Derby D'Italia - Bój o Italie ! - Strona 41

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto wygra Derby D'Italia?

Juventus Turyn
62
53%
Inter Mediolan
43
37%
A może podział punktów
12
10%
Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 204

Re: Derby D'Italia - Bój o Italie !

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 23 lis 2008, 20:13

Jeżeli chodzi o defensywę to nieunikneliśmy pewnych indywidualnych wpadek -Burdisso w meczu z Famagustą, czy Zanetti w spotkaniu z Bologną. Mieliśmy taki okres gry, że w dwóch kolejnych spotkaniach straciliśmy 6 goli (Reggina, Famagusta). Natomiast z szerszej perspektywy sytuacja wygląda tak, że w 13 spotkaniach serie a straciliśmy łącznie 7 bramek - najmniej w lidze. Przed sezonem zakładałem (znając defensywne walory drużyn prowadzonych przez Mourinho, oraz wykluczajac możliwość tak wielu kontuzji na pozycjach obronnych jak to miało miejsce w sezonie poprzednim), że powinniśmy stracić poniżej 20 goli w sezonie (serie a). No może nie to, że powinniśmy, ale uważam, że stać nas na taki wynik :P

Mecz z Juve rozpoczął "drugi pagórek" czy jak to tam nazwać (Juve, Napoli, Lazio). Pierwszy (Roma, Genua, Fiorentina) również rozpoczeliśmy efektownie, a poźniej było spore rozczarowanie . Jeżeli utrzymamy prowadzenie po tych dwóch kolejnych spotkaniach to będzie można z coraz większym optymizmem podchodzić do kwestii obrony tytułu.

Ponoć Inter grał rombem. Ja przyznam, że emocje były tak duże że nawet nie zwracałem większej uwagi na kwestie taktyczne, wiem tylko, że skrzydłowych nie było. :mrgreen:

PS Wiecie jak nazywa się wczoraj narodzona, pierworodna córka Cambiasso ? Na imię ma... Victoria !

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 18 kwie 2009, 21:19

Wyciagam na wierzch, by nie rozbijac dyskusji na dwa tematy.

Jak na razie dobry żywy mecz na Olimpico w Turynie. Pierwsze fragmenty wyrównane, poźniej ze wskazaniem na Juve, choć to Inter był bliżej strzelenia bramki gdzie po sytuacji sama na sam Balotellego, wybronił Buffon a piłke baaaardzo pooowoli zmierzajaca do bramki wybił Tiago. Juve sie raz poważnie odgryzło, ale dobrze zachował sie Julio.

Jak dla mnie Figo zatracił wszelkie predyspozycje fizyczne by grac na skrzydle. Wiecej po meczu.

Forza Inter!

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 18 kwie 2009, 21:27

Ja jedno pytanko do sledzacych mecz, bo sam nie zdazylem przyuwazayc. W ostatniej minucie spotkania zawodnik Interu lezac juz zagral reka po probie wrzutki Nedveda. Bylo to w polu karnym? :lol:

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 636
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 18 kwie 2009, 21:29

arek_ahig pisze:Ja jedno pytanko do sledzacych mecz, bo sam nie zdazylem przyuwazayc. W ostatniej minucie spotkania zawodnik Interu lezac juz zagral reka po probie wrzutki Nedveda. Bylo to w polu karnym? :lol:
Z tego co kojarzę nie. Ale nie ma to większego znaczenia.

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 234

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 18 kwie 2009, 22:31

Frajerstwo :?

Czy chwilę przed golem Juve nie należał się karny za faul na Ibrze?

Dobry mecz.

Pozdro :)

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 18 kwie 2009, 22:32

MaUser_FCI pisze:Frajerstwo :?

Należał się.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 18 kwie 2009, 22:34

:shock: jaki mecz się zrobił

Powtórka z meczu z Palermo - frajerstwo do kwadratu - mielismy rywala na kolanach. Pomijam ewidentny karny na Ibrze, ale frajerstwo frajerstwem.
Wynik jednak dobry dla nas, przygotowania do swiętowania scudetto czas rozpocząć.

Akcja Zlatan- Muntari - Balotelli magia ... wogóle dobrze zagraliśmy w drugiej połowie.

