FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 850

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 mar 2009, 11:23

emdżej pisze:Powiedzcie mi w takim razie co wy sądzicie o takim piłkarzu jak Urby Emauelson? Podejrzewam, że zarząd Barcelony nawet o nim myśli. Jak dla mnie jest to zdolny, boczny defensor, który potrafi włączać się do akcji ofensywnych. Świadczy o tym fakt, że trener wystawia go w razie potrzeby też w pomocy, a nawet zdarzało mu się ostatnio grywać w napadzie. Ma niespełna 23 lata, a w Eredivisie rozegrał już ponad 100 spotkań. Nie jest z pewnością graczem tej klasy co Maxwell, ale myślę, że byłby dobrą alternatywą. Co o tym myślicie?
Emanuelson to bardziej pomocnik niż obrońca. Rozumiem, że szukamy dość ofensywnej wersji lewego obrońcy, ale bez przesady.

Jeżeli Sylvinho odejdzie to oczywiste jest, że będziemy potrzebowali kogoś w jego miejsce. Nie znaczy to jednak, że tym kimś miałby być jakiś nowy zawodnik :P Uważam, że można by było wypróbować Caceresa na lewej stronie. Podobno w reprezentacji Urugwaju tak właśnie grywa. Jeżeli nie za bardzo pasuje to wtedy trzeba się będzie zaopatrzyć w kogoś nowego.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 26 mar 2009, 11:35

Widziałem kilka meczów Ajaxu w tym sezonie i w żadnym Emanuelsson nie grał na lewej obronie. Może przypadek może nie. Raz grał w środku pola bliżej lewej strony, a z reguły grywa na lewym skrzydle.

I Urby jest moim zdaniem niekompatybilny z Alvesem :lol: Z takimi bokami gralibyśmy 2:5:3 :rotfl:

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 26 mar 2009, 12:56

ja mam kilka typów na lewą obronę z jednym faworytem :
Philipp Lahm
Taye taiwo
Marcell Jansen
Cristian Molinaro , byłby fajną opcją
Hakan Balta
Francois Clerc

moim skromnym zdaniem wszyscy są lepsi od Urbiego.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 727

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 26 mar 2009, 13:28

Cristian Molinaro , byłby fajną opcją
zobacz co pisza o nim kibice Juve i wtedy wyjdzie ci ze do Barcy sie nie nadaje.dobry jest w defensywie(kumpel mi nawet mowil ze maja w planie zrobienie z niego stopera) ale w ofenysywie jest slabiutki.watpie zebyscie go potrzebowali poniewaz chcecie kogos z umiejetnosciami w ofenysywie.chyba ze ci sie pomylilo i chodzi ci o drugiego obronce z Juve w osobie De Ceglie ktory bardziej pasowalby do systemu Barcy

z tych co napisales jak dla mnie to najlepsza opcja jest Taiwo(moje marzenie w Milanie).od lat gra w Marsylia.jeszcze mlody a juz doswiadczny.noi ta bomba w lewej nodze.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 26 mar 2009, 13:43

z calym szacunkiem killer ale z tych co wymieniles to zadne nie przyjdzie, poniewaz:

-jansen-za slaby na bayern to i u nas nie malby czego szukac
-clerc-srednio radzi sobie w lyonie a w rewanzu z nami zszedl po pierwszej polowie gdy bylo 4-1 i nie wiedzial za bardzo co sie dzieje na boisku-dziadek henry pare razy zrobil z niego wiatrak
- balta to w ogole jakis wynalazek
- molinaro nie lapie sie zbyt czesto w juve ,wiec gdzie on do nas...?
-taivo? -moze
- lahm-super bo moze grac na obu bokach tyle,ze przedluzyl kontrakt z bayernem a i pewnie ze 20 baniek by za niego chcieli

wg mnie zarzad kupi maxwella (6-8 mln) lub zirkowa (okolo 15 mln) ,chociaz jemu blizej do czelsi

ciekawa opcja jest filipe z depor , ograny w lidze i juz doswiadczony-za 7-8 baniek bralbym go

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 26 mar 2009, 14:07

najbardziej obiecujący to tak jak wymieniłem Lahm i taiwo , molinaro - uwzględniając na prawej Alvesa to nie jest złe wyjście . O reszcie pisałem że jest lepsza od Urbiego . Felipe w sumie mógłby być.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 727

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 26 mar 2009, 14:13

molinaro - uwzględniając na prawej Alvesa to nie jest złe wyjście
o ile sie nie myle to Barcelona ma zamiar wzmocnic lewa strone a nie oslabic.Molinaro to pilkarz gorszy od Abidala wiec jak moze byc dobrym wyjsciem??

