Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 294

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 08 kwie 2009, 22:51

Fieldy jak zawsze blefuje, a kibic Man Utd ma racje

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 08 kwie 2009, 23:12

Kamil232 pisze:Kolejne bzdury. Przypomina się to by wylać lekki kubeł zimnej wody. Bo przecież w Barcie grają sami wyjątkowi, wyjebiści ,najlepsi. Bo przecież który inny obrońca na świecie jak nie Puyol by się tak potrafił włączyć do akcji ofensywnej
Zdecydowanie. Pierwszy raz nie minąles sie ani troszkę z prawdą. Puyol jest debesciak :) Naprawde jestescie w stanie wyobrazić sobie tych najlepszych defensorów angielskich w Barcelonie. Ja niestety przy calym szacunku do nic nie. EOT

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 08 kwie 2009, 23:15

Jeśli Pique potrafi grać w Barcelonie to Rio z palcem w tyłku- tyle ma do dodania.Pique w MU pokazał że na Premiership sie nie nadaje...

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 08 kwie 2009, 23:17

W lidze hiszpańskiej i w lidze angielskiej gra się zupełnie inaczej. Inny typ obrońców jest na wagę złota. Uważam więc powyższą dyskusję za pozbawioną sensu.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 08 kwie 2009, 23:43

MGiggs pisze:Jeśli Pique potrafi grać w Barcelonie to Rio z palcem w tyłku- tyle ma do dodania.Pique w MU pokazał że na Premiership sie nie nadaje...
Na Premiership malo kto sie nadaje, szczegolnie pilkarze z Hiszpanii.

Evans za to pokazal, ze na LM sie nie nadaje.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 08 kwie 2009, 23:45

Evans pokazał że się nie nadaje na LM szczególnie w perfekcyjnych meczach z Interem czy 2x z Villareal. :rotfl:

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 08 kwie 2009, 23:46

Obrońca to obrońca - jeśli potrafi świetnie bronić to odnajdzie się prawie w każdej drużynie. A jeśli do tego jest dobrze zbudowany, szybki i bardzo dobrze wyszkolony technicznie, to poradzi sobie wszędzie. Rio to obrońca kompletny. Ten sezon ma jednak przeciętny, głównie przez kontuzje, ale fakt jest faktem, że nie dominuje tak jak przez 2 ostatnie sezony. Nie boję się nawet przyznać, że ten sezon lepszy ma pewnie Jagielka. A tymczasem od kibiców Barcy słyszeliśmy jaki to Rafa jest fenomenalny, bo 2 sezony temu wymiatał...I tak dalej i tak dalej. Nigdy nie miałem problemów z uznaniem klasy rywali. A tymczasem ciągle w "hiszpańskich" tematach czytam o 'drewnach' i słabiakach z Anglii. Jeśli ktoś tutaj ma jakiś kompleks, to na pewno nie my.

ps A mistyk jak zawsze bryluje...

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 08 kwie 2009, 23:57

Evans za to pokazal, ze na LM sie nie nadaje.
Miszczostwo świata :mrgreen: Ocenanie po jednym błędzie, kiedy wcześniej zagrał kilka genialnych spotkań.
W takim układzie Puyol nie nadaje się do La Liga, co go ostatnio zawodnicy Valladolid jechali to nawet ja bym się tak nie dał :haha:
Pierwszy raz nie minąles sie ani troszkę z prawdą. Puyol jest debesciak :) Naprawde jestescie w stanie wyobrazić sobie tych najlepszych defensorów angielskich w Barcelonie. Ja niestety przy calym szacunku do nic nie. EOT
A ja owszem. Rio by z pewnością dał radę. Ale co ty możesz o tym wiedzieć, skoro Ci się spotkań w którym nie grają najlepsi nie chce oglądać...nie dziwne, że potem takie brednie wylewasz na forum.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 09 kwie 2009, 0:05

W ogóle w wielu przypadkach dyskusja z mistykami mija się z celem. Wielu pewnie pamięta wakacyjną dyskusję na temat Berbatov vs Etoo. Wtedy kibice Barcy nawet nie dopuszczali do siebie myśli, że ktoś może uważać, że styl gry Bułgara może komuś bardziej odpowiadać, że może według wielu po prostu bardziej pasować do drużyny z OT. Przypomnijmy, że mówiliśmy wtedy o napastniku. Tymczasem kilka miesięcy później kibice Barcy w rozmowie o obrońcach(!) prawią o ich stylu gry i rzekomym braku w umiejętnościach takich zawodników jak Vidić, czy - o zgrozo - Ferdinand, którzy byli(i są) o kilka klas lepsi niż Pique, który w Barcie radzi sobie co najmniej przyzwoicie. Przyznacie, że to odmawia chęci do prowadzenia poważnej dyskusji :)
Ostatnio zmieniony 09 kwie 2009, 7:57 przez red85, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 09 kwie 2009, 0:21

:haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: x 50

Wszystko fajnie, pięknie, pośmialiśmy się, a teraz do rzeczy. Kamil upierał się nad wyższością Berbatova nad Etoo. Kilka razy probowałem tłumaczyć Tobie, że nie o to chodziło kogo wolisz, kto bardziej pasuje do United itd., ale Ty na sile starasz sie komuś wstawiać słowa do ust. Jak będzie potrzeba to postaram się napisać jeszcze kilka razy, ze tamta dyskusja sprowadzała się do tego, że Kamil umniejszał umięjętności Kameruńczyka i tylko do tego.

OT.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 09 kwie 2009, 1:48

Przejrzałem tą dyskusję i obaj macie rację.
Red pisząc o stylu gry, bo o tym on sam i ja również pisałem. Ale zaklinał bym rzeczywistość gdybym nie przyznał, że jednak pod wpływem żenujących występów Etoo przeciwko nam w półfinale LM za szybko oceniłem podobnie jego występy w dwóch poprzednich sezonach, gdyż nie były one tak fatalne jak mi się wydawało. Ale nie jest jak piszesz, że umniejszałem jego umiejętności. Jedynie za surowo oceniłem jego wyczyny w dwóch ostatnich sezonach, ot wszystko.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 kwie 2009, 10:36

Mam kaca i jestem zły. Bójcie się.

Nawet nie będę cytował bo tu jakaś parada czubków się chyba odbywa.

Ciekaw jestem jak zostanie zinterpretowane powyższe zdanie :think: Niektórzy kibice MU pewnie automatycznie przekształcą sobie to na "zawodnik 'x' jest słaby" gdzie 'x' oznacza dowolnego piłkarza MU.

Niesamowita sprawa po prostu. MGiggs napisał, że Toure nie wykona w karierze wspaniałego długiego podania. Podano link obalający tezę. Jak to interpretuje MGiggs?
MGiggs pisze:wpadło paru fanów Barcy by się napiąć
Glory! \o/

Ocipieć można. Idę do kuchni powiedzieć Carrickowi, żeby zrobił mi jajecznicę.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 09 kwie 2009, 11:33

Niesamowita sprawa po prostu.
No jasne, niesamowita sprawa. Kibice United śmią twierdzić, że Carrick dorasta do pięt Xabiemu Alonso. Co za zaślepione bachory. Co za czubki. Przecież to drewno Carrick nadaje się tylko do przerobienia na zeszyt.

A z tym linkiem Toure daruj sobie.

Myślę, że Grzegorz Rasiak ma najlepsze uderzenie z dystansu na swiecie :jupi:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 kwie 2009, 11:43

Myślę, że Grzegorz Rasiak ma najlepsze uderzenie z dystansu na swiecie :jupi:
A ten swoje :lol:

Zrozum wreszcie, że nie chodzi o to żeby wymyślić kto ma lepsze zagranie, strzelił piękniejszą bramkę, czy też lepiej zanurkował.
Chodzi tylko o to, że kibic United powiedział że Yaya w życiu tak nie zagrał, ani nie zagra.
Pokazano, że jednak zagrał i to wszystko.

Może nie śledziłem dokładnie, ale nie wydaje mi się, by kibice Barcy zgodni twierdzili, że Yaya tak często jak Carrick zagrywa crossy na nos. Jedynie obalili tezę MGiggs'a.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 kwie 2009, 12:07

Kamil232 pisze:No jasne, niesamowita sprawa. Kibice United śmią twierdzić, że Carrick dorasta do pięt Xabiemu Alonso.
Napisałem choć słowo na temat Carrick - Xabi Alonso? :shock:

Mam dla Ciebie dwie wiadomości fieldy. Dwie wiadomości jak wiadomo występuję najczęściej w konfiguracji dobra-zła. Nie inaczej jest tym razem. Dobra wiadomość - masz rację w tym co piszesz. Zła wiadomość - to oznacza, że jesteś głupi jak my.

nie do końca, gdyż ja nie kibicuje Barcie :lol: // Eboue

Przeprowadźmy mały eksperyment :mrgreen:

Kod: Zaznacz cały

Kopytko
Tyle treści chyba wystarczy żeby się do mnie przyczepić. Jestem przekonany, że Kamil ma zgoła odmienne zdanie na ten temat bez względu na to o co chodzi.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”