Ekstraklasa w sezonie 2008/2009 - Strona 41

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto mistrzem Polski 2008/2009?

Wisła Kraków
44
38%
Legia Warszawa
18
16%
Lech Poznań
37
32%
Groclin/Polonia Warszawa?
2
2%
Górnik Zabrze
3
3%
Ruch Chorzów
5
4%
GKS Bełchatów
0
Brak głosów
inny zespół
7
6%
Gniazdowy
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Re: Ekstraklasa w sezonie 2008/2009

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gniazdowy » 07 kwie 2009, 11:51

Które kluby w ekstraklasie wiosną nie przyjmują kibiców Gości?

Piast
Arka
Wisła
Lech
Legia

Kto jeszcze? bo generalnie z poł ligi sie odcięłó od "problemu kibicow gosci"

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8757
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 kwie 2009, 12:11

Gniazdowy pisze: Piast
Arka
Wisła
Lech
Legia
Jeszcze Ruch, Polonia W-wa, Jagiellonia, ŁKS

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 07 kwie 2009, 12:58

MENDEZ pisze:Oj macie chyba kompleksy ziomki bo co mecz z nami na Roosvelta to pojechanka na Lecha pełną parą [...] chodzi o napinki do kibiców Lecha, których... nie było
Tak to już jest, Wisła ma kompleksy na punkcie Lecha, Kraków Poznania, Dziwisz Paetza, Firma Acsetoholixów... poprawka Firma nie ma kompleksów na niczyim punkcie :lol:. Śmieszne jest to, że pisze kibic, którego koledzy nawet na wyjeździe w Pucharze UEFA z Grasshopersem śpiewali WTSK. W Szwajcarii musiało być mnóstwo wiślaków :lol:. Podobnie jak na ostatnim meczu na Bułgarskiej - też cała masa tych z Krakowa. Hipokryzja.

Obrazek
Najlepsi kibice. Najlepsi!

Awatar użytkownika
BERGKAMP
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BERGKAMP » 07 kwie 2009, 13:14

Piwus z kolei Twoi koledzy, kręcą "EKSTRA :lol: " filmiki. Podejrzewam, że wiesz o co chodzi. Gratulacje :boruta:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 07 kwie 2009, 14:46

Nie jestem z Poznania, nie wiem czym aktualnie się jaracie, więc musiałem poszukać:

i faktycznie kupa wstydu jak na "najlepszych" kibiców w Polsce. Widać tutaj też jak krzyczycie "wypierdalaj" do Głowackiego (to on jest tym byłym piłkarzem Lecha, nie Diaz - wyjaśniam, bo widzę, że zabiłem ćwieka Mendezowi). Jeśli chodzi o filmiki, to mi się bardzo podobał z oficjalnej strony Lecha, z trybunami, piłkarzami Wisły pokazanymi do góry kołami... niestety usunęli jak napisano o tym na wislakrakow.com :lol:.

PS. A tutaj znowu widać, jak Wisła wywiozła punkt z pomocą sędziego:
Obrazek
grafika akurat z forum Wisły, gdzież ja bym potrafił :lol:.

Gniazdowy
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gniazdowy » 07 kwie 2009, 15:08

piwus pisze:
PS. A tutaj znowu widać, jak Wisła wywiozła punkt z pomocą sędziego

Jestem pod wrażeniem Twojej analizy uciekła mi ta sytuacja i faktycznie aż pięć metrów bliżej miejsce uderzenia rzutu wolnego, Siejewicz sedziował bardzo źle puszczał za dużo brutalnje gry.
Ja natomiast przygotwałerm tutaj pokaz jakże słabej formy Lecha w tym roku, jak bardzo media kreują nam mistrza w Poznaniu podczas gdy Lech gra przeciętnie...

http://gniazdowy.blox.pl/2009/04/Ciasno ... sniej.html

Bardzo liczę na wasze komentarze i opinie
Pozdrawiam Sredczenie
Gniazdowy

nie reklamuje bloga, te teksty są za długie żeby je wklejać w całości na forum,
Jak widzisz blog nie jest komercyjny nie zarabia na siebie, to tlyko forma mojej realizacji w wolnym czasie dając tutaj linki do tekstów szukam tylko opinii czytelników. Pisac dla siebie można, ale pisać i zbierac opinię o swojej pracy to mój cel.

