Artykuły prasowe warte przeczytania - Strona 18

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2897

Re: Artykuły prasowe warte przeczytania

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 07 mar 2009, 13:44

W Polsce chyba więcej osób jest uzależnionych od alkoholu niż od narkotyków, ale wiadomo, że prohibicja się nie opłaca bo państwo na tym zarabia. Dobrym krokiem jest próba wprowadzenia piwa na stadiony, ale niestety wiele osób żyje dalej przeszłością i się oburza jak tylko o tym usłyszy. A rzucanie frazesami, że ktoś się napije lampki wina jest dla mnie komiczne, dwie czy trzy to już bardziej. :wink:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 07 mar 2009, 14:11

Ciemnogród niestety. Do Złotych Ust się nawet nadaje.

Macie jeszcze to chociaż być może już było -
Śmiech. Wkleić Ci 10 innych artykułów, które mówią zupełnie coś innego? Tak naprawdę ani ja ani Ty na 100% nie wiemy jaka jest prawda, bo nie prowadziliśmy tych badań. Złapałeś się jednego artykuły które Ci pasuje i będziesz innych wyzywał od ciemnogrodów. Zaiste żenujące. Pozdro światły człowieku :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 mar 2009, 14:16

Żenadą jest pisać, że alkohol to zwykły trunek a narkotyki i rzeczy z tym związane to jeden wielki syf i nic pozytywnego. Tylko i wyłącznie do tego się odnosiłem. Skrajna ignorancja. Cały ten post Mendeza to jakiś mało śmieszny żart w najlepszym wypadku.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 07 mar 2009, 14:16

Wybacz, ale ja nie np. nie teoretyzuje. Sam palę zioło i jakoś do głowy mi nigdy nie przyszło, żeby sięgnąć po heroinę. I zdecydowana większość osób, które znam ma tak samo.

A do kilku zdań napisanych przez Berika i Mendeza mogę odnieść się cytatem.
"Nie ma cienkiej lini między ganją a crackiem (wiesz)
Jeśli jest to między piwem a denaturatem (też)"
Płomień 81

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 07 mar 2009, 14:27

Narkotyki mozna podzielić na miekkie i twarde tzn. ze wzgledu na ich działanie, nie na legalne i nielegalne tzn. ze wzgledu na "widzi mi sie" panów urzedników. To pierwsza sprawa. Druga. Juz czekam na dziesiątki artykułów Kamila232 podważające raporty badan WHO na przykład. Na byle onecie, byle uzytkownik jest to w stanie podważyć.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 mar 2009, 14:29

Kamil232 pisze:Wkleić Ci 10 innych artykułów, które mówią zupełnie coś innego?
Tak.
Kamil232 pisze:Tak naprawdę ani ja ani Ty na 100% nie wiemy jaka jest prawda, bo nie prowadziliśmy tych badań.
Mendez wie.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 07 mar 2009, 15:10

Poszukaj w google mi się nie chce i to nie było celem mojej wypowiedzi. Śmieszy mnie tylko wyzywanie od ciemnogrodów bo złapał się akurat jednego artykułu. Więc napisałem, że jest wiele innych które mówią zupełnie co innego. I trzeba by w tym siedzieć by wiedzieć jak to jest naprawdę. Zdobyć większą wiedzę na ten temat. Wysłuchać jednej jak i drugiej strony i ich argumentów. A po Tobie tego nie widać, przeczytałeś jeden artykuł w przekroju, i już 100% prawda. A kto twierdzi inaczej to ciemnogród :lol: I tylko oto mi chodziło.
W przekroju też pisali, ze Kwaśniewski jest podsłuchiwany i Marcinkiewicz i Miller i w ogóle wszyscy są podsłuchiwani i śledzeni i że jest pełzający zamach stanu i że grożą nam rządu autorytarne, w ogóle demokracja się kończy i zapadają rządy stasi i Securitate :haha:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 07 mar 2009, 16:33

Za to w ogole nie śmieszna wydaje Ci się dyskredytowanie wiedzy Mentora. Przeciez on na pewno nic nie wie i opiera sie na jednym artykule z Przekroju. Nie wiem na jakich podstawach to wnosisz, ale zapewne na wysłuchaniu argumentów jednej i drugiej strony o które apelujesz.
Kamil232 pisze:Więc napisałem, że jest wiele innych które mówią zupełnie co innego.
Napisałes to fakt, ale ich nie podałeś bo Ci się nie chce szukac w guglu. One przeciez na pewno sa, szkoda ze nie dałes nam szans na poznanie ich merytorycznej strony. Może byśmy sie z nimi zmierzyli, ale przecież się nie znamy, bo opieramy swoja wiedze na jednym artykule.

