Ekstraklasa w sezonie 2008/2009 - Strona 38

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto mistrzem Polski 2008/2009?

Wisła Kraków
44
38%
Legia Warszawa
18
16%
Lech Poznań
37
32%
Groclin/Polonia Warszawa?
2
2%
Górnik Zabrze
3
3%
Ruch Chorzów
5
4%
GKS Bełchatów
0
Brak głosów
inny zespół
7
6%
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8730
Kontakt:

Re: Ekstraklasa w sezonie 2008/2009

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 22 mar 2009, 11:07

www.wroclawianie.info pisze:Kumaty to też za bardzo widać nie jesteś, bo jakbyś widział okazywane przez Milicję nagrania video to byś wiedział, że jest na nich wszystko i takie zdjęcia to dla nich żadna pomoc.
Co nie zmienia faktu, że niczym się od nich nie różnicie.

Ode mnie koniec.

Ehhh, choroba mnie dopadła i niestety musiałem odpuścić dzisiejszy mecz. W tej kolejce znowu kilka niespodzianek, remisy Legii, Lecha, porażka Ruchu, więc liczę na zwycięstwo Polonii 8)

www.wroclawianie.info
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: www.wroclawianie.info » 22 mar 2009, 11:13

Ale na czym ma polegać denuncjowanie skoro gość robi to w obliczy dziesiątek kamer monitoringu ? Ja rozumiem jakby pokazać coś czego nikt nie widział, co mogłoby narobić kibicowi problemu. Tu przecież widzieli to wszyscy, ochroniarze gościa nie zwinęli...Nie napinaj się tak tylko pomyśl.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 22 mar 2009, 11:21

cloner pisze:Te przyblizenia na osobę z płotu zalosne. Wy jestescie kibicami, czy z policji :?:
A co cloner później przy byle zadymie byś chciał twierdzić że nie ma bydła na stadionach, jaka to policja jest be i ogólnie chwdp? Widać że nie chcesz się pozbyć bydła ze stadionów no ale jak wiadomo zawsze winna jest policja więc pewnie go nie ma.

Poza tym jak za kilka lat ukończą modernizację stadionów to dobry monitoring jak ten we Wrocławiu to będzie standard o ile już nie jest. Niedawno oglądałem 'stadion' Znicza rozebrany na czynniki pierwsze i mogliby ci powiedzieć jakiej firmy jest cukierek który jadłeś. Choć może dlatego że póki co jest jedna trybuna nikt nie zauważył jak bydło Widzewa szukało zadymy :)

PS Czemu nikt nie chce mistrzostwa? :think: Ciekawie wyglądałaby tabela gdybyśmy grali systemem rosyjskim :rotfl:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 22 mar 2009, 12:16

Yukasz pisze:A co cloner później przy byle zadymie byś chciał twierdzić że nie ma bydła na stadionach
Ale przecież tam nie było zadymy [']
www.wroclawianie.info pisze:Ja rozumiem jakby pokazać coś czego nikt nie widział, co mogłoby narobić kibicowi problemu
Poza monitoringiem - nikt tego nie widział (a teraz wyborcza może już podnieść larmo). A monitoring nie zawsze chce wszystko zauważyć. Poza tym, przytoczę jeszcze raz to, co wcześniej napisałem "jesteście kibicami, czy z policji?" Nie odpowiadaj, i tak specjalnym szacunkiem (Wasz serwis) wśród kibiców innych klubów nie jesteście darzeni.
Yukasz pisze:PS Czemu nikt nie chce mistrzostwa?
Koniec kupowania, więcej niespodzianek.

www.wroclawianie.info
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: www.wroclawianie.info » 22 mar 2009, 12:38

Ja wrzucam zdjęcia na to forum więc zwróciło to Twoją uwagę. Inni nie wrzucają tych zdjęć na to forum, ale mają je w swoich serwisach czy gazetach więc żyjesz z poczuciem, że to tylko ja taki zły pokazuję kibiców. Każdy robił zdjęcia tego kibica - to czy ukarze się ono w Wybiórczej, Wrocławskiej, Fakcie czy innych to tylko kwestia decyzji fotoedytora i redakcji. Jak będą chcieli pokazać to pokażą.

Na zdjęciach z zadym twarze są zasłonięte. Na zdjęciach gdzie kibice po prostu stoją lub nie robią nic co jest nielegalne wszystko widać - bo i dlaczego miałoby nie być widoczne ? Anonimowość ? Żartujesz ? A lista imienna i sprawdzanie dowodów przed bramą ? A monitoring Milicji przed stadionem, w czasie transportu kibiców, na sektorze ?

