Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 269

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8711
Kontakt:

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 mar 2009, 13:35

czeher pisze:czy sie myle?
Ani troszeczkę :P Dlatego powołanie dla Saganowskiego powinno być, nie zdziwiłbym się także, gdyby znalazło się miejsce w kadrze dla Rasiaka, który ostatnio strzela na zawołanie 8) Ciekaw jestem czy powołanie dostanie Jeleń, tym bardziej, że łamaga Błaszczykowski znowu kontuzjowany ;/

Mnie osobiście cieszy powołanie dla ... Komorowskiego.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 13 mar 2009, 14:16

czeher pisze:nie moge sie juz doczekac ogloszenia kadry na najblizsze mecze, chociaz dobrze wiem jak bedzie wygladac... ale z oficjalnymi zazaleniami jeszcze poczekam

Podobno mowia, iz potrzeba chwili jest matka wynalazku... idac mniej wiecej tym tropem, jezeli czeka nas bardzo wazne spotkanie z wyspiarzami to potrzebą chwili jest skorzytsanie z graczy, ktorzy potrafiua grac na wyspach, ktorzy znaja realia, a niektorych pilkarzy przeciwnika znaja z boiska... czy sie myle?

Leo ogladal Jelenia... tylko pod jakim katem? dla repry czy dla Feye?
Pewnie pod kątem reprezentacji. Mnie bardziej zastanawia czy dojdzie do tego, że w kadrze ogłosi Wichniarka a on powie, że i tak nie gra :wink:

EDIT:

Kadra na mecze z Iralndią Północną i San Marino

Trener Reprezentacji Polski Leo Beenhakker powołał zawodników, którzy wezmą udział w najbliższych meczach eliminacyjnych Mistrzostw Świata w RPA. Polska zagra 28 marca w Belfaście z Irlandią Północną, a cztery dni później w Kielcach podejmie zespół San Marino.

Zawodnicy powołani na mecze z Irlandią Północną i San Marino:

Bramkarze: Artur BORUC (Celtic), Łukasz FABIAŃSKI (Arsenal), Łukasz ZAŁUSKA (Dundee United).

Obrońcy: Grzegorz WOJTKOWIAK (Lech Poznań), Marcin WASILEWSKI (RSC Anderlecht), Dariusz DUDKA (AJ Auxerre), Adam KOKOSZKA (FC Empoli), Bartosz BOSACKI (Lech Poznań), Michał ŻEWŁAKOW (Olympiakos), Jakub WAWRZYNIAK (Panathinaikos), Marcin KOMOROWSKI (Legia Warszawa).

Pomocnicy: Mariusz LEWANDOWSKI (Szachtar Donieck), Łukasz TRAŁKA (Polonia Warszawa), Rafał MURAWSKI (Lech Poznań), Roger (Legia Warszawa), Rafał BOGUSKI (Wisła Kraków), Jakub BŁASZCZYKOWSKI (Borussia), Jacek KRZYNÓWEK (Hannover 96).

Napastnicy: Robert LEWANDOWSKI (Lech Poznań), Paweł BROŻEK (Wisła Kraków), Marek SAGANOWSKI (Southampton FC), Ireneusz JELEŃ (AJ Auxerre), Euzebiusz SMOLAREK (Bolton Wanderers).

Zawodnicy rezerwowi: Sebastian PRZYROWSKI (Polonia Warszawa), Paweł GOLAŃSKI (Steaua Bukareszt), Tomasz JODŁOWIEC (Polonia Warszawa), Tomasz BANDROWSKI (Lech Poznań), Jakub WILK (Lech Poznań), Wojciech ŁOBODZIŃSKI (Wisła Kraków), Łukasz SOSIN (AS Anórthossis Ammochóstou).

EDIT:

Czyli temat Wichniarka można uznać za zamknięty 8)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 13 mar 2009, 14:27

jestem w ciezkim szoku.. Jelen w kadrze :shock: :o :o :shock: :o

Fishbone a tematu wichniarka nie bylo... to byl temat zastepczy, aby odwrici uwage

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 13 mar 2009, 14:40

czeher pisze:jestem w ciezkim szoku.. Jelen w kadrze :shock: :o :o :shock: :o

Fishbone a tematu wichniarka nie bylo... to byl temat zastepczy, aby odwrici uwage
Wiesz, dla mnie to była taka lekka prowokacja, żeby Wichniarek się przełamał i wysłał pismo do PZPN, że chce grać ale z drugiej strony miałem szczerze nadzieję, że Beenhakker poda skład na zgrupowanie bez żadnych idiotycznych papierkowych formalności, gdzie znajdzie się właśnie Wichniarek. Niestety...

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 13 mar 2009, 14:49

co do rezerwy mam lekkie wątpliwości , szczególnie jeśli chodzi o Łobo , żeby jego Leo nie powołał to by mu musiało chyba nogę urwać a forma gracza wisły cóż ...

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 13 mar 2009, 14:50

I tak nie zagra. Leo stwierdzi na treningach prezentuje się słabo, nawet z nim nie porozmawia minuty, od razu da mu do zrozumienia, że przyjechał tutaj żeby opinia publiczna odczepiła się od niego. Klakierzy dziennikarze w stylu Szadkowskiego, Pola, Kołodziejczyka, Błońskiego mu przytaknął i na tym koniec tematu Irka w kadrze.

Piłkarz tylko z niezwykle silnym charakterem które trener dołuje i traktuje jak piąte koło u wozu, potrafi zagrać swoje. Jeleń do takich nie należy, więc bez wsparcia a przynajmniej bez dania mu równych szans na miejsce w składzie z innymi Jeleń nie pokaże swoich wszystkich walorów. A Szkoda. Skrzydła Błaszczykowski i Jelen do tego napad Brozek i Lewandowski to jest naprawdę ogromna siła, zdolna do wielkich rzeczy. Ale Tulipan jak na ostatnim Euro zostawi wszystko co najlepsze w domu, a potem gada o cudzie ze jesteśmy na Euro, że piłkarze są słabi. A wspominani klakierzy i kibice w stylu Wilmore będą powtarzać, że z takimi piłkarzami to i Hiddink nic by ie zrobił, co jest oczywiście kompletną bzdurą.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 mar 2009, 15:02

Szok, aż ciężko uwieżyć, że nie ma wynalazkow Leo w kadrze. Co się stało czy praca w Feye tak zajmuje mu głowe, że zapomniał o nich.
Jakos specjalnie nie pasuje mi tu osoba Trałki, choć w derbach nieźle robijał przeciwników. Kokoszka- podobno zbiera niezłe recenzje, choć ja go widzialem jak grał na lewej stronie defensywy i tam każdy go szmacił z przeciwników.
Co się dzieje z Bronowcikim- ma jakaś kontuzje czy coś, szkoda nadal Gancarczyka, wczoraj ponownie grał w UEFA. Słabo widzę to lewa strone na dzisiaj, Wawrzyniak także mimo, że gra w pierwszym skladzie nie jest raczej pewnym zawodnikiem, Villarreal sporo mieszał akcjami po jego stronie, a sam chyba głupio sfaulowal w polu karnym w pierwszym spotkaniu.
Ogólnie pomoc dobrze sie prezentuje, choć brakuje tu kogoś w zastępstwo Garguły. Mila, Iwański czy Majewski nie wygladali w pierwszych spotkaniach źle, Mila wręcz przeciwnie. Sa najlepsi- dostepni.
Napad jakby nie było Smolarka to by było fajnie, dla mnie ktoś kto nie gra w klubie nie może dać czegoś dobrego reprezentacji. Z innej strony, nie liczać Wichniarka i tak nie było kogo powołać.
Przeciwnicy łatwi wg. mnie.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 13 mar 2009, 15:04

Hej a co byście powiedzieli na takie ustawienie naszych

Artur BORUC

Wasyl Wojtkowiak Żewłakow Wawrzyniak

Murawski

Kuba Roger Jeleń

Lewandowski

Brożek

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 13 mar 2009, 15:08

Wawrzyniak głupio nie sfaulował, tylko arbiter dał się nabrać Piresowi. Kadra bardzo dobra, póki co nie widzę możliwości powołania lepszej. Żałuję tylko, że jest Smolarek, który nie gra i nie strzela, a nie ma Rasiaka, który strzela na zawołanie. Komorowski jak najbardziej zasługiwał, chłopak wybija się w polskiej ekstraklasie co zaowocowało transferem do Legii. Trałka? Może być, gra nieźle ale wolałbym Iwańskiego, który jednak w reprezentacji dotychczas grał bardzo słabo, ale może by się przełamał...