:haha: :haha: :haha:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 mar 2009, 19:11

Kamil232 pisze:I tylko oto mi chodziło.
Skoro tak to czytanie ze zrozumieniem się kłania. Nie pierwszy już raz zresztą.

Zacytowałem konkretną wypowiedź i tylko do tej konkretnej wypowiedzi się odnosiłem. Tutaj nawet nie ma co tłumaczyć bo to się rzuca w oczy po prostu. Zacytuję tylko jeszcze raz:
MENDEZ pisze:Alkohol jest dozwolony bo jest zwykły trunek, który przy odpowiednim "dawkowaniu" nie wyrządzi Ci szkód (piwko czy wino) ale można oczywiście przedawkować, tak samo jak leki (po niektórych też nie powinno się prowadzić).
Narkotyki i rzeczy z tym związane to jeden wielki syf i nic pozytywnego. Tym bardziej, że siegają po nie, ci którzy nie znają umiaru - bądz tak im się wydaje
Tak głupie, że aż śmieszne. Można ją rozbić na części pierwsze o obalić jak pół litra na dwóch, ale po co?

Artykułów przeczytałem dużo więcej. Dyskusji również przeprowadziłem sporo. Część nawet w ramach zajęć na uczelni.

PS: Znam 439 innych artykułów popierających moje stanowisko, ale nie podam linków bo mi się nie chce. Poszukaj sobie.
PPS: :hahaha:
PPPS: Polska Partia Palaczy Syfu

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 07 mar 2009, 19:14

Za to w ogole nie śmieszna wydaje Ci się dyskredytowanie wiedzy Mentora. Przeciez on na pewno nic nie wie i opiera sie na jednym artykule z Przekroju. Nie wiem na jakich podstawach to wnosisz, ale zapewne na wysłuchaniu argumentów jednej i drugiej strony o które apelujesz.
Po jego stylu i wyzywaniu od ciemnogrodów i wklejaniu jednego artykułu 10 razy.
Napisałes to fakt, ale ich nie podałeś bo Ci się nie chce szukac w guglu. One przeciez na pewno sa, szkoda ze nie dałes nam szans na poznanie ich merytorycznej strony. Może byśmy sie z nimi zmierzyli, ale przecież się nie znamy, bo opieramy swoja wiedze na jednym artykule.
Wpisz sobie w google: szkodliwość marihuany i dostaniesz jak tak ich pragniesz.Nie wypowiedziałem swojego zdania na temat szkodliwości marihuany, na temat tego arytukłu i czy facet który tam pisze ma racje czy nie. Mi to do niczego nie potrzebne. Chodziło mi jedynie o wyzywanie od ciemnogrodów, bo ktoś uważa że zioło to syf. Dla mnie to śmieszne i żenujące i tyle.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 mar 2009, 19:22

Kamil232 pisze:Po jego stylu i wyzywaniu od ciemnogrodów i wklejaniu jednego artykułu 10 razy.
Widzę, że strasznie Ci leży na wątrobie ten artykuł i bez przerwy do tego wracasz. Pisałem już to, ale napiszę raz jeszcze - nie wyzywam od Ciemnogrodu za to, że ktoś marihuany nie lubi. Wyzywam za sposób myślenia i argumentację zupełnie oderwaną od logiki i rzeczywistości.