Zdaj sobie sprawę, że gość nie zrobił nic - nie zgarnęli go wtedy. A sfilmowany i tak był przez monitoring stadionowy do którego na żywo dostęp ma Milicja.

Tekst o tym, że wśród kibiców serwis nie cieszy się sympatią na podstawie jakich sygnałów wypowiadasz ? Swojego odczucia ? Skoro wchodzą tysiące ludzi, z linków stron kibicowskich różnych klubów to chyba jest dokładnie odwrotnie.

Ja rozumiem, że w Waszym serwisie nikt nie ma aparatu, którym można zrobić zbliżenie powyżej 55mm, ale wierz mi, że świat na Twoim mieście się nie kończy.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 22 mar 2009, 12:48

www.wroclawianie.info pisze:Anonimowość ? Żartujesz ? A lista imienna i sprawdzanie dowodów przed bramą ? A monitoring Milicji przed stadionem, w czasie transportu kibiców, na sektorze ?
Nie wiem jak u Was, ale w Bytomiu na sektory gospodarzy nie trzeba podawać nazwiska. Zatem jesteśmy anonimowi.
www.wroclawianie.info pisze:nie robią nic co jest nielegalne wszystko widać
Jeśli wg Ciebie wchodzenie na płot jest legalne, to fajny macie regulamin stadionu. Jeśli naprawdę zezwala on na takie zachowanie, to szczerze go Wam zazdroszczę.
www.wroclawianie.info pisze:Ja rozumiem, że w Waszym serwisie nikt nie ma aparatu, którym można zrobić zbliżenie powyżej 55mm, ale wierz mi, że świat na Twoim mieście się nie kończy.
Ohohoho, już napinka :lol: Ze sprzętem problemu by nie było (można kupić), poza tym serwis, o którym piszesz to 1 osoba (ja), nie mamy fotografa. Ale kogo to interesuje.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 22 mar 2009, 13:03

cloner pisze:Ale przecież tam nie było zadymy [']
Gdyby była to pewnie byś tak napisał. Ale dobrze że to był epizod i reszta osób na stadionie potrafiła się zachować więc zajść nie było.
Nie wiem czemu to 'Wrocławianie' mają się wstydzić bo pokazują jak jakiś typ zachowuje się jakby uciekł z zoo (a właśnie tak wygląda na zdjęciu) a nie ten typ swojego zachowania. Dla mnie niech GW i inne obsmarują typa, niech zobaczy go cała Polska to może następnym razem choć chwilę pomyśli zanim będzie cfaniakował.
Dopóki nie zmieni się myślenie i niektórzy będą bronili swoich co świadczy o tym że akceptują takie zachowanie to bydło które i tak jest mniejszością nigdy nie zniknie a taka GW i inne będą szukały sensacji i jeszcze kolorowały pewne zjawiska zamiast chwalić za doping.

www.wroclawianie.info
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: www.wroclawianie.info » 22 mar 2009, 13:10

Cloner : rozumiałbym całą Twoją argumentację, gdybym sfotografował coś czego nie widział nikt na stadionie, czego nie uwieczniły żadne kamery. Wtedy faktycznie takie zdjęcie jest dowodem przestępstwa. Tymczasem sytuacja jest całkowicie publiczna. Gościa widzi kilka czy kilkanaście tysięcy ludzi. Milicjant wcinając sobie kanapkę filmuje go, w "reżyserce" gdzie siedzi organizacja i Milicja widzą go na monitorku i dają sobie zbliżenie ... i w tej sytuacji na czym polega jakaś wina, że ja w swoim serwisie pokazuję to o czym wszyscy dobrze wiedzą, co wszyscy widzieli i co zostało sto razy obfotografowane ?

Zdjęcia z zadym zawsze są anonimowe - pozasłaniane twarze itd. Wskoczenie gościa na płot do drobiazg. Uspokoił go jeden z kibiców. Ochrona też ciśnienia na to nie miała.

To nie żadna napinka. Ja z tego typu sugestiami spotykałem się trzy lata temu od kibiców Śląska - teraz sami chętnie oglądają zdjęcia.

Paradoks polega na tym, że pewien komfort anonimowości daje Ci tylko Twój brak świadomości, że jesteś dokładnie obfotografowany. Gdybyś miał świadomość ile materiałów leży na Milicji z Twoim wizerunkiem myślałbyś inaczej.

I w końcu najważniejsze - skoro od samych zainteresowanych nie ma uwag to w czym problem ? Po zadymie na Śląsk-Lechia nikt nawet nie próbował dyskutować.

ps. Ja też sam robię serwis i cóż z tego ?

Yukasz : skończ pieprzyć kawałki jak z programu Ziarno albo z Wyborczej. Nudne to o tym bydle na stadionach. Ja tam bydła nie widzę.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 22 mar 2009, 13:26

Pewnie że nudne bo od dawna ma miejsce a z akceptacją środowiska końca nie będzie. A jednemu takiemu zrobiłeś zdjęcie jakbyś nie zauważył. Reszta jakoś dała radę się zachować jak ludzie. No ale nie wszyscy są normalni.

www.wroclawianie.info
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: www.wroclawianie.info » 22 mar 2009, 13:30

Po prostu w Wyborczej dość mam już czytania o tym jak to jest źle na stadionach. Dla mnie to nie problem. Gość wskoczył, pokręcił sekund pięć dopingiem i zdjęli go kibice. W czym problem ? A to już temat rodem z programu Drzyzgi się robi...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 mar 2009, 13:34

Lech wygladał słąbiej niż w Zabrzu, szczegolnie było to widać po stwarzanych sytuacjach. Jesli lech nie bedzie otwierał wyniku po takich sytuacjach jak Lewandowski w Zabrzu czy Stilic wczoraj to bedzie im z uplywem minut coraz cięzej. Semir musi trafić z metra do pustej bramki, a nie w poprzeczke. :x Spodziewałem sie ciezkiego spotkania, bo Arka jest naszpikowana zawodnikami Lecha, a druzyny Michniewicza zawsze wygladaja na podwojnie zmotywowanych. Jednak sporo winy lezy takze po stronie Smudy. Nie wiem co chcial ugrać grając dwojka defensywnych pomocników i jednym napastnikiem. Injac badz Bandrowski w przerwie powinni zostac zmienieni na Wilka badz Cueto.
Oby po przerwie wrócili pozytywniej naładowani i z wieksza swieżoscia, bo czeka Wisła i ja bedzie trzeba ograć w Poznaniu.
Nie wiem co zrobiono wczoraj z murawa, ale wygladało to jak kopanie na plazy w CopaCabanie.

Śląsk odpada, spodziewałem sie, ze wygraja z Polonią, bo jednak na swoim terenie graja zdecydowanie lepiej niz na wyjazdach. Grając w przewadze, nie potrafili tego wkorzystać, Polonia była lepsza. Bobo wymyślił sobie napastnika, szkoda, że nie pomyslał nad zmiana tego ustawienia, bo nadal wyglada to słabo. Wrócił Sokołowski i to napewno jest wzmocnienie dla Czarnych Koszul.

W nastepnej kolejce nei liczac spotkania Lecha z Wisła, szykuje sie niezła wojna. Odra zdobyła komplet i Górnik z Piastem bedzie musiał wygrać, bedzie napewno ciekawie.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 kwie 2009, 15:19

Górnik coraz bliżej pierwszej ligi. Takie spotkania jesli chca utrzymac sie w Ekstraklasie jak wczoraj nei powinny miec miejsca. Górnik dla mnie zagrał wielkie nic. Piast może nie jest jakimś wielkim ofensywnei teamem, ale patrzac na Górnik, to sa od nich w tym względzie o wiele lepsi. Stworzyli wczoraj naprawde ciekawe akcje, Olszar mogł podwyższyć na 2-0, a w drugiej polowie sedzia niesłusznie nie uznał bramki chyba Smektały. Górnik do mometnu gdy jest 0-0 ma szanse na zwyciestwo, w defensywie wygladaja dobrze, trio Przybylski, Strąk, Danch duzo pracuja i niszcza wiele ataków, ale gdy traca bramke, praktycznie mozna już ich przekreslic. Zero kreatywności, nie ma zawodnika, ktory potrafi pociągnać ta druzyne. Ktos tam moze przedstawiac Szczota i Gorawskiego, ale pierwszy moze i duzo biega robi jakas przewage, ale w wiekszosci przypadkow niewiele to daje, a Gorawski nie powinnien robić za rozgrywajacego wszystkie akcje. Dodatkowo napastnicy to prawdziwa parodia. Górnik nie ma napstnika i jest pod tym wzgledem jedyny. Zahorski i te jego 13 wystepów w kadrze to żart nie do przebicia. Za tydzień Górnik gra we Wrocławiu, a tam Ślask jest mocny i bedzie im ponownie cięzko. Tak naprawde przy dobrych wynikach odry czy Lechii w przyszłej kolejce Gornik juz bedzie myślał o planie na powrót.
Co do drugiego spotkania to Nowak to jest naprawde świetny zawodnik, szkoda, ze te kontuzje tak czesto go trapią, bo spokojnie moglby znaleźć swoje miejsce w kadrze. Wybija sie na tle pozostałych zawodników Bełchatowa i pewnie po sezonie ciezko go nawet patrzac na zdrowie bedzie zatrzymac w GKS-ie. Tarasiewicz mowil coś, ze potrzebuje 3, tylko 3 nowych zawodnikow, chyba troche przesadza. Ma fajny team, ale myśle, że Zak bedzie chcial być przed ITI.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 04 kwie 2009, 15:39

