Atletico Madryt (zbiorczy) - Strona 68

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Najlepszy napastnik Atletico w ostatnim dziesiecioleciu to:

Sergio Aguero
15
29%
Fernando Torres
4
8%
Radamel Falcao
17
33%
Diego Forlan
6
12%
Diego Costa
2
4%
Antoine Griezmann
7
14%
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: Atletico Madryt (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 26 mar 2009, 14:38

Odnośnie Batigola - info sprzed meczu LM MU-Fiorentina - podniecali się tym w studio albo Szpak podczas meczu,ale możesz nie pamiętać.
Słuchaj Szpakowskiego to w zimie będziesz w klapkach chodził... :angry2:
Veron nie prezentował się gorzej niż Scholes obecnie,
Naprawdę nie wiem jak na takie bzdury odpowiadać? Chyba się jednak nie będę wysilał, ślepemu kolorów nie pokaże...
ilekroć oglądam jakieś spotkanie MU to Tevez jest lepszy nie tylko od Berby ale także i Roo (a oglądam skrótowo wszytkie sdpotakania MU w PL - Match of the Day)..
Berbatov często jest praktycznie NAJGORSZY na placu gry - rozumiem aklimatyzacja i te sprawy,ale to co teraz napisałeś to jeszcze raz
No tak Ty na podstawie skrótów wiesz lepiej ode mnie, który w tym sezonie widział bodaj wszystkie spotkania United na żywo :lol: Najlepsze jest to, że i Ferguson i wiekszość kibiców United ma podobne zdanie do mnie. Tylko kibice innych drużyn nie mogą się nadziwić jak Tevez może nie grać, tylko ten cienki Bułgar. No cóż, specjalnie się osłabiamy :lol:
To tyle... Powtórzę się... nie będę wysilał, ślepemu kolorów nie pokaże...

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 28 mar 2009, 12:18

jordan20 pisze:mc ponoc daje 32 mln za forlana- na miejscu atletico bralbym taka kwote z pocalowanie reki-mozna wziac za to za almerii negredo lub jak to jest napisane w newsie zarate lub lisandro lopeza
32 mln za 30 latka to kupa kasy, ale ja nie wiem czy to dobry pomysł. Za godnego następce trzeba wydać z 20-25 mln, a to i tak nie gwarantuje że będzie on grał tak jak Forlan. Co prawda może grać jeszcze lepiej, jednak dużo bardziej prawdopodobne że będzie grał gorzej. Forlan w sezonie gwarantuje co najmniej 15 bramek i tego można być pewnym (oczywiście jeżeli ominą go gorźne kontuzje). Mi się wydaje że on jeszcze co najmniej 3-4 sezony rozegra na bardzo wysokim poziomie, a ponadto jest zgrany z drużyną więc jego sprzedaż mi bardzo nie pasuje. Jeżeli już Forlan by odszedł to na jego miejsce jakoś nie pasuje mi ani Zarate ani Lisandro Lopez. Najbardziej z tych których wymieniłeś pasował by mi właśnie Grafite, tyle że 30 latek za 30 latka to nie ma kompletnie sensu.

jordan20 pisze:agent sergio spotyka sie dzis w mediolanie z prezydentem interu morattim-widac bardzo zalezy im na kunie-daja 57 baniek, przekonuja pilkarza odpowiednia pensja i pilkarz laduje u nich
Właśnie trzeba przekonać piłkarza. A swoją drogą to to spotkanie prawdopodobnie było fikcją literacką Włoskich dziennikarzy. Póki co Prezydent Atletico, Enrique Cerezo zaprzeczył jakoby Forlan lub Aguero mieli odejść z klubu. Obaj piłkarze w ostatnich dniach udzielili wywiadu w którym przyznali że mają zamiar zostać na Vicente Calderon.

jordan20 pisze:atletico musi zredukowac wydatki o 15 mln-nic dziwnego jak :
-oplaca 75% pensji reyesa z atletico, bodajze calosc takich odpadow jak cleber z majorki, czy ze castro z depor-
-daje pensje rzedu 3 mln nie grajacego duzo maniszowi czy seitaridisowi

podobno mozliwe jest przyjscie juanito z betisu-solidny to gracz i mysle,ze by sie przydal oraz pedro leona z valladolid,majacego dobry sezon i rokujacego dobrze na przyszlosc
Kupno takich zawodników jak Maniche, Reyes czy Seitaridis (chociaż on pierwszy sezon miał bardzo dobry) to było wydanie 25 mln euro w błoto. Do tego pewnie z 15-20 mln na zarobki plus premie i wychodzi 40-45 mln euro wyrzucone w błoto. Jednak są też inni jak Luis Garcia który nie mało zarabia, a nie pamiętam kiedy ostatnio choć na minutę pojawił się na boisku. Jest też Mariano Pernia który najprawdopodobniej także pożegna się po sezonie z drużyną.

