Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 301

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 17 kwie 2009, 15:19

red85 pisze: ale fakt faktem taki Messi ma IMO olbrzymią przewagę nad Ronaldo i tylko fenomenalna wręcz dyspozycja Portugalczyka i idące za tym świetne wyniki United mogłyby doprowadzić do tego, że to on jakimś cudem zgarnąłby co ważniejsze wyróżnienia.

.
Jezeli MU obroni lige krajowa i mistrzow to mysle ze obaj beda mieli porownywalne szanse. Oczywiscie Messi musi na swoim podworku wygrac.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2886

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 17 kwie 2009, 15:58

red85 pisze:Nie potrafię zrozumieć jednak co ma do tematu meczu zdanie jakiegoś Irlandczyka? Dziesiątki kibiców z całego świata twierdzi, że Ronaldo zagrał świetny mecz
Nie ma znaczenia kim jest, to mój jedyny znajomy co jest za Manchesterem, a wiesz kolejne dziesiątki mogą być przeciwko twojemu zdaniu. :wink: Z mojej strony to koniec, bo już mi się pisać nie chce.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 19 kwie 2009, 17:56

Do przerwy 0-0. Mecz dość zacięty oglądałem go od 15 minuty i żadna drużyna nie stworzyła jakiejś 100% sytuacji. Może podobać się nasza młodzież. O kontuzję Evry można spać spokojnie ponieważ Fabio dzisiaj pokazuje że może grać z najlepszymi, Rafael też raczej bez większych błędów choć raz musiał zatrzymać rywala faulem. Może podobać się współpraca Welbecka z Machedą stworzyli kilka niezłych akcji do spółki z Tevezem. Gibson trochę bezbarwny mało widoczny, Anderson też nic wielkiego nie pokazuje trochę za dużo start się przydarzyło w środku. Środek obrony raczej bez zastrzeżeń. Foster tez raczej bez jakiś błędów ale raz jego popisy indywidualne mogły się źle skończyć na szczęście Saha tego nie wykorzystał ;)

Teraz czekamy na drugą połowę na moje powinien wejść ktoś z dwójki Scholes, Carrick gdyż środek to chyba nasz największy mankament w tym meczu.

EDYTA :
Był karny jak hooy
Ostatnio zmieniony 19 kwie 2009, 18:29 przez majer13, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 kwie 2009, 18:05

Carrick nie wejdzie, bo nie ma go w kadrze na mecz.

Spodziewałem się wiecej po Evertonie. Młode Diabły :D wyglądają lepiej niż te stare. W sensie są bardziej wypoczęci, dużo biegają. Może nawet wygrają. Tevez miał okazję, Macheda i Welbeck też.
Pocieszające jest to, że gole dziś paść muszą :D

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 19 kwie 2009, 19:02

Przewage mamy , mozemy wygrac , brakuje szczescia . Tak krotko mozna mecz opisac . Na wyroznienie zasluguje Wellbeck + nasza obrona. Cieszy ze w sumie rezerwowym skladem rozgrywamy tak dobry mecz. Fabio :/ ten to ma pecha :/ .

Moim zdaniem karnego nie bylo

PS. Zapomnialem ze toc dzis dogrywka moze sie zdarzyc :boruta:

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 19 kwie 2009, 20:01

W końