1/4 fin. LM: Barcelona - Bayern - Strona 10

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Re: 1/4 fin. LM: Barcelona - Bayern

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 10 kwie 2009, 1:53

Ja staram się być obiektywny. Wiele razy broniłem Ronaldo. Ale to co innego. w tym przypadku Ronaldo sam go kopnął. Natomiast obrońca Bayernu stanął na drodze Messiemu. Ja nie wiem czego Ty się doszukujesz nurkowania w tej sytuacji.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 10 kwie 2009, 2:00

Masz rację, akurat do Ciebie nic nie mam, gdyż udowodniłeś że starasz się być obiektywnym Szanuję Twoje zdanie, jednak ja mam odmienne. Dla mnie jedna i druga sytuacja jest podobna, z tymże oczywiście Ronaldo zrobił to bardzo perfidnie, jednak zarówno w jednym jak i w drugim przypadku atakujący widząc wyciągnięto noge obrońcy specjalnie się o nią przewraca. To nie było tak, że Messi biegł i został ścięty, on sam szukał tego karnego, szukał kontaktu i dla mnie to jest nurkowanie.

Awatar użytkownika
rati
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rati » 10 kwie 2009, 2:39

Miałem nie pisać, ale nie wytrzymam. Napiszę jeszcze raz. Do tego pana frustrata powyżej.
Temat o 1/4 LM Barcelona - Bayern. Oki, fajnie poczytamy sobie opinie obu stron. Ależ skąd! Przecież i tu jest nadworny błazen pilka.pl i wkleja jakieś linki z YouYube z upadającym C. Ronaldo!
Co to za syf!!?? Kufa, czy Ty musisz się wszędzie wpierniczać i to w te tematy, które Ciebie nie powinny obchodzić?
Człowieku, czy ty jesteś psychicznie chory?! Czy ty non toper siedzisz przy kompie, chory i dyszący z nienawiści do Barcelony, Messiego, i Bóg wie kogo jeszcze? To co tu wyprawiasz jest poniżej wszelakiej krytyki, retoryki i etyki.
Czy kiedykolwiek ktoś TU kiedyś napisał w stronę C.Ronaldo "perfidny płaczek", "menda", "panienka", "pieprzony nurek"?!
Odpowiedz na jedno pytanie- CZY KIEDYKOLWIEK KTOŚ NAPISAŁ COŚ TAKIEGO?! I skąd wiesz, że ktoś napisałby podobne rzeczy? Acha, przepraszam. Twoimi chorymi wrzutami i w kółko wałkowanymi herezjami w końcu sprowokowałbyś kogoś do tego. I później byłby jak zwykle płacz, bo wszyscy są be i w ogóle nie lubią United i C. Ronaldo i jak ktoś śmiał w ogóle.

Przez takich jak Ty drużyna, której kibicujesz traci cały szacunek a kolegom po szalu robisz zwykły obciach.

Chciałbym, aby ten mój wpis postronnej osoby dał Ci trochę do myślenia.
Żegnam.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 10 kwie 2009, 8:05

Istnieje też wolność słowa.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 10 kwie 2009, 8:20

Jasne, że istnieje i dlatego ja mam również prawo do tego, aby zabrać głos. Chodzi po prostu o zdrowy rozsądek. Jeśli każdy miałby uciekać się do głupawych wycieczek osobistych w stosunku do osoby, która mu w jakikolwiek sposób "nie leży", to w ogóle nie byłoby tutaj miejsca na rozmowy o futbolu. Nigdy nie rozumiałem takiej praktyki na forach - jeśli masz coś do danej osoby to po kija piszesz to na forum? Żeby się dowartościować? Masz wszak PW.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 10 kwie 2009, 9:51

Dawno tu nie pisałem, ale wyczyny Kamila rozeszły się po forach szerokim echem więc zaglądam i co widzę? Link z YT pasujący do sytuacji Messi-Lell jak świni siodło i jakieś farmazony o kreatywności Carricka :shock:
Nie wiem co powoduje u Ciebie takie zaślepienie, ale proponuję trochę trzeźwości w ocenie pewnych faktów - cała Europa zachwyca się obecnie grą Barcelony z jednego prostego powodu - od dawna już żaden klub nie łączył w swojej grze takiej swobody w operowaniu piłką, finezji rozegrania, dominacji, kontroli sytuacji na boisku i efektowności akcji z tym co suma summarum najważniejsze - z seryjnym wygrywaniem. Oczywiście póki co "- Nic jeszcze nie wygraliśmy", "- Ta, nie wiem gdzie", "- A Bojan jeszcze nic nie dup****" (pozdro chopaki :wink: ), ale to co dotychczas zaprezentowała w tym sezonie Barcelona jest godne podziwu nawet dla największych malkontentów. Także proponuje ochłonąć, zaparzyć ziółka, ściągnąć sobie kilka meczów FCB, obejrzeć uważnie, przeanalizować, przetrawić i pogodzić się, że na chwilę obecną gra Duma Katalonii najlepszą piłkę na świecie...

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 10 kwie 2009, 10:22

Za kamila nie mam zamiaru się wypowiadać, ale osobiście nie widziałem tutaj nikogo, kto by umniejszał wyczynom Barcy. Nikt nawet nie polemizuje ze stwierdzeniem, że Barca jest obecnie najlepszą drużyną Europy. Powtórzę - ja nie mam problemu z przyznaniem, że przeciwnicy w tym sezonie są lepsi i nie wynika to z faktu, że naszym się "nie chce". Osobiście to nawet bym się tutaj nie wpisywał gdyby nie nagminna krytyka pewnych osobników wszystkiego co nie dotyczy Katalonii, czy też Hiszpanii.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 10 kwie 2009, 10:58

i jakieś farmazony o kreatywności Carricka
Michael potrafi rozegrac naprawde swietna pile i do tego jest bardzo dobry w odbiorze. Smiem stwierdzic, ze w ubieglym roku byl jednym z najlepszych pomocnikow w Europie. To,ze do Barcelony pasowac nie bedzie nigdy, gdyz nie ma szybkosci i nie ogra 3 zawodnikow nie oznacza, ze jest drewnem. Carrick gra teraz gorzej, ale kiepsko prezentuje sie caly Manchester.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 10 kwie 2009, 11:01

Red - zazwyczaj te pyskówki (przeradzające się z czasem w wojenki) w stylu: "liga hiszpańska/angielska/włoska" jest najlepsiejsza na świecie a Barcelonie/ManU/Interowi mogą wszyscy buty czyścić" zaczynają się od drobnego acz debilnego wyskoku - tutaj takim zapalnikiem były sprawy: a) Carrick - bożyszcze kreatywności skonfrontowany z jakimiśtam Yayami i Sennami, b) paskudny oszust Messi - jak on śmiał się wywrócić skoro Lell zagrał czyściutko... Ot tyle

Co do Messiego - zdarzają mu się wyskoki a la 'Ręka Boga', jest to naganne i kropka, ale jeśli chodzi o zachowanie Leo w sytuacjach ostrych a nierzadko brutalnych i celowych zagrań-faul rywali to akurat Argentyńczyk prawie zawsze stara się utrzymać na nogach i kontynuować akcję, nawet jeśli naraża się przez to na uraz a teoretycznie stały fragmenty gry byłby wystarczającą nagrodą za wysiłek. Pisał o tym swego czasu np. Johan Cruyff... Podobnie było w meczu z Bayernem - Leo zmienił błyskawicznie kierunek biegu i wypuścił sobie piłkę, która minęła obrońcę, sam ruszył za nią a Lell zrobił ruch nogą i nie trafił w piłkę tylko w Messiego - gdzie tu wątpliwości? Zresztą ma je chyba tylko Kamil żyjący w jakimś dziwnym świecie...

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 10 kwie 2009, 11:20

Co prawda jestem na wczasach i ograniczam sie jedynie do czytania bardziej lub mniej sensownych wypocin, ale odnosnie sytuacji z Messim sie jeszcze nie wypowiadalem, wiec zrobie to teraz.

Messi zdawal sobie sprawe, ze jesli wszystko pojdzie po jego mysli to Lell zostanie ograny, podobnie jak 80% innych pilkarzy w sytuacji sam na sam z Leo. Tak tez sie stalo, niemiec wystawil noge i zaczaczyl naszego pilkarza. Jestem nawet zdania, ze gdyby Messi naprawde chcial, to moglby sie utrzymac na nogach. I poza polem karnym zawsze sie utrzymuje, ale jaki jest tego sens? Skoro zostal sfaulowany to najnormalniej w swiecie nalezal sie nam rzut karny. Szkoda, ze w zeszlym roku podczas meczu z Man U, Eto`o jednak wolal utrzymac sie na nogach, mimo ze byl ewidentnie faulowany przez Rio, o czym pisal juz zreszta Chlopaczek. Kto wie jak skonczyl by sie wowczas dwumecz z United. Z rzutem wolnym posrednik i zolta kartka dla Messiego Webb juz sie jednak zblaznil. Naprawde nie wiem dlaczego ten sedzia kreowany jest akurat na osobe swietna w swoim fachu. Przed meczem pisalem, ze najbardziej obawiam sie tego, ze Webb bedzie chcial zostac najwieksza gwiazda meczu, dobrze ze do konca mu sie to nie udalo.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 10 kwie 2009, 11:51

Pierwszy post Kamila o "nurkowaniu" Messiego pojawił się na trzeciej stronie tego tematu. Teraz jest już dziesiąta i ciągle to samo pieprzenie. Czy Polacy nie mogą normalnie o piłce podyskutować??

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 10 kwie 2009, 12:30

Nie wiem czy tego nie było a że trudno się przebić przez tę dyskusję o już nie bardzo wiadomo czym, więc
http://www.youtube.com/watch?v=hFMLHJUZwgo

Pep w akcji :twisted:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 794

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 10 kwie 2009, 12:38

O co chodzi z tym zbliżeniem na Bojana?

Awatar użytkownika
grzegorzfcb