Valencia CF (zbiorczy) - Strona 69

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: Valencia CF (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 10 mar 2009, 21:25

Sammyy pisze:Dla mnie Ximo gra na tym samym poziomie co rok temu... problem w tym, że cała drużyna gra katastrofalnie i na tle innych może wyglądać nieco lepiej.
Poniekąd masz rację... ale w tym sezonie widać jest chęci i stara się chłopak. Na tle innych jest wyróżniającą się postacią, ale racja - do dyspozycji z czasów pobytu w Sevilli to mu brakuje dużo ... :x
Sammyy pisze:Czasem zerkałem na newsy, ale jak zdecydowałem się swego czasu na poczytanie komentarzy to mi się odechciało ^^
Racja... Tzn sama strona jest ok. Kiedyś byłem bliski współpracy z nimi, ale nie wszyscy rządzący tam są poważni.. No a w komentarzach to tragedia goni żenadę... Dzieci Neo tam mają pełne pole do popisu...

Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 63

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 10 mar 2009, 21:30

bartbuks pisze:zaglądacie czasami na vcf.pl??
Tylko i wyłącznie dla Ligi Typerów ;P No może od czasu do czasu przejrzę newsy...

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 11 mar 2009, 1:26

bartbuks pisze: Trafił na ciężki okres i na pewno nie można go skreślać, gdyż może być niedługo jednym z bardziej doświadczonych zawodników, który będzie musiał podźwignąć drużynę, gdy nastąpi nieuchronna wg mnie wyprzedaż. Dajmy mu czas
Ja go nie skreślam. Jestem po prostu fanem Ajaksu, a nie Valencii :wink:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 12 mar 2009, 17:08

Na prosbe Liska przenosze dyskusje tutaj :wink:

Otoz ogladalem wczorajszy program Revista de La Liga, emitowany na skysports w ktorym David Villa mowil, ze to ze nie otrzymuja pensji nie ma wiekszego wplywu na ich gre. Rozmowe z nim przeprowadzil Guillem Balague, ktory w programie tez duzo mowil, o braku wyplat dla waszych pilarzy.

To jak wiec jest - Villa i Balague mijaja sie z prawda, a pilkarze otrzymuja pensje?

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 12 mar 2009, 17:27

Hmmm
Faktem jest to, że klub miał zaległości w płaceniu. Miały one być uregulowane, lecz tak naprawdę ciężko jest stwierdzić czy problem jest rozwiązany...
vcf.pl pisze: Prominentni działacze klubu nie zamierzają bezczynnie patrzeć na upadek instytucjonalny, ekonomiczny i sportowy Valencii. Były prezydent Jaime Orti, prezes Agrupación de Peñas, zrzeszającej wszystkich socios Valencii - Jaume Part, a także Joaquín Ríos-Capapé i Eduardo Escartí, wychodzą z propozycją odkupienia akcji Juana Solera przez specjalnie do tego założoną Fundację Valencii, która za pomocą demokratycznych metod, miałaby sprawować kontrolę nad klubem.

El Proyecto Savia Nueva - jak nazwana została nowa inicjatywa znanych działaczy Valencii - szuka ratunku dla Valencii w finansowym wysiłku całej społeczności fanów i drobnych akcjonariuszy. To oni mieliby odkupić akcje Juana Solera, zdobyć pakiet większościowy udziałów w klubie i wesprzeć finansowo Valencię, pogrążoną w ekonomicznej zapaści.

Pomysłodawcy projektu mają długoterminowy plan wyprowadzania Valencii na prostą, ale na razie ujawnione zostały tylko niektóre szczegóły: przede wszystkim, pozostawienie obecnej administracji z Vicente Soriano i Fernando Gomezem na czele. Aby projekt był możliwy do realizacji, potrzeba jednak zgody Solera na sprzedaż akcji. Wobec światowego kryzysu propozycja liderów Savia Nueva może wydać mu się jednak warta rozważenia. Jamne Part odwołał się nawet do ambicji Solera, stwierdzając, że "Soler bardzo chciał przejść do historii jako budowniczy Nuevo Mestalla, a teraz będzie miał możliwość przejść jako człowiek, który zdemokratyzował Valencię".

