Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 270

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 mar 2009, 15:00

emdżej pisze:Dzisiaj Leo, w miejsce kontuzjowanego Pawła Brożka, powołał Łukasza Sosina. Uważam to (i chyba nie tylko ja) za poważne osłabienie ataku. Nie lubię Brożka, ale przyznaję, że to dobry gracz i Sosinowi do niego bardzo daleko.
Leo chyba wydzwaniał do Sosina, że bacznie sie mu przygląda. Nie ma co się dziwić, bardziej byłbym zaskoczony np. powołaniem dla Rasiaka. Szkoda, ale zostaje nadzieja, ze zagramy normalnym ustawieniem i z przodu bedzie Lewy z Irkiem. Choć ja czuje po kosciach, ze zagramy z takim ustawieniem jak kiedyś gdy gral w kadrze Zurawski, czyli Roger w roli najbardziej wysuniętego. :?

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 16 mar 2009, 15:33

Szczerze mówiąc to ja zaczynam wątpić czy zobaczymy pod wodzą Leo kadrę grającą dwoma napastnikami w jednej linii. Chyba, że z San Marino. Prędzej ustawienia 4-5-1 lub 4-4-1-1 z jednym cofniętym napastnikiem.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2332
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 18 mar 2009, 2:26

Czy wie ktoś może co się stało z tym przeniesieniem meczu? Mówili, że mogą przenieść z powodu ataków IRA ale coś potem o tym ucichło.. domyślam się, że mecz zostanie 28?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8738
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 23 mar 2009, 22:38

Przed powołaniami, dobrych kilka dni temu:
cloner pisze:Ciekaw jestem czy powołanie dostanie Jeleń, tym bardziej, że łamaga Błaszczykowski znowu kontuzjowany ;/
Powołanie jednak otrzymali obydwaj zawodnicy, a dzisiaj taki suprise:
Jakub Błaszczykowski doznał niegroźnego urazu podczas zgrupowania kadry narodowej we Wronkach przed meczami eliminacji MŚ z Irlandią Północną i San Marino.
Pomocnik Borussi Dortmund doznał urazu żeber podczas treningu i udał się do szpitala na prześwietlenie.
:haha:

On jeszcze nigdy nie był zdrowy.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 23 mar 2009, 23:21

Ten chłopak się psuje jeszcze częściej niż Olisadebe, a to już sztuka!

Awatar użytkownika
Angelo18
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Angelo18 » 24 mar 2009, 8:09

Co do Błaszczykowskiego to z Borussi ktoś nawet powiedział, że nie wyobraża sobie aby Kuba pojechał na zgrupowanie reprezentacji i doznał kontuzji. Ogólnie to w klubie rozegrał jeden mecz , a w zasadzie 11 minut, od początku roku więc w podstawie raczej nie wyjdzie. Szkoda, że tak często się łamie, żebra to może nic poważnego ale podobno bardzo bolesne.

Awatar użytkownika
crespo998
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: crespo998 » 25 mar 2009, 11:30

heyo myśle ze Jeleń godnie zastąpi Brożka szkoda tylko ,że don Leo Franka nie powołal bo napewno amatorom z San Marino kilka by strzelił :o

Awatar użytkownika
lucas86
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lucas86 » 25 mar 2009, 11:40

Ja bym Jelenia widział na prawym skrzydle, bo wątpie czy Kuba wybiegnie w pierwszym składzie, w ataku w meczu z Irlandią Płn. postawił bym natomiast raczej na Saganowskiego, który będzie się dobrze czuł w pojedynku z wyspiarzami, gdyż ma z tym styczność na codzień.

Awatar użytkownika
crespo998
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: crespo998 » 25 mar 2009, 11:44

Kuba to raczej nie zagra :( a co do Sagana to zgadzam się że gra na Wyspach tylko on jakoś nie ma szczęścia do tej reprezentacji nie pamiętam kiedy strzelił coś jak dla mnie to taki drugi Żuraw

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 25 mar 2009, 12:33

crespo998 pisze:Kuba to raczej nie zagra :( a co do Sagana to zgadzam się że gra na Wyspach tylko on jakoś nie ma szczęścia do tej reprezentacji nie pamiętam kiedy strzelił coś jak dla mnie to taki drugi Żuraw
To samo można powiedzieć o Wichniarku. Ja po cichu liczę, że Frankowski odbuduje się w Jagiellonii i będzie mógł wrócić do kadry.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 25 mar 2009, 12:34

crespo998 pisze:(...)a co do Sagana to zgadzam się że gra na Wyspach tylko on jakoś nie ma szczęścia do tej reprezentacji nie pamiętam kiedy strzelił coś(...)
Ostatniego gola w kadrze Saganowski strzelił 14. maja 2006 roku, czyli niemal trzy lata temu. W dodatku Wyspom Owczym.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 623
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 25 mar 2009, 15:49

Fishbone pisze:To samo można powiedzieć o Wichniarku. Ja po cichu liczę, że Frankowski odbuduje się w Jagiellonii i będzie mógł wrócić do kadry.
Ironizujesz, czy mówisz poważnie? Franek to świetny gość, jednak o grze kadry powinni decydować młodsi, w perspektywie kolejnego turnieju nie można opierać się na 35-latku. Sam Franek - człowiek dość twardo stąpający po ziemi - twierdzi, że kadra to już przeszłość. I słusznie.
Choć trochę szkoda.

Awatar użytkownika
crespo998
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: crespo998 » 25 mar 2009, 16:48

E tam Franek z Brożkiem to byłby zabójczy duet ale gdyby trenerem był pan Kasperczak.Poza tym wiek nie gra roli Roger Milla strzelał gole mając 40-tke na karku :afro:

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 623
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 27 mar 2009, 9:58

Onet donosi:
Podczas treningów Leo Beenhakker przećwiczył kilka wariantów ustawień. W Belfaście reprezentacja "biało-czerwonych" wystąpi zapewne w składzie: Boruc - Wasilewski, Dudka, Żewłakow, Wawrzyniak - R. Lewandowski, Trałka, M. Lewandowski, Roger, Krzynówek - Jeleń.

Trochę mnie dziwi, że Lewy ma robić za prawoskrzydłowego, a Jeleń grać na szpicy. Osobiście zamieniłbym ich rolami. Ale jak wiemy - Leo lubi zaskakiwać.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 27 mar 2009, 10:10

Gdyby wybiegł taki skład na boisko to myślę, że Lewandowski i Jeleń po prostu wymienialiby się pozycjami.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”