Domek nr 10 (temat luźny) - Strona 375

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Kiedy robimy zlot forum?

17-19 kwietnia
2
18%
24-26 kwietnia
0
Brak głosów
8-10 maja
1
9%
15-17 maja
3
27%
22-24 maja
5
45%
LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: Domek nr 10 (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 15 kwie 2009, 16:53

Bask pisze:Wtedy nie będzie odgłosów z trybun, stadionu itd :D
A to wybacz, nie wiedzialem ze telewizja N posiada takie cuda :D

Wsrod komentatorow nie widze takich prawdziwych pasjonatow ktorzy jeszcze posiadaliby zdolnosc zainteresowania widza. Przede wszystkim telewizja polska nie ma takich Borkow czy Koltoniow ktorzy widac ze zyja i oddychaja pilka a do tego milo sie ich slucha. Dlatego wciaz rzadzi Szpaku ktory jakby juz nie dba o to by poszerzac swoja wiedze dotyczaca futbolu. Czesto irytujacy sa do tego goscie podczas transmisji z meczow ktorzy tez nie potrafia nic ciekawego powiedziec a do tego czesto zaliczaja wpadki. Tvp powinno postarac sie o Bonka bo milo wspominam jego komentarze z meczow Euro.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8367

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 15 kwie 2009, 16:56

BarcaQzYN pisze:Bo ta opcja jest dopiero od kilku tygodni :) Na pilocie ciskasz OPTIONS a potem zmieniasz język komentarza z polskiego na angielski (wtedy nie ma żadnego komentarza- o angielskim możemy zapomnieć). Niestety można tak robić jedynie na kanałach 57,58,59...
Aha, thx my friend. Wypróbuję to dzisiaj :D Nie wiecie, czy dzisiaj Szpakowski będzie komentował LM, bo mam do niego słabość mimo tych wszystkich wpadek, a komentarz Iwańskiego skutecznie mnie odciąga od oglądania meczów w TVP. I jescze jedno, na "dwójce" pokazują Porto-MU, tak?
LookAsh pisze:Tvp powinno postarac sie o Bonka bo milo wspominam jego komentarze z meczow Euro.
Jego wiele osób miło wspomina, bo facet nie cwaniakował, nie udawał bóg wie jakiego eksperta, raczej komentował jako przede wszystkim kibic, a nie jakiś pożal się boże ekspert (vide Kowalczyk). Koleś był naturalny i chwała mu za to.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 kwie 2009, 17:03

piotrcies pisze:Aha, thx my friend. Wypróbuję to dzisiaj :D Nie wiecie, czy dzisiaj Szpakowski będzie komentował LM, bo mam do niego słabość mimo tych wszystkich wpadek, a komentarz Iwańskiego skutecznie mnie odciąga od oglądania meczów w TVP. I jescze jedno, na "dwójce" pokazują Porto-MU, tak?
Jak gra United, to Szpaq na pewno będzie komentował.
Iwański dostanie znów Uefa w czwartek.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2241
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 15 kwie 2009, 17:06

piotrcies pisze:komentarz Iwańskiego skutecznie mnie odciąga od oglądania meczów w TVP.

haaa racja, uwielbiam jak mówi "Sztilić" czy z dużym przejęciem w głosie "i to jest faul !", z eNki to wszyscy komentatorzy są denni, nie rozumiem jak można gadać o dupie marynie kiedy grają hymn LM [ wolę posłuchać i pooglądać stadion ], ja lubię tego kolesia z F1 bodajże Mikołaj Sokół, facet rzeczowy, jak leci coś z radia to nic nie mówi, a później tłumaczy, Borowczyk też ujdzie.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 92

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 15 kwie 2009, 17:13

EnJoy's pisze: z eNki to wszyscy komentatorzy są denni
Moim zdaniem jest jeden naprawdę pożądny komentator na N-ce i jest to Sergiusz Ryczel (dzisiaj będzie komentował Porto-Manchester, więc zapraszam do oglądania, może ktoś się przekona). Może trochę czasami przesadza z emocjami, ale jak mało kto potrafi żyć meczem i jest z nich wszystkich najbardziej zorientowany w temacie. Jak się pomyli (co zdarza się każdemu) to potrafi przeprosić i się poprawić, a nie jak inni udawać, że nic się nie stało. Pozostali "denni". Dla pragnących oglądać dzisiaj na N-ce mecz Arsenal - Villareal mam złe wiadomości... Grzegorz Kalinowski+Adam Marchliński to para, która potrafi zepsuć nawet najlepsze widowisko.

Tak jak mówił fieldy na TVP napewno komentuje dzisiaj Szpaq, zdeklarowany kibic Manchesteru...

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 15 kwie 2009, 17:30

Z początku nie cierpiałem Iwańskiego kiedy zaczynał swoją karierę w TVP. Jego komentarz był wtedy bezpłciowy. Teraz uważam, że się wyrobił i pobił na głowę Jasinę, którego wtedy uważałem za lepszego. A argument z wymową "Sztilić" akurat niezbyt trafny.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 15 kwie 2009, 19:02

Chyba jest oddzielny temat do rozmów o komentatorach ;)
Osobiście o gościach z n-ki mógłbym pisać i pisać, ale tylko szkoda klawiatury. Słuchałem wielu komentatorów, oprócz tych z TVP i Polsatu musiałem też wysłuchiwać tych z Eurosportu czy Sportklubu, ale tak beznadziejnych jak w N to w życiu nie słyszałem. W zasadzie mogłem słuchać tylko Białasa, kiedy komentował Lyon i dwóch gości co w fazie grupowej komentowali Atletico (albo Villarreal) a wszyscy inni są do bani. No, może ten Ryczel jeszcze ujdzie bo rzeczywiście potrafi się wczuć w mecz. Ale Kalinowski albo Jagoda... A już jak razem komentują to kaplica totalna. Tu nie chodzi o wpadki i o przekręcanie nazwisk, tylko o kompletne zanudzanie widza i o gadanie o rzeczach w ogóle nie związanych z meczem albo nawet z piłką nożną. Na Sportklubie jest komentator, który podczas ligi argentyńskiej potrafi gadać o Legii Warszawa, a na argentyńskie prowincje mówi województwa, ale przy typach z N to jest małe piwo. Kalinowski jest znany z tego, że w momencie, gdy jakaś drużyna ma 100% okazję on w tym czasie np. przedstawia biografię jakiegoś piłkarza, albo wspomina jakąś przezabawną sytuację z meczu Górnika Zabrze.

PS. BarcaQzYN - a ja byłem pewny, że Szpakowski to kibic Milanu. :) Pamiętam jak po finale LM w 2005 zarzucano mu, że kibicował Liverpoolowi i Dudkowi, a on potem mówił, że na pewno nie, bo jest kibicem Milanu.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 kwie 2009, 19:10

Wychodzi na to, że Szpaq to sezonowiec :lol:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 15 kwie 2009, 19:20

Szpaqu może i kibicuje Milanowi, ale orgazmów na antenie dostaje tylko podczas meczów Manchasteru :smile2:

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8367

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 15 kwie 2009, 19:45

Ja tam do Szpaqa mam sentyment za jego "nawet Hitchcock by tego nie wymyślił". Ehh, te moje pierwsze poważne emocje piłkarskie :D

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 15 kwie 2009, 19:52

Ja to zdanie słyszałem dopiero jakoś niedawno, bo w czasie meczu było u mnie zbyt głośno.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 15 kwie 2009, 19:54

EnJoy's pisze:gwóźdź programu to "Malouda gra świetny mecz w tym meczu''
komentarz na n nie jest najlepszy, ale nie musisz byc tak upierdliwy, gosc sie zaraz poprawil. dobrze ze ty za kazdym razem jestes tak ekolkwentny ze sie nie przejezyczasz

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 15 kwie 2009, 20:06

Jagoda to prawdziwy mistrz. Tych z N ogólnie nie trawię, ale on bije dla mnie wszelkie rekordy
To znacie?:
Jeżeli przyjmiemy, że Józef Wojciechowski to Roman Abramowicz, Jacek Zieliński to Felipe Scolari, a Bobo Kaczmarek to Guus Hiddink, to Polonia powinna dziś bez problemu wygrać. W pierwszym meczu po zwolnieniu Scolariego Chelsea grała bowiem o Puchar Anglii z Watfordem i gładko wygrała 3:1, po hattricku Anelki, Czy Anelką będzie dziś Filip Ivanowski lub Gajtkowski?

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2241
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 15 kwie 2009, 20:07

peepe pisze:gosc sie zaraz poprawil

W tym problem, że się nie poprawił.
peepe pisze:dobrze ze ty za kazdym razem jestes tak ekolkwentny ze sie nie przejezyczasz
Uwielbiam jak się ktoś do mnie dojebie "zrób Ty to" albo ''jak jesteś taki mądry to sam idź'', ale wybacz nie trafia to do mnie.Ja nie biorę się za dziennikarstwo, nie komentuje spotkań, a robi to ten facet za pieniądze.Mam czasami wrażenie, że on ogląda ten mecz myśląc o niebieskich migdałach, bo jak ja patrze przed telewizorem to jestem bardziej skupiony niż On.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 15 kwie 2009, 20:16

Szpakowi to pozostał już tylko głos, cała reszta to próchno. Raz ktos na forum wrzucił informację do jakiejś rodzinnej drużyny gdzie wszyscy mieli to samo nazwisko. Przecież jakby komentował Szpaq to nikt by nie powiedział że to rodzina. Gdzie mu do takich pasjonatów jak choćby Borek (nie tam żaden Kołtoń który niekiedy piszczy jakby mutację dopiero przechodził) który nawet dzwoni po znajomych by się tylko dowiedzieć jak poprawnie wymówić nazwisko młodej gwiazdeczki zagranicznego klubu by wszystko było jak należy.
Wolę innych z TVP ale nigdy nie wiem który jest który więc nie powiem których konkretnie :P

Co do eNki to ci na szczęście mecze Romy puszczają bez komentarza i mimo wydanych kilku złociszy na mecz nie molestują mnie jeszcze najczęściej komentarzem super duetu Kalinowski & Jagoda :suicide:
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2009, 20:18 przez Yukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”