Projekt Savia Nueva został przez społeczność hiszpańskich kibiców Valencii przyjęty ze sporą ostrożnością - większość z nich sceptycznie podchodzi do samej możliwości jego realizacji, a także jego przewidywanej skuteczności w ratowaniu upadającego klubu.
Tak ma wyglądać długotrwały plan ratowania klubu... Tylko czy ktoś jest w stanie dogadać się z upartym Solerem???
vcf.pl pisze:Powołując się z kolei na inny szanowany periodyk, tym razem włoski „Corriere dello Sport”, Marca podaje, że ofertę za Davida Silvę gotów jest złożyć Juventus Turyn. Stara Dama, w której po zakończeniu obecnego sezonu zabraknie Pavla Nedveda, niezwłocznie szuka kandydata mogącego zastąpić legendarnego Czecha w zespole Ranieriego. Podobno idealnym kandydatem do zastąpienie „Niedźwiedzia” jest właśnie zawodnik Valencii, na którego Secco jest w stanie przeznaczyć 30 mln euro. Obok Hiszpana, na liście kandydatów do zastąpienia Nedveda figurują: Frank Ribery oraz Deco.
Agent Silvy podobno spotkał się z Javierem Gomezem, aby dowiedzieć się jak wyglądają plany klubu wobec zawodnika... A ta nie wygląda ciekawie - klub ma podjąć decyzję z końcem sezonu. Poza w/w klubami zainteresowanie ‘El Canarito’ wyraża zarówno Barcelona jak i Real oraz kiedyś o jego zatrudnieniu przebąkiwał sam Alex Ferguson...
vcf.pl pisze:Pozostający pod kontrolą arabskiego konsorcjum Abu Dhabi Group, Manchester City, według żurnalistów Marci miał złożyć Valencii ofertę kupna najlepszego strzelca zespołu, Davida Villi. Zwykle taka informacja nie powinna martwić, gdyż Arabowie znani są ze swojego zainteresowania większością wyróżniających się piłkarzy na świecie i zwykle na zainteresowaniu się kończy. Niespodziewanie jednak dyrektor wykonawczy Valencii, Fernando Gomez Colomer, na łamach prestiżowego „The Times” potwierdził zainteresowanie Villą, a ku rozpaczy kibiców dodał, że pomiędzy klubami trwają negocjacje.
Nie wiem co o tym sądzić... Niby `El Guaje` sam zaprzeczył jakoby miał w planach przenosiny na wyspy, ale nie wykluczam tego. Sam pomysł, aby przenieść się do City jest mało prawdopodobny, bo Villa zapewne chce grać w LM, a The Citizens raczej nie rokują takich nadziei...

Ogólnie jest dramat. Nie ma kasy, nie ma motywacji, nie ma wyników...

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 12 mar 2009, 19:24

mistyk pisze:Na prosbe Liska przenosze dyskusje tutaj :wink:

Otoz ogladalem wczorajszy program Revista de La Liga, emitowany na skysports w ktorym David Villa mowil, ze to ze nie otrzymuja pensji nie ma wiekszego wplywu na ich gre. Rozmowe z nim przeprowadzil Guillem Balague, ktory w programie tez duzo mowil, o braku wyplat dla waszych pilarzy.

To jak wiec jest - Villa i Balague mijaja sie z prawda, a pilkarze otrzymuja pensje?
Hm, kilka tygodni temu na oficjalnej stronie klubu zarząd wydał oświadczenie, w którym było napisane, że piłkarze pensje dostają zgodnie z terminem, więc póki co nie grozi odejście największych 'gwiazd'. Może od tamtego czasu troche się zmieniło, bo teraz coraz głośniej mówi się o odejściu Villi i Silvy czy Albiola i domyslam się, że przyczyną tego jest słaba gra całego zespołu i ewentualne zaległości związane z kasą ;) A jeżeli program oglądałeś wczoraj to zwracam honor.