Staram się dawać linki związane z tematem nie spamować pierdołami offtopic.

Czy wam to przeszkadza? narusza regulamin?

Pozdrawiam serdecznie
Gniazdowy

ale chyba wystarczy reklama bloga w podpisie, czy musisz w co drugim poście wklejać linka ? // fieldy

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 07 kwie 2009, 17:55

piwus pisze:Nie jestem z Poznania, nie wiem czym aktualnie się jaracie, więc musiałem poszukać:
Problem polega na tym, że to wy się tym jaracie :!: :haha:
piwus pisze:i faktycznie kupa wstydu jak na "najlepszych" kibiców w Polsce.
Kto ma najlepszych kibiców w Polsce to każdy kto orientuje się w środowisku piłkarskim wie. A, że kibice tego klubu zgarniają nagrodę dla najlepszych kibiców na koniec sezonu jest tylko potwierdzeniem.
Co do filmiku - i kto tu robi film "na pokaz". Migawki z meczu w Krakowie - Wisła dopinguje swoich i co niektóre wycinki z meczu niedzielnego jak jedziemy na Wisłe, zawodników (a nie kibiców Wisły). I tak oto próbujecie pokazać jak "to naprawde" jest na obu stadionach. Zenada. Może oglądałeś mecz w TV? Jeśli tak to chyba nie musze Ci tłumaczyć różnicy :?: I jak tu nie mówić o kompleksach :?: :rotfl:
Jak Lech miał EKSTRA z Reymonta to naszczęście nie zrobili z siebie zakompleksionych człowieczków... Dumny z bycia PYRĄ
piwus pisze:Widać tutaj też jak krzyczycie "wypierdalaj" do Głowackiego
W której sekundzie :?: [tego filmiku]

E: a o co chodzi z tym wyjazdem w St Gallen :?: Ja bardzo wątpie w to aby taki incydent mial miejsce... możesz to jakoś udowodnić :?:
PS jeszcze raz zobaczyłem ten film ekstra. I nic. Dupa. Nie widze sytuacji Głowackiego. A ty :?: Podobno tak, więc :?: Aha i fajnie skleiliście ten moment kiedy Grzeda śpiewa "jeszcze głóśniej" na chama "wcielając" to niby do tych pojazdów. :rotfl:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 07 kwie 2009, 19:07