Co do transferów to ponoć Juanito jest już w 90 % zaklepany. To cieszy bo to solidny, bardzo doświadczony obrońca. Pytanie tylko kto odejdzie z drużyny ? Bo jednak Atletico wówczas dysponowało by 6 środkowymi obrońcami. John Heitinga oraz Tomas Ujfalusi dopiero co przybyli do drużyny. Obaj nie zachwycają, jednak ostatnio grają naprawdę dobrze. Holender zaczął grywać na prawej stronie i to mu służy, a Czech o takich spotkaniach jak z Barceloną (6-1) już zapomniał. Następnie pozostała para która parę lat temu została wybrana najlepszą w PD, czyli Perea - Pablo. Wydawało by się że poleci Pablo, jednak znając miłość Abel'a Resino do Hiszpanów tak może się nie stać. Wyrzucić Luis'a Pereą to było by samobójstwo. Zostaje młodziutki Alvaro "soto" Dominguez który pewnie pójdzie na wypożyczenie, jednak i tak wówczas pozostanie 5 środkowych pomocników, a to chyba o jednego za dużo zwłasza że Atletico ma ciąć budżet.

Co do Pedro Leona to rzeczywiście ma chłopak bardzo dobry sezon za sobą i nie było by głupie sprowadzić go na Vicente Calderon za Luis'a Garcię.
Sammyy pisze:Te 57mln. to chyba klauzula jego możliwego odejścia z tego co pamiętam ?
Jak się nie mylę w wakacje Chelsea była gotowa tyle zapłacić, ale sam zawodnik nie zdecydował się na przejście do Anglii.
Tak wszystko się zgadza.
mete pisze:tak to prawda.Kun powiedzial ze jak odejdzie z Atletico to do wielkiej druzyna z wielka historia.za taka Chelsea nie uwazal wtedy.nie wiadomo jak to bedzie ale Interowi moze nie odmowic.
Z tym było zupełnie inaczej. Jeszcze zanim Chelsea wysunęła swoją propozycję któraś z gazet z Manchesteru opublikowała rzekomą wypowiedz Aguero w której miał stwierdzić że do Chelsea nie przejdzie, bowiem chce grać dla wielkiej drużyny, a Chelsea taką nie jest. Ten kawałek tekstu poszedł w świat, jednak Kun szybko zdementował że kiedykolwiek wypowiedział takie słowa.
Mentor pisze:Kun jest w świetnej sytuacji bo biją się o niego najlepsi i bez względu na ostateczny wynik sam zawodnik zyska bardzo wiele.
Chciałbym się dowiedzieć co dokładnie masz tutaj na myśli. Czy na przykład jeżeli zostanie w Atletico to też zyska ? A jeżeli tak to co ? ;]
Mentor pisze:K Drużyna, która zdecyduje się na jego zakup wyda grube miliony, ale będą to jak najbardziej korzystnie ulokowane pieniądze.
Tak się właśnie zastanawiam kto jest w stanie realnie wydać takie pieniądze. MC i Inter na pewno (Realu nie biorę pod uwagę). MU, Liverpool, Barcelona, Milan, Juve wątpię. Być może MU i Barcelona jak pierwsi sprzedadzą Ronaldo, a drudzy choćby Eto'o

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 mar 2009, 12:49

Asteniu pisze:Chciałbym się dowiedzieć co dokładnie masz tutaj na myśli. Czy na przykład jeżeli zostanie w Atletico to też zyska ? A jeżeli tak to co ? ;]
Tego, że zostanie w Atletico pozwoliłem sobie nie brać pod uwagę :P Nie twierdzę, że na pewno odejdzie już teraz, ale nie wierzę, aby miał się okopać w Madrycie kiedy będzie miał możliwość gry u najlepszych.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 31 mar 2009, 12:34

