FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 856

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 11 kwie 2009, 9:26

Co do ataku to moim zdaniem od początku zagra dziś Eto'o co by mógł sobie w lidze postrzelać, a Messi zagra w LM bo tam idzie na króla strzelców :) Henry chyba raczej dzisiaj.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 kwie 2009, 12:19

Z Guardiola to sobie mozna typowac skład ile sie da, a i pewnie się nie trafi. Wg. mnie nie zagrac od początku moga Toure i Puyol. Reszta raczej moze wygladac tak jak w tygodniu z Bayernem. Gramy na CN i to powinno spowodować, że juz po pierwszej polowie bedziemy spokojni o wynik. Recre to druzyna z dołu tabeli, a Barca jest w tej formie kiedy w pierwszych 45 minuta, czy nawet 20 załatiwala sprawe. Dzisiaj spodziewam sie podobnego scenariusza, chyba, ze Pep da odpocząc połowie podstawowego składu. Choć i tak raczej nie powinno być problemu.

Co od kosza, to mam nadzieję, ze Andersen zagra z CSKA tak jak grał w niej. TAU w tym sezonie było druzyna badzo mocną, wiec przeszkoda chyba najwieksza została pokonana. CSKA mimo wszystko wg. mnie nie jest tak mocna jak była z Papaloukasem i Andersenem. Liczę, że Andersen z Theo spotkaja sie w finale, to byli obok TAU moi faworyci do finału.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 11 kwie 2009, 12:31

Recreativo nie powinno sprawić Barcelonie. Katalończycy grają u siebie z trzecią drużyną od końca, od której mają 42. punkty więcej. Można więc troszkę w składzie pokombinować, ale jak napisał Jarzinho typować zestawienie jedenastki to sobie można. Szkoda tylko, że mecz jest o tej, a nie innej godzinie. Cóż...trudno.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 kwie 2009, 13:13

BarcaQzYN pisze:Nie zdziwię się jak odpocznie Yaya, gdyż Keita nie raz udowodnił, że potrafi go świetnie zastąpić.
Keita bodaj ani razu nie zagrał na pozycji Toure :roll:

Ktoś pewnie dostanie odpoczynek, ale nie spodziewałbym się dużych roszad. Bardziej przemeblowany skład widziałbym we wtorek w Monachium.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 11 kwie 2009, 13:19

Mentor pisze: Keita bodaj ani razu nie zagrał na pozycji Toure :roll:
Zagrał chociażby w ostatnim spotkaniu z Realem Valladolid.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 11 kwie 2009, 13:22

A to nie Busquets czasem grywa u was jako DM ?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 kwie 2009, 13:23

Bzdura. Na pozycji Toure grywa Busquets. Tak było również w meczu z Valladolid. Keita gra wyżej.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 11 kwie 2009, 13:39

Macie rację. Po prostu widzę miejsce dla Keity w dzisiejszym meczu.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 kwie 2009, 13:42

Ja również jeżeli Iniesta dostanie odpoczynek albo zostanie przesunięty na atak. Mam nadzieję, że nie zagramy trójką Eidur-Keita-Busquets w środku bo to będzie tragedia. Ktoś z dwójki Xavi-Iniesta musi tam być. Sergio pewnie zagra więc pozostaje jedna pozycja dla Keity albo Gudjohnsena.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 11 kwie 2009, 13:45

No i chyba najlogiczniej będzie jeżeli dzisiaj odpocznie np. Iniesta a we wtorek Xavi, lub na odwrót. Wtedy jedną szansę może dostać Keita i jedną Eidur.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 kwie 2009, 19:45

FC Barcelona: Valdés; Alves, Márquez, Cáceres, Sylvinho; Iniesta, Busquets, Gudjohnsen; Messi, Bojan, Henry.

Recreativo Huelva: Riesgo; Nef, Morris, Lamas, Casado; Nayar, Barber, Javi Fuego, Sisi; Camuñas, Rubén.

Spodziewałem sie dwoch zmian moze 3 ale 5. Zaskoczył mnie poraz kolejny Pep. Zmiany nie powinny przeszkodzić w wygranej. Jest Messi i Iniesta, wiec bedzie mial kto nas dzisiaj napedzać, Bojan także ostatnio dwie strzelił, wiec oby dzisiaj także cos ustrzelił.

Awatar użytkownika
ycu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 67

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ycu » 11 kwie 2009, 21:43

Ogląda ktoś mecz? Do przerwy 1-0, potem 2-0 po dobrej akcji iniesty i golu samobójczym. Na minus postawa messiego, ucieka od piłki, nie stwarza żadnych sytuacji. Przemęczony czy mu się nie chce po prostu? Jeżeli to pierwsze, to czemu Pep wpuścił Hleba za iniestę, który rozgrywał dziś kapitalne spotkanie, a nie za messiego który nie istnieje?
Nieciekawa też postawa bojana, mecz zaczynał się od szybkich piłek barcy, a jeden bojan kompletnie nie wiedział, co z tymi piłkami robić. Gdy miał okazję - biegł i bawił się dalej, gdy miał rozegrać - strzelał. Dobrze że zszedł.
Obrona dobrze, Caceres poprawnie w defensywie ale kompletny brak rozegrania piłki, wszystkie do Valdesa.
Martwi też postawa arbitra - odgwizdał tylko jedno na trzy zagrania ręką w polu karnym. Na szczęście - dla barcy; na nieszczęście - Messi nie strzelił [*].
Podsumowując, prawa flanka to dziś jedynie Alves - gdyby ktoś wykorzystywał jego genialne wrzutki to byłoby świetnie. Pep zaskakuje, sam nie wiem jak odebrać jego decyzje.
Wszedł Hleb, widać że stara się coś pokazać, może chociaż on ciut napędzi grę.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 11 kwie 2009, 22:04

Chyba trochę przesadziłeś z krytyką Messiego czy Bojana.
Barcelona zrealizowała plan bez większego wysiłku. Bardzo dobre zawody rozegrał znowu Sylvinho, chyba znowu bez faulu? Messi moim zdaniem spisał się dobrze, często był przy piłce. Iniesta znowu fantastycznie. Obrona się spisywała, chociaż nie ustrzegliśmy się paru głupich błędów. Hleb dzisiaj w końcu mógł się podobać, choć zagrał tylko 20 minut (zepsół jedno przyjęcie, ale poza tym dobrze). Xavi po wejściu również bardzo fajnie. Nie jestem przekonany czy Henry był na spalonym kiedy strzelał bramkę na 2:0, ale jutro wyjaśnią mi to powtórki.
Dobrze, że w mocno przemeblowanym składzie udało się zdobyć komplet punktów. Teraz jeszcze Iniesta, Marquez i może Henry lub/i Messi posiedzą we wtorek i powinno być bardzo dobrze w najbliższych meczach.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 11 kwie 2009, 22:33

ycu pisze: Wszedł Hleb, widać że stara się coś pokazać, może chociaż on ciut napędzi grę.
Po tym stwierdzeniu mozna stwierdzic, ze: 1. nie ogladasz meczow, 2. jestes przemeczony.

Messi dzisiaj rzeczywiscie slabiej. Zdarza sie, nie bedzie przeciez w kazdym meczu gral jak z Bayernem. Bojan dzisiaj dla mnie przyzwoicie, wiadomo ze nie jest to Eto`o. Slabo dzisiaj za to Busquets i Marquez. Ogolnie mecz bez historii, wygrany przez spora czesc meczu na stojaco. I dobrze, trzeba oszczedzac sily na pozniej. Jedynie Iniesta dzisiaj wymiatal.

Awatar użytkownika
ycu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 67

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ycu » 11 kwie 2009, 22:38

ja tam w Hleba ciągle wierzę :p

poważniej - chodziło mi o to, że na standardy siebie i dzisiejszej drużyny to mu szło.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”