Polscy kibice - Strona 20

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kibic idealny:

gardło i serce dla klubu
103
61%
klient fetujący w krawacie jest mniej awanturujący się
17
10%
JP, JP na 100%
17
10%
kibice w Polsce będą dopiero jak wyrzuci się kiboli mówiących wyrazy na K, P, J, C, S
23
14%
ogląda mecz tyłem do murawy
10
6%
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8646
Kontakt:

Re: Hools

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 mar 2009, 9:16

Wilmore pisze:Jest to gdzieś zakazane?
W Polsce nadal jest zasada domniemania niewinności, więc dlaczego traktuje się nas jak przestępców? To wszystkich pieprzonych sprzedawczyków (czyt. wszystkich trenerów i działaczy) powinno się tak traktować. :lol:
Wilmore pisze:Kiedy się wykorzeni takie zachowania, to i policja będzie się lżej zachowywać - vide Anglia.
Jak wprowadzą Anglię, to na stadionie będzie w ch/uj nudno i kto będzie na nie chodził? Bo przecież nie przysłowiowi "krawaciarze", bo co ich zainteresuje? Poziom piłkarski tak niski, że tylko fanatyków może mecz przyciągnąć.

Ale można też w drugą stronę, jak policja zniknie z życia kibiców, to i kibice się uspokoją.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 25 mar 2009, 9:30

Nie generalizujcie bo dochodzicie do pewnego absurdu "to ludzie ludziom zgotowali ten los"

Media swoja droga sa dziwne. Wczoraj ogladalem chyba panorame gdzie chwalili gest Sz. Wydry ktory kupil pilkarza dla swojego kochanego klubu Radomiaka. Zaraz potem pokazali jakies stare obrazki burd i zlego zachowania kibicow. Nie ma to jak peunta :lol:
Kibice sa normalni i to w wiekszej wiekszosci. problem tkwi w tym ze ci mniej normalni czesto dowodza ultrasami, stowarzyszeniami. Poza tym na trybunach jest akceptacja dla szkodliwych dla klubu wybrykow. Bo ja osobiscie nie widzialem skruchy ani milosci do klubu od ogorkow z Wilna na przykladzie Legii Warszawa.

Awatar użytkownika
lucas86
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lucas86 » 25 mar 2009, 9:54

Wilmore pisze:A kibice sami sobie zasłużyli na takie traktowanie. Nikt się na kibicach nie znęca za to, że oglądają mecze, tylko za to, że się biją między sobą, z policją, zachowują jak bydło, niszczą stadiony, itp. Kiedy się wykorzeni takie zachowania, to i policja będzie się lżej zachowywać - vide Anglia
I to się właśnie nazywa wrzucić wszystkich do jednego wora :roll: Jasne, że trzeba wykorzenić takie zachowania, tylko karać należy tych którzy to robią a nie wszystkich którzy chodzą na mecze. Po drugie i tak uważam, że w ostatnich latach na poziomie ekstraklasy dochodzi do co raz mniejszej liczby incydentów.

Awatar użytkownika
rbortniczuk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rbortniczuk » 25 mar 2009, 10:42

Jak wprowadzą Anglię, to na stadionie będzie w ch/uj nudno i kto będzie na nie chodził? Bo przecież nie przysłowiowi "krawaciarze", bo co ich zainteresuje? Poziom piłkarski tak niski, że tylko fanatyków może mecz przyciągnąć.
Świetny argument. Piłka nożna dla kiboli bo nikogo innego nie interesuje. A co powiesz na wprowadzenie pozwolenia na wnoszenie maczet, broni palnej na stadion. Nie będzie tak nudno. Kibice będą mogli podkręcić nudną atmosferę.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 25 mar 2009, 11:14