Mi się wydaje że on ma możliwość gry u "najlepszych". Oferta w okolicach jego klauzuli odstępnego to tylko kwestia czasu. Jak wiemy jedna już była. Masz racje że Aguero jest w dobrej sytuacji, bo to on będzie decydować, bo nie wierze żeby ktoś zdecydował się zaproponować za niego poniżej 50 mln euro, a od tej sumy do tych 55-57 mln droga już nie daleka. Jednak jeżeli Atletico zajmie 4-3 miejsce to jestem niemal pewny że zostanie, bo po co miałby odchodzić ? Będzie grał w LM w PD. W Atletico ma pewne miejsce w składzie, zarabia kupę kasy i wciąż jest bardzo młody, więc czas jeszcze ma i da też czas Atletico na to aby w końcu ustabilizować swoją siłę i pozycję.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 29 kwie 2009, 17:23

Sezon się jeszcze nie skończył, jednak chciałbym zaprezentować filmik Top Ten Atletico Goals 2008/2009 w wykonaniu Marcio13 (niestety bez głosu, w związku z prawami autorskimi) :

I jeszcze filmik z tamtego roku także wykonany przez Marcio13 prezentujący bramki Sergio Aguero (nie wiem czy kiedyś już go tutaj nie zapodałem) :

Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 63

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 29 kwie 2009, 18:03

Niektóre bramki Simao i Forlana to faktycznie majstersztyk, zreszta to co w tym sezonie gra Urugwajczyk to w ogóle poezja.

Tak odchodząc od tematu: Mógłbyś przybliżyć sytuację Banegi w Atletico? Z tego co wiem to głównie grzeje ławę. Wiesz może czy Atletico będzie chciało przedłużyć wypożyczenie lub zdecyduje się na transfer definitywny? Czytałem gdzieś że sam Banega wolałby zostać...

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 30 kwie 2009, 16:16

Tak, sam Banega chciałby zostać. Po strzeleniu ostatnio pierwszej bramki dla Atletico (w filmiku gol nr. 10) przyznał że swoją grą nie zasłużył na to aby zostać. Tamto spotkanie z Numancią zagrał świetnie, został wybrany chyba zawodnikiem spotkania, a na murawie przebywał nieco ponad 30 minut, jednak pozostałe jego mecze były albo bez barwne, słabe, albo tragiczne, czy głupie jak choćby mecz z Villarrealem (ten z poprzedniej rundy). Jest bardzo małe prawdopodobieństwo że Atletico go wykupi czy przedłuży wypożyczanie. O ile dobrze pamiętam to umowa z Valencią przewiduje wykupienie go za 13 mln euro, a on swoją grą nie pokazał nawet że jest warty 5 mln, choć to że ma spory talent nie podlega dyskusji. Tak więc to że zostanie w Atletico na przyszły sezon oceniam na jakieś 1-2% :)

Co do Forlana to jest on w tym sezonie bez apelacyjne najlepszym zawodnikiem Atletico i to już nawet nie chodzi o ilość bramek które zdobył, ale o jego samą grę. Wielokrotnie sam decydował o tym że Rojiblanco zdobywali 3 pkt, sam rozstrzygał losy spotkania. Tak jak w poprzednim sezonie Aguero grał od niego lepiej, tak w tym Argentyńczyk jest w jego cieniu. Mam tylko nadzieje że zarząd Atletico go nie sprzeda, nawet jak MC podwyższy swoją ofertę 32,5 mln euro.

Simao ostatnio gra bardzo dobrze, strzela wiele bramek, choć już od dawna nie potrafi zdobyć bramki z rzutu wolnego, co w poprzednim sezonie świetnie mu wychodziło. Ta z Real'em to chyba jego ostatnia która zdobył z wolnego.

A tutaj można ściągnąć filmik Top Ten Goals Atletico 2008\2009 już z dźwiękiem :

http://pl.sevenload.com/filmy/N8Rh8Ia-T ... oals-08-09

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 06 maja 2009, 12:45

Wiele ostatnio ciekawego działo się w drużynie Atletico Madryt. Tak w skrócie przedstawię te informację :

1. Najważniejszą informacją jest zerwanie kontraktu za porozumieniem stron z Nuno Maniche'm co miało miejsce w dniu wczorajszym. Z zawodnikiem było mnóstwo problemu. Ostatnio nie pojawił się on na meczu Atletico ze Sporting'iem Gijon i to tak rozwścieczyło zarząd Atletico że postanowiło go (i Seitardis'a która także się nie wstawił) ukarać karą finansową oraz zawieszeniem na co najmniej 10 dni. Mimo to dziennikarze przyłapali obu zawodników w restauracji na obiedzie gdzie wyśmiewali zarząd Atletico i karę na nich nałożoną.

