Lech Poznań (zbiorczy) - Strona 62

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto wg Ciebie był największym wzmocnieniem Lecha w letnim okienku transferowym:

Sławomir Peszko
5
7%
Manuel Arboleda
9
12%
Tomasz Bandrowski
2
3%
Robert Lewandowski
33
45%
Ivan Turina
2
3%
Semir Stilić
22
30%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: Lech Poznań (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 09 kwie 2009, 19:11

paku pisze:Czujecie się lepsi poprzez te transparenty ?
Własnie na tym powinna sie dyzkusja zakonczyć. Moze takie akcje kogos jaraja i dodaja mu nie wiem siły, dumy. Mnie bardziej podoba sie normalny doping sowjej druzyny nie obrazanie przeciwnika, jednak to długo sie nie zmieni.

Lech nie jest juz Lechem, Legia nie jest Legia, przeciez obowiązkowa słuzbe zniesiono(chyba).

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 10 kwie 2009, 4:41

MENDEZ pisze: My po przez transparenty nie musimy niczego udowadniać [ale propagując bezpieczny seks możemy czuć się lepsi]. Te pytanie zadaj sobie sam oglądając transparent z pierwszego meczu PP :roll:
Tak, na pewno mieliście na myśli pokazując te transparenty propagowanie bezpiecznego sensu :D Kurtuazyjnie powiem, gratuluje :D

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 10 kwie 2009, 8:42

Kibice Lecha a pewna czesc na tym forum to jacys samozwancy. To ze wasz chodzi duzo, i w czasach budowy stadionow ew protestu :wink: nie znaczy ze juz jestescie tacy boscy o ohy ahy. Duzo wam brakuje do pewnego wysokiego poziomu. Radze wam wiecej powielac pomyslow tak jak teraz robicie -z Legii i moze nawet z Wisly bo w koncu to kluby ktore juz ponad dekade nadaja tony ekstraklasie.

PS: Lech to Amica
Legia -Wojska
Wisla- Milicja
Polonia-Groclin

z tej czworki jedynie Legia swojej tradycji sie nie wypiera. Fakt powolan nie jest chlubny ale jednak wojsko daje poczucie bezpieczenswta i dumy :D

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 10 kwie 2009, 10:00

Legia to nie wojsko tylko MSW a dokładniej NKWD...poczytaj trochę co się działo w tym klubie w latach 50-ych i 60-ych (Bordziłowski,Popławski)...Ja takiej 'tradycji' to raczej bym się wstydził BTW...

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 10 kwie 2009, 11:28

A Dziadka(Pilsudski) tez sie wstydzisz ?. MOzna tak wymieniac i dojsc do absurdu

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 10 kwie 2009, 11:57

Rosjanie też są dumni ze swojej armii ale na kibiców Zenitu St. Petersburg, wołają bomże – bezdomne lumpy

Ale tam na pewno też wojsko kojarzy się z dumą i bezpieczeństwem
Bienias pisze:A Dziadka(Pilsudski) tez sie wstydzisz ?. MOzna tak wymieniac i dojsc do absurdu
Wstydzę się Konstantego Rokossowskiego i wmów mi że nie powinienem

WESOŁYCH ŚWIĄT

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 10 kwie 2009, 12:15

A Dziadka(Pilsudski) tez sie wstydzisz ?. MOzna tak wymieniac i dojsc do absurdu
:!: :!: :!: Jeżeli porównujesz NKWDzistów,z pochodzenia Polaków,walczących w 1920 po stronie Bolszewików :!: do osoby,która miała na tyle jaj,żeby ratować ojczyznę przed idiotami pokroju dzisiejszego rządu (zamach majowy),dzięki której praktycznie Polska obroniła swoją państwowość w latach 20-ych to tylko współczuć...Historii to gdzie cię uczyli?O czymś takim jak patriotyzm to nawet nie wspomnę...

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 10 kwie 2009, 12:20

Tyle ze wlasnie Pilsudski jest czescia historii Legii.

A gdzie porownalem kogokolwiek? Ja tylko zapytalem czy wstydzisz sie Marszalka ktory jest w pewnym sesnie synonimem powstania Legii.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 10 kwie 2009, 12:35

Sorry,ale synonimem powstania Legii jako silnego klubu (a z tej części historii kibice tej drużyny są szczególnie dumni) są lata powojenne...Co znaczyła Legia przed II WŚ?NIC.'Wojskowymi' są nazywani nie ze względu na Piłsudskiego,ale na przekształcenie klubu na kształt CSKA!Poza tym ta Legia,o której mówisz przestała istnieć w 1938r...

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 11 kwie 2009, 14:52

Wojskowi ok, ale bardziej sie na nich mowi legionisci.
Synonimem silnego klubu moga byc tez lata III RP gdzie Legia znalazla sie w 8 najlepszych druzyn Europy :) i zdobyla 4 ( 5 dla tych ktorzy wierza w niewinnosc Reissa) mistrzostwa Polski czyli tyle samo(lub wiecej) ile w latach powojennych.

Nie bede polemizowal bo jak dobrze wiem twoja wiedza sie opiera na filmiku z tuby ale jak bys troche pomyslal to bys doszedl do wniosku ze Legia byla "pewnym" odzwierciedleniem Polski w czasach PRL.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 12 kwie 2009, 10:18

Cueto jak dla mnie powinien dostać szansę w meczu z Łks-em na pierwszą jedenastkę. Jest naprawdę przebojowy i potrafi stworzyć przewagę w ataku. Na ten mecz powinniśmy wyjść w trochę bardziej ofensywnym ustawieniu żeby w końcówce znów nie było nerwówki jak wczoraj. Co do samego meczu to można napisać tyle że był bardzo emocjonujący Piast się nie przestraszył i miał swoje okazje .a Olszar mógł nas spokojnie załatwić w końcówce ale zabrakło chyba zimnej krwi pod bramką Kotorowskiego. Czekam aż wróci Murawski bo Stlic sam nic nie pokazuje za bardzo mam tez nadzieję że bramka Marcina go podbuduje i wróci do formy z tamtego sezonu bo wtedy kontuzją Grześka nie ma się co martwić.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 12 kwie 2009, 13:06

majer13 pisze:a Olszar mógł nas spokojnie załatwić w końcówce
to byl golowas Smektala... Olszar pokazal sie naprawde z bardzo dobrej strony, widac ze ma papiery na powaznego gracza, zreszta nie przez przypadek trafil do Pompeys, abstrahujac od samej karierze w tym klubie. Zycie go nie rozpieszczalo, moze etraz karta sie odwrcoi :think:

Widzialem Stilica "na zywo" z dosc bliskiej perspektywy, nie sadzicie ze ma troche zbednych kg? odciezaly ...

Cueto to zaba, jak keidys go Smuda okreslil :P

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 12 kwie 2009, 14:42

czeher pisze:Widzialem Stilica "na zywo" z dosc bliskiej perspektywy, nie sadzicie ze ma troche zbednych kg? odciezaly ...
Dokładnie mam to samo wrażenie ale co to dla niego kilka kilogramów pójdzie do Celticu to schudnie. Jak dla mnie ten chłopak sam drużyny chyba nie umie pociągnąć a z każdym meczem mam przekonaniem że gra słabiej ale może po prostu tylko mi się tak wydaje. :D
czeher pisze:Cueto to zaba, jak keidys go Smuda okreslil :P
Ale naprawdę skłaniałbym się jednak do tego aby dać mu szanse jak dla mnie chłopak może naprawdę być co najmniej dobry jest młody przebojowy nie boi się zagrać 1 na 1 i myślę że Franz powinien mu dawać coraz więcej szans ,coraz więcej minut na boisku ;)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 12 kwie 2009, 15:54

Cueto powinien grać wiecej, regularniej. Decyzje kadrowe Smudy ostatnio mi wogole nie odpowiadaja. Gra na siłe sprawdzonymi zawodnikami nie dajac szans pozostałym. Anderson miał bardzo udana wiosne poprzedniego roku, jesienia praktycznie nie wchodził na murawe w meczach ligowych. Teraz kiedy kilka kontuzji dopadło LEcha, nagle sie okazało, ze nadal moze wiele dać tej druzynie, a gadanie, ze młody itp. nie maja odzwierciedlenia. Daje rade i także mam nadzieje, że zagra z ŁKS-em.
Co do Stilicia to on tak wyglada od samego przyjscia, masy ani nie nabrał ani nic nie zrzucił. Pewnie gdyby troche mial mniej to byłby szybszy, ale to nie jest jego zaleta. Po spotkaniach w UEFA troche przygasł, ale akurat wczoraj zagrał dobre zawody, posłął kilka świetnych piłek i co wazne znalazł sie w odpowiednim miejscu. Gorzej napewno wygladał chocby z Arką. Takze duzy wpływ na jego nieobecnośc ma brak Murawskiego czy Rengifo. Kiedy byli obok niego obaj to spokojnie kazdy z nich mogl cos tam rozegrać pociągnąć w środku do Rengifo, teraz został sam Bośniak, bo Lewy jesdynym napastnikiem.
Miałem nadzieje, ze Marcin bedzie prezentował się dobrze, że wroci do takiej formy jaką prezentował rok temu i się nie zawiodłem. W meczu z Wisłą wygladał dobrze, wczoraj jeszcze lepiej, to cieszy bo przy słabej formie pewnie musiałby na prawej grać Bosacki.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 18 kwie 2009, 12:17

- Czy Cueto dostanie szansę gry od pierwszej minuty?
- Nie planuję by grał od początku, ale może wejdzie na zmianę. Nie jest on jeszcze gotowy do gry na maksimum możliwości, choć poczynił ostatnio ogromne postępy. Naprawdę mocno pracuje na zajęciach i chyba uwierzył w siebie. Będzie z niego wkrótce pożytek. Wiem, że przyjdzie jeszcze jego czas.
Jak widać na Cueto nie ma większych szans na grę w podstawie. No cóż ważne że Smuda widzi postęp i mówi że będą z niego ludzie bo chłopak naprawdę emanuje potencjałem. Jest młody dajmy mu czas Smuda umie wprowadzać zawodników do drużyny. Istnieje duże prawdopodobieństwo iż Rafał może zagrać ale jeśli to wolałbym (jakby nam nie szło) wpuścić z ławki i oszczędzać go na Legię ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”