Polscy kibice - Strona 21

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kibic idealny:

gardło i serce dla klubu
103
61%
klient fetujący w krawacie jest mniej awanturujący się
17
10%
JP, JP na 100%
17
10%
kibice w Polsce będą dopiero jak wyrzuci się kiboli mówiących wyrazy na K, P, J, C, S
23
14%
ogląda mecz tyłem do murawy
10
6%
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2259
Kibicuję: AC Milan

Re: Hools

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 25 mar 2009, 19:51

Wilmore pisze:Skoro kibice są tacy "grzeczni" i "nie robią nic złego" ( :lol: ),
:arrow:
Wilmore pisze:jest takim samym kibicem jak cała reszta.
Zdecyduj się.Raz piszesz, że ojciec z dzieckiem jest normalnym jak inni kibicem, a raz piszesz, że kibic to idiota, który ma być trzymany na smyczy i inwigilowany na każdym kroku.Nie wiem czy to robisz świadomie, ale to co piszesz, kompletnie nie ma sensu.Podobno chodzisz na mecze, czyli rozumiem, że jesteś kibicem, tak ? Jeżeli tak to prosisz się, o jakiś przyjaciół policjantów na stadionie.Ale dlaczego Ty, ? Przecież jesteś normalnym kibicem ?

Widzę, że Ci klimat w Polsce [ nie mówię tutaj o awanturach czy burdach, a o oprawie, czy dopingu ] nie pasuję, więc po prostu nie chodź, kup Cyfre, czy zafunduj sobie kilka meczy w Europie, gdzie nikt nie będzie machał flagą, przeżywał spotkania, nie będzie wstawał z krzesełka [ polecam jechać na Riverside ] tam na pewno będzie Ci się podobać.

Spottersi - dobre oświadczenie, co on ma robić niby na Naszym stadionie, zabrać od młynowego tubę i krzyknąć "Drodzy Państwo, nie przeklinamy bo pójdzie 3 tys. zakazów '', głupie, idiotyczne ograniczenie swobody kibica na stadionie, który jak wspomniałeś zapłacił za wstęp na stadion.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
rbortniczuk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rbortniczuk » 25 mar 2009, 20:04

cloner pisze:
Yukasz pisze:Dziadki też czy tylko wybrańcy którzy nie przeszli wstępnej selekcji?
Takie wejścia są na niektórych sektorach gości, ja już kilka razy, może z 4-5 musiałem przedstawiać się do kamery przed wejściem na spotkanie (raz zdarzyło mi się to na sektorach gospodarzy, w Gliwicach).
Wilmore pisze:Pytasz poważnie, czy coś takiego jak impreza masowa jest Ci obce?
Przecież mecz to impreza masowa. A ja podałem przykład kontroli na chodniku, np. robiąc zakupy, powinno się przekładać czip do czytnika, żeby policja wiedziała w jakim sklepie byłem 15 sekund temu.

Reszty nie skomentuje, bo mija się z rzeczywistością, którą codziennie obserwuję.
A nie by porzucać mięsem wraz z łysymi kolegami,
Jestes idiotą :?:
wyrwać parę ławeczek
Widac, ze na mecze nie chodzisz, chyba ze na niższą ligę.
Odpowiedz sobie na to samo pytanie
Ja doskonale wiem po co chodzę na Polonię. Nie rozumiem jedynie ludzi, którzy narzekają, że na stadionie jest niebezpiecznie, a sami na nim w życiu nie byli.

Twój zwrot w moją stroną jest poniżej poziomu forum. ŻAŁOSNE.

Zastanów się. Powiedziałeś, że ludzie nie będą chodzili na mecze bo poziom jest niski a atrakcyjność niewielka jeśli wprowadzą Anglię. Wzrost poziomu bezpieczeństwa to faktyczne argument Przeciw chodzeniu na mecze. Z pewnością nie pojawi się więcej rodzin, wycieczek ze szkół. Kapitalnie. NA mecze przestaną chodzić tylko ci dla których wzrost poziomu bezpieczeństwa przeszkadza.
W moim mieście jest teraz akcja zachęcania szkół do przyprowadzania dzieciaków na mecze a wiąże się to właśnie z poprawą bezpieczeństwa.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 25 mar 2009, 20:13