MENDEZ pisze:Jak Lech miał EKSTRA z Reymonta to naszczęście nie zrobili z siebie zakompleksionych człowieczków... Dumny z bycia PYRĄ
No to właśnie o tej produkcji mówiłem, gdzie ktoś z waszej oficjalnej strony się "pomylił" w montażu i dał trybuny w Krakowie do góry kołami, ale nie mieli jaj i ją wycofali jak przeczytali o tym na wiślackiej stronie :lol:. A to co zrobiła nieoficjalna strona Wisły, to nie jest nic niezwykłego, wcześniej zmontowali filmik bez cenzury z derbów na Reymonta.
Generalnie masz świetny sposób dyskusji - nie my, bo wy. Można obrażać Wisłę, jak nie ma kibiców tego klubu, ale jak podobna piosenka o stosunkach Lecha z Cracovią jest na Roosvelta ( :)), to jest to kompleks. I w ramach wyjaśnienia, bo widzę, że poglądy kibiców Lecha są dość zbieżne: uroiło wam się, że Wisła Kraków, klub ze 106-letnią historią, mający ponad dwukrotnie więcej mistrzostw od oryginalnego Lecha i 11 mistrzostw więcej od Lecha obecnego może mieć kompleksy wobec klubu, który gra dobrze w piłkę od pół roku. Wyszliście z grupy w Pucharze UEFA i wydaje wam się, że reszta ligi może wam buty lizać i jesteście od zawsze mistrzami. A jak ktoś krytykuje - to na kompleksy. To są poglądy godne dziecka z podstawówki :lol:. Wyjdźcie z z tej medialnej bańki. Opinie o najlepszych/najkulturalniejszych kibicach, którzy nigdy nie prowadzą antydopingu wyszły z Poznania, a ponieważ było to coś nowego, to media podchwyciły. Po Legii/Wiśle jechano, Lecha stawiano za wzór, wchodzono mu w dupę; było super. Ilekroć Wyborcza pisała o kibolach, ktoś z Lecha zawsze miał ciepłe słowo, że w Polsce to bydło, a u nich w Poznaniu Europa. Skończyła się dobra prasa. No i już nie jesteście przyjaciółmi, a Wyborcza ma kompleksy. Jesteście strasznie zaślepieni, bo przecież i tak kończy się na argumencie, który wszystko wyjaśnia:
MENDEZ pisze:Kto ma najlepszych kibiców w Polsce to każdy kto orientuje się w środowisku piłkarskim wie. A, że kibice tego klubu zgarniają nagrodę dla najlepszych kibiców na koniec sezonu jest tylko potwierdzeniem.
A jednocześnie każdy wie, gdzie kibice gwiżdżą na własnych piłkarzy i swoją zgodę nie idzie (Lech - Arka), gdzie doping umiera po stracie bramki na parę minut, gdzie kibice obrażają trenera (zeszły sezon), by go później nosić na rękach.
MENDEZ pisze:W, której sekundzie :?: [tego filmiku]
To pierwsze "wypierdalaj", przed "wypierdalaj" do Diaza. Narysować wykres?
MENDEZ pisze:Aha i fajnie skleiliście ten moment kiedy Grzeda śpiewa "jeszcze głóśniej" na chama "wcielając" to niby do tych pojazdów.
Nic nie sklejałem, ale tam dowcip polegał na tym, że on "jeszcze głosniej", a wy gwiżdżecie dwa razy głośniej niż dopingowaliście wcześniej.
I tyle ode mnie, bo to raczej nie jest merytoryczna dyskusja; odpowiadanie na czyjeś przemyślenia o januszach i kompleksach, wobec klubu, który powstał w 1992. Równie dobrze ja mogę sobie wymyślić, że kibice Lecha walą owce, bo słyszałem, że wszyscy tak robią na prowincji i możesz próbować polemizować.

Awatar użytkownika
BERGKAMP
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BERGKAMP » 07 kwie 2009, 19:15

Piwusku masz rację lepiej zamilcz, bo za dużo prawdziwego to jednak do powiedzenia nie masz. Pozostaje Ci się bawić w malarza i rysować wykresiki. Moja propozycja: może w temacie Liga Mistrzów byś coś narysował :P

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 07 kwie 2009, 19:16

piwus pisze:Wisła Kraków, klub ze 106-letnią historią, mający ponad dwukrotnie więcej mistrzostw od oryginalnego Lecha i 11 mistrzostw więcej od Lecha obecnego może mieć kompleksy wobec klubu, który gra dobrze w piłkę od pół roku.
I tyle ode mnie, bo to raczej nie jest merytoryczna dyskusja; odpowiadanie na czyjeś przemyślenia o januszach i kompleksach, wobec klubu, który powstał w 1992.
100% poparcia. Ciekaw jestem tylko, czy kiedy Amica przestanie tak dobrze grać, to kibice nie zaczną domagać się powrotu do tradycji, bo że wygodnie im szmacić imię klubu w imię pieniędzy i sukcesów, to niestety widać od dłuższego czasu...

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 07 kwie 2009, 19:31

Ja tylko zastanawiam się czy w Polsce każda dyskusja na temat rodzimej piłki musi przebiegać w atmosferze wzajemnych żali, wywyższania się nad resztą, leczenia jakichś chorych kompleksów itd.?

