Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 09 kwie 2009, 18:58
Akarin
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 09 kwie 2009, 20:32
Myślę że i od Borowskiego, a jest też na poziomie Sosy. Ale wiem o co Ci chodziAkarin pisze:Nie jest on na ten moment lepszy od żadnego naszego pomocnika (no moze od Ottla).
Pamiętaj jednak, że wykupiliśmy udziały TSV. A to nie było tanie. Oczywiście, że istotne jest odpowiednie wykorzystanie tych środków, ktore są (a jakieś są z pewnością, na tyle, że moglibyśmy na transferach zrobić z -30 mln i finansowo nadal byśmy dobrze stali). A do tego potrzebna jest chyba większa zmiana - i niestety widzę ją dopiero w odejściu Hoenessa z pozycji menedżera. Niech będzie tym prezydentem, ale transfery niech odda już komuś innemu. Tylko komuAkarin pisze:Kasa jest. O to sie nie martw Michał. Kasa na stadion nie pochodziła tylko od nas. Tak więc mamy trochę kasy na transfery. I z pewnością ją wykorzystamy. problem lezy w tym jak mądrze z niej skorzystać.
Michał M
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 13 kwie 2009, 14:16
Michał M
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 13 kwie 2009, 14:40
Naprawdę nie przekonuje mnie ten piłkarz. Widzialem go w meczu z Bremą i szczecze mówiąc nie zaprezentował sie jakoś olśniewająco. Niby jest utalentowany, rozgrywa dobry sezon, ale to jego pierwszy tak udany sezon. Zdecydowanie bardziej wole Rafinhe (tak, znam zdanie zarządu na temat jego charakteruDabo (za jakieś 5-6 z St. Etienne, spokojnie)
Jak dla mnie Boro na ten jeden sezon może zostać. Do czasu, kiedy Kroos wróci. On jest takim typem piłkarza, który zawsze sie może przydać.Borowski (niech się np. Besiktas czy Galatasaray zlitują nad nami - jego to oddałbym nawet za darmo, ale myslę, że 3 mln byłyby do wyciągnięcia)
Akarin
Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 13 kwie 2009, 16:13
przembal
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 13 kwie 2009, 16:44
Nie wziąłeś pod uwagę że wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to że Ribery raczej opuści klub po sezonieprzembal pisze:--------?--------
Srna-Lucio-DvB-Lahm
-----Tymoszczuk------
Hleb----------Bastian
-------Ribery--------
-----Olic---Klose----
Moofasa
Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 13 kwie 2009, 17:01
przembal
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 13 kwie 2009, 17:58
red85
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 13 kwie 2009, 18:00
Akarin
Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 13 kwie 2009, 18:36
przembal
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 13 kwie 2009, 18:46
Akarin
Post Wyświetl pojedynczy post autor: EuGeniusz » 13 kwie 2009, 21:47
EuGeniusz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 13 kwie 2009, 22:30
przembal
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 14 kwie 2009, 8:16
Ja się aż tak bardzo nie zamierzam czepić poszczególnych graczy, chcę jedynie żeby były wreszcie te wzmocnieniaAkarin pisze:Jeśli chodzi o obecnie najważnieszą kwestię, czyli transfery, to nie do końca sie zgadzamy.
Też bym chciał Rafinhę, mimo ( a może nawet z powodu) jego charakteru. Bo piłkarzy z charakterem nam bardzo brakuje - a potem mamy brak woli walki, jak przy stanie 0:2 na Camp Nou. Ale Ulli nie będzie go chciał...Poza tym Dabo to taka wersja oszczędnościowa, jak Ulli będzie chciał potrząsnąć mocniej kiesą i kupić np. Zhirkowa, to ja nie mówię nieAkarin pisze: Zdecydowanie bardziej wole Rafinhe (tak, znam zdanie zarządu na temat jego charakteru).
Tak, tylko zauważ ilu mamy już pomocników. Bez sprzedaży jednego z nich ciężko będzie myśleć o ściągnięciu nowego. Tu znów Hleb jest jedynie przykładem, może to być van der Vaart, może to być ktoś jeszcze inny. A Boro kompletnie nie pasuje do żadnego schematu którym możemy grać. Od biedy upchnie się go w 4-5-1, ale tak np. graliśmy w Leverkusen (w Pucharze) i jaki był efekt?Akarin pisze:Jak dla mnie Boro na ten jeden sezon może zostać. Do czasu, kiedy Kroos wróci. On jest takim typem piłkarza, który zawsze sie może przydać.