Zdecyduj się.Raz piszesz, że ojciec z dzieckiem jest normalnym jak inni kibicem, a raz piszesz, że kibic to idiota, który ma być trzymany na smyczy i inwigilowany na każdym kroku.Nie wiem czy to robisz świadomie, ale to co piszesz, kompletnie nie ma sensu
Nie rozumiesz, co napisałem. Przeczytaj to kilka razy, pomyśl nad tym, jeśli nadal nie zauważysz ironii, to przeczytaj znów, a jeśli nie pojmiesz - odpuść, nie odpisuj na to.
Podobno chodzisz na mecze, czyli rozumiem, że jesteś kibicem, tak ? Jeżeli tak to prosisz się, o jakiś przyjaciół policjantów na stadionie.Ale dlaczego Ty, ? Przecież jesteś normalnym kibicem ?
Na niektórych meczach tak, na większość chodzę w innym charakterze. No i przede wszystkim rzadko chodzę na 1/2 ligę (raz, dwa w miesiącu), tylko na trochę innych rozgrywkach bywam częściej. ;)
Tak, proszę się o policjantów na stadionie. Dobry policjant - wiemy, że zdarzają się idioci, na szczęście rzadko i w przeciwieństwie do bydła bardzo rzadko dostają drugą szansę na zaprezentowanie swojej głupoty - zagwarantuje mi spokój na trybunie, przestrzeganie przepisów i bezpieczne wejście/powrót do domu. Tak, to mi pasuje.
Widzę, że Ci klimat w Polsce [ nie mówię tutaj o awanturach czy burdach, a o oprawie, czy dopingu ] nie pasuję, więc po prostu nie chodź, kup Cyfre, czy zafunduj sobie kilka meczy w Europie, gdzie nikt nie będzie machał flagą, przeżywał spotkania, nie będzie wstawał z krzesełka [ polecam jechać na Riverside ] tam na pewno będzie Ci się podobać.
Pisałem już - od czterech tysięcy kibiców, wśród których znajdzie się kilkudziesięciu/kilkuset bandytów wolę kilka tysięcy (często nawet więcej) krawaciarzy, którzy klubowi dadzą więcej pieniędzy i spokój na trybunach.
Różnica między Tobą a mną polega na tym, że mi naprawdę zależy, by mój klub był bogaty, to dla mnie kwestia dość, hm, życiowa. :wink: Bogaty = lepszy. Tak, dla poziomu sportowego jestem gotów poświęcić kilka flag i zdartych gardeł po meczu.
Tym bardziej, że można pośpiewać na stadionie i jednocześnie nie należeć do bydła, nie odpalać rac (tudzież robić innych zakazanych rzeczy), odcinać się od środowiska kibolskiego.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 25 mar 2009, 20:34

EnJoy's pisze:Spottersi - dobre oświadczenie, co on ma robić niby na Naszym stadionie, zabrać od młynowego tubę i krzyknąć "Drodzy Państwo, nie przeklinamy bo pójdzie 3 tys. zakazów '', głupie, idiotyczne ograniczenie swobody kibica na stadionie, który jak wspomniałeś zapłacił za wstęp na stadion.
No to skoro zapłacił i ma mieć z tego powodu swobodę to niech też płaci te kary, które nakładane są na klub.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8674
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 mar 2009, 20:44

rbortniczuk pisze:Powiedziałeś, że ludzie nie będą chodzili na mecze bo poziom jest niski a atrakcyjność niewielka jeśli wprowadzą Anglię. Wzrost poziomu bezpieczeństwa to faktyczne argument Przeciw chodzeniu na mecze. Z pewnością nie pojawi się więcej rodzin, wycieczek ze szkół.
Spójrz na Legię, dopingu nie ma, jest atmosfera kłótni wśród "bydła". A czemu normalni kibice? krawaciarze nie chodzą? Bo poziom gówniany :!: Nikt nie wyda 100 złotych (spójrz na ceny biletów na Łazienkowskiej), żeby obejrzeć jak piłkarze cudem remisują z outsiderem rozgrywek. Na mecze chodzi się w Polsce z innego powodu.
rbortniczuk pisze:W moim mieście jest teraz akcja zachęcania szkół do przyprowadzania dzieciaków na mecze a wiąże się to właśnie z poprawą bezpieczeństwa.
U mnie jest podobna akcja: "weź tatę na mecze". Dlaczego dziecko ma wziąć tatę? Bo rodzic (np. taki Wilmore, bo zakładam ze ma już ponad 30 lat) twierdzi, że na trybunach jest niebezpiecznie i bydło rządzi, a dziecko chce iść, bo mu się doping podoba, bo kibice skaczą, łapią się za barki i jest świetna atmosfera.

