Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 200

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
10%
Real 2016/2017/2018
3
15%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
30%
Bayern 2020
2
10%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
3
15%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
5%
Inny
3
15%
Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Re: Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 20 mar 2009, 15:02

Mentor pisze:Que?

Nie widzę, aby ktokolwiek porównywał tutaj Pepa do Rafy. Poza tym niedorzeczność brałaby się raczej z tego, że Guardiola pracuje zbyt krótko, aby coś więcej powiedzieć o jego zdolnościach taktycznych. Benitez jest wybitnym taktykiem, ale nie oznacza to, że Pep jest w tym względzie słaby.
Właśnie o to mi chodziło. Rafa bije na głowe coacha Barcy, szczególnie jeżeli chodzi o doświadczenie. W porównaniu taktyk tych szkoleniowców Pep przy Benitezie wypada blado.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 20 mar 2009, 15:04

Mentor pisze:Ja też się dziwię tym zamartwianiom o transmisję w TVP. To nie te czasy kiedy meczu nie ma gdzie obejrzeć albo jest to bardzo trudne. W internecie wszystkiego pełno a i jakość coraz lepsza. N-Sport dostępny w większości przyzwoitych pubów. Trzeba się mocno postarać, aby nie obejrzeć meczu mając na to czas i chęci.
Transmisje w necie potrafią mimo wszystko zrobić psikusa i w tym przypadku też może się tak zdarzyć (tfu tfu, odpukać). Co do pubów, to nie każdy ma możliwość sobie ot tak wyskoczyć do takiego miejsca. Ale nie będę już się nad tym rozpisywał bo to nie o tym temat.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 20 mar 2009, 15:11

Hanni pisze:W porównaniu taktyk tych szkoleniowców Pep przy Benitezie wypada blado.
Tego też nie rozumiem. Barcelona (Guardiola) ma gorszą taktykę od Liverpoolu (Beniteza)?

Doskonale rozumiem, że Benitez bije Pepa na głowę jeśli chodzi o doświadczenie, ale tak na dobrą sprawę to każdy trener znaczącego europejskiego zespołu mógłby powiedzieć o sobie to samo.

Wiemy jaki dobry jest Rafa. Nie wiemy jaki dobry jest Guardiola.

Awatar użytkownika
BERGKAMP
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BERGKAMP » 20 mar 2009, 15:13

Wilmore pisze:Finał Barcelona - ManU jest już przesądzony.
Główny Jasnowidz forum znów zabrał głos. Znająć Twoją umiejętność do przewidywania przyszłości pewnie znowu nie trafisz.

Mecze ciekawie się zapowiadają. Wyjątek dla mnie stanowi jedynie ponowne starcie dwóch angielskich drużyn (ile można...)
Dobrze się składa, że mecze Arsenalu z Villarrealem i Barcelony z Bayernem nie są tego samego dnia.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 20 mar 2009, 15:14

Nie no teksty typu MU jedną nogą w finale są śmieszne. Rozumiem, że nie doceniacie Arsenalu, bo w lidze gramy słabo. Nie mówię, że pojedziemy Villarreal, ale raczej jesteśmy faworytem w tym dwumeczu. Najbardziej prawdopodobnym półfinałem wydaje się być Arsenal- Manchester. Wystarczy sprawdzić ligowy bilans naszych spotkań z MU w ostatnich latach. :] Poza tym wrócił już Theo i Fabregas z Ade też powinni być gotowi na półfinały. Może nawet na ćwierćfinał już wrócą.

5 ostatnich potyczek w lidze:

08-11-08 Premier League Arsenal 2 - 1 Manchester United
13-04-08 Premier League Manchester United 2 - 1 Arsenal
03-11-07 Premier League Arsenal 2 - 2 Manchester United
21-01-07 Premier League Arsenal 2 - 1 Manchester United
17-09-06 Premier League Manchester United 0 - 1 Arsenal

Cieszy mnie perspektywa gry z MU w półfinale. 8) Nie chciałem żebyśmy trafili na zespół, ktory stwarza sobie 2 okazje w meczu i strzela 3 gole. Wiemy o kogo chodzi. Marzy mi się finał z Barcą, ewentualnie z Bayernem. :o

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 20 mar 2009, 15:20

BERGKAMP pisze:Główny Jasnowidz forum znów zabrał głos. Znająć Twoją umiejętność do przewidywania przyszłości pewnie znowu nie trafisz.
Tak jest, dokładnie tak samo, jak z Lechem. Albo reprezentacją.
Zresztą, szkoda czasu na gimsmerfy.
Wyższość Barcelony w formie i odpowiednio przygotowanej nad każdym zespołem w Europie w tym sezonie jest raczej bezsprzeczna. Pytanie tylko, czy Barcelona sama się nie zajedzie chcąc wygrać wszystko i wszędzie.
W innym wypadku nawet największy taktyk, jak Benitez czy Hiddink, nie przewidzi, kiedy tacy piłkarze jak Eto'o, Messi czy Xavi zrobią różnicę.