Pamiętacie jeszcze Kaźmierczaka jak grał w Boaviście? Później grzał ławę w Porto, a teraz w ogóle nie gra na wypożyczeniu w Derby County... W reprezentacji grał dobrze, do póki grał w klubie, później Leo z niego zrezygnował, a szkoda. Ale trudno się dziwić, chłopak nie gra, to do reprezentacji nie powinien być powołany (analogiczna sytuacja powinna być ze Smolarkiem, chociaż on gra końcówki ;)) A sam Ebi jest za zasługi, bo końcu strzelił 'pamiętne' 2 gole z Portugalią.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 13 mar 2009, 15:10

Fishbone pisze:Czyli temat Wichniarka można uznać za zamknięty 8)
czeher pisze:Fishbone a tematu wichniarka nie bylo... to byl temat zastepczy, aby odwrici uwage
Wichniarek już chyba jakiś czas temu stwierdził, ze rezygnuje z występów w kadrze (w domyśle - wobec ciągłego ignorowania go przez Beenhakkera). Tak mi się przynajmniej zdaje.

Swoją drogą, ciągłe ignorowanie jednego z najlepszych strzelcow BL (12 goli) wobec tego co mamy w kadrze z przodu to jest (w zasadzie była) lekka paranoja.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 mar 2009, 15:16

cloner pisze:
Mnie osobiście cieszy powołanie dla ... Komorowskiego.
a mnie dziwi :0 gdzie jest ten wspanialy Brozek?

Caly czas czekam az Leo powola Iwanskiego. Chcialbym go zobaczyc w kadrze.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 13 mar 2009, 15:21

Kadra niemal w ogóle nie zaskakuje. Jedyne co jest odstępstwem od normy to powołanie Jelenia (nareszcie) i możliwa szansa gry, w meczach o punkty, dla Komorowskiego. I pomyśleć, że jeszcze niedawno grał w Zagłębiu Sosnowiec, a wartość jego koszulki z meczu z Wisłą, wiszącej u mnie na ścianie, znacznie wzrosła. :wink:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 13 mar 2009, 19:23

W kadrze przyczepiłbym się tylko do braku Brożka, choć powołanie Komorowskiego też ma jakiś sens - liźnie trochę piłki na wyższym poziomie, potrenuje ze świetnym trenerem, już niejeden raz Leo pokazał, że w krótkim czasie pod jego skrzydłami piłkarz może zanotować nawet drobne postępy.
Choć w sytuacji, gdy brakuje nam lewego obrońcy, to Brożek byłby lepszy jako zawodnik na już, zamiast Komorowskiego, z którego coś może być kiedyś w przyszłości.
Fajnie, że pojechał Trałka. Reszta to pewniacy.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 mar 2009, 21:33

Wilmore pisze:W kadrze przyczepiłbym się tylko do braku Brożka, choć powołanie Komorowskiego też ma jakiś sens - liźnie trochę piłki na wyższym poziomie, potrenuje ze świetnym trenerem, już niejeden raz Leo pokazał, że w krótkim czasie pod jego skrzydłami piłkarz może zanotować nawet drobne postępy.
oby, bo dzisiaj sie strasznie szmaci. Oby teraz po tym powoloaniu nie narodził sie nowy Polczak, Pazdan i Zahorski nie liczac osob, ktore juz gdziesz zginely.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 16 mar 2009, 14:15

Dzisiaj Leo, w miejsce kontuzjowanego Pawła Brożka, powołał Łukasza Sosina. Uważam to (i chyba nie tylko ja) za poważne osłabienie ataku. Nie lubię Brożka, ale przyznaję, że to dobry gracz i Sosinowi do niego bardzo daleko.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”