AS Roma (zbiorczy) - Strona 162

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
0
Brak głosów
3-4
1
20%
5-6
4
80%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: AS Roma (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 15 mar 2009, 17:09

świetny mecz Romy z Sampdorią. Zresztą jak zwykle gdy Sampa gra na własnym boisku z silnym zespołem. Od kiedy przyszedł do nich Pazzini są potwornie niebezpieczni i dziś o sile ataku Cassano-Pazzini po JUVE, Interze i Milanie przekonała się też Roma. To co oni robią to jest naprawdę klasa światowa. Zdecydowanie najlepsza formacja ataku ostatnich tygodni, a jak tak dalej będzie pewnie i rundy. Spotkanie doskonale rozpoczeło się dla Romy, która wyszla na prowadzenie po golu Baptisty gdzie zaimponował ładną asystą Tonetto. Tyle, że Roma nie miała szans na utrzymanie wyniku bo kompletnie nie miała pomysłu na grę przeciwko Cassano i Pazziniemu. Zaczeło się od świetnej główki nad Donim, który wyciągnął się i przeniósł piłkę nad poprzeczką. Doni zresztą zagrał rewelacyjne spotkanie i jego interwncje przy stanie 2:2 gdy strzelali Pazzini i Sammarco to naprawdę było coś. Ostatecznie Roma miała sporo szczęścia, bo ten karny dość dyskusyjny a i Sampa powinna była pokonać Doniego gdy niciskali na grającą w 10 Romę.

Warto też dodać, że Roma wprost wykartkowała się w tym meczu i do pojedynku z JUVE podjedzie bez Motty (czerwona) Pizarro oraz Diamoutene. De Rossi chyba też dalej będzie zawieszony, wiec ja nie mam najmniejszego pojęcia jak Spall ma uzbierać 11 na JUVE, skoro cała formacja obrony i pomocy w zasadzie się posypała. Yukasz masz jakieś pomysły jak to będzie wyglądało :?:

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 15 mar 2009, 17:13

Chyba nikt nie wie jak to będzie wyglądało, ja już się w każdym razie gubię - kontuzje, kartki, jedni wylatują, inni wracają żeby znów wylecieć. Wystarczy zresztą spojrzeć na naszą dzisiejszą ławkę - dość powiedzieć, że nazwiska trzech zawodników z Primavery pierwszy raz na oczy widziałem. W każdym razie przed Juve mam tylko jedno życzenie co do składu - wszystko tylko nie Loria :pray:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 15 mar 2009, 17:25

Einar pisze:W każdym razie przed Juve mam tylko jedno życzenie co do składu - wszystko tylko nie Loria :pray:
No łatwo nie będzie w obronie wam zostali Mexes, Panucci, Riise, Loria i Tonetto z czego ten ostatni będzie musiał zagrać w pomocy gdzie ostał się Brighi i... i kto dalej nie mam pojęcia :roll: może Aquilani się wyleczy choć na tyle by zagrać, a dalej to nawet nie chce mi się myśleć. Bo sytuacja jest naprawdę patowa. No chyba że coś mi się pomieszało i De Rossi czy Pizarro jednak nie są zawieszeni...