Tak więc Atletico pozbyło się największego idioty jaki grał w naszych barwach odkąd jestem kibicem Atletico. Mam tylko nadzieje że latem pożegnamy się z numerem dwa Giourkas'em Seitaridis'em.

2. Pojawiła się także informacja jakoby FC Barcelona była zainteresowana usługami Diego Forlan'a. Dzisiaj pojawiła się informacja że Atletico planuje sprzedać piłkarza, ponieważ przeliczyli się w budżecie i brakuje kasy. Jeszcze nie dawno Prezydent Atletico wykluczył sprzedaż blondwłosego napastnika.

Jak dla mnie jest to pomysł zupełnie bez sensu. Może i Forlan ma swoje lata (na dniach 30), ale wydaje mi się że pociągnie jeszcze z trzy sezony na wysokim poziomie. Odkąd zrobiono z niego w Atletico cofniętego napastnika gra fenomenalnie, no może Kiko to nie jest, ale z pewnością strzela parę razy więcej bramek niż legenda Atleti. Do tego poprzedni sezon Diego był bardzo dobry, więc szkoda pozbywać się tak wartościowego gracza. Nie wiem czy nie lepiej by było sprzedać Aguero.

3. Kolejna sprawa związana z Diego Forlanem. Dzięki ostatnim dwóm trafieniom Diego Forlan ponownie zbliżył się do Samuela Eto'o i znowu liczy się w walce o trofeum Pichini. Do tego obaj walczą o złotego buta. Przypomina się sytuacja sprzed paru lat kiedy w ostatnich kolejkach Forlan wydarł Eto'o nie mal pewną koronę.

Jest też klasyfikacja kanadyjska w której Diego Forlan zajmuje pierwsze miejsce w Primera Division. Za nim ze stratą jednego punkty plasuje się Leo Messi.

4. Dzisiaj pojawiła się także informacja, a zarazem wypowiedz Miguel'a Angel'a Gil'a jakoby Atletico chciało powrotu do drużyny Jose Antonio Reyes'a. Benifika dysponuje 25 % praw do piłkarza i jeżeli chce wykupić pozostałe (a ponoć chce) musi zapłacić 7-8 mln euro.

Kibice Portugalskiego klubu dali ostatnio znać zarządowi klubu że oczekują jak najszybszego wykupienia Hiszpana. My ze swojej strony także napisaliśmy petycję do Lizbony, aby zachęcić władze klubu do wykupienia zawodnika :lol:

P.S Później zamieszczę jeszcze informację o walce o LM.

Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 63

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 06 maja 2009, 12:55

Asteniu pisze:Dzięki ostatnim dwóm trafieniom Diego Forlan ponownie zbliżył się do Samuela Eto'o i znowu liczy się w walce o trofeum Pichini. Do tego obaj walczą o złotego buta. Przypomina się sytuacja sprzed paru lat kiedy w ostatnich kolejkach Forlan wydarł Eto'o nie mal pewną koronę.
Jeszcze parę kolejek temu wydawało się że walka o Pichichi rozstrzygnie się pomiędzy Eto'o a Villą, na dzień dzisiejszy jak dla mnie to najpoważniejszymi kandydatami są Messi i właśnie Forlan.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 06 maja 2009, 14:29

Inferno pisze:Jeszcze parę kolejek temu wydawało się że walka o Pichichi rozstrzygnie się pomiędzy Eto'o a Villą, na dzień dzisiejszy jak dla mnie to najpoważniejszymi kandydatami są Messi i właśnie Forlan.
Były takie momenty w tym sezonie, gdzie Forlan się bardzo zbliżał do Eto'o, a przy okazji wyprzedzał Villę, jednak później znowu trochę mu odskakiwali. Mimo to jakby nie patrzeć w ostatnich 13 spotkaniach Forlan wpisał się 13 razy na listę strzelców. Dodatkowo w ostatnim spotkaniu z Betis'em najpierw wyrównał on rekord Jimmy'ego Hasselbaink'a, strzelając 24 bramkę, a następnie strzelając 25 pobił rekord Holendra który był nie pobity przez nikogo od sezonu 1999-2000 (nie licząc II ligi). Wcześniej Chrisitan Vieri w sezonie 1997-1998 w 24 spotkaniach zdobył 24 bramki w PD w barwach Atletico i zdobył Pichini. Teraz Forlan ma szansę pobić rekord Manolo nie pobity od sezonu 1991-1992 kiedy to zawodnik Atletico zdobył także Pichini. Aby Urugwayo tego dokonał musi zdobyć jeszcze trzy bramki.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 13 maja 2009, 0:37

