Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 mar 2009, 20:26
Wilmore

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 10 mar 2009, 20:44
a tymWilmore pisze:Rozumiem, że prasa wymyśliła sobie dodatek do biletu na rzecz opraw w Lechu
jest spora.cloner pisze:a jeszcze inni zbierają haracz na oprawy i kary
Jeśli to dotrze do ciebie to super: we włoszech chwalą nasze oprawy jak i kibice w Polsce a GW uważa nas za bydło!! To oni są bydłem. A palenie flag i szalików do opraw meczowych nie należy. A ja przynajmniej nic takiego nie przypominam sobie na meczu Lecha.Wilmore pisze:odpalanie rac i flag i bijatyki między kibicami?
Jak długo idioci stadionowi będą robić takie rzeczy, tak długo prasa będzie je nagłaśniać, zupełnie słusznie zresztą.
Przykre, że GW zrobiła Ci z mózgu papke, przykreWilmore pisze:P.S. 100% poparcia dla ITI i zakaz stadionowy za wulgarne okrzyki. Przykre, że kibic Legii nie potrafi dopingować bez okrzyków na tych, dzięki którym klub istnieje.
MENDEZ

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 mar 2009, 20:54
Wilmore

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 10 mar 2009, 21:11
Ale o co Ci chodzi!? Ty chcesz połączyć wszystkie możliwe zachowania ludzi, którzy byli na meczu w postać każdego kibica? Tzn ja pale szale, robie gnój na starówce, rozbijam wiaty i jednocześnie tworze super atmosfere na stadionie, tak?Wilmore pisze:Fajnie, czyli jeśli kogoś pobiłem, to nic mi się nie stanie, bo przy okazji jestem wzorowym ojcem i wszyscy powinni mnie uznawać za wspaniałego człowieka?
Ale nikt tu nikogo nie tłumaczy. Zresztą ktoś kto pali szaliki i umawia się na ustwaki to nie jest KIBIC i od tego zacznijmy.Wilmore pisze:To, że kibice robią fajne oprawy, to nie tłumaczy tego, że niektórzy kibice palą szaliki innych ekip i szukają okazji do bójki.
O, a to ciekawe pytanie. Serio. W Poznaniu jak jesteś kibicem Lecha i pójdziesz na mecz i bedziesz chciał iść do chaty to bardzo wątpie, że coś ci się stanie. Prędzej potkniesz się o krawężnik i złamiesz kręgosłup. Inaczej sprawa wyglada jak jest mecz wyjazdowy. Zazwyczaj są to wyjazdy autobusowe lub pociągiem i w samym mieście danego klubu nic ci się stać nie powinno bo zwyczajnie masz wszędzie policje, która odprowadza cie na stadion i z powrotem.Wilmore pisze:Jaką gwarancję ma Iksiński, że idąc na Lecha/Legię/Wisłę/Ciurex Czarnowąsy po meczu nie dostanie w twarz od kibiców rywali?
MENDEZ
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 10 mar 2009, 21:30
Na szczęście ten stadion nie jest jeszcze domem ITI.Co do ITI - jeśli ktoś mnie obrazi w moim domu mam prawo go wyrzucić za drzwi, bo zrobił to u mnie.
Zico_FCI
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 10 mar 2009, 21:51
Hmmm, żadnej gwarancji. Tak samo żadnej gwarancji Ci nie mogę udzielić, że nie dostaniesz wpierdol jutro wracając z pracy.Jaką gwarancję ma Iksiński, że idąc na Lecha/Legię/Wisłę/Ciurex Czarnowąsy po meczu nie dostanie w twarz od kibiców rywali? Dopóki się będą działy takie rzeczy, pewności mieć nie będzie. Więc trudno mu się dziwić, że nie chce iść na mecz, skoro po nim istnieje szansa na oberwanie po twarzy.
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 10 mar 2009, 21:57
Tez prawda. Ale po drugiej stronie barykady masz podobnie. Pseudo znawcy z LL i Stowarzyszenie Bosmana zwane Sklw. Podaje przyklad Warszawy bo jest ona jakby to powiedziec terenem wojny. Czasem trzeba zobaczyc tez na swoje podworko.cloner pisze: Jak te żałosne pseudo-dziennikarzyny przestaną tak pisać, to wtedy na mecze zaczną chodzić całe rodziny![]()
Bo tu nie chodzi o samo bezpieczeństwo, chodzi tylko i wyłącznie o świadomość bezpieczeństwa. (a to spora różnica)
Bienias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 10 mar 2009, 22:01
Jeśli masz na myśli legialive.pl, to jest to dobry serwis, jedyny jaki czytam z innych klubów w Polsce. Dobre opisy od strony kibicowskiej, z którymi trudno mi się w większości nie zgodzić. A co do Bosmana, osobiście go nie znam, ale słyszałem o nim z opowiadań kibiców u nas (takich po 30-40 lat) - wiele dobregoPseudo znawcy z LL
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 10 mar 2009, 22:11
Bienias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 mar 2009, 23:34
http://olimpijska2.pl/index.php?option= ... cle&id=288Oświadczenie SKK PB w/s "spottersów"
Wtorek, 24 Marca 2009 23:10