W takim razie nie dziwie się, że piłkarze chcą odchodzić. Dziwne troche, że nie strajkowali, chodzi mi o opóźnienie rozpoczęcia treningu itd. Valencia popełniła katastrofalny błąd decydując się na Nuevo Mestalla, tym bardziej, że Estatio jest wciąż w dobrej kondycji. Gdyby nie te problemy finansowe gra Valencii wyglądała by pewnie inaczej, bo i byłyby lepszy trener, lepsi piłkarze i na stadionie więcej kibiców, chociaż nie ma co na to ostatnie narzekać, bo pomimo podniesionych cen licznie dopingują swoją Valencię ;) Villa, Silva i Albiol odejdą to całą drużynę szlag trafi moim zdaniem. Najbardziej ucierpimy po stracie tego pierwszego, bo David 'Drugi Vicente - wieczna kontuzja' Silva i tak nie gra, a Raul 'Strzeliłem 3 samobóje w 4 meczach' Albiol gra padaczkę razem z Marcheną na czele...

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 12 mar 2009, 22:16

lisek_chz pisze:Valencia popełniła katastrofalny błąd decydując się na Nuevo Mestalla, tym bardziej, że Estatio jest wciąż w dobrej kondycji.
Nie wiem jak TY ale ja twierdzę, że Mestalla ma swój niepowtarzalny klimat... Te wysokie trybuny, które mają ogromny wpływ na akustykę. A tak to będzie jak z Highbury... Ten stadion miał klimat i uwielbiałem oglądać na nim mecze Arsenalu... Kanonierzy na nim byli nie do ogrania, choć po części to dzięki wymiarom boiska... Teraz na Emirates Stadium... Jakoś nie mogę się do niego przyzwyczaić.
Faktycznie - finansowo to Soler odwalił manianę... Ale cóż się nie robi jak chce się być tym kto wprowadzi Valencię na Nuevo Mestalla...
Porażka.
lisek_chz pisze:bo pomimo podniesionych cen licznie dopingują swoją Valencię ;)
Racja, ale kiedyś się wkurzą i to ostro... Albiol już przebąkiwał, że jest gotów, aby wyjść na stadion przed następnym meczem, wiedząc że kibice są na nich wściekli... :afro:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 19 kwie 2009, 21:15

ogladal ktos dzisiejszy mecz valencii z sevilla i moglby cos o nim napisac?

ps. ilosc kartek :o

Awatar użytkownika
Marcin87
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 19 kwie 2009, 21:51

Proponuję luknąć na www.livescore.com :wink:

Kartek było sporo,w tym czerwona dla Sevilli(Adriano bodajże wyłapał)

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 19 kwie 2009, 22:00

Do momentu czerwonej karktki jednego z graczy Sevilli, Valencia niestety nie istniała. Joaquin który być może będzie sprzedany po sezonie zaliczał same straty, grał poniżej krytki, Villa strzelał po trybunach, komentatorzy żartowali, że chce utrafić jakiegoś kibica Sevilli :lol: Stara gwardia Baraja z Albeldą przyzwoicie. Druga połowa pod dyktando Ches, zgodnie z przewidywaniami. Przeciwnik chciał grać na remis, ale na szczeście jej się nie udało ;) Świetnie zagrał Pablo, który wymiatał robiąc z obrońców Sevilli posmiewisko.

Mecz był bardzo ostry, ciężko sięto troche oglądało, bo 42 faule i 15 kartek, jeżeli zauważyłem to 'troche' dużo. Ale co się dziwić, grali sąsiedzi w tabeli, więc było pewne, że mecz będzie ostry. Szczególnie początek spotkania był hm, straszny pod względem fauli. W następnym spotkaniu mam nadziej,że Joaquin usiądzie na ławke, a Pablo wybiegnie od pierwszej minuty. Morientes też trochę rozruszał zespół. Ogólnie spotkanie na plus, ale gdyby nie czerwona kartka to mogłoby to całkiem inaczej wyglądać ;)

Amunt Ches!

Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 20 kwie 2009, 13:48

lisek_chz pisze:Joaquin który być może będzie sprzedany po sezonie zaliczał same straty, grał poniżej krytki.

Świetnie zagrał Pablo, który wymiatał robiąc z obrońców Sevilli posmiewisko.

W następnym spotkaniu mam nadziej,że Joaquin usiądzie na ławke, a Pablo wybiegnie od pierwszej minuty.
Nie wiem czy ktoś to zauważył ale oni grają na zmianę, kiedy Joaquin wymiata, piach gra Pablo i na odwrót. Poza tym prawie zawsze więcej wnoszą do gry kiedy wchodzą z ławki, zarówno nasi prawoskrzydłowi jak i Vicente. Przykład tego mieliśmy wczoraj.

Martwi mnie jedynie że bramki jakie ostatnio strzela Villa to tylko gole z karnego.

Zobaczyć cieszącego się Ville po zdobyciu bramki przez Pablo - bezcenne :rotfl:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 20 kwie 2009, 14:26

Najśmieszniejsze jest to, że my ogólnie mamy ostatnio więcej karnych niż niektóre drużyny dostaną w całym sezonie, do tego 'bramkostrzelny' Albiol i mamy dziwny obraz tego sezonu. Co do samego meczu to był paskudny, ciężko się to oglądało. Pierwsza połowa to była katastrofa.... dobrze, że Adriano to idiota :jupi:

Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 25 kwie 2009, 14:11

Disiaj gramy z Barceloną, mimo że dla obydwu drużyn nie będzie to najważniejsze spotkanie w sezonie to i tak na pewno będzie ciekawie. Czeka nas pojedynek dwóch najlepszych strzelców ligi (mimo że statystyki lepsze ma Villa to ustępuje Kameruńczykowi dwiema bramkami) i możliwe, pojedynek dwóch par stoperów reprezentacji Hiszpanii: Puyol - Pique i Marchena - Albiol. Ale wobec absencji Albeldy raczej do tego nie dojdzie... Jeśli nie stracimy bramki przez pierwsze 20 minut będziemy mieli szanse na urwanie punktów Barcelonie. Orientuje sie ktoś czy Moretti bedzie grał?

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 25 kwie 2009, 14:26

Raczej zagra, martwi mnie natomiast sytuacja z Miguelem. Cały czas narzeka na jakieś bule i możliwe, że dzisiaj nie zagra. Wiele więc wskazuje na Maduro od pierwszej chwili. Podobno Edu ma też zagrać dzisiaj od pierwszej minuty w środku z Baraja, zobaczymy ile w tym prawdy, ale ja osobiście za Brazylijczykiem nie przepadam. Przeliczyłem się co do Fernandesa.... myślałem, że on już wznowił treningi, a tu się okazuje, że dopiero co gipsu się pozbył :lol:

Jakby nie patrzeć wiele zależy od składu Barcelony. Ciekawe komu Pep da odpocząć.... zresztą patrząc rozsądnie nie widzę za bardzo szans dla nas... remis będzie cudem. U buka gram X2....

Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 25 kwie 2009, 17:12

Może to i lepiej gdyby Miguel nie zagrał, Portugalczyk błyszczy z reguły tylko wtedy gdy przed nim gra Joaquin, ich współpraca układa się znakomicie, z Pablo już nie bardzo... Jeśli nie zagra Miguel to pewnie jego miejsce zajmie Albiol (z Betisem grał bardzo dobrze) a na stoperze Marchena i Alexis. Tym bardziej że powinnismy sie skupić na obronie (to na Barcelonie będzie leżała presja) a Miguel lubi wypady pod pole karne a później trzeba wracać na co nie zawsze starcza mu sił. Ogólnie to i ja postawiłem na Barcelonę ale jeśli przegram to też będę bardzo zadowolony :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”