Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 276

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 95

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 29 mar 2009, 11:19

Leo mówi, że wcale nie mamy po eliminacjach. :) Wogóle ta wypowiedź pomeczowa:
http://sport.onet.pl/0,1248770,1942873, ... c.html#rel

Wczoraj zagraliśmy katastrofajnie, ale wynik nie pójdzie w świat (wynik 2:3 wygląda sto razy lepiej, niż nasza gra wczoraj). Całe szczęście, że nie graliśmy wczoraj z San Marino, bo śmiem twierdzić, że z taką grą naszej reprezentacji o niespodzianke byłoby nietrudno. Mam jednak nadzieję, że w środę się już nie skompromitujemy, bo już na jesieni mogli nam sprawić naprawdę przykrą niespodziankę (niewykorzystany rzyt karny i setka z pierwszych minut meczu...)...

Danton
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Danton » 29 mar 2009, 11:56

Polacy strzelają 3 gole, przegrywamy........... zero walki, ambicja zostawiona w Polsce

i tylko jedna sugestia co do kopaczy - wiecej żelu proponuje i wiecej lansowania się w mediach

Awatar użytkownika
rbortniczuk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rbortniczuk » 29 mar 2009, 12:59

ech, ciszej nad tą trumną :pogrzeb:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 mar 2009, 13:13

mistyk pisze:Smieszyl mnie wczoraj Szpaku, ktory ciagle gadal cos o tym, ze "powinnismy grac swoje". Nie bardzo wiem o co mu chodzilo, bo nasi pilkarze chyba sami nie wiedza co to znaczy "grac swoje". Druzyna Leo niestety, ale nie ma i nigdy nie miala wlasnego stylu. A mielismy grac pilka jak Hiszpania...
Powoli mi zaczyna być szkoda Szpaka, bo gosciu nie przywykł do komentowania takiej błazenady w wykonaniu Polaków. On chyba lepiej wie niz Leo jak powinni grać Polacy. Moze to bedzie kolejny asystent naszego trenera.
Angelo18 pisze:Wydaje mi się, że zespół nam się poprostu rozpdał. Może Benhaker już nie ma takiej motywacji do pracy z reprezentacją i myślami jest już w innym miejscu, a jego praca nie przynosi takich korzyści jak kiedyś.
Motywacja, przecież euro lepiej stoi niz jak podpisywał kontrakt. Korzysci to chyba mieli tylko Ci trenejro i ludzie Bog wie skad, którymi sie Holender obstawia. Ten sztab ciagle wyglada jak jakas parodia.

A tak wogole to Hiszpanie takze przegrali z naszymi wczorajszymi rywalami.
Fakt oni grali przez spora czesc spotkania swoje, ale takze przegrali i wynik poszedł w świat. :) Jest jednak jakis plus.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 29 mar 2009, 13:23

jedna z wypowiedzi na weszło pisze:Jeśli wy wszyscy uważacie że za to co się stało winny jest leo to chyba nigdy nie mieliście nic wspólnego ze sportem jakimkolwiek. Kieruje to do tych wszystkich którzy krytykują trenera po tym meczu. Jesteście tylko głupcami którzy się wymądrzają nie mając pojęcia na czym polega chęć reprezentowania swojego kraju na arenie międzynarodowej pisze oczywiście o zawodnikach. Bo do tego potrzeba zaangażowania, koncentracji, chęci oraz ruszenia głową w trakcie gry. Bo nie rozumiem wczorajszej postawy naszych niektórych graczy którzy bali się grać 1vs1 z kelnerami z Irlandii pół.
100% poparcia.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 29 mar 2009, 13:35

Ja nie uwazam, ze za to co sie stalo winny jest Leo. Winni sa pilkarze i Leo. Tych pierwszych nie wymienimy, bo lepszych nie mamy, ale trenera powinno sie, a nawet trzeba wywalic.

Juz za sama zenade na Euro, gdyby mial troche honoru to sam by zrezygnowal. To byl najlepszy czas, zeby tego dokonac. Leo zegnamy i na pewno nie bedziemy tesknic. Za co zostanie zapamietany? Ja zapamietam go glownie za slaba gre za jego kadencji, kompromitacje na Euro i za jego arogancje.

Awatar użytkownika
lucas86
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lucas86 » 29 mar 2009, 13:35

To co wczoraj zobaczyłem w wykonaniu naszych to katastrofa. Nie pamiętam kiedy ostatni raz zagraliśmy tak koszmarnie. Obrona wyprawiała cuda, gdybyśmy grali z lepszą drużyną to aż boje się pomyśleć ile bramek byśmy stracili. Nie ma choćby jednego zawodnika w naszym zespole o którym można by było powiedzieć, że zagrał chociaż poprawnie. Wszyscy zagrali fatalnie, może Jeleń zagrał jeszcze jako tako i Saganowski po wejściu.
Niestety to jak jest jest również winą Leo, gdyż drużyna od jakiegoś czasu nie ma zupełnie stylu, zawodnicy nie wiedzą co mają grać a od tego przecież jest szkoleniowiec. Dla mnie nieporozumieniem jest całą winę zwalać na zawodników. Jasne zagrali oni jak ostatnie patałachy i przykro było na nich patrzeć, ale ostatnie wyniki to nie jest tylko i wyłącznie ich wina.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 29 mar 2009, 13:45

Ja zapamietam go glownie za slaba gre za jego kadencji, kompromitacje na Euro i za jego arogancje.
Ja zapamiętam, że Zahorski pojechał na Euro a nie Brożek, Jeleń i Wichaniarek. Powtórzę to bo nawet pisząc to nie mogę w to uwierzyć, Zahorski BYŁ DLA NIEGO LEPSZY niż Brożek Wichniarek i Jeleń :zgon: :roftl3: :rotfl2: :haha: :pijemy:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 mar 2009, 13:55

Jarzinho pisze:A tak wogole to Hiszpanie takze przegrali z naszymi wczorajszymi rywalami.
Fakt oni grali przez spora czesc spotkania swoje, ale takze przegrali i wynik poszedł w świat. :) Jest jednak jakis plus.
Irlandia grala wczoraj bez 5 zawodników :lol: i tak też się prezentowali.
Oni nam goli nie strzelali, sami żeśli sobie strzelali.
Irnaldia zagrała tak jak zagrac bez kilku podstawowych powinna, my - gorzej niż źle.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 95

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 29 mar 2009, 13:58

fieldy pisze: Irlandia grala wczoraj bez 5 zawodników :lol:
A Polska grała wczoraj bez 10 zawodników. Jak dla mnie wczoraj tylko Jeleń grał (pomijając kilku zawodników, którzy parę razy coś spróbowali na boisku - Lewandowscy czy Krzynówek).

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 29 mar 2009, 13:59

Jarzinho pisze:A tak wogole to Hiszpanie takze przegrali z naszymi wczorajszymi rywalami.
Jak dla mnie słabe nawiązanie. Hiszpanie taką wpadkę zaliczają raz na bardzo długi czas i potem grają swoje. My zaś od wielu tygodni, żeby nie miesięcy gramy bardzo słabo i specjalnie nie widać możliwość nagłej metamorfozy (chociaż w tym wypadku chciałbym się mylić).

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 29 mar 2009, 14:01

Krzynówek zagrał wielkie nic. Dla niego czas w kadrze powinien się już dawno skończyć, gdyby - i to jest przykład tego, jak słabo wygląda polska kadra - gdyby nie to, że w Polsce nie uchował się ani jeden (!) dobry lewy pomocnik.
Taki, którego warto byłoby wystawiać miast liczenia na błysk Krzynówka, który pojawia się raz na 10 meczów.
Nie mamy ani jednego lewoskrzydłowego, cała lewa strona w ogóle kuleje. I jak tu liczyć na wielkie, spodziewane przecież przez wszystkich, wyniki? :shock:

Co do metamorfozy - ta już miała miejsce, więc niech nikt nie chrzani głupot, że tak być za Leo nie może. Problem polega na tym, by zespół po takiej gwałtownej odmianie potrafił utrzymać formę, a nie osiadał na laurach i widział siebie takim, jak kibice - mocnym, bardzo mocnym - a nie takim, jakim jest.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 29 mar 2009, 14:13

Te lord, odpowiesz w końcu na pytanie ile goli po rożnych zdobyła reprezentacja Polski "wielkiego" taktyka Leo Benhakkera?

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 29 mar 2009, 14:15

Ile? Bo nie mam pojecia, a chcialbym byc mile zaskoczony.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 mar 2009, 14:18

Wilmore pisze:Krzynówek zagrał wielkie nic. Dla niego czas w kadrze powinien się już dawno skończyć, gdyby - i to jest przykład tego, jak słabo wygląda polska kadra - gdyby nie to, że w Polsce nie uchował się ani jeden (!) dobry lewy pomocnik.
Leo chyba w Liga+Extra mowil, ze w Polsce nie ma zadnego zawodnika z lewa noga. :?
Ja tam wczoraj pretensji duzych do Krzynowka i R. Lewandowskiego nie miałem. Mieli grać na skrzydle, starac sie dosrodkowywac i pewnie by to robili, gyby dostawali podania. Co warte podkreślenia Krzyniu wczoraj był najlepszym naszym rozgrywajacym. Czy ktoś widział w reprezentacji pilkarza, ktory w przeciagu kilku minut tak dobrze rozprowadzi akcje na skrzydło. Ja widziałem. Wczoraj nie liczac Krzynowka, tych pozostałych nie było, w kadrze ich nie było.
Kamil232 pisze:Ja zapamiętam, że Zahorski pojechał na Euro a nie Brożek, Jeleń i Wichaniarek. Powtórzę to bo nawet pisząc to nie mogę w to uwierzyć, Zahorski BYŁ DLA NIEGO LEPSZY niż Brożek Wichniarek i Jeleń
A tam. Kazdy ma sowjego goscia, ktory jedzie po doświadczenie, ktore ma procentowac w przyszłosci. Engel zabrał Sibika :P Janas - Gize. Leo zabrał Pazdana, Kokoszke, Wawrzyniaka i Zahorskiego, to jest dopiero coś w co kolejne pokolenia nigdy nie uwierza.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”