Lech Poznań (zbiorczy) - Strona 61

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto wg Ciebie był największym wzmocnieniem Lecha w letnim okienku transferowym:

Sławomir Peszko
5
7%
Manuel Arboleda
9
12%
Tomasz Bandrowski
2
3%
Robert Lewandowski
33
45%
Ivan Turina
2
3%
Semir Stilić
22
30%
Awatar użytkownika
Angelo18
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0
Kontakt:

Re: Lech Poznań (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Angelo18 » 21 mar 2009, 13:03

Czyli wszytsko zależy do tego co Kolejorz osiągnie w najbliższym czasie. Będzie mistrzostwo, to mają szanse na zatrzymanie " gwiazd" przynajmniej do jesieni. W LM jakoś nie chce mi się wierzyć, chyba że trafi się łatwiejszy rywal

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 21 mar 2009, 14:45

Angelo18 pisze:W LM jakoś nie chce mi się wierzyć, chyba że trafi się łatwiejszy rywal
czy ty znasz regulacje eliminacji do LM w sezonie 2009/2010?

rywal raczje nie bedzie silniejszy niz Udinese, CSKA, Deportivo
Raczej szukac nalezy rywali na takim pulapie jak Austria W., Nancy

Awatar użytkownika
Angelo18
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Angelo18 » 21 mar 2009, 16:51

sry właśnie sobie o tym zapomniałem :D że to już w nadchodzącym sezonie ta rewolucja LM, a to znacznie zmienia sytuacje

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 kwie 2009, 0:37

Grzegorz Wojtkowiak wleciał na 5-6 miesiecy. Tak naprawde nie przepracuje okresu przygotowawczego z zespolem i jesli trenerem będzie nadal Smuda, to zapewne Dyzio pogra najwcześniej w rundzie wiosennej w przyszłym sezonie. Szkoda go, bo miał już jedna poważna kontuzję, wrócił po niej i doszedł do kapitalnej formy. Jeden z najpewniejszych punktów Lecha w przeciągu 12 miesięcy. Pewnie w nowym sezonie grałby już na środku, bo o tym od dawna była mowa. Grał tyle, że naprawde wyglądał jak maszyna, a kontuzji doznał na treningu.

Lech ponownie zostaje z jednym prawym obronca i mam nadzieje, ze Kikut worci do formy jaka prezentował przed kontuzją, która zabrała mu sporą częsc sezonu. W meczu z Wisła zaprezentował się dobrze, więc oby teraz było podobnie. Zobaczymy kogo władze sprowadzą latem, bo to bylo nieuniknione, teraz można załować, ze nie wypożyczono chociaż tego Stosicia. Pogo coś wspomniał, ze maja kilku pilkarz, w tym z polskiej ekstraklasy. Ciezko mi sobie wyobrazić o kim mowił, może o Bartczaku, ale on chyba od dawna nie gra z powodu kontuzji. Za nim pewnie byłby Smuda, ktory juz kiedyś chcial go miec w Lechu. Jakby Lubin nie wrocił do Ekstraklasy moze nie kosztowalby az tak duzo, choć ja i tak jakimś ogromnym zwolennikiem jego talentu nie jestem.

Gniazdowy
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gniazdowy » 07 kwie 2009, 1:47

Angelo18 pisze:Czyli wszytsko zależy do tego co Kolejorz osiągnie w najbliższym czasie. Będzie mistrzostwo, to mają szanse na zatrzymanie " gwiazd" przynajmniej do jesieni. W LM jakoś nie chce mi się wierzyć, chyba że trafi się łatwiejszy rywal

Co do rywala to sam nie wiem, bo teraz sa zmiany w Champions League nie wiem czy wchodza już od nowego sezonu czy dopiero od następnego.

Zastanawiałem się dziś nad formą Lecha. To jest tylko moja mżonka czy Lech wiosną jest w wielim kryzysie, grając poniżej oczekiwań?

http://gniazdowy.blox.pl/2009/04/Lech-r ... j-z-1.html
http://gniazdowy.blox.pl/2009/04/Ciasno ... sniej.html

Wiem, że ciągle lideruje tabeli ale to wina jeszcze słabszej Wisły i Legii, Lech kadrowo miażdzy mistrza i wicemistrza kraju, czego na boisku w Poznaniu przeciwko Wiśle wcale nie pokazał.