cloner pisze:
Kibice w Polsce są od dawna inwigilowani na granicy łamania konstytucyjnych swobód obywatelskich, bo jak inaczej nazwać praktyki takie jak przymusowe przedstawianie się do kamery policyjnej wraz z podaniem adresu pod groźba nie wejścia na imprezę sportową?
Tak nie może być :!: Nie można z góry zakładać, że ktoś jest bandytą. A niestety może być jeszcze gorzej.
Tu akurat się z tobą nie zgodzę. Jeśli już wcześniej zidentyfikują wszystkich, to łatwiej będzie potem wyłapać ewentualnych winnych. Przecież nie będą dowodów sprawdzać po jakichś ekscesach. A jak się idzie na mecz wiedząc, że będzie się kulturalnym, to od machnięcia dowodem przed kamerą, bądź przesunięcia go przez czytnik, korona z głowy nie spadnie.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 mar 2009, 13:46

emdżej pisze:Przecież nie będą dowodów sprawdzać po jakichś ekscesach. A jak się idzie na mecz wiedząc, że będzie się kulturalnym, to od machnięcia dowodem przed kamerą, bądź przesunięcia go przez czytnik, korona z głowy nie spadnie.
Tylko czemu takich kontroli nie ma w zwykłym, codziennym życiu :?: Może trzeba zainstalować czytniki na chodnikach, i człowiek musiałby "czipem" przejechać raz na 1000metrów. W końcu co chwilę możemy być sprawcami przestępstwa.
rbortniczuk pisze:Świetny argument.
Dziękuje. W takim razie odpowiedz sobie z jakiego powodu chodzisz na mecze piłki nożnej :?: Bo zakładam, że chodzisz na mecze, bo jeśli nie - to pomyliłeś temat.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 25 mar 2009, 14:46

A ja osobiście nie mam parcia na szkło ani potrzeby rozmawiania z kamerą więc taka praktyka uwłaczała by mojej godności. Jeszcze jakiś burak po zawodówce powinien stać nad tobą i krzyczeć: 'imię, nazwisko, pesel, adres, imię ojca, imię matki!'. Normalnie jak na przesłuchaniu by było/jest. Wszyscy przed wejściem na stadion muszą tak robić? Dziadki też czy tylko wybrańcy którzy nie przeszli wstępnej selekcji? :P Są inne sposoby aby sprawdzić tożsamość wchodzących na stadion a wymysł z kamerą to jakiś debilizm. Co z identyfikatorami które powinny eliminować stadionowych chuliganów przed wejściem na stadion? Dla ułatwienia mogły by to być dowody o ile się do tego nadają ale pewnie nie. Przecież jest też monitoring.
cloner pisze:Tylko czemu takich kontroli nie ma w zwykłym, codziennym życiu :?: Może trzeba zainstalować czytniki na chodnikach, i człowiek musiałby "czipem" przejechać raz na 1000metrów. W końcu co chwilę możemy być sprawcami przestępstwa.
No i nie ma przy okazji rozgrywania innych sportów a ochrona niekiedy jest tam dla picu, w zasadzie to tak jakby jej w ogóle nie było :P
cloner pisze:Jak wprowadzą Anglię, to na stadionie będzie w ch/uj nudno i kto będzie na nie chodził?
Oj znajdą się i tacy dla których ew. brak atmosfery na trybunach by nie był przeszkodą aby pójść na mecz.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 25 mar 2009, 16:11

cloner pisze:Tylko czemu takich kontroli nie ma w zwykłym, codziennym życiu :?: Może trzeba zainstalować czytniki na chodnikach, i człowiek musiałby "czipem" przejechać raz na 1000metrów. W końcu co chwilę możemy być sprawcami przestępstwa.
Pytasz poważnie, czy coś takiego jak impreza masowa jest Ci obce?
Na stadion wchodzi ojciec z synem, chce mu pokazać ukochany klub w trakcie jakiegoś spotkania. Kupił bilet, pewnie jakąś kiełbaskę do spotkania - jest takim samym kibicem jak cała reszta. Ma pełne prawo oczekiwać kultury i spokoju na trybunach - co innego śpiewy, a co innego rzucanie k***ami, ch**ami, itepe. Na chodniku jest przypadek losowy, nikt za wejście nań nie płaci. Na trybuny wchodzą ludzie opłacający przywilej oglądania spotkania - i mają pełne prawo oczekiwać, żeby bydło było trzymane na krótkiej smyczy przez policję i uniemożliwiło się wszystkim na stadionie nielegalne poczynania.
Żaden policjant nie zabroni śpiewać, dopingować zespół. Jednak kiedy kibice robią coś nielegalnego, to już mają pełne prawo interweniować, żeby zapewnić normalnym ludziom komfort w oglądaniu spotkania z trybun.
Problem polega na tym, że przez idiotów na trybunach takich normalnych ludzi jest coraz mniej. Kiedyś na Bukową fajnie było wejść na trybunę główną - na Blaszoka strach wchodzić, tam się nie ogląda meczów - teraz nawet na głównej jest problem, żeby obejrzeć w spokoju mecz nie narażając się kilku "kumatym", kiedy się nie rzuci miłymi hasłami na policję/Ruch/rywali/kibiców rywali.
Śmieszne i żałosne jest stwierdzenie, że bez policji kibice zachowywaliby się normalnie.

Awatar użytkownika
rbortniczuk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rbortniczuk » 25 mar 2009, 17:04

Dziękuje. W takim razie odpowiedz sobie z jakiego powodu chodzisz na mecze piłki nożnej :?: Bo zakładam, że chodzisz na mecze, bo jeśli nie - to pomyliłeś temat.
Na mecze drogi kolego chodzę by oglądać piłkarskie widowisko, swoją drużynę. Nie ważne czy ta gra brzydko/ładnie, ciekawie/nudno. A nie by porzucać mięsem wraz z łysymi kolegami, wyrwać parę ławeczek bo akurat na boisku nie dzieje się nic ciekawego. Odpowiedz sobie na to samo pytanie. Czy chodzisz/ oglądasz ciekawe mecze, nudnych unikasz? Kibicuje się wtedy gdy gra jest interesująca, gdy nudna można komuś wpier... z nudy właśnie? Ha.
Oj znajdą się i tacy dla których ew. brak atmosfery na trybunach by nie był przeszkodą aby pójść na mecz.
Dokładnie i tych nazywa się kibicami. Reszta to bydło, które psuje wizerunek polskiego kibica. Iść na mecz by spotkać się z kolegami, porzucać mięsem w policję i nazywać się kibicem to szczyt hipokryzji. Mecz to nie okazja do spotkań towarzyskich. To cel sam w sobie. Kto tego nie rozumie nie powinien nazywać się kibicem.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 mar 2009, 17:09

Yukasz pisze:Dziadki też czy tylko wybrańcy którzy nie przeszli wstępnej selekcji?
Takie wejścia są na niektórych sektorach gości, ja już kilka razy, może z 4-5 musiałem przedstawiać się do kamery przed wejściem na spotkanie (raz zdarzyło mi się to na sektorach gospodarzy, w Gliwicach).
Wilmore pisze:Pytasz poważnie, czy coś takiego jak impreza masowa jest Ci obce?
Przecież mecz to impreza masowa. A ja podałem przykład kontroli na chodniku, np. robiąc zakupy, powinno się przekładać czip do czytnika, żeby policja wiedziała w jakim sklepie byłem 15 sekund temu.

Reszty nie skomentuje, bo mija się z rzeczywistością, którą codziennie obserwuję.
A nie by porzucać mięsem wraz z łysymi kolegami,
Jestes idiotą :?:
wyrwać parę ławeczek
Widac, ze na mecze nie chodzisz, chyba ze na niższą ligę.
Odpowiedz sobie na to samo pytanie
Ja doskonale wiem po co chodzę na Polonię. Nie rozumiem jedynie ludzi, którzy narzekają, że na stadionie jest niebezpiecznie, a sami na nim w życiu nie byli.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 25 mar 2009, 17:19

1. Skoro krytykujesz moją wizję rzeczywistości, którą przedstawiłem w moim poście, to znaczy, że nigdy nie byłeś na meczu, bo TAK TO WŁAŚNIE WYGLĄDA.
2. Kontrola na chodniku nijak się ma do kontroli na meczu - za wejście na imprezę masową płacisz i podporządkowujesz się jej regulaminowi. Policja ma pełne prawo Cię nagrać i dowiedzieć się, kto wchodzi na mecz, jak się nazywa, z uwagi na to, że bydło na trybunach aż nader często uprzykrza życie kibicom burdami i atakowaniem policji. Dzięki temu łatwiej wyłapywać idiotów. Zapamiętaj proszę - impreza masowa to nie to samo, co spacer po chodniku. Widzę, że masz z tym problemy.
Skoro sam się nazywasz kibicem - choć coraz bardziej przekonuję się w tym, że o środowisku nie masz albo zielonego pojęcia, albo żyjesz w zaślepieniu - to powinieneś przeżyć to nagrywanie/policyjnych szpiegów, bo to wszystko jest po to, żeby policja miała większy komfort i możliwości w wyłapywaniu bydła, które psuje wizerunek całości piłkarskich fanów w Polsce. No chyba że Ty/Twoja grupa na stadionie macie coś na sumieniu - wtedy zrozumiałe, że krytykujesz działania policji.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 mar 2009, 17:23

Wilmore pisze:TAK TO WŁAŚNIE WYGLĄDA.
Tak wyglądało, gdy Ty chodziłeś, 10 lat temu. Obecnie jest inaczej.
Wilmore pisze:bydło na trybunach aż nader często uprzykrza życie kibicom burdami i atakowaniem policji
Wymień proszę ostatnie burdy na stadionach ekstraklasy i I ligi.
Wilmore pisze:powinieneś przeżyć to nagrywanie/policyjnych szpiegów, bo to wszystko jest po to, żeby policja miała większy komfort i możliwości w wyłapywaniu bydła
To niech wyłapuje "bydło" po akcji, a nie nagrywając niewinnych kibiców na kamerę. Co to [k****] jakis big brother? czy jak :?:

JA NIE CHCE MIEC TAKIEGO KOMFORTU BEZPIECZENSTWA, W KTORYM NON-STOP KTOS INWIGILUJE MOJE SRODOWISKO. WOLE WIEDZIEC, ZE DOOKOLA SIEBIE MAM SAMYCH BANDYTOW.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 25 mar 2009, 17:41

cloner pisze:JA NIE CHCE MIEC TAKIEGO KOMFORTU BEZPIECZENSTWA, W KTORYM NON-STOP KTOS INWIGILUJE MOJE SRODOWISKO. WOLE WIEDZIEC, ZE DOOKOLA SIEBIE MAM SAMYCH BANDYTOW.
Dziękuję, to chciałem usłyszeć.
Ja chcę bezpieczny stadion, Ty chcesz, żeby Twoi kumple lub Ty po bójce z policją/wniesieniu broni na stadion/wyrywaniu krzesełek będą bezpieczni i niezagrożeni niczym.
QED.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 mar 2009, 17:55

Wilmore pisze:Ty chcesz, żeby Twoi kumple lub Ty po bójce z policją/wniesieniu broni na stadion/wyrywaniu krzesełek będą bezpieczni i niezagrożeni niczym.
Coś w tym jest, ale od razu zaznaczam, że nie biorę udziału w bójkach z policją, nie wyrywam krzesełek. Moi znajomi raczej też nie, po prostu takich sytuacji na trybunach ekstraklasy nie ma (albo udowodnij wypisując mi te mecze).

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2881

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 25 mar 2009, 17:58

Yukasz pisze:A ja osobiście nie mam parcia na szkło ani potrzeby rozmawiania z kamerą więc taka praktyka uwłaczała by mojej godności. Jeszcze jakiś burak po zawodówce powinien stać nad tobą i krzyczeć: 'imię, nazwisko, pesel, adres, imię ojca, imię matki!'.
Raz jadąc na mecz zaczęli nas spisywać i palarz rzucał tekstem "mamusia, tatuś". :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”