Wszyscy wiemy ile są warte te nagrody. Rok wcześniej Messi był przed Ronaldo - to mówi wszystko. Zerknij sobie w wiele innych 11-stek roku, nie mówiąc już o druzynie sezonu PL z dwóch ostatnich lat.Bo najlepszy nagrodę najlepszego bramkarza ,obrońcy i pomocnika tamtej edycji zdobyli kolejno Cech,Terry i Lampard ,no i jak wcześniej wspomniałem Ronaldo dostał nagrodę za najlepszego napastnika. Widocznie dla Top Rio i Top Vidica to były za wysokie TOP progi.
Ślepyś czy o drogę pytasz? Jest akcja, jest reakcja. Zobacz co było akcją.Nie chodźcie już po tematach i nie wygłaszajcie swoich teorii.
Sprawa rozbiega się tylko i wyłącznie o to, jak jeden z użytkowników postrzega rzeczywistość. Wywyższa pod niebiosa zawodnika, który nic nie osiągnął i który nie był nawet taką rewelacją przez kilka tygodni jak na początku tego sezonu Zaki. Przecież Eduardo był rezerwowym, a tymczasem umniejszacie absencję naszego podstawowego obrońcy, który w zeszłym roku miał niemały wkład w końcowe sukcesy. Teraz cholernie nam go brakuje, bo prawa strona obrony jest niezbyt solidna, ale nikt z tego powodu nie płacze i nie mówi co by było jakby. Podobnie z Hargo, w meczach z wielkimi rywalami jego walory są nieocenione.
Wracając do meritum - nie było tak, że nagle Arsenalowi przed meczem sezonu wypadła niemal cała obrona. Moje zgrzytanie zębów przed meczem z Interem wynikało właśnie z tego, że nie było jak złożyć obrony. Porażkę w jednym meczu można tłumaczyć absencjami w składzie, ale zwalanie wszystkiego co złe na kontuzje w kilku sezonach jest niedorzeczne. Szczególnie, że jeśli przenalizujemy mecze z tego sezonu, to nawet grając z większością swoich gwiazd, potrafiliście być ograni przez co najwyżej przeciętniaków (patrz np. Hull, wyjazd Sunderland etc.). Guru i fieldy podchodzą do sprawy całkiem trzeźwo i myślałem, że to koniec dyskusji na ten temat. Kajo jednak zawsze zwęszy szansę na krytykę wszystkiego, co wiąże się z United.