FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 858

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 kwie 2009, 12:50

Podolski juz odszedl a sprzedazy a raczej wyprzedazy nie bedzie. BM predzej sie wzmocni, ale w to ze FR czy LT zostana nie postawilbym zadnych pieniedzy

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 13 kwie 2009, 12:55

szura, prosze Cie nie ośmieszaj sie brakiem wiedzy o Bayernie. Naprawdę do niczego dobrego Cie to nie zaprowadzi.

Mentor, Franck ma kontrakt i sam mówił wielokrotnie, że chce go wypełnić. Nawet sie wnerwiał na to całe zamieszanie z jego 'dokonanymi' transferami. Tak wiec nie mam powodu, zeby mu nie ufać.
Inna sprawa to zarząd i jego podejście do Francka. Nikt o zdrowych zmysłach go nie odda. Kasę mamy, on ma kontrakt i chce go wypełnić. Transfer w tym roku jest mało prawdopodobny. Za rok to już owszem, bo będzie mu sie kończył kontrakt i jeśli go szybko nie przedłuży, to trzeba będzie go sprzedać. A na ten moment jest nie do sprzedania. Nawet jakbyście 60 mln nam dawali. Zarząd jest w nim zakochany.

edit: Bienias, Luca na pewno zostanie, bo on chce jeszcze przedłużyć konkrakt po sezonie.
o Riberym już napisałem.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 13 kwie 2009, 13:10

czas pokaże Akarin , nie jeden "niemożliwy" transfer został już przeprowadzony w historii ...

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 13 kwie 2009, 13:12

Nie mówię, że transfer jest niemożliwy. Bo takich nie ma. Mówię tylko, że prawdopodobieństwo transferu w tym okienku transferowym jest bardzo małe.

Awatar użytkownika
szura
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szura » 13 kwie 2009, 13:12

brakiem wiedzy o Bayernie
jakim brakiem wiedzy? co ty człowieku wygadujesz? Uważasz, że Bayern to klub z zawodnikami, którzy całują herb i pragną w tym klubie pozostać bez względu na wszystko? Bayern to tylko przystanek dla Riberego w jego karierze. Robisz w pory, że Bayern może się posypać, ale na forum nie dopuszczasz jakichkolwiek myśli, że tak może się stać. Zarząd zarządem, z niewolnika nie ma pracownika, przypomnij mi, o jakim klubie marzy Ribery? I czy według Ciebie zapewnienia piłkarza, że prasa kłamie, że nie odejdę, że jest mi tu dobrze, to jest coś pewnego? jak jednak odejdzie to będziesz wypisywał że go zmusili?

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 13 kwie 2009, 13:25

Dalej gadasz jak potłuczony.
Najpierw piszesz, że pewnie odejdą w lecie Lahm ( :lol: ), Podolski (już dawno sprzedany) i Ribery (kontrakt do 2011). I powiedz mi, dlaczego Phillip ma odejść? Jestem bardzo ciekawy.

Robić w pory to możesz Ty jak w wieczorynce Bobowi Budowniczemu zawali się konstrukcja.
Nie odrzucam myśli, że Ribery może odejść, bo wiem, że całej kariery on w Bayernie nie spędzi. Więc perspektywa odejścia Francka mnie nie rusza w ogóle.

Wg pracy Ribery marzy o: United, Barcelonie, Realu. Osobiście mówił w wywiadzie, ze chcialby kiedyś grać dla Barcy albo Realu.

Ja nie mam powodów, żeby nie wierzyć w słowa samego piłkarza. Powiedział, że zostanie i czuje sie w Monachium dobrze. I nie widzę powodu, żeby to sie miało zmienić w najbliższym czasie.
Obowiazuje go kontrakt i sam mowił, że chce go wypełnić. Ja sobie nie wyobrażam na dzień dzisiejszy, żeby Franck został u nas dłużej niż do 2011 roku.

Jak odejdzie to nie bede pisał, że go zmusili, tylko podziękuję mu za spedzone w Monachium lata. I tyle. Jak odejdzie to bedzie mnie obchodziło tylko ile za niego dostaniemy i na jakich zawodników przeznaczymy te pieniądze.

Nie mówię, ze Franck kocha Bayern, że to jego życiowy cel grać w Monachium. Bo z pewnościa nie jest to prawdą. Ale wiem, że nie jest tak, że on chce zaraz odejść. Gdyby tak było to powiedziałby to. A na razie słyszałem tylko z jego ust zaprzeczenia.

Szanse na odejście Riberyego w tym okienku transferowym są bardzo małe.

Ps. Mam nadzieję, że wyjaśnisz mi dlaczego Lahm ma opuścić Bayern. Bo głównie z tego powodu napisałem, żebyś sie nie ośmieszał.

Awatar użytkownika
szura
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szura » 13 kwie 2009, 13:38

dlaczego Lahm ma opuścić Bayern
a dlaczego nie? jest wartościowym piłkarzem, wiele razy zabiegały o niego piłkarskie potęgi, wciąż na biurko zarządu będą napływać oferty za tego piłkarza. Kto wie, czy ktoś nie wywali za niego powiedzmy ponad 20 mln, i wtedy odejdzie. Ot dlaczego miałby odejść. Zapewnienia często w efekcie mijają się z prawdą.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 13 kwie 2009, 13:49

No to teraz znów pojechałeś. Dlatego mówiłem, żebyś się nie ośmieszał. Phillip nie jest do sprzedania. I to jest niepodważalne. I to, że nikt go nie sprzeda to też jest niepodważalne. Najpierw dowiedz sie o czym mówisz a potem mów. Serio.
A teraz powiedz mi, dlaczego Uli miałby sprzedać jednego z najlepszych lewych obrońców świata, który jest wychowankiem tego klubu, otwarcie powiedział, że nigdzie sie nie wybiera, gdy przedłużył konkrakt?
I to za marne 20 mln? Status Phillipa w drużynie jest niepodważalny i jest on jednym z filarów drużyny?
Tylko nie pisz mi, że 'wielkie kluby się nim interesują', ja proszę o konkrety.
Nie masz pojecia o czym pieszesz w konkeście Bayernu, ot taka jest prawda.
Bo pisanie, że " a bo wielkie kluby sie nim interesują" to żaden argument dla mnie. Bayern też nalezy do wielkich klubów.
Śmieszne jest pisanie, że jak ktoś dla 20 mln za Lahma to zarząd go puści. Były takie oferty kilka lat temu i nikt go nie puścił.
Proszę o konkretne argumenty, bo na razie to co napisałeś można o kant dupy sobie rozbić.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 13 kwie 2009, 13:58

Bienias pisze: BM predzej sie wzmocni, ale w to ze FR czy LT zostana nie postawilbym zadnych pieniedzy
To żałuj, bo mógłbyś zarobić. Co do Francka to oczywiście nikt 100% gwarancji nie da (przy ofercie powiedzmy 100 milionów euro nawet Ulli Hoeness zacznie się zastanawiać), ale Toni zostanie na bank. Chyba, że sami zdecydujemy się wymienić go np. na Gomeza, w co jednak wątpię.

Kontrakty obu tych graczy kończą się w 2011 r. Kontrakt wspomnianego też wyżej Philippa Lahma kończy się w 2012 r. Wszystkie trzy kontrakty nie zawierają żadnych klauzul pozwalających odejść danemu zawodnikowi za określoną wysokość odstępnego. Nie ma siły, która by ich ruszyła z Bayernu bez zgody zarządu i trenera. Nie wierzcie prasie.

Awatar użytkownika
szura
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szura » 13 kwie 2009, 14:05

Phillip nie jest do sprzedania
zobaczymy. Wielu było takich zawodników którzy byli "nie do sprzedania" a jednak się puścili do innego klubu.
Bayern ma jakiś specjalny ultrasystem przed sprzedażą zawodników? Kim Bayern jest przepraszam? Wystarczy że Chelsea czy City sypnie ponad "trzydziechę" za niego, i nie ma mowy o oporach, i nie pieprz mi że Lahm jest nietykalny, bo kasa zawsze robiła i robi swoje, wielu zmieniało zdanie pod wpływem kasy. Kilka lat temu za Lahma dawano koło 20 mln, były negocjacje, ale ostatecznie do finalizacji transferu nie doszło, kto wie jakby było teraz.
Jakieś inne argumenty? po co? i tak masz klapki na oczach bo to "twój Bayern".
EOT, przekonamy się kto miał rację być może już w te wakacje.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 13 kwie 2009, 14:11

Przestań :D Akurat do City to Lahm napewno nie pójdzie bo to ambitny chłopak.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 13 kwie 2009, 14:27

Załóż sie ze mną o 100 zł, że Lahm nie odejdzie.
Podam Ci konto ma moneybookers, nr konta bankowego, dane osobiste wszystko. Założ sie jak jesteś taki pewien swego. Kwota nie gra roli.

Powiem Ci dosadnie, bo widze, ze jak po ludzku się mówi to nie rozumiesz.

Najebane masz w głowie dzieciaku. [ch**] wiesz a gadasz niestworzone rzeczy.

Michał powiedział konkretnie, że nawet glupi by zrozumiał. Widać nie łapiesz sie pod to kryterium.

I co z tego, że "mój Bayern" nie mam klapek na oczach i nie możesz tego stwierdzić, bo za krótko jesteś na tym forum.

Poza tym jak kilka lat temu dawano za Phillipa 20 mln to nawet nikt do negocjacji nie siadał. Nie ma takiej opcji, żeby on odszedł.

Może kiedys zrozumiesz, że kasa to nie wszystko.

Lahm podpisując nowy kontrakt dostał wszystko co chciał. Gra w wielkim klubie, w LM niemal co roku, jest bardzo waznym zawodnikiem Bayernu. Czego on może chcieć wiecej?

Ja rozumiem jak Bayern by powiedział, że jest gotowy go sprzedać za 25 mln (na przykład), ale nikt tego nie powiedział.

Zacytuję na koniec post Michała, bo on oddał sprawdę w prosty sposób.
Nie ma siły, która by ich ruszyła z Bayernu bez zgody zarządu i trenera.
Nie po to Bayern walczyl o pozostanie Phillipa, żeby go teraz sprzedawać.

WP // fieldy

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 13 kwie 2009, 14:39

Akarin pisze:Lahm podpisując nowy kontrakt dostał wszystko co chciał. Gra w wielkim klubie, w LM niemal co roku, jest bardzo waznym zawodnikiem Bayernu. Czego on może chcieć wiecej?
Sukcesów w Europie i choć trochę mocniejszej lidze, niż niemiecka?

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 13 kwie 2009, 14:45

Dobra, wiedziałem, że sie ktoś tego doczepi.
Lahm chcialby sukcesów w Europie, to jest pewne, ale on chce też grać w Bayernie.
Może i by chciał grać w mocniejszej lidze, ale sam przyznał, że chce dalej grać w Bayernie i z nim świecić sukcesy.
Dlatego też temat transferu Lahma nie istnieje. I nie istniał od czasu kiedy to Phillip przedłużył kontrakt z Bayernem.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 kwie 2009, 14:53

lahm jest niemcem, wiec w jego wypadku nie musi sie pojawiac silna chcec odejscia gdzies indziej.

taki ribery na pewno z bayernu w koncu odejdzie. moze tego lata, moze za rok, ale odejdzie. lahm moze zostac w bundeslidze do konca kariery nawet i wcale sie nie zdziwie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”