Sam byłem świadkiem, podczas derbów z Ruchem, gdy kibice (UWAGA UWAGA) odwrócili się tyłem do boiska i zaczęli skakać (dziennikarze sportowi i wilmore na pewno krytykują odwracanie się od piłkarzy, w końcu na mecz przychodzi się dla sportu, a nie żeby się odwracać tyłem), złapali się za barki i skakali i śpiewali przez 5-10 minut, wtedy mała dziewczynka, może 8-10 lat powiedziała ojcu: "tato, ja chce tutaj znowu przyjść, tutaj się wszyscy bawią". A na race powiedziała "takie kolorowe, fajne", ojciec powiedział, że to zakazane i ze ich wnosić nie wolno, na to dziewczynka prawie się obraziła (jak to dziecko) i po kilku sekundach powtórzyła, że to kolorowe i jej się podoba.
Wilmore pisze:od czterech tysięcy kibiców, wśród których znajdzie się kilkudziesięciu/kilkuset bandytów wolę kilka tysięcy (często nawet więcej) krawaciarzy, którzy klubowi dadzą więcej pieniędzy i spokój na trybunach.
To zagwarantuj, że na stadionie pojawi się 4 tysiące krawaciarzy, to nie takie proste jak Ci się wydaje. Kibiców-fanatyków nie trzeba specjalnie na mecz zachęcać, a dla takich pikników trzeba organizować konkursy, zniżki i inne duperele. Bo on inaczej na mecz nie przyjdzie. Taki wybredny, bo on płaci to on wymaga.

Stadion to miejsce, gdzie powinno się przychodzić, żeby się dobrze bawić. A dobrą zabawę obecnie gwarantuje dobry, głośny i urozmaicony doping, flagi na kijach dla każdego (taki kibic chce brać udział w spektaklu na trybunach), kolorowe race, świece dymne i inne bajery, które UBARWIAJĄ trybuny.

emdżej pisze:No to skoro zapłacił i ma mieć z tego powodu swobodę to niech też płaci te kary, które nakładane są na klub.
O kary Ty się nie martw, bo jeśli klub potrafi współpracować z kibicami, to żaden zarząd o karach nie marudzi.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 25 mar 2009, 21:12

A jak przykładowo ma się współpraca klubu z kibicami do kar za wulgaryzmy (bo o tej akurat pisałem)? Jak klub będzie współpracował z kibicami to nie będzie okrzyków "J...ć PZPN" i "Sędzia c..j" w przypadku kontrowersyjnej decyzji sędziowskiej?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 mar 2009, 21:18

emdżej pisze:Jak klub będzie współpracował z kibicami to nie będzie okrzyków "J...ć PZPN" i "Sędzia c..j" w przypadku kontrowersyjnej decyzji sędziowskiej?
Będą, bo od tego uciec się nie da. To wynika z emocji, adrenaliny. W meczu o pietruszkę czy z przeciwnikiem nic nieznaczącym kibicowsko - takich okrzyków będzie dużo mniej, natomiast np. na derbach relatywnie więcej.

Sęk w tym, żeby zarząd, władze klubu rozumiały to, że co jakiś czas trzeba płacić karę za oprawy (kary są narzucane i płacić trzeba). Jak to sobie kibice z klubem rozwiązują - to już prywatna sprawa, wewnętrzna w każdym mieście. Na Legii jest konflikt, bo działacze nie chcą płacić, a na Lechu jest zajebiście, bo działacze doskonale wiedzą, że taka kara 5-10 tysięcy to nic, bo wpływy z biletów/karnetów są dużo większe, a gdyby nie te oprawy - kibiców byłoby mniej. W Poznaniu to wiedzą, w stolicy jeszcze nie. U nas w Bytomiu także to wiedzą.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 25 mar 2009, 21:30

cloner pisze:(...) bo wpływy z biletów/karnetów są dużo większe, a gdyby nie te oprawy - kibiców byłoby mniej. W Poznaniu to wiedzą, w stolicy jeszcze nie. U nas w Bytomiu także to wiedzą.
Tu akurat się z tobą zgodzę.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 25 mar 2009, 22:30