Raz jeszcze zacytuję o zadam kilka pytań. Może pomożesz mi odnaleźć sens Kamil:
Mentor pisze:Alkohol jest dozwolony bo jest zwykły trunek, który przy odpowiednim "dawkowaniu" nie wyrządzi Ci szkód (piwko czy wino) ale można oczywiście przedawkować, tak samo jak leki (po niektórych też nie powinno się prowadzić).
Narkotyki i rzeczy z tym związane to jeden wielki syf i nic pozytywnego. Tym bardziej, że siegają po nie, ci którzy nie znają umiaru - bądz tak im się wydaje
Alkohol przy odpowiednim dawkowaniu nie wyrządza krzywdy - czy nie to samo dotyczy marihuany?
Narkotyki to jeden wielki syf i nic pozytywnego - tutaj przydałoby się rozwinięcie zarówno co do syfu jak i czegoś pozytywnego. Czym pozytywnym jest alkohol?
Tym bardziej, że siegają po nie, ci którzy nie znają umiaru - bądz tak im się wydaje
Tego to w ogóle nie rozumiem.

Pomożesz Kamil?

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 08 mar 2009, 1:51

Alkohol przy odpowiednim dawkowaniu nie wyrządza krzywdy - czy nie to samo dotyczy marihuany?
Owszem. Wszystko jest dla ludzi. Ale to, że ja mam takie zdanie i że Ty masz podobne nie zmienia faktu, że on może mieć inne i to od razu nie oznacza, ze jest ciemnogrodem.
Czym pozytywnym jest alkohol?
Wina pomagają w trawieniu, Browar rozpuszcza kamienie w nerkach etc. Pogadaj z dziadkiem na pewno Ci opowie o staro polskich zwyczajach.

No, a teraz za pomoc należy się 5 zł.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 08 mar 2009, 2:18

Kamil232 pisze:
Czym pozytywnym jest alkohol?
Wina pomagają w trawieniu
Kobietom w ciąży nie jest wskazane misiu. Także 5 zł na loda weź od mamy. :D

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 08 mar 2009, 2:39

jak chcecie się licytować co jest szkodliwe a co nie to mogę wtrącić, że marihuana jest najlepszym środkiem przeciwbulowym dla osób chorych na raka podczas chemioterapii bo jako jedyna nie wywołuje skutków ubocznych :wink:
gdzieś też słyszałem, że pomaga astmatykom, ale na to nie ma chyba konkretnych badań...
Trawienie czy moczopędność przy tym to mały pikuś :P

a tak przy okazji, dlaczego Marihuana jest samym złem a alkohol nie skoro:
-nie powoduje uzależnienia fizycznego, a fajki i alkohol tak
-nie można jej przedawkować (nie stwierdzono przypadku) a alkohol tak
-ma mniej substancji tokszycznych niż fajki i alkohol
:?:
osobiście z trawką nie mam nic wspólnego, ale jestem ciekaw...

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 08 mar 2009, 2:55

Mentor pisze: A w programach informacyjnych regularnie podają przypadki wypadków śmiertelnych spowodowanych alkoholem. I co?
I spowodowanych narkotykami też znajdziesz przypadki. Zmęczeniem, gapiostwem, złą pogodą itd także.
ciekawe co on brał, ale jak dobrze dostrzegam to kibic Arsenalu więc może tylko mecz oglądał a później musiał jakoś odreagowywać stres :think: :wink:
Cris7 pisze:Sam palę zioło i jakoś do głowy mi nigdy nie przyszło, żeby sięgnąć po heroinę. I zdecydowana większość osób, które znam ma tak samo.
'zdecydowana większość' :!:
Poza tym o czym to niby ma świadczyć? Bo ja znam osoby takie jak Ty i Twoi koledzy a także takie które niewinnie zaczynały a teraz ukrywają się bo mają długi. Inne wyłudzały od rodziny pieniądze. Znam też przypadki że kogoś już nie ma na świecie.
Ale także że ktoś zabił się przez alkohol mimo że inni piją a żyją i nie wpadli w nałóg. Jednemu mniej potrzeba a innemu więcej by się uzależnić.

Poza tym we wklejanym tutaj artykule do którego głównej tezy się nie będę odnosił jest jedno takie głupie zdanie że co 10 osoba się uzależnia jak dobrze pamiętam. To powiedzcie mi ile osób spożywających alkohol się uzależnia. Jedna na 100, mniej? Bo ja znam wiele spożywających i nie są oni uzależnieni.
Zresztą te wszystkie cyferki można rozwalić o kant stołu bo nikt tak naprawdę nie jest w stanie podać dokładnych danych.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”