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 18 kwie 2009, 22:36

Co do akcji bramkowej Interu, to w pierwszym momencie wydarłem się na Muntariego, że za wcześnie podawał... ale potem :jupi: :oops:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 18 kwie 2009, 22:37

Jak dla mnie karny ewidentny. Coz sedzia zachował jak sie zachował, przynajmniej nie bedzie głupich tekstów że ktoś nam pomagał.

W drugiej połowie bylismy lepsi, swietna kontra i gol Mario. 6 obrońców, 3 defensywnych pomocników i Grygera zupełnie nie pilnowany na 5 metrze. Za to sie płaci, tyle że to w naszym przypadku niewiele zmienia. 10 puntów to zbyt dużo by odrobic przy obecnym kaledarzu. Na razie ide na piwo, pozniej coś skrobne o grze.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 18 kwie 2009, 22:37

MaUser_FCI pisze:Frajerstwo :?

Dobry mecz.

Pozdro :)
Generalnie Legro przytrzymal Ibre, aczkolwiek wczesniej wybij mu ja prawidlowo noga i Szwed nie mial juz mozliwosci dojscia do niej, dlatego pewnie sedzia puscil gre.
Jezeli juz dyskutujemy o kontrowersjach, to przy tym kontraataku, po ktorym zdobyliscie bramke faulowany byl bodajze Chiellini. :P

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 18 kwie 2009, 22:42

Można też dołożyć tą czerwoną kartkę :wink: Mnie ona zaskoczyła:P W powtórce szukałem łokcia, ale było tam chyba tylko "bardziej zdecydowane" wejście ciałem?
Czuć niedosyt, bo mogło być 0:2 a jest 1:1, ale co zrobisz, jak nic nie zrobisz 8)

Awatar użytkownika
Grand
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Grand » 18 kwie 2009, 22:46

Inter to chyba nie bardzo chcial wygrac ten mecz, bo jakbyscie chcieli to byscie nas dojechali i to ostro

mecz w moim odczuciu nudny, w II połowie zrobiło sie brzydko delikatnie mówiac, o grze to ja nie bede wspominał bo mi sie znudziło pisac o tym samym po kazdym meczu,

jestem ciekaw czy cos sie zmieni w Turynie po tym meczu ??

czekam na wypowiedzi Gigliego, Secco no i oczywiscie pana R. :jupi:

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 18 kwie 2009, 22:47

MaUser_FCI pisze:Można też dołożyć tą czerwoną kartkę :wink: Mnie ona zaskoczyła:P W powtórce szukałem łokcia, ale było tam chyba tylko "bardziej zdecydowane" wejście ciałem?
Czuć niedosyt, bo mogło być 0:2 a jest 1:1, ale co zrobisz, jak nic nie zrobisz 8)
Dwa agresywne wejścia w nogi pod rząd. Mnie czerwo nie dziwi.
Grand pisze: jestem ciekaw czy cos sie zmieni w Turynie po tym meczu ??
Jakbyśmy przegrali - może by się coś zmieniło (pod warunkiem utraty drugiego miejsca w końcowej klasyfikacji). W takiej sytuacji - nie stanie się nic.
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2009, 22:50 przez 10, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 18 kwie 2009, 22:48

MaUser_FCI pisze:Można też dołożyć tą czerwoną kartkę :wink: Mnie ona zaskoczyła:P W powtórce szukałem łokcia, ale było tam chyba tylko "bardziej zdecydowane" wejście ciałem?
Akurat czerwona kartka jak najbardziej prawidlowa. Tiago faulowal Muntariego, sedzia puscil gre, po czym Portugalczyk sfaulowal po chwili ponownie, tym razem Balotelliego. W mysl przepisow za takie zagranie nalezy sie kartka koloru czerwonego. ;)

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 18 kwie 2009, 22:58

Rozśmieszyli mnie totalnie komentatorzy na C+, którzy w pierwszej połowie widzieli kapitalnie grający Juventus, a mecz podsumowali jako świetny i prowadzony w szaleńczym tempie. Moim zdaniem mecz był raczej nudny, a pierwsza połowa to już nawet bardzo.

Inter powinien wygrać to spotkanie. Ale nie dotrzymali wyniku.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”