cloner pisze:
rbortniczuk pisze:Powiedziałeś, że ludzie nie będą chodzili na mecze bo poziom jest niski a atrakcyjność niewielka jeśli wprowadzą Anglię. Wzrost poziomu bezpieczeństwa to faktyczne argument Przeciw chodzeniu na mecze. Z pewnością nie pojawi się więcej rodzin, wycieczek ze szkół.
Spójrz na Legię, dopingu nie ma, jest atmosfera kłótni wśród "bydła". A czemu normalni kibice? krawaciarze nie chodzą? Bo poziom gówniany :!: Nikt nie wyda 100 złotych (spójrz na ceny biletów na Łazienkowskiej), żeby obejrzeć jak piłkarze cudem remisują z outsiderem rozgrywek. Na mecze chodzi się w Polsce z innego powodu.

To czemu ludzie dalej ogladaja lige w canale? Ludzie nie przez poziom pilkarzy nie chodza na mecze. Nie przez ceny bo stowka to duzo, ale uwierz w wawie wyjscie do klubu kosztuje mniej wiecej tyle samo

CHarlie
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: CHarlie » 25 mar 2009, 22:39

To czemu ludzie dalej ogladaja lige w canale? Ludzie nie przez poziom pilkarzy nie chodza na mecze. Nie przez ceny bo stowka to duzo, ale uwierz w wawie wyjscie do klubu kosztuje mniej wiecej tyle samo
Może nie chodzą na stadion dlatego, że wydaje im się, że każdy mecz kończy się zadymą, co nieustannie próbuje nam wmówić gazeta wyborcza. W końcu cytując Władysław Szwocha, "prawdziwi kibice boją się i siedzą w domu" :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 mar 2009, 22:44

Bienias pisze:To czemu ludzie dalej ogladaja lige w canale?
Bo ludzie są cholernie wygodni. Jak mają wybierać pomiędzy oglądaniem meczu na stadionie, a w C+, to wybierają C+. Powiem więcej: sam wybrałbym C+, gdyby interesowałaby mnie sama piłka. Po prostu lepsze widoki, więcej widać, miły komentarz, powtórki, statystyki, same pozytywy.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 25 mar 2009, 23:00

Mnie interesuje przede wszystkim piłka. Jednak uważam, że śpiewy i doping dookoła znacznie wzbogacają piłkarskie widowisko. I mimo wszystko wolę udać się na stadion (i nie tylko dlatego, że II ligi zachodniej nie ma w TV ;)). Zła sława kibiców piłkarskich, która wcale nie jest nieuzasadniona (jedynie zbyt przesadna i rozdmuchana) niestety promocji wizyty na stadionach nie służy. My chodząc na mecze wiemy jak jest. Od siedmiu lat pojawiam się na stadionie i nic złego mi się nigdy nie stało. Ale wytłumacz to postronnym ludziom. Nie da rady, tak bardzo się to przekonanie o niebezpiecznych stadionach zakorzeniło.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 25 mar 2009, 23:03

jak kogos interesuje pilka idzie na mecz bo tam ma najlepsze widoki a nie przed tv. Fakt Polskie stadiony ku temu nie sluza zbyt dobrze ale to sie zmienia.

A krawaty zaczna chodzic tylko poczekaj na nowe stadiony i inne warunki ogladania meczow.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 mar 2009, 23:18

Bienias pisze:A krawaty zaczna chodzic tylko poczekaj na nowe stadiony i inne warunki ogladania meczow.
Do tego zdania można dodać znane przysłowie: "złej baletnicy przeszkadza nawet rąbek u spódnicy". (albo się jest kibicem piłki, albo dobrych stadionów)
Bienias pisze:jak kogos interesuje pilka idzie na mecz bo tam ma najlepsze widoki a nie przed tv
Na pewno na przedkrytej na Legii macie lepsze warunki od tych w TV? (wybralem przedkrytą, bo kryta jest za droga, abonament cyfry tanszy duzo)

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 26 mar 2009, 8:28

Cloner nie wiem. Nigdy nie bylem na tej czesci krytej. Poza tym czekam na nowy stadion Legii i na lepsze widoki (tez na przyszlosc :lol: )

Poza tym w TV nie widzisz wszystkiego, nie masz mozliwosci zwrocenia uwagi na cala formacje, ustawienie poszczegolnych zaodnikow itp.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”