Ja powiem raczej tak - jeśli zostanie mistrzem, to będzie na bank trenerem w nowym sezonie. Jak nie awansujemy do LM, na bank go zwolnią. Pytanie jest - co będzie jeśli zajmiemy 2 lub 3 miejsce (dość prawdopodobny wariant, patrząc jak gra i punktuje Wolfsburg)?przembal pisze:jezeli Klinsman wygra wszystkie mecze do konca sezonu to pewnie zostanie
No może i Cię nie przekonuje, ale jest nr 1 reprezentacji Niemiec, do tego najtańszą opcją z wszystkich wymienianych (tańszy niż Adler czy Benaglio, nie wspominając o Freyu). Stąd uważam, że po niego powinniśmy sięgnąć. Rensing został już skreślony w momencie wystawienia do składu na Barcelonę Butta. Taka jest moja opinia.przembal pisze:Specjalnie nie obsadzilem pozycji bramkarza bo ta pozycja jest dla mnie zagadka, jakos Enke ( o ktorego zakupie sie mowi)mnie nie przekonuje
Pewnie sam piłkarz, albo jego agent rozpuszcza takie pogłoski. Akurat w środkowej obronie mamy nadmiar graczy, którzy może nie są "weltklasse spieler", ale mają ugruntowaną międzynarodową pozycję (kapitan repr. Brazylii, podstawowi reprezentanci Argentyny i Belgii). Po co nam faktycznie podstarzały Włoch.przembal pisze:Pojawiaja sie tez ploty o zatrudnienu przez nas Canavaro... PO CO?? NA CO?? niech nikt nie wpadnie na ten genialny pomysl niech idzie do Milanu i wezmie za soba Oddo...
Świetny post, przembalprzembal pisze:Czemu wszyscy zakladaja ze Ribery odejdzie?? [...]
Dlatego w Monachium póki co będzie oficjalna cisza na ten tematEuGeniusz pisze:No ładny temat poruszacie,ale sprawa transferów to może za miesiąc??(dla nas kibiców).
No tak nie do końca. Na pewnych pozycjach Klinsmann zauważył braki - chodzi mi głównie o DM-a. Nie zdążylismy niestety zatrudnić jakiegoś sensownego - Flamini wolał iść grzać ławę w Milanie, Gattuso nie puścił rzeczony Milan (mimo, iż sam zawodnik juz się zgodził), natomiast co do Tymoszczuka, to myślę, że Zenit za dużo chciał za jego wcześniejsze przejście i Ulli stwierdził najpierw że ściągnie go zimą, a potem że dopiero latem. Klinsmann chciał też Hleba i Gomeza, ale Hleb wybrał Barcelonę (ciekawe czy tego nie żałuje), a transfer Gomeza zablokował Stuttgart (może i dobrze, bo takiej kasy to on wart nie jest). Jedyny tak naprawdę spory błąd przy transferach, gdzie można zarzucić niekompetencję Klinsmannowi, to zrezygnowanie z Jansena, co pozbawiło nas jakiekolwiek zastępstwa dla Lahma (Ze Roberto to naprawdę wariant ostateczny, choć oczywiście świetny). Nie wiem czemu tak się stało, nie potrafił się z nim porozumieć czy co? Dlatego ze strony transferów patrząc, chyba jednak wolałbym, żeby Klinsmann został jeszcze jeden sezon - i przycisnął trochę zarząd w kwestii wzmocnień.przembal pisze:Przed sezonem mowilo sie ze runda jesienna jest po to zeby Klinsman zapoznal sie z kadra i ocenil wartosc poszczegolnych pilkarzy, a ewentualne transfery beda mialy miejsce zima, a najlepiej latem.
To prawda. Ja jednak nie będę nad nim aż tak mocno rozpaczał, jeżeli tylko zostaną wyciągnięte właściwe wnioski na przyszłość. Zmarnowaliśmy taką szansę rok temu po pogromie w St. Petersburgu, obyśmy nie zmarnowali jej terazprzembal pisze:Mecz z Barca odbyl sie w najgorszym z mozliwych momentow.
Michał M
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 14 kwie 2009, 9:56
to raczej nie tak.Flamini po slabszym poczatku sezonu gral mniej ale po kontuzji Rino doszedl do bardzo dobrej formy i aklimatyzacje ma juz za soba.stal sie najrowniej grajacym pomocnikiem Milanu a mozna nawet smialo stwierdzic ostatnio to razem z Pato nasz najlepszy gracz.pol rundy mu zajela aklimatyzacja ale warto bylo czekac.mysle ze przydalby sie uwas taki gracz i dotego byl za darmo.razem z Tymoszczukiem mogliby stworzyc swietna pare(jako ciekawostke podam ze Carlo zapytany niedawno o gracza ktorego chcialby trenowac podal wlasnie ukrainca)Flamini wolał iść grzać ławę w Milanie
mete
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio