Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 299

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 kwie 2009, 13:59

Kamil232 pisze:Ale to my mamy kompleksy, jesteśmy zaślepieni i nie umiemy trzeźwo ocenić rzeczywistości.
Ale niepotrzebnie się przejmujecie.

Można raz, czy drugi się "pospierać" :P ale żeby ciągnąć to przez tygodnie ?
Taki tekst, że w Anglii grają drewna w obronie nie uderza tylko w United, ale we wszystkie ekipy. Czy kibic jakiejś innej drużyny walczy tygodniami z opiniami, ze w Anglii nie ma dobrych obrońców ? Nie lepiej sobie odpuścić ?
Kamil232 pisze:"Jak będę potrzebował drewna to pójdę do lasu po Carricka"
a to bzdura totalna i w dodatku słabej jakości napinka, która powinna pozostać bez odpowiedzi. Mylę się ? A jak już odpowiedzieć, to raz, czy drugi, a nie co dzień przywoływać.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 16 kwie 2009, 14:08

@Kamil powiedz mi kiedy powiedzialem, ze jestescie slabi.Wiekszosc pilkarzy macie bardzo dobrych, kilku przecietnych :lol: , ale w czolowce europejskiej jestescie na pewno. Inna sprawa, ze gracie w tym sezonie slabo, formy nie ma i w sumie to nie wiem, dlaczego ciagle jestescie na pierwszym miejscu w lidze.

Inna sprawa to styl gry waszej druzyny, ktory delikatnie mowiac "mi nie lezy". "Wrocila dobra Manchesterowska murarka" jak to gdzies dzisiaj wyczytalem. Pewnie, ze czasami zagracie ladnie dla oko, ale mimo wszystko wolalbym nie ogladac takich spotkan jak to wczorajsze.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 kwie 2009, 14:46

Kogo cytowałeś Kamil? Podaj nicki.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 16 kwie 2009, 15:07

Jak my gramy słabo w tym sezonie, to taki Arsenal to już w ogóle padaka. A przecież każdy wie, że tak nie jest. Nie gramy świetnie w ofensywie w tym sezonie (powtarzam - w tym sezonie. Dwa poprzednie, a w szczególności 06/07 były pod tym względem dużo lepsze), ale w defensywie przez znakomitą część sezonu jesteśmy świetni. Kto rozumie futbol nigdy nie powiedziałby wobec tego, że gramy słabo.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 kwie 2009, 15:17

Niektórzy kibice Barcelony patrzą na futbol w ten sposób, że jeżeli ktoś nie gra tak efektownie i efektywnie jak Barcelona to gra słabo. Poza tym wielu nie zwraca uwagi na grę defensywną. Taka karma.

Nigdy bym nie napisał, że Manchester United na przestrzeni sezonu prezentuje się słabo. W moim mniemaniu często gracie nieprzekonująco, ale nie oglądam Waszych spotkań regularnie. Ocenę zaniżają częste minimalne zwycięstwa (1:0 to chyba Wasz ulubiony wynik w tym sezonie) bo taki wynik często sugeruje (mniej lub bardziej słusznie) właśnie takie nieprzekonujące zwycięstwa.

Suma summarum gracie dobrze, ale gorzej niż w ubiegłym sezonie. Byłbym zaszokowany gdybyście nie obronili mistrzostwa Anglii. W pozostałych rozgrywkach może być różnie aczkolwiek przewiduję, że będziecie grać coraz lepiej (do pewnego stopnia oczywiście) bo kryzys powinien się już kończyć.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 16 kwie 2009, 16:40

a to bzdura totalna i w dodatku słabej jakości napinka, która powinna pozostać bez odpowiedzi. Mylę się ? A jak już odpowiedzieć, to raz, czy drugi, a nie co dzień przywoływać.
A to wygląda w ten sposób, że kibic United odpowiada i za chwilę wpada jeden z drugim i mówi, że kibice United są zaślepieni i to powtarzają jak mantra. To wówczas ja zadaje tyleż razy pytanie dlaczego niby zaślepieni i przywołuje ten przykład, stąd też on tak długo "żyje".
@Kamil powiedz mi kiedy powiedzialem, ze jestescie slabi.
Odrobinę niżej...
Inna sprawa, ze gracie w tym sezonie slabo
Chodziło mi właśnie o takie wpisy.
Wiekszosc pilkarzy macie bardzo dobrych, kilku przecietnych
To zupełnie tak jak wy.
ale w czolowce europejskiej jestescie na pewno
O dziękuję Ci bardzo, że raczyłeś nas poinformować iż Mistrzowie Świata, Europy i Anglii są w czołówce europejskiej, bo już sądziłem, że jest inaczej...
Kogo cytowałeś Kamil? Podaj nicki.
Kuman, Jordan20, Mistyk, Bienias z takich co zapamiętałem.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 16 kwie 2009, 16:46

ale w czolowce europejskiej jestescie na pewno
nie jestem fanem ani antyfanem ManUTD

ale mistyk tym zdaniem rozwalił mnie na łopatki , lepiej martw się o to czy w tej czołówce jest Barca o.O bo narazie nic nie wygraliście w tym sezonie , w poprzednim też nie pamiętam żadnych znaczących triumfów ...

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 16 kwie 2009, 16:55

Qrna Etus, jestes z nami juz prawie 2 miesiace, wypociles ponad 100 postow, a ja za cholera nie wiem do jakiego worka cie wrzucic :( Pewnie dzieje sie tak dlatego, ze w ciagu swojej blyskotliwej kariery tutaj nie zmontowales jeszcze wartosciowej wypowiedzi.

Mozesz mnie Kamil wykreslic z wyliczanki powyzej, bo zaden z tych cytatow nie nalezal do mnie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 kwie 2009, 16:58

Podawanie cytatów (a cytat to przecież konkretne przytoczenie czyichś słów) bez określenia kto był autorem tych słów to coś podobnego do wczorajszych opowieści mistyka o kibicach MU.

Najzwyczajniej w świecie nie przypominam sobie, aby ktoś nazwał Rio drewnem bez techniki. Zanotowałeś sobie cytat, ale zapomniałeś dopisać autora czy jak?
mistyk pisze:Qrna Etus, jestes z nami juz prawie 2 miesiace, wypociles ponad 100 postow, a ja za cholera nie wiem do jakiego worka cie wrzucic
E tam to akurat łatwe. Antyfani Barcelony.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 kwie 2009, 17:06

Doborowe towarzystwo :beer: ale podaj konkretne wypowiedzi a nie ogolniki. Bo w tej chwili blisko ci do forumowego Leppera

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 16 kwie 2009, 17:07

aa no Mentor dopisz tam jeszcze Tedego ! zapomniałeś przecież ;D :jupi:

dobrze mistyk że ty kleisz :) dzięki tobie kibice Manchesteru mogą być pewni że ich zespół jest w czołówce europejskiej ,na pewno im ulżyło :boruta:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 16 kwie 2009, 17:08

Kamil232 pisze:
@Kamil powiedz mi kiedy powiedzialem, ze jestescie slabi.
Odrobinę niżej...
Inna sprawa, ze gracie w tym sezonie slabo
Chodziło mi właśnie o takie wpisy.
Dla Ciebie to znaczy to samo?

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 16 kwie 2009, 17:28

Mentorze sam doskonale wiesz że takie wpisy były. Mnie kiedyś odesłano do starszych rozmow o Ronaldo Napastnik i znalazłem, jeśli chcesz to poszukaj sobie na ostatnich stronkach MU,Barcelony i kazdy Hiszpani gdzie banda ,fachowców, bardzo uważnie oceniała gre Anglików.
Jeśli MU gra slabo to piłka schodzi na psy. MU to lider najlepszej ligi świata(moje zdanie) wygrało KMS,wygrało Carling(zawsze coś) jest w pofinale FA i LM. Dlatego troszke powagi.
Chyba że określenie słaby dla MU oznacza świetny Juventus czy bajeczny Real :wink: :mrgreen:
Gramy średnio wataku i perfekcyjnie w obronie- tak moge określic sezon. Ronaldo ma jak na siebie sezon średni choć i tak nieosiagalny dla wiekszości kopaczy. Potrafi w jednym zagraniu przypomniec dlaczego jednogłośnie dostał nagrody w 08 roku. Doprawdy życze wielu kibica tak słabo grającego klubu, niedawno w MU biegał Forlan i Djemba po boisku......

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 16 kwie 2009, 18:27

Najzwyczajniej w świecie nie przypominam sobie, aby ktoś nazwał Rio drewnem bez techniki. Zanotowałeś sobie cytat, ale zapomniałeś dopisać autora czy jak?
srodkowym MU niczego nie brakuje poza technika. kiedys rio musial wystapic w jednym meczu jako def pomocnik (choc pewnie niektorzy kibice MU mogli tego nie zrozumiec bo dla nch ronaldo w minionym sezonie gral na skrzydle) i skonczylo sie to asysta do przeciwnika oraz czerwona kartka. w obronie sa swietni i to wszystko.
rkoeman. Odświeżona pamięć?

A panowie Mistyk i Bienias się z tym zgadzali i uderzali w podobne tony.

Etus2 ten cytat który przywołałeś właśnie świadczy o tym jak oderwani od rzeczywistości są niektórzy fani Barcy. Już mu dziękowałem, że raczył nas Mistrzów Europy/Świata umieścić w czołówce światowej, ale i tak pewnie nie na szczycie bo i tak pewnie dzielą nas lata świetlne od wielkiej Barcelony :haha:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 kwie 2009, 19:28

Kamil232 pisze:Odświeżona pamięć?
Odświeżona. Dziękuję. Na przyszłość liczę na to, że cytując będziemy podawać autora bo inaczej to nie ma sensu.

Cóż mogę dodać? Chyba tylko tyle, że nie mam wpływu na wypowiedzi innych. Reprezentujemy niejako ten sam obóz, ale nie oznacza to, że myślimy w ten sam sposób. Ja osobiście nigdy bym nie posądził Rio o braki w wyszkoleniu technicznym.

EOT z mojej strony.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”