Awatar użytkownika
lucas86
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lucas86 » 20 mar 2009, 15:21

Jest to mój pierwszy post na tym forum, więc witam wszystkich :D

Jeśli chodzi o losowanie Ligi Mistrzów to dużo mocniejsza wydaje mi się połówka w której znajduje się Barcelona, Chelsea i Liverpool. W drugiej angielskie drużyny powinny sobie poradzić i między sobą powinny rozstrzygnąć awans do finału. Widzę, że wielu kibiców Arsenalu wypowiedziało się przede mną, ja jestem akurat z drugiej strony barykady i od wielu lat kibicuje Manchesterowi, więc w przypadku takiego półfinału dyskusja na forum może być gorąca 8)

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 20 mar 2009, 15:22

Wilmore pisze: Tak jest, dokładnie tak samo, jak z Lechem. Albo reprezentacją.
A pamiętasz Milan i 99% ? :haha:

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 20 mar 2009, 15:23

Mentor pisze:trener znaczącego europejskiego zespołu mógłby powiedzieć o sobie to samo.
Nie rozumiem tego stwierdzenia. Sir Alex może tak powiedziec? Arsene Wenger, Fabio Capello czy Jose Mourinho?
Przyznaję Ci rację, nie wiemy jak dobry jest Guardiola, ale z pewnością dużo mu brakuje do Beniteza. Sprawą kluczową jest tutaj doświadczenie. Nikt jeszcze tak od razu nie został super coachem.
BERGKAMP pisze:Główny Jasnowidz forum znów zabrał głos. Znająć Twoją umiejętność do przewidywania przyszłości pewnie znowu nie trafisz.
Drugi w rankingu jest, zaraz po Juvku.
Jest to mój pierwszy post na tym forum, więc witam wszystkich
Witamy ;)

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 20 mar 2009, 15:24

Wilmore pisze:W innym wypadku nawet największy taktyk, jak Benitez czy Hiddink, nie przewidzi, kiedy tacy piłkarze jak Eto'o, Messi czy Xavi zrobią różnicę.
Oczywiście nie dopuszczasz do swojego głowy opcji, w której to np Ribery, Torres albo Gerrard robią różnicę :>

Chociaż nie ... kolejna dyskusja z lordem chyba jednak mija się z celem. Wilmoramus naszych czasów mylić się przecież nie może.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 20 mar 2009, 15:26

Hanni pisze:Nie rozumiem tego stwierdzenia. Sir Alex może tak powiedziec? Arsene Wenger, Fabio Capello czy Jose Mourinho?
Miałem na myśli to, że każdy trener może powiedzieć, że doświadczeniem bije Pepa na głowę. Guardiola pracuje przecież jako trener dopiero pierwszy rok (nie licząc rezerw Barcelony).
Hanni pisze:Nikt jeszcze tak od razu nie został super coachem.
Nie trzeba mieć najlepszego trenera na świecie, aby wygrać Ligę Mistrzów. Tym bardziej nie trzeba mieć najlepszego trenera na świecie, aby pokonać Liverpool.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 20 mar 2009, 15:31

Mentor pisze: Nie trzeba mieć najlepszego trenera na świecie, aby wygrać Ligę Mistrzów. Tym bardziej nie trzeba mieć najlepszego trenera na świecie, aby pokonać Liverpool.
Doświadczyliście tego z Frankiem ;) Za dużo tego dobrego :P

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 20 mar 2009, 15:43

Moim zdaniem pary bardzo interesujące. Jeśli chodzi o Barcelonę to po Bayernie zacznie się dla nas niesamowity maraton (to co było na przełomie grudnia i stycznia w La Liga + finał Copa del Rey + LM...) i obawiam się, że może złapać zadyszka. Grać około 8-9 meczy z naprawdę najbardziej wymagającymi drużynami Primiera Division i jeszcze lepszymi w LM, i jeszcze finał Pucharu praktycznie co 3 dni... Ale Może ta zimowa zadyszka była jedyną Barcelony w tym sezonie, miejmy nadzieję. Najpiękniej zapowiadają się możliwe finały, czyli przede wszystkim rewanże za finały lat ubiegłych, możliwe są:
Barcelona-Arsenal,
Manchester-Chelsea,
Manchester-Bayern,
Jednak ja najbardziej liczyłbym na finał Manchester - Barcelona :D Chociaż jak na moje oko takie losowanie ani trochę nie rozstrzyga jaki będzie finał, i na tę chwilę każda z 16 możliwości jest prawdopodobna:) Szczególnie z naszej drabinki: Barcelona, Bayern, Chelsea, Liverpool - Wszystkie drużyny mają niemal równe szanse na dojście do finału.

P.S. Skąd takie pomysły, że finał Manchester-Barca jest już przesądzony :/

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 20 mar 2009, 16:03

Mistrzostwo :haha:
Najpierw dzielisz już skore na niedźwiedziu
eśli chodzi o Barcelonę to po Bayernie zacznie się dla nas niesamowity maraton (to co było na przełomie grudnia i stycznia w La Liga + finał Copa del Rey + LM...) i obawiam się, że może złapać zadyszka. Grać około 8-9 meczy z naprawdę najbardziej wymagającymi drużynami Primiera Division i jeszcze lepszymi w LM, i jeszcze finał Pucharu praktycznie co 3 dni... Ale Może ta zimowa zadyszka była jedyną Barcelony w tym sezonie, miejmy nadzieję
Tekst jakbyście już przeszli Bayern.

A za chwilę
P.S. Skąd takie pomysły, że finał Manchester-Barca jest już przesądzony
:boruta:

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 20 mar 2009, 16:10

Przeczytaj cały mój post :/ I daj sobie spokój.
Ostatnio zmieniony 20 mar 2009, 16:41 przez BarcaQzYN, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”