Już wiadomo na 100% że w spotkaniu Atletico - Valencia nie zobaczymy czterech graczy : Luis Perea, John Heitinga (Atletico) oraz David Silva i Carlos Marchena (Valencia). Dodatkowo najprawdopodobniej w obu zespołach nie zagrają jeszcze Giourkas Setaridis, Antonio Lopez (Atletico) i Manuel Fernandes (Valencia).

Obrona Atletico jest kompletnie rozsypana, bardziej niż Barcelony na mecz finału LM. Do dyspozycji Abel'a Resino pozostają trzej zawodnicy pierwszego składu oraz jeden który jest na pograniczu. Resumując do gry zdolni będą : Tomas Ujfalusi, Pablo Ibanez, Mariano Pernia oraz Alvaro Dominguez. Czech ostatnia gra na niezłym poziomie, Pablo Ibanez od dwóch lat zawodzi i jego dobre występy można policzyć na jednej ręce. Mariano Pernia to... lepiej nie ryzykować, Valencia będzie miała karnego lub będzie grała w przewadze jednego zawodnika, min to żółta karta dla Pernii. Alvaro Dominguez nie wiem czy ma na koncie trzy występy w Primera Division. Co gorsza Atletico mając do dyspozycji tych zawodników będzie zmuszone zagrać (od prawej) : Ujfalusi, Pablo, Dominguez, Pernia. Inaczej nie da się tego ustawić, bowiem z tych zawodników tylko Czech może grać na prawej, jednak w tym sezonie nie zagrał tam ani razu. Gdyby wyleczył by się Antonio Lopez to on zagrał by na prawej, a Czech powędrował by do środka, jednak nie wiem czy istnieje choć 1% szansy na to aby wychowanek Atletico był gotowy na to spotkanie.

Inne rozwiązania to przesunięcie Maxi Rodriguez'a lub Sinamy Pongolla (raczej zdąży się wyleczyć) na prawą obronę. Ostatnim rozwiązaniem jest postawienie na Cesar'a Ortiz'a z Atletico B.

Wracając do zawieszonych zawodników zastanawia mnie jedna rzecz. Za bezpośrednio czerwoną kartkę są dwa spotkania banu, a nie jedno. Tak więc dlaczego Luis Perea dostał tylko jedno ?

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 13 maja 2009, 0:41

Asteniu, a powiedz mi jak w ogóle wygląda sytuacja Heitingy w Atletico od czasu transferu z Ajaksu?

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 13 maja 2009, 1:24

emdżej pisze:Asteniu, a powiedz mi jak w ogóle wygląda sytuacja Heitingy w Atletico od czasu transferu z Ajaksu?
Debiut miał udany, bo zdobył bramkę (mówię o debiucie ligowym). Początkowo można powiedzieć że Atletico miało trzech podstawowych środkowych obrońców, czyli : Ujfalusi, Perea i Heitinga (kolejność przypadkowa). Następnie Luis Perea został przesunięty na prawą obronę (gdzie nie potrafi grać, ale to szczegół), a w środku grali Ujfalusi i Heitinga. Holender spisywał się średnio, z pewnością nie zachwycał, a większość mówiło że Atletico strasznie za niego przepłaciło, że nie jest wart tych 10 mln euro. Sytuacja zmieniła się po zmianie trenera (choć pod koniec kadencji, jeżeli mnie pamięć nie myli, Javiera Aguirre to już miało miejsce) w środku zaczęli grać Pablo Ibanez oraz Luis Perea, natomiast John Heitinga powędrował na prawą obronę. Szybko okazało się że Pablo nie nadaje się do gry w środku i Ujfalusi razem z Pereą zaczęli grać w środku. Natomiast Heitinga ciągle grał na prawej stronie obrony i trzeba przyznać że z trójki : Seitaridis, Perea, Heitinga to właśnie Holender spisywał się tam najlepiej. Oczywiście rewelacji nie ma, ale jest nazwał bym to bardzo przyzwoicie. Heitinga jest troszkę za drewniany na Primera Division.

Resumując, 10 mln euro to za dużo jak na tego zawodnika, choć jest młody i to jego pierwszy sezon, więc może trzeba mu dać trochę więcej czasu.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 14 maja 2009, 4:02

Coraz mniej czasu pozostało do bodaj najciekawszego spotkania ostatnich kolejek Primera Division. Nie co się wyjaśniło. Z pewnością przeciwko Valencii nie zagra Giourkas Seitaridis, a przynajmniej nie w barwach Atletico Madryt, bowiem parę, może już paręnaście godzin temu Atletico Madryt rozwiązało kontrakt z reprezentantem Grecji za porozumieniem stron. Co prawda Grek mógł być lekarstwem na rozsypaną obronę Atletico, jednak jak by nie było zarząd bardzo dobrze zrobił. Giourkas Seitaridis miał już nie założyć koszulki Atletico i tego nie zrobił. Być może decydujący głos w sprawie miał Abel Resino, bowiem już wcześniej zapowiedział że mimo wielkiego problemu z defensywą na pewno nie wystawi Greka, który u niego już w życiu nie zagra. Wczorajsza prasa natomiast sugeruje że do kadry meczowej włączeni zostaną dwaj prawi defensorzy Atletico B, czyli Cesar Ortiz oraz Aitor Nunez. Czyżby to oznaczało że któryś z nich zagra w podstawowym składzie ?

Prasa także przedstawia skład jakim wyjdzie na to spotkanie Valencia, a ma on wyglądać tak (od prawej) :

Cesar - Miguel, Albiol, Maduro, Alexis - Albelda, Baraja - Pablo, Mata, Joaquin - Villa.

Prawdopodobnie Unai Emery nie będzie mógł skorzystać (a przynajmniej od początku) z Vicente. Ruben Baraja który występował w Atletico przyznał że zespół który w poniedziałek będzie na czwarty miejscu zagra w Lidze Mistrzów. Przyznał on także że straty graczy w Valencii są większe niż w Atletico.

Z kolei Unai Emery przyznał że ma patent jak unicestwić Diego Forlan'a. Mam nadzieje że jeżeli tak się stanie to Sergio Aguero błyśnie formą, bowiem przeciwko "Nietoperzom" nieźle mu meczy wychodziły. Dodatkowo na stadionie będzie ojciec Diego Forlan'a który był także na meczu z Espanyol'em. Co do stadionu to wypełni się on do ostatniego miejsca. Fanów Valencii ma być od 400 do 800 sztuk :wink: .

EDIT : Ever Banega będzie mógł zagrać przeciwko Valencii.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 15 maja 2009, 16:48

Po tym jak prasa Hiszpańska rozpisywała się że zatrudnieniem Diego Forlan'a zainteresowana jest FC Barcelona oraz Liverpool, wczoraj dostaliśmy informację że Florentino Perez jeżeli zostanie prezesem Realu będzie chciał sprowadzić Diego Forlan'a na SB. Dzisiaj z kolei Angielska prasa donosi że Arse Wenger chce sprowadzić go na Emirates Stadium :
Wenger promised that he will try to address the problem by spending money if he has to this summer. He is believed to have already sounded out Atletico Madrid over a deal to sign former Manchester United striker Diego Forlan as he tries to win a trophy next season for the first time since the FA Cup in 2005.

Wenger also revealed he would let Adebayor leave for one of his main rivals. If the Togo international does go to Chelsea, Forlan could be his replacement.

Sources close to the Uruguayan confirmed the Gunners made a tentative enquiry but were told they will have to match the £32million buy-out clause in his contract.

Although Atletico president Enrique Cerezo remains confident they will hang on to the 29-year-old, Forlan has indicated a willingness to leave this summer.

It is thought Forlan feels he has a point to prove in the Premier League after scoring just 17 goals in 98 appearances for United before joining Villarreal in 2004.

The forward has resurrected his career in Spain and is in stunning form for Atletico this season having netted 27 times in La Liga.
http://www.thisislondon.co.uk/standard- ... article.do

Ciekawe kto następny ? Stawiam na Juve, Milan albo Inter.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”