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3333

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 26 mar 2009, 14:16

Ja bym polecil Bastosa. To co prawda bardziej pomocnik niz obronca mysle jednak ze nie bylby to problem.
Sam bym go z checia widzial w Milanie.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 26 mar 2009, 14:47

Dużo tutaj dyskutowaliśmy o tym czy Bojan powinien zagrać w finale CdR. Sam zainteresowany postanowił wyrazić swoją opinię na ten temat:
Finał Pucharu Króla

Bojan oświadczył, że dzień 13 maja w jego kalendarzu zakreślony jest na czerwono: "W tym dniu zagramy w finale Copa del Rey z Athletic Bilbao. Jak wiadomo każdy chce grać w finale, ale myślę że ci którzy grali więcej w pucharze, zasługują teraz na to, aby wystąpić w finale. Rzecz jasna, wszyscy moi koledzy zasługują na to. To fantastyczne móc grać w spotkaniach, które mogą przynieść ci chwałę. Mimo wszystko jeśli nie zagram, nie będę rozczarowany".
http://fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=26191

Bojan nie zamierza więc rezygnować ze swojej szansy i o nią walczyć :) Moim zdaniem Bojan, Caceres czy Pinto zasłużyli na grę w finale, a nie byłoby szkodą dla dużyny gdyby akurat ci trzej zagrali.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 26 mar 2009, 16:41

No tak, macie rację. Przy ofensywnie usposobionym Alvesie (wariacie jak to ktoś określił :)) rzeczywiście przydałby się ktoś spokojniejszy na lewej flance. Z w/w to Lahm byłby rozwiązaniem świetnym, ale bardzo drogim i mało możliwym. Żirkow wyląduje zapewne w Chelsea. A Taiwo to silny, solidny obrońca. Mógłby się nadać, ale wtedy znów dochodzi do głosu ten wspominany już Puchar Narodów Afryki na początku przyszłego roku, na który Taiwo by pojechał.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 26 mar 2009, 21:26

Nie lubie sie powtarzac, ale nie chce Lahma u nas.

Maxwell to chyba najlepsza opcja na dzien dzisiejszy.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 26 mar 2009, 21:34

A dlaczego?

O Lahmie generalnie możecie zapomnieć. Samą głupotą jest wymienianie go w kontekście transferowym. Nie po to przedłużaliśmy z nim kontrakt i nie po to sprzedawaliśmy Jansena, bo ten nie mógł wygrać rywalizacji z Phillipem, żeby teraz sprzedać Lahma gdziekolwiek.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 26 mar 2009, 22:38

Marnie go cenie. Wystarczy? :P

Nigdy go nie lubilem i raczej nigdy juz nie polubie. Inna sprawa, ze akurat w meczach, ktore ogladalem prezentowal sie kiepsko, badz srednio.

Dlatego wlasnie nie chce Lahma w Barcelonie, tak samo jak np. nie chcialbym Ronaldo, mimo ze umiejetnosci ma ogromne.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 26 mar 2009, 23:38

A tak z okazji tego, że mamy czas odpocząć od piłkarskiej sekcji Barcelony to warto wspomnieć o dzisiejszej wygranej koszykarzy w ćwierćfinale Euroligi. Po pierwszym slabym meczu z Tau i porażce u siebie dzisiaj było o niebo lepiej, a obrona miód :P Przy okazji szybko dosyć z gry wyleciał Spliter co było moim zdaniem istotnym punktem spotkania. Oby z taką samą intensywnością zagrali nasi koszykarze w przyszły wtorek, bo bardzo ważne jest teraz zwycięstwo, inaczej odpadamy i niecne plany dotyczące final four spełzną na niczym. Aha i w sumie jeden motyw piłkarski, na meczu był Bojan :P gdyby nie reprezentacja to pewnie i Puyol by sie znalazł.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 mar 2009, 12:41

Myśleliście, że Toure Yaya będzie najbardziej nietypowym wrzutem na koszulce? Błąd. Oto nowy crack Laporty --->

Obrazek

:P

Koszykarze zagrali o niebo lepiej niż w pierwszym spotkaniu i nadzieja na wyeliminowanie TAU odżyła na nowo, ale ja osobiście staram się za bardzo nie napalać. Fatalnie, że trafiliśmy na nich już teraz. Mam nadzieję, że nie będziemy się znowu wykrwawiać w lidze przed kolejnym mecze z TAU tak jak było to w przypadku pierwszego spotkania.

A Bojan jest regularnie widywany w Palau Blaugrana. Puyol i Busquets chyba też regularnie bywają, ale tym razem wiadomo, że nie mogli bo pojechali na zgrupowanie kadry.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”