie usprawiedliwic bo po prostu w tym roku bardzo slabo gramy i co nie tylko ja zauwazylem Milan na pozycje lidera nie zasluguje.
Wy za to tez tak dobrze nie gracie zeby miec tyle punktow przewagi ile macie. Sedziowie czesto myla sie na wasza korzysc i nie potrzeba wgladu w wirtualna table zeby to dostrzec. Mourinho z tego tytulu moglby troszke przystopowac zamiast atakowac druzyny rywalizujace z druzyna przez niego prowadzona. Za czesto wasz trener stosuje zasade ze najlepsza obrona jest atak.
Tyle dobrze ze na chwile obecna nie mozemy byc podejrzen o jakies korupcyjne dzialania mistrza Wloch. Ot jak pisalem obsade sedziowska dopada dziwny paraliz gdy gwizdza wasze spotkania. Zbyt czesty bo wiadomo ze na korzysc innych zespolow tez sie myla. Dobrze by bylo gdyby kibice Interu zachowali troche przyzwoitosci i przyznali ze pare punktow sedziowie wam podarowali zamiast jeszcze grac pokrzywdzonych jak to czasami obserwuje w komentarzach pod newsami.No ale skoro Mourinho nie daje dobrego przykladu to ciezko wymagac to od jednostek kibicowskich.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 06 mar 2009, 20:20

http://www.youtube.com/watch?v=VQpQ_f15 ... re=related
Stankovic zbyt długo zwlekał, ale nie usprawiedliwia to faktu że Ambrosini spowodował jego upadek i nie dotknał futbolówki (chyba ze potrafi dotykac piłki przez nogi rywala - szacun).

Chlopaczek powiem szczerze nie rozumiem Cie zupełnie. Piszesz coś o komentarzach, o wynisołości czy bucie kibiców Interu a rozmawiasz ze mna, osoba, która notabene jest z drugiej strony barykady. Nie rozumiem zabiegu. Widzisz, moge sobie pisać a i tak każdy w moich wpisach widzi co zechce (kolega Rezus). Nie chce mi się dalej produkowac - po prostu przeczytaj jeszcze raz moje posty, albo wpisy kolegów po szalu i jeśli którys z błedów został zanegowany lub zbagatelizowany to za każdy stawiam Ci browara na nastepnym zlocie. Co innego jest wklejanie dla równowagi (gromy sypiace sie na Inter) interpretacji Colliny, czym innym jest analiza zachowania Mario (Tottiemu takich karnych to chyba z tuzin odgwizdali), a czym innym próba wycierania Interem własnych braków. Rozumiem i popieram reakcje Mourinho, ja tez bym nie pozwalił aby ktoś jechał po mnie, moich zawodnikach, mojej pracy jak po łysej kobyle. Zatrważajace jest robienie z Mourinho wroga publicznego nr 1. Ancelotti przed sezonem pozwolił sobie na kiepski żart - Mourinho madrze się odgryzł i tak winny jest Mourinho. Co by nie zronił i tak bedzie winny. Czytajac prase i media włoskie mozna dojśc do wniosku że za kilka lat Interem i Mourinho bedzie można straszyć dzieci. Szkoda, że we włoskiej piłce sami wrażliwcy.

Karawana jedzie dalej, i bedzie coraz silniejsza.

pzdr

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 06 mar 2009, 20:45

Babel pisze:http://www.youtube.com/watch?v=VQpQ_f15 ... re=related
Stankovic zbyt długo zwlekał, ale nie usprawiedliwia to faktu że Ambrosini spowodował jego upadek i nie dotknał futbolówki (chyba ze potrafi dotykac piłki przez nogi rywala - szacun).
Sytulacja niejednoznaczna. Pilka zostaje wybieta w bok a Stankovic nawet nie protestowal. Moze ze wstydu ze nie trafil w takiej sutuacji? Ciesze sie ze po pieciu powtorkach w tym jednej z kamery pod bardzo dziwnym katem mozemy otworzyc dyskusje na temat czy Ambrosini w tej sytuacji faulowal.
Sadzisz ze mozemy wybaczyc glownemu ze nie byl ustawiony na poprzeczce bramki Milanu? Wtedy by dostrzegl ze byc moze jakies przewinienie tam bylo.
Babel pisze:Chlopaczek powiem szczerze nie rozumiem Cie zupełnie. Piszesz coś o komentarzach, o wynisołości czy bucie kibiców Interu a rozmawiasz ze mna, osoba, która notabene jest z drugiej strony barykady. Nie rozumiem zabiegu.
Ciebie mam akurat za rozsadnego chlopaka. Ty jako jeden z nielicznych kibicow Interu mozesz wypiac piers i przyjac prawde na klate. Bez zbednego kluczenia.
Z tego i tylko z tego powodu pisze to do Ciebie.
Babel pisze:Rozumiem i popieram reakcje Mourinho, ja tez bym nie pozwalił aby ktoś jechał po mnie, moich zawodnikach, mojej pracy jak po łysej kobyle. Zatrważajace jest robienie z Mourinho wroga publicznego nr 1. Ancelotti przed sezonem pozwolił sobie na kiepski żart - Mourinho madrze się odgryzł i tak winny jest Mourinho. Co by nie zronił i tak bedzie winny.
Przyznaj sie jestes fanboyem Mourinho? :>
Babel pisze:pzdr
Z Bugiem (nie obrazam niczyich uczuc religijnych - to taka rzeka).

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 06 mar 2009, 20:58

Wali mnie ta sytuacja Stankovica. Wygralismy tamten mecz przy pomocy sedziego, ale po prostu krytyka arbitra zawsze wieksza jest gdy pomyli się na korzyśc Interu niz gdy myli sie na niekorzyść. Ja mysle, że postronni kibice czytajacy te wszystkie lamenty juz na starcie sa uprzedzeni do Interu (uciekam od oceniania stylu gry). Jako jedyny (no przysłodziłem sobie, jako nieliczny) walcze o zdrowy rozsądek w ocenie, czasem przeginam, ale robie w to w słusznym celu. Ju noł mi.

Niewielu mam idoli, nie mówiac już o autorytetach, których raczej nie posiadam. Od fascynacji czymś do powstania w mojej głowie autorytetu jest daleka droga. Mourinho jest teraz po własciwej stronie i cieszy mnie, że broni Interu. Swiaczy to o jego zaangażowaniu, identyfikowaniu się z grupa, z klubem. To sie ceni. A dziwi mnie to, że oczekujecie od Mourinho że odejdzie od swjego znaku rozpoznawczego, czegoś (megalomanii) co powoduje że jest jednym z najbardziej charyzmatycznych trenerów na swiecie. Wrażliwcy sie znaleźli!

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 07 mar 2009, 17:51

Kadra na Atalantę:
Abbiati, Dida, Perucchini, Antonini, Bonera, Darmian, Jankulovski, Maldini, Mattioni, Senderos, Zambrotta, Beckham, Cardacio, Emerson, Flamini, Pirlo, Inzaghi, Pato, Szewczenko, Viudez.
Pięknie. Nie mamy w kadrze żadnego z ofensywnych pomocników - Viudez jest zagadką, mam nadzieję, że jutro wejdzie jednak.
W bramce na pewno Abbiati, później Antonini z Zambrottą na bokach obrony (Jankulovski ma zagrać w pomocy, mam więc nadzieję, że Carlo nie wymyśli nikogo innego na boki :roll: ), w środku marzy mi się Bonera - Senderos, ale prawie na pewno zagra Bonera z Maldinim. Dalej wpomocy pewnie Flamini, Pirlo i Jankulovski, przed nimi Beckham jako ofensywny pomocnik ( :lol: ), a w ataku prawie na pewno PiPa, czyli Pato-Pippo. :wink:
Szkoda, że Carlo wyjdzie 4-4-2 tylko dlatego, że jest zmuszony do tego przez ilość i charakterystykę pomocników, a nie dlatego, że to dla Milanu najlepsze wyjście.

Atalanta jednak będzie grała bez dwóch najlepszych piłkarzy z przodu - Floccariego i Doniego bodaj - więc przynajmniej na tyłach powinno być lżej niż tydzień temu. Optymistyczny scenariusz więc na jutro jest taki, że wystarczyć będzie błysk z przodu Beckhama/Pato/Pirlo/Pippo, jedna bramka, a później Atalanta będzie miała poważny problem, żeby nam coś wcisnąć.
Ale coś czuję, że ani nie będzie miała poważnego problemu, ani nie będzie takich błysków... :roll: Kolejna ciężka przeprawa się szykuje.
Jednak jako że gramy na San Siro rezultat musi być jeden - zwycięstwo.

Donosi Fakt ( :lol: ):
Ma dopiero 19 lat, a już zachwycają się nim w AC Milan. Latem tego roku Michał Miśkiewicz może zadebiutować nawet w pierwszej drużynie słynnego klubu z Mediolanu - donosi "Fakt".

Półtora roku temu Miśkiewicz trafił do Milanu z Kmity Zabierzów. Zaczął występować w drużynie Primavera i spisywał się w niej tak dobrze, że trener Carlo Ancelotti w nagrodę umożliwił mu treningi z pierwszą drużyną.