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 16 mar 2009, 2:20

Ogólnie należy się cieszyć z tego remisu. Ja wiedziałem że będzie bardzo ciężko i pewnie nie wygramy meczu. Nawet gdybyśmy pojechali pełną paką na mecz byłoby trudno. A sam mecz faktycznie mógł się podobać. Był szybki, ostry, nikt nie odpuszczał no i trochę sytuacji mieliśmy. Imo Doria lepsza w I poł, miała inicjatywę i chyba zasłużenie prowadziła (choć nie musiała, Doni zjebał przy drugim golu a obrona poszła na piwo miast go asekurować). Po przerwie Roma coś próbowała (!) odrabiać. Ale ogólnie przeciętny mecz w naszym wykonaniu, nie było komu atakować. W końcówce znowu gospodarze zaatakowali ale wtedy już Doni ładnie bronił. Kuwa ten atak Cassano - Pazzini mimo że każdy wie iż pierwszy gra na drugiego i tak strzela, ładnie 8) Przy pierwszym golu zaspała obrona a konkretnie Malijczyk z Riise. Najsłabiej u nas szczególnie Menez który jeszcze nie znalazł po kontuzji formy i Mirko. Obrona też się gubiła.
(L)oczkerson pisze:Warto też dodać, że Roma wprost wykartkowała się w tym meczu i do pojedynku z JUVE podjedzie bez Motty (czerwona) Pizarro oraz Diamoutene. De Rossi chyba też dalej będzie zawieszony, wiec ja nie mam najmniejszego pojęcia jak Spall ma uzbierać 11 na JUVE, skoro cała formacja obrony i pomocy w zasadzie się posypała. Yukasz masz jakieś pomysły jak to będzie wyglądało :?:
Wszystko się zgadza - De Rossi pauzuje dwa mecze za czerwo (dwie żółte) bo wyleciał za protesty po wątpliwym faulu jednego z naszych podczas meczu z Udine :roll: A Motta dziś też dwie debilne żółte kartki pod polem karnym rywala gdy raz nie przejął piłki i próbował złapać rywala a drugim razem jak piłkę stracił to ciągnął przeciwnika za koszulkę. Jednak trzeba uczciwie przyznać że powinien był wylecieć za ostry faul już w I poł a w II także na czerwo pracował (w poprzednich meczach zresztą także).

Czyli podsumujmy - dziś nie mogli grać: Totti, Perrotta, Tadek, Cassetti, Juan, Cycu, Albert, Mexes, De Rossi (dwaj ostatni zawieszeni). A z Juve na dziś nie mogą: Totti, Perrotta, Tadek, Cassetti, Juan, Cycu, Albert, De Rossi, Motta, Pizarro, Diamoutene :lol2: :suicide: :foch: Czyli zapewne kontuzjowani i zawieszenie ograliby w sparingu tych co są dostępni :lol: No ale jest szansa że zagra Totti, na jednej nodze ale szansa jakaś jest. Wszak coś się mówiło iż kolano najlepiej wymienić ale ważniejszy zbliżający się mecz z Juve niż dzisiejszy no i nie ma co ryzykować. Może zagra. I nie wiadomo co z Albertem a tego ostatnio bolała kostka :roll: Co się kuwa z tym człowiekiem dzieje? Może nagle wyzdrowieje ale czy będzie w stanie zagrać cały mecz? :think:
Wychodzi na to że będzie musiał zagrać nasz Wałujew (może tym razem zdobędzie upragniony pas a Roma 3 pkt) i pewnie w pomocy Filipe który gra raz na pół roku. Ale z tego co pamiętam kiedyś tam wszedł na chwilę i dzielnie sobie radził :wink:

Raczej tak to będzie wyglądał: Doni - Panucci, Mexes, Loria, Riise - Filipe (lub Albert na wózku inwalidzkim), Brighi,Tonetto - Menez (Totti na jednej nodze), Baptista, Vucinic :roll:
Na ławce Montella i Primavera :roll: Dziś jeden zadebiutował i co ważne nie bał się grać.

A ja myślałem przed meczem z Arsenalem że nasza sytuacja jest zła, przed meczem z Dorią także...

Zresztą u was też zdaje się jest kolorowo :P Chcesz Alberta? 30mln i jest Wasz :twisted:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 16 mar 2009, 10:35

Yukasz pisze:Chcesz Alberta? 30mln i jest Wasz :twisted:
teraz to nie wiem czy bym go wziął za 10 :roll:
no, ale jak weźmiecie Poulsena...:smile2:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 16 mar 2009, 13:59

Albert ma nie grać przez dwa tygodnie, pewnie skończy się na 2 miesiącach. W najlepszym wypadku 3 tygodnie, 15 min gry i 1,5 miesiąca kontuzji...
Istnieją minimalne szanse, że w sobotnim spotkaniu wystąpi De Rossi. Zarząd klubu złożył apelację do komisji sędziowskiej o skrócenie kary dla zawodnika. Pomimo to szanse są nikłe, gdyż zdecydowana większość wspomnianych zabiegów kończy się na niekorzyść graczy.
Pozostaje jeszcze Montella, dzieciaki, bramkarze a na czarną godzinę nawet Bruno Conti. Powinien mieć w szafie starą koszulkę :lol: Niedługo Rosella urodzi więc w przyszłym sezonie będzie jeden piłkarz więcej, o ile to chłopiec. Choć dziewczynka też może grać :smile2:

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 16 mar 2009, 14:54

Doni - Panucci, Mexes, Loria, Riise - Filipe (lub Albert na wózku inwalidzkim), Brighi,Tonetto - Menez (Totti na jednej nodze), Baptista, Vucinic
Predzej Diamoutene niz Loria :) Totti mysle ze zagra jak bedzie musial, co z tej jego gry bedzie bo wiadomo ze jest bez formy to inna spawa... jak Totti zagra to Menez pojdzie na pomoc tam gdzie masz Alberta i tak to pewnie bedzie wygladac

edit:

Diamoutene wisi za kartki jednak, rzeczywiscie sytacja jest tragiczna, na moje oko optymalny sklad na jakis nas stac w tym momencie to

Doni
Panucci-Mexes-Riise-Tonnetto
Menez-Brighi-Baptista
Montella-Totti-Vucinic

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 16 mar 2009, 15:21

Dla mnie to za ofensywne ustawienie, kto będzie grał z tyłu? Spall z Meneza niedawno zrobił napastnika, a teraz ten miałby być człowiekiem od czarnej roboty? Baptista zdaje się kiedyś grał jako DM ale nie wiem jak mu to wychodziło. Pewnie nienajlepiej skoro gra w ofensywie. No ale można i tak, jest jeszcze prawie cały tydzień więc niektórzy mogą się uczyć nowych ról na boisku. W końcu były mecze w których graliśmy obrońcami w pomocy więc kto wie... No a Montella jak już grał w tym sezonie to zawsze słabo to wyglądało, ostatnio tragicznie. Poza tym nie jest powiedziane że Totti zagra :suicide:

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 16 mar 2009, 15:47

Moze i za ofensywne no ale innej opcji nie ma, nie warto ryzykowac z Loria i wrzucic Tonetto albo Riise do pomocy.

Jak Totti nie zagra to zrobi sie zupelna kapa, mysle ze go skleca na ten mecz bo inaczej nie wiem, ktos z Primavery bedzie musial zagrac :|

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 20 mar 2009, 14:17

Powołani na Juve :twisted:

2 CHRISTIAN PANUCCI
5 PHILIPPE MEXES
9 MIRKO VUCINIC
14 FILIPE GOMES RIBEIRO
15 SIMONE LORIA
17 JOHN ARNE RIISE
19 JULIO CESAR BAPTISTA
22 MAX TONETTO
23 VINCENZO MONTELLA
24 JEREMY MENEZ
25 GUILHERME DE MORAIS GUSMAO ARTUR
27 JULIO SERGIO BERTAGNOLI
32 DONIEBER ALEXANDER MARANGON (DONI)
33 MATTEO BRIGHI
36 RICCARDO BROSCO
37 ALESSANDRO CRESCENZI
38 MARCO D'ALESSANDRO
39 ADRIAN STOIAN
40 ALESSANDRO MALOMO
41 SEBASTIAN MLADEN

Kontuzjowani: Cicinho, Juan, Cassetti, Perrotta, Taddei, Totti i Aquilani.
Zdyskwalifikowani: Diamoutene, Motta, De Rossi i Pizarro

Czyli jak dla mnie najbardziej prawdopodobne zestawienie to jak napisano w komentarzu: Doni - Panucci, Loria, Mexes, Riise - Filipe, Brighi, Tonetto - Baptista, Menez - Vucinic.
I tak przez 90 min bez jakiejkolwiek zmiany :twisted: Jak będziemy przegrywać to w 85 min na ratunek wejdzie Montella :lol:

A co w Juve? Tacy z was koledzy że Chiellini wraca, Treze pewnie zasiądzie na ławie :rozga: A reszta?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 20 mar 2009, 15:08

u nas wszyscy zdrowieją, do treningów wracili Zebina, Camoranesi, De Ceglie, Ekdal, Knezevic, Nedved, Treze. Owszem większość z Romą nie zagra, ale jest coraz lepiej. No może Marchisio ma jakieś problemy z kolanem i wczoraj trenował tylko na sali gimnastycznej, ale to chyba nic poważnego i mam nadzieje że zagra. Wracają do meczowej 18 Treze i Nedved, czy będą w pierwszej 11 tego nie wiem, ale ja bym wolał aby zaczeli na ławie, bo na lewej w ostatnim meczu niszczył Giovinco, który zresztą w zeszłym sezonie narobił ogromnych problemów Romie, a w ataku bym widział duet Del Piero-Iaquinta, bo Vicek jest w ostatnim czasie najrówniej grającym napastnikiem. Del Piero oczywiście by walnąć wam kolejny raz bramę w wolnego, jak to Alex miewa ostatnio w zwyczaju :twisted:
Ogólnie to w JUVE większych problemów z zestawieniem jednastki nie będzie o czym najlepiej świadczy fakt iż na 3 pozycjach jeszcze nie wiadomo kto zagra i wygląda to jakoś tak

---Del Piero--Treze/Iaquinta(albo Treze i Iaq, ale to mało prawdopodbne by Alex nie wyszedł od pierwszej)
-Giovinco/Nedved--Tiago--Marchisio/Poulsen-Salihamidzic-
-Molinaro--Chiellini--Mellberg--Grygera- (Legro nie zagra, przynajmniej nic tego nie sugeruje)
-Buffon
na ławie pewnie znajdzie prócz tej 14 jeszcze będzie Chimenti (rezerwowy GK) Zebina (ale ma pewnie dalej duże zaległości treningowe) i 2 juniorów czyli Ariaudo w obronie, ale jego chyba można już traktować poprostu jako 4 środkowego obrońcę, oraz jakiegoś skrzydłowego pomocnika z primavery czyli Douda, Esposito lub Rossiego, ale biorąc pod uwage, że na ławie będzie lub Nedved lub Seba szans na wejście na boisko nie mają.

PS: a najbardziej to nie mogę się doczekać Chielliniego w masce :lol:

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 20 mar 2009, 16:55

jakby Trezeguet wyszedł od pierwszej minuty to bym się bardzo zdziwił , wg. mnie cały mecz obejrzy z ławki , ze wzgl. na niesnaski z Ranierim . Już nawet abstrahując od tego czy ów konflikt jest wyolbrzymiony czy nie , treze nie jest obecnie niezbędny w pierwszej 11 . Jak (L)oczkerson słusznie zauważył Iaquinta gra bardzo równo i na wysokim poziomie .
Ach szykuje się wspaniały mecz , już się nie mogę doczekać .

mój typ 2:1 Roma

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 20 mar 2009, 17:22

Ja bym tego kryzysu tak nie wyolbrzymiał. Zresztą Ranieri nie jest idiotą i nie będzie pozbawiał się snajpera pokroju Treze gdy kontuzjowany jest Amauri. Wiec dalesze ciągnięcie tej wojny i nie wpuszczenie Treze nawet na minutę by bylo glupotą, ktorej Ranieri pewnie nie popełni. Owszem jak Treze pewnie zagra niewiele bo Ranieri późno dokonuje zmian, ale wejść pewnie wejdzie.
ja stawiam na 0:1 dla JUVE. Roma nie ma czym zagrocić JUVE za bardzo w ataku, wiec stawiam na taki rezultat.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 20 mar 2009, 17:33

(L)oczkerson pisze: ja stawiam na 0:1 dla JUVE. Roma nie ma czym zagrocić JUVE za bardzo w ataku, wiec stawiam na taki rezultat.
Tylko pamiętaj o jednej rzeczy Roma ma już doświadczenie w wygrywaniu meczów bez napastników , ba notowała świetne passy gdy przody były przetrzebione .

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 21 mar 2009, 9:53

O przednia formacje bym sie akurat nie martwil bo jakos to wyglada, pomoc natomiast nie istnieje praktycznie a w obronie jest Loria co wszytko wyjasnia. Na lawce Montella + primavera. Remis bralbym w ciemno. Atutem Romy moze byc tylko determinacja taka jak z Arsenalem, o ile na mecz ligowy beda potrafili sie tak zmobilizowac w co watpie, z Sampa juz tak kolorowo nie bylo. Atut wlasnego boiska nie istnieje, Roma nieraz takie wlasnie mecze wtapiala u siebie z kretesem.

Juve niby tez ma problemy jakies ale Roma jest napewno duzo powazniejszej sytacjii.

Tak, remis bralbym w ciemno

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”