Nie mieli pieniędzy przez długie lata, utrzymywali się cudem w ostatnich kolejkach, przyszły pieniądze - będzie spadek. Oczywiście piszę o najsłabszym zespole polskiej ekstraklasy - Górniku Zabrze. Zatrudnili słabego trenera, jakim niewątpliwie moim zdaniem jest Kasperczak. Ten sprowadził starych znajomych, tj. Gorawski i Strąk, a także gwiazdora Szczota, jedynie Banaś i Przybylski to transfery na plus, które wprowadziły trochę spokoju do defensywy. Za tydzień wyjazd do Wrocławia, a za 2 tygodnie derby z Polonią, ważne mecze, po nich będzie można coś więcej powiedzieć. Łatwo jednak nie będzie, bo jeśli Śląsk chce jeszcze powalczyć o te europejskie puchary to ... będzie musiał za tydzień z żabolami wygrać :lol: Ciekawie zapowiada się walka o utrzymanie w ekstraklasie. Bo o mistrzostwo powinna rozstrzygnąć się już w niedzielę, Lech jeśli wygra będzie miał majstra. To będzie nie tylko przewaga w punktach, ale także psychiczna nad resztą drużyn.

My gramy o 19.15 w stolicy z imienniczką. Nastawienie pozytywne, wszyscy zdrowi, ustawienie 4-4-1-1 i jazda. Szkoda, że sektor gości tam nie nadaje się do przyjmowania kibiców, może jakieś kary ze strony PZPN, albo brak licencji spowodowałby szybkie remonty. Bo to trochę żenujące zachowanie większości polskich klubów, bo obecnie chyba aż na 9 stadionach nie wpuszcza się kibiców przyjezdnych.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 04 kwie 2009, 15:42

cloner pisze:Lech jeśli wygra będzie miał majstra.
w polskiej lidze nie takie cuda się zdarzały. Za wcześnie na takie stwierdzenia. Lech ma tylko 3 pkt przewagi nad Legią. Do tego jeszcze bezpośredni mecz na Łazienkowskiej... :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 kwie 2009, 16:39

Gdyby Lech wygrał z Arka i z Wisła pewnie tytuł byłby w kieszeni. Jednak narazie zremisował z Arka, a jutro zapowiada sie wyrownany mecz. W Lechu nie zagraja Wojtkowiak i Murawski. Sporo sie mowi o Rengifo, ale mysle, ze conajmniej na ławie bedzie. W Wisle nie ma braci Brozkow + Marcelo. Sam jestem ciekaw jak bedzie wygladać obrona Białej Gwiazdy, bo Skorża mowil, ze chcialby bardzo zeby Diaz zagrał w drugiej lini. Ciezko powiedzieć co wymysli na jutro Smuda, Wojtkowiak to duza strata, patrzac, ze na ławce jest Kikut, kotry ostatnio przypieczętował awans Udinese. Pewnie to on zagra, ale w jakiej jest formie, druga linia pewnie bedzie sie skladala z Peszki, Bandrowskiego, Stilicia, Injaca i Wilka. Oby Smuda w razie w szybko zareagował, bo ostatnio za dlugo trzymał dwojke defensywnych pomocników, a skrzydlowie przesiadywali na lawie. Moze wreszcie zagra ktos z dowjki Handzic/ Golik, bo wyglada to jak jakas kpina.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”