Niedawno pojawiły się informacje w mediach, jakoby na stadionie Polonii Bytom mieli pojawić się tzw. "spottersi", czyli policjanci współpracujący z kibicami. Jest to o tyle dziwna wiadomość, gdyż obiekt Polonii jest jednym z najbezpieczniejszych w Polsce. W związku z tą sytuacją, swoje oświadczenie wydało Stowarzyszenie Kibiców Klubu Polonia Bytom, publikujemy je w niniejszym artykule.
Treść oświadczenia:
"Stowarzyszenie Kibiców Klubu Polonia Bytom, ze zdziwieniem przyjęło informację o kolejnej policyjnej inicjatywie pogłębienia inwigilacji środowiska kibiców za pomocą tzw. „spottersów”. Tym bardziej dziwi nas, że wybrano grono sympatyków Polonii jako grupę pilotażową, w sytuacji kiedy z naszym udziałem od dawna nie dochodziło do żadnych nagannych zajść podczas imprez sportowych. Kibice Polonii nie potrzebują pogłębienia inwigilacji i zmniejszenia swobód obywatelskich i to w swoistą nagrodę za pozytywne zachowanie.
Cała akcja policji jest typową medialną wydmuszką. Kibice w Polsce są od dawna inwigilowani na granicy łamania konstytucyjnych swobód obywatelskich, bo jak inaczej nazwać praktyki takie jak przymusowe przedstawianie się do kamery policyjnej wraz z podaniem adresu pod groźba nie wejścia na imprezę sportową? Polska policja od lat stosuje wszystkie praktyki które miałyby w/g doniesień medialnych wejść w zakres obowiązków spottersów. Od lat zarówno przy komendach miejskich, jak i przy komendzie wojewódzkiej istnieją komórki zajmująca się inwigilacją i rozpracowywaniem środowisk kibiców. Cała akcja „spotters” to niepotrzebne dublowanie etatów i marnowanie pieniędzy podatników w dobie kryzysu, dla pustej medialnej propagandy pozorowania intensywnych działań przed Euro 2012.
Nie rozumiemy samej idei tej akcji, bo policja ma za zadanie pilnować przestrzegania ładu prawnego, a nie organizować życia kibiców. Stowarzyszenie Kibiców Klubu Polonia Bytom jest jednym z najprężniej rozwijających się stowarzyszeń kibiców w Polsce. Ten sukces organizacyjny osiągnęliśmy wyłącznie sami, zahartowani naszą bytomską biedą. Nie liczyliśmy i nie liczymy na jakakolwiek pomoc ze strony policji, prosimy tylko o jedno: panowie nie przeszkadzajcie, bo poradzimy sobie sami, jak do tej pory.
Zarząd S.K.K. P.B."
Redakcja serwisu Olimpijska2.pl również nie może wyjść z "podziwu" i pragnie złożyć z tego miejsca serdeczne "gratulacje" dla twórcy/ów ów pomysłu. Mamy nadzieję, że akcja "spotters" zostanie zablokowana i "policyjni szpiedzy" nie trafią na polskie stadiony.
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 25 mar 2009, 0:11
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 mar 2009, 8:49
Tak nie może byćKibice w Polsce są od dawna inwigilowani na granicy łamania konstytucyjnych swobód obywatelskich, bo jak inaczej nazwać praktyki takie jak przymusowe przedstawianie się do kamery policyjnej wraz z podaniem adresu pod groźba nie wejścia na imprezę sportową?
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: lucas86 » 25 mar 2009, 8:57
Tylko problem jest w tym, że na trybunach tego jak to nazwałeś "bydła" jest tylko mały % reszta to normalni kibice, ale właśnie przez to bydło całość kibiców jest postrzegana zarówno przez media jak i społeczeństwo jak jakiś margines społeczny. Jeśli na jakimś stadionie dojdzie do choćby małej awantury to zaraz trąbią o tym wszystkie media, a jak już kibice robią coś fajnego to już jakoś nikt o tym nie mówi. Niesamowicie drażni mnie ta sprawa, zwłaszcza że często słyszę z ust moich znajomych jak na meczach się zabijająWilmore pisze:Jestem jak najbardziej za taką inicjatywą, jeśli tylko będzie sensownie organizowana. Kibole i bydło na trybunach same sobie zasłużyło długoletnimi "staraniami" o to, by było traktowane jak bydło, a nie kibice.
Jeśli to ma wesprzeć wyłuskiwanie z trybun co bardziej krewkich i głupich kiboli, to 100% poparcia. Ale pewnie - jak zwykle - skończy się na słowach i obietnicach.
lucas86
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 mar 2009, 9:00
Wilmore jest trenerem. To oczywiste, że wszyscy w Polsce szkoleniowcy są skorumpowani, same złodzieje i oszuści!! Kibice chodzą na mecze, a te mendy sprzedawali meczelucas86 pisze:To tak jakby dajmy na to na ulicy wśród dużej grupy ludzi szedł złodziej i od razu wszystkich powinni nazwać złodziejami
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 25 mar 2009, 9:06
Może. Jest to gdzieś zakazane? Zabronione?cloner pisze:Tak nie może byćNie można z góry zakładać, że ktoś jest bandytą. A niestety może być jeszcze gorzej.
Wilmore
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio