Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 199

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
10%
Real 2016/2017/2018
3
15%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
30%
Bayern 2020
2
10%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
3
15%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
5%
Inny
3
15%
Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Re: Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 20 mar 2009, 13:32

Michał M pisze:Nie tylko mnie, ale każdemu kibicowi Bayernu, który to pamięta :wink:
Czyli tylko Tobie :lol: :wink:
Wilmore pisze:A poprzedni mistrzowie Europy mogą tylko żałować, że w losowaniu nie sprzyjało im takie szczęście, gdy chcieli bronić tytułu.
W tym szczęśliwym losowaniu poprzedni mistrzowie Europy zostaliby wysłaniu do domu przez drugą ekipę z Mediolanu :)
Wilmore pisze:Barcelona, jeśli tylko się zepnie, z problemami, ale też pewnie awansuje.
Kiedyś Barca też miała mieć łatwo a już w pierwszym meczu u siebie z Poolem te plany wszyscy musieli zweryfikować.
fieldy pisze:Villarreal - Arsenal i United - Porto 7 i 15
Barca - Bayern i Liverpool - Chelsea 8 i 14
Czyli znowu jednego dnia są mecze które chciałem obejrzeć :maruda: Ciekawe czy w TVP puszczą MU i Pool :roll: Oby nie :pray:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 mar 2009, 13:37

Ja się ciesze, bo obejrzę oba, które chciałem, czyli Arsenal i Barce. W TVP pewnie United pokażą i wydaje mi się, że jednak Barce z Bayernem.
Dwie drużyny, które strzeliły najwięcej goli vs mecz, który się już wszystkim przejadł.

Może jak Fabian zagra w LM, to pokażą :lol:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 20 mar 2009, 13:40

Wilmore pisze:Finał Barcelona - ManU jest już przesądzony.
[']
fieldy pisze:Villarreal - Arsenal i United - Porto 7 i 15Barca - Bayern i Liverpool - Chelsea 8 i 14

Czyli terminarz idealny. wtorek/środa dla Arsenalu środa/wtorek Barcelona - Bayern :P

Kibice Villarreal ... haaaalo! Chyba jednak dyskusja w naszym temacie :D

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 20 mar 2009, 13:45

Yukasz pisze: W tym szczęśliwym losowaniu poprzedni mistrzowie Europy zostaliby wysłaniu do domu przez drugą ekipę z Mediolanu :)
Źle się wyraziłem - Milan z poprzedniego sezonu był przeraźliwie słaby, chodzi mi o wszystkich poprzednich mistrzów, którzy bronili trofeum.
Kiedyś Barca też miała mieć łatwo a już w pierwszym meczu u siebie z Poolem te plany wszyscy musieli zweryfikować.
Sorry, ale Porto i Arsenal/Villareal to w LM o niebo słabsze ekipy, niż Liverpool, który potrafi się niebywale na dwa mecze sprężyć.
Szkoda, że po tym losowaniu jedyną niewiadomą w LM zdaje się być wynik finału. :roll:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 20 mar 2009, 13:46

Źle się wyraziłem - Milan z poprzedniego sezonu był przeraźliwie słaby, chodzi mi o wszystkich poprzednich mistrzów, którzy bronili trofeum.
Rzeczywiście w 1/8 finału mieliśmy najsłabszego przeciwnika :lol:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 20 mar 2009, 13:50

TVP za bardzo podniecona jest angielskim futbolem, żeby pokazywać mecz Barcelony z Bayernem. Jestem przekonany, że zaserwują nam rzadko oglądaną parę LFC - CFC

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 729

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 20 mar 2009, 13:51

Rzeczywiście w 1/8 finału mieliśmy najsłabszego przeciwnika :lol:
nie zebym umniejszal wasze zwyciestwo z Interem ale oni w europie najtrudniejszym rywalem nie sa.graja padake w lidze mistrzow i nawet tego Jose nie zmienil.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 20 mar 2009, 13:56

Wilmore pisze:Sorry, ale Porto i Arsenal/Villareal to w LM o niebo słabsze ekipy, niż Liverpool, który potrafi się niebywale na dwa mecze sprężyć.
Nie musisz mnie sorrować bo właśnie o to mi chodziło że wcale tak łatwo Barca nie ma i nie jest oczywistą oczywistością jak to próbujesz nam wmówić że finał będzie MU - Barca.
Duch pisze:Kibice Villarreal ... haaaalo!
Tomachos lubi Żółte Łódki 8)
fieldy pisze:W TVP pewnie United pokażą i wydaje mi się, że jednak Barce z Bayernem.
Szpaq musiałby dwa razy latać na Półwysep Iberyjski, jakoś nie wiedzę tego. Może ekonomia weźmie górę. Poza tym mecze z udziałem MU i Poolu większości się znudziły a i tak je puszczają. Rywalizację Pool - Chelsea można reklamować jako kolejny wielki rewanż rewanżu rewanżu :lol:
Ostatnio zmieniony 20 mar 2009, 13:58 przez Yukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 20 mar 2009, 13:57

Z tą padaką, szczególnie w drugim spotkaniu to bym polemizował.Ale to, że są słabi w Europie jak cała Włoska piłka to nie zmienia faktu, że byli najsilniejszym przeciwnikiem z zestawu Lyon, Sporting, , Atletico, Real. Więc pisanie o szczęśliwym losowaniu obrońcy trofeum jest niedorzecznością. A to właśnie na tym etapie wszyscy wcześniej odpadali.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 20 mar 2009, 13:59

Co za różnica czy pokaże to TVP czy nie. Tych, którzy mają SAT1, zapewniam, że pierwszy (środowy) mecz będzie transmitowany na żywca przez tą stację.

Drugi trzeba będzie w necie wyszperać :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 20 mar 2009, 14:03

Ja też się dziwię tym zamartwianiom o transmisję w TVP. To nie te czasy kiedy meczu nie ma gdzie obejrzeć albo jest to bardzo trudne. W internecie wszystkiego pełno a i jakość coraz lepsza. N-Sport dostępny w większości przyzwoitych pubów. Trzeba się mocno postarać, aby nie obejrzeć meczu mając na to czas i chęci.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 20 mar 2009, 14:22

niestety ,ale obstawiam angielski finał. Barcelona mimo wszystko może sobie nie poradzić z Liverpoolem/Chelsea. W starciu z Bayernem są faworytami chociaż Niemcy mogą namieszać

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 mar 2009, 14:36

wiadomo że mecz się obejrzy, jednak gdy pokazują w TV to i jakość lepsza (niż w necie) i słychać cokolwiek (w przeciwieństwie do pubu) no i można się napinać z większą ilością osób :P

a tak, kto obejrzy mecz Arsenalu oprócz 3, czy 4 kibiców tego klubu [tu na forum] i co to za napinka ? :lol:

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 20 mar 2009, 14:37

Pelart pisze:niestety ,ale obstawiam angielski finał. Barcelona mimo wszystko może sobie nie poradzić z Liverpoolem/Chelsea. W starciu z Bayernem są faworytami chociaż Niemcy mogą namieszać
W takim wypadku przewaga taktyczna Liverpoolu byłaby ogromna. Sorry ale porównanie Guarioli i Rafy jest niedorzeczna.

Co do Arsenalu: eleganckie losowanie, takiego sobie życzyłem. United jak najbardziej do ogrania, już nie raz to pokazywaliśmy, chociażby w rezerwowym składzie, chociaż wynik nie do przewidzenia: Arsene i Sir Alex znają się od podszewki ;)
a tak, kto obejrzy mecz Arsenalu oprócz 3, czy 4 kibiców tego klubu [tu na forum] i co to za napinka ?
Panie Fieldy, jest nas trochę więcej :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 20 mar 2009, 14:58

Pelart pisze:Barcelona mimo wszystko może sobie nie poradzić z Liverpoolem/Chelsea.
Najgorsze jest to, że w międzyczasie są Gran Derby :roll: Beznadziejna sprawa naprawdę i zaczynam się martwić (szybko :lol: ) czy nie odbije się to na nas czkawką. Wiele będzie zależało od wyników ligowych Barcelony i Realu do tego momentu. Jeżeli nie zwiększymy przewagi (nie wspominając już nawet o jej zmniejszeniu) to będzie słabo. Może dojść do sytuacji, że będziemy się wykrwawiać na marne w LM i jednocześnie mocno sobie skomplikujemy sytuację w lidze. Dla mnie La Liga jest priorytetem. Ewentualne zwycięstwo w meczu z Realem byłoby olbrzymim krokiem naprzód w drodze po majstra, ale to będzie bardzo wyczerpujący i siłą rzeczy do wyjazdowego (ewentualnego - dla ułatwienia zakładam awans :P ) rewanżu w półfinale LM podejdziemy przygotowani słabiej niżbyśmy sobie tego życzyli.

Istnieje też taka możliwość, że Bayern przejdzie dalej. Wtedy kłopotów będzie mniej, ale mimo to nie optowałbym za takim rozwiązaniem :P
Hanni pisze:Sorry ale porównanie Guarioli i Rafy jest niedorzeczna.
Que?

Nie widzę, aby ktokolwiek porównywał tutaj Pepa do Rafy. Poza tym niedorzeczność brałaby się raczej z tego, że Guardiola pracuje zbyt krótko, aby coś więcej powiedzieć o jego zdolnościach taktycznych. Benitez jest wybitnym taktykiem, ale nie oznacza to, że Pep jest w tym względzie słaby.
Hanni pisze:United jak najbardziej do ogrania, już nie raz to pokazywaliśmy, chociażby w rezerwowym składzie
:think:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”