- Kiedy któryś z bramkarzy pierwszego składu ma kontuzję lub odpoczywa, ja go zastępuję. Radzę sobie przyzwoicie, zdarzyło mi się odbić kilka groźnych strzałów Kaki czy Ronaldinho - zdradza "Faktowi" Miśkiewicz.

Młody Polak trenował z pierwszą drużyną Milanu dwadzieścia razy. Wystarczyło to, by trener bramkarzy "Rossonerich" stwierdził, że przed nim świetlana przyszłość. Pochwalił go też Christian Abbiati.

Po sezonie Miśkiewicz może na stałe dołączyć do pierwszej drużyny. Najprawdopodobniej odejdą Dida i Zeljko Kalac, a ich miejsce zajmą gwiazdor z wielkim nazwiskiem i utalentowany junior - czyli właśnie Polak.

Jeśli w młodzieżowej lidze Miśkiewicz będzie grał tak, jak w ostatnich dwóch spotkaniach, w których obronił dwa rzuty karne, w Milanie nie powinni mieć wątpliwości, że 19-latek o doskonałych warunkach fizycznych (194 cm, 92 kg) zasługuje na miejsce w szatni obok Kaki, Ronaldinho czy Davida Beckhama. Byłby on pierwszym Polakiem w wielkim mediolańskim klubie. Tak naprawdę już nim jest, ale zespoły młodzieżowe to jeszcze nie to samo. Czekamy na debiut w pierwszej drużynie!
Fajnie by było, ale... Nie wierzę w to, że do klubu przyjdzie gwiazdor z głośnym nazwiskiem na pozycję bramkarza, więc koncepcja redaktorów jest dość mało prawdopodobna. Jednak za rok, dwa mógłby do pierwszej drużyny dołączyć - lata całe nie mieliśmy (poza Offredim, o którym słuch zaginął) bramkarza z primavery poważnie branego pod uwagę pod kątem pierwszego składu, choćby jako regularny trzeci bramkarz.
Po odejściu Didy i Kalaca Miśkiewicz mógłby być trzecim, ale...
Pewnie będzie nim ten Dommaruma (pisownia zmyślona ;) ) :wink:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 718

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 07 mar 2009, 18:16

co do Miskiewicza to ciekawi mnie czy to prawda.nibcy koncepcja ze Dida i Kalac odchodza raczej prawdopodobna ale transfer "glosnego" nazwiska raczej nie.wcale sie nie dziwie bo o glebszej analizie mozna dojsc do wniosku ze Abbiati to nas najlepszy transfer tego mercato.ciekawe czy Misiek wogole trenuje z pierwsza kadre bo udzielal sie on swego czasu na jednum polkim portalu Milanu i nie bylo zadnej takiej wiadomosci.no coz zobaczymy.

Szkoda, że Carlo wyjdzie 4-4-2 tylko dlatego, że jest zmuszony do tego przez ilość i charakterystykę pomocników, a nie dlatego, że to dla Milanu najlepsze wyjście
na konferencji Carlo powiedzial ze atak Pato i Pippo jest idelany..

na liscie pilkarzy nie powolanych jest okolo 6 a moze i wiecej pilkarzy ktorzy normalnie graliby w pierwszym skladzie lub sie o niego ocierali...
Ostatnio zmieniony 07 mar 2009, 18:47 przez mete, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 07 mar 2009, 18:46

mete, Primavera Milanu trenuje w ośrodku Milanello i z tego co jest mi wiadomo to właśnie z pierwszą drużyną, więc nie sądzę, żeby kłamał w tej sprawie. Jeszcze do niedawna był piłkarzem Berrettich, ale w połowie sezonu przesunięto go do Primavery, gdyż jeden z bramkarzy (Donnarumma) doznał kontuzji. Miśkiewicz rozegrał już cztery spotkania i z tego co wiem to obronił dwa karne, wpuścił tylko jednego gola. Zobaczymy, co przyniesie przyszłość...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 718

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 07 mar 2009, 18:48

Ewa_ z wypowiedzi Miskiewicza mozna wywnioskowac ze nie trenuja razem.Misiek mowil ze tylko gdy ktorys z bramkarzy jest kontuzjowany to go zastepuje...

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 07 mar 2009, 18:58

Możliwe, ale obiło mi się o uszy, że właśnie Primavera trenuje z pierwszym zespołem. Dowiem się u dobrego źródła to dam znać jak to wygląda ;)

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 07 mar 2009, 19:03

A on jest którym bramkarzem Primavery? Wiem, że jest zapisane, że w ostatnich 2 meczach obronił 2 karne, ale może jest takim super-rezerwowym jak Manninger :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”