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2281
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 07 kwie 2009, 19:44

emdżej pisze:Ja tylko zastanawiam się czy w Polsce każda dyskusja na temat rodzimej piłki musi przebiegać w atmosferze wzajemnych żali, wywyższania się nad resztą, leczenia jakichś chorych kompleksów itd.?

Dokładnie, jedyne co się da zauważyć, że Wisła ma kompleks na punkcie Lecha i odwrotnie, nie wiem z czego to wynika, ale jest to śmieszne dla kibica, który nie kibicuje żadnej z tych drużyn.Choć ja uważam, że to jedna Wisła ma "obsesję" na punkcie Lecha, ponieważ w prywatnej rozmowie z Wiślakiem on mi mówi, że obojętnie kto niech zdobędzie Mistrza tylko nie Lech, wydaje mi się śmieszne.

Ale dajecie, prowadźcie swoją dysputę nadal przynajmniej można coś ciekawego poczytać.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 07 kwie 2009, 20:06

EnJoy's pisze: Dokładnie, jedyne co się da zauważyć, że Wisła ma kompleks na punkcie Lecha i odwrotnie, nie wiem z czego to wynika, ale jest to śmieszne dla kibica, który nie kibicuje żadnej z tych drużyn.
Zawsze dobrze poczytać post osoby naprawdę obiektywnej, niezaangażowanej w to polskie bagienko kompleksów, nie prowadzącej tak śmiesznych dyskusji. http://www.swiatpilki.com/viewtopic.php ... ml#p418456
EnJoy's pisze:ponieważ w prywatnej rozmowie z Wiślakiem on mi mówi, że obojętnie kto niech zdobędzie Mistrza tylko nie Lech
Zapytaj co sądzi na temat mistrzostwa dla Cracovii albo Arki. Wobec tych klubów to dopiero mamy kompleksy :lol:. Osobiście też bym wolał, by mistrzostwo zdobyła np. Legia, jeśli nie mogłaby tego osiągnąć Wisła. A co ty sądzisz o utrzymaniu Górnika Zabrze kosztem Polonii Bytom?

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2281
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 07 kwie 2009, 20:20

piwus pisze:Zawsze dobrze poczytać post osoby naprawdę obiektywnej, niezaangażowanej w to polskie bagienko kompleksów, nie prowadzącej tak śmiesznych dyskusji.
Nie oceniam swojej drużyny, a patrze jako obiektywny obserwator na kłótnie między kibicami Lecha i Wisły, więc nie wiem w czym problem.Jak chcesz całkowicie obiektywnej oceny to chyba musisz jakiegoś obcokrajowca, który nie ma w tym żadnego interesu.
piwus pisze:Osobiście też bym wolał, by mistrzostwo zdobyła np. Legia, jeśli nie mogłaby tego osiągnąć Wisła.
Wyobraź sobie, że taką samą odpowiedź uzyskałem od niego [ wymienił ten klub ], śmieszne jest "wolenie" czegoś czego i tak się nie lubi.

piwus pisze:A co ty sądzisz o utrzymaniu Górnika Zabrze kosztem Polonii Bytom?
Jakiej odpowiedzi oczekujesz ? Naprowadź mnie, bo nie wiem o co Ci chodzi.A z resztą z pełną satysfakcją mogę Ci powiedzieć, że na razie nie muszę się o to martwić.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 07 kwie 2009, 20:51

EnJoy's pisze:wymienił ten klub
W mojej świadomości o mistrzostwo walczą w tym momencie trzy kluby: Legia, Lech i Wisła, więc zostaje nawet drogą eliminacji :lol:. Pomijając te ściemy i chełpienie się, Lech jako zgoda Antywisły Kraków jest ciężki do zaakceptowania dla kibiców Wisły Kraków, a podświadomie, to może jeszcze ma wpływ ta sprawa z Amiką Wronki. To wszystko. A co do oceniania obiektywnie kompleksów, to nigdy nie wierzę, by kibic innej polskiej drużyny robił to szczerze, a nie korzystał z okazji do wbicia szpilki.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”