Pozdrawiam
Gniazdowy

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 08 kwie 2009, 18:21

No i jesteśmy po pierwszej połowie ćwierćfinału PP. Lech prowadzi u siebie z Wisłą 2:0 i jest już bardzo blisko awansu do półfinału. Pierwsze 20 minut zdecydowanie pod dyktando Krakowian Wiślacy stworzyli kilka sytuacji ale nie potrafili ich wykorzystać. Później sprawdziło się piłkarskie porzekadło "Nie wykorzystane sytuacje się mszczą" i tak było tym razem trzy minuty i dwie bramki Lecha najpierw po świetnym podaniu Stilica w sytuacji sam na sam zwycięsko wyszedł Lewandowski , a chwilę później podanie Roberta i Rengifo z najbliższej odległości strzela bramkę na 2;0. Po tych bramkach Wisła nie mogła się odnaleźć Lech stworzył sobie jeszcze kilka sytuacji i wynik mógł być znacznie wyższy. Ogólnie gra nie jest zła choć na początku Lech grał trochę bojaźliwie ,teraz trzeba kontynuować dobra grę i pewnie awansować do dalszej rundy.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8636
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 08 kwie 2009, 18:43

majer13 pisze:No i jesteśmy po pierwszej połowie ćwierćfinału PP
Ty na pewno nie, bo siedzisz w domu, zamiast dopingować zespół :lol:

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 09 kwie 2009, 9:42

cloner pisze:Ty na pewno nie, bo siedzisz w domu, zamiast dopingować zespół :lol:
Sorry że jestem chory :P

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 09 kwie 2009, 12:05

Mecz mógł się podobać. Wkońcu mogliśmy zagrać z dwójką nominalnych napastników. Niestety Hernan po dobiciu strzału Lewego przypłacił to kontuzją. Co gorsza nie wygląda to dobrze i kilka kolejek może pauzować :|
Mecz zaczął się wg oczekiwwań. Wisła próbowała odrobić straty z pierwszego spotkania a Lech spokojnie czekał na błąd defensywy rywali. Dobrą okazje miał Lewy ale źle przyjął piłkę i trafił tylko w boczną siatkę. Naszczęście po fantastycznym podaniu przelobował Cebanu i dał nam prowadzenie 1:0.
Nie cofneliśmy się i po kilku minutach było już 2:0.
W drugiej połowie już broniliśmy sporej zaliczki. Szkoda faulu Bandrowskiego, choć strzał Głowackiego był jak najbardziej do wyciągniecia, pomimo, że piłka skozłowała na 4-5 metrze.

Martwią kontuzje w Lechu, szczególnie Hernana i Wojtkowiaka. Wczoraj przyzwoicie zagrał Kikut i Henriquez. Cueto widać, że spisuje się coraz lepiej i już wkrótce może grać częściej w Lechu.
Oprawa z meczu dobra, atmosfera równie godna. Najważniejsze, że pokonaliśmy milicjantów i awanowaliśmy do połfinału PP.

PUCHAR JEST NASZ TEN PUCHAR DO LECHA NALEŻY...

2 WP, nie jesteś na forum Lecha czy Cracovii.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 09 kwie 2009, 13:06

MENDEZ pisze:Oj macie chyba kompleksy ziomki bo co mecz z nami na Roosvelta to pojechanka na Lecha pełną parą i tak przez dużą część spotkania. Tym bardziej zajebiś**i byliście na PP. Szczególnie jesli chodzi o napinki do kibiców Lecha, których... nie było
MENDEZ pisze:Najważniejsze, że pokonaliśmy milicjantów
Miejscowi wyciągają oprawę. Postanowili nawiązać do tej, którą na Reymonta zaprezentowaliśmy przy okazji meczu zgody z Lechią. Dwa transparenty: na 1 kibic Wisły i napis "wpadając sobie w ramiona", na 2 kibic Lechii "pamiętajcie o kondomach"
Do tego przyśpiewka "Lechia, Wisła dwa pedały cały sezon się kochały" (No, ostatniego słowa nie cytuję dosłownie)
Hipokryzja i poznański humor w pełnej krasie. Trzeba dużego mózgu, by wymyślić te kompleksy, skoro Lech od niepamiętnych czasów stara się dotrzymać kroku Cracovii pod tym względem :lol:. To tak jakby schizofrenik bawił się w psychiatrę wobec zdrowego człowieka.
Decyzją Komisji Ligi z 7 kwietnia 2009 na klub Lecha Poznań nałożono karę finansową w wysokości trzech tysięcy złotych za rzucenie z trybun dwóch plastikowych butelek w kierunku zawodnika gości podczas meczu 22. kolejki Lech Poznań - Wisła Kraków.

Przypomnijmy, że plastikowe butelki nie były jedynymi przedmiotami, które rzucono w kierunku wiślaków cieszących się po bramce Petera Singlara. Z trybun poleciały między innymi także monety i artykuły spożywcze.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 09 kwie 2009, 13:17

Ojej Piwusek się zdecerował bo napisałem, że pokonaliśmy milicjantów... :lol: ty na pewno na mecze nie chodzisz...
A kto pisze, że my to Amica? Wy więc Milicjanci i się tak nie produkuj chłopie... każdy klub ma swoje pseudonimy wśród swoich ziomków jak i nie swoich. Dla Ciebie i po tym co piszesz nie powinno być to zaskoczeniem.

Co do transparentu to są to wzajemne riposty oby klubów - wy mieliście transparent pt "[ch**]" my mieliśmy ten. Jak wiesz nawiązuje on o tego waszego meczu z meczu z Lechią. My tylko promujemy bezpieczny seks. To chyba dobrze :?: :lol:
Przypomnijmy, że plastikowe butelki nie były jedynymi przedmiotami, które rzucono w kierunku wiślaków cieszących się po bramce Petera Singlara. Z trybun poleciały między innymi także monety i artykuły spożywcze.
Zaraz moze bedziemy sobie przypominać latające noże itd... :roll: Monet nie widziałem, tylko 1 butlke, 1 a nie "kilka" a produkty żywnościowe to też raczej bajka. Zresztą jak pajac Singlar podbiega do kotła i ucisza paluchem to siedzieć spokojnie można tylko przed kompem.
Toż ta 1 butelka była gorsza od przywitania Luisa Figo na Camp Nou :!: :lol:

PS te 2 WP to sobie daruj koleś :!: Masakra, gdybym był tu adminem to pewnie za każde "pokonaliśmy Amice" dawałbym po 2 WP z podpisem "nie jesteś na forum Lechii czy Wisły"
Jestem na forum pilka.pl i nie widze w "milicjantach" nic zdrożnego na WP... ale cóż uraziłem Piwuska... PRL

E 2: lol jadu... w takim razie tak jak Piwus... moge mówić na Wisłe Milicjanci jak on na Lecha "Amica" i też podam dowody nie do zbicia, że moge ten klub tak nazywać... więc mniej jadu od adminów prosze i wiecej luzu

więcej luzu, mniej jadu proponuje. wp // fieldy

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 09 kwie 2009, 15:00

http://i43.tinypic.com/68ztvp.jpg

Jakby ktoś nie widział :wink:

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 09 kwie 2009, 16:15

Czujecie się lepsi poprzez te transparenty ? :D
MENDEZ pisze: E 2: lol jadu... w takim razie tak jak Piwus... moge mówić na Wisłe Milicjanci jak on na Lecha "Amica" i też podam dowody nie do zbicia, że moge ten klub tak nazywać... więc mniej jadu od adminów prosze i wiecej luzu
A co ma dzisiejsza Wisła do dawnych czasów Milicyjnego klubu? :D

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 09 kwie 2009, 16:19

Jedna rzecz - tak jak napisał paku, w Wiśle milicji już nie ma, a w Lechu jest niestety prawie wszystko Amici...
A jeśli się odwołasz do historii, to uważaj, żeby co bardziej rozumny użytkownik nie nazwał Cię Niemcem.
To tyle w ramach Twojej marnej napinki. Co do transparentów - niby zabawne, ale... Nie rozumiem, jak kibiców posługujących się tak niskim dowcipem nazywa się najlepszymi kibicami w Polsce.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 09 kwie 2009, 16:32

Wilmore pisze:w Wiśle milicji już nie ma,
Ale była i jest częścią historii klubu... EOT
Wilmore pisze:a w Lechu jest niestety prawie wszystko Amici...
Tak oczywiście kibice, stadion (co prawda nie należy on do Lecha ale to Lech na nim grał), połowa składu w czasie fuzji etc i ty uważasz, że jest niemal wszystko Amici? Holding Amica (sponsor) dał kopa finansowego jak to sponsor. Zresztą killerbean coś chyba tu ładnie wytłumaczył?
Wilmore pisze:Co do transparentów - niby zabawne, ale... Nie rozumiem, jak kibiców posługujących się tak niskim dowcipem nazywa się najlepszymi kibicami w Polsce.
to "niby zabawne" czy nie? Bo mnie "niski dowcip" nie powoduje reakcji "zabawnej" :roll: Ten transparent jest o kibicach Wisły i Lechii ale nie koniecznie ma wywołać u was śmiech na ustach tylko u kibica Lecha i innych.
paku pisze:Czujecie się lepsi poprzez te transparenty ?
My po przez transparenty nie musimy niczego udowadniać [ale propagując bezpieczny seks możemy czuć się lepsi]. Te pytanie zadaj sobie sam oglądając transparent z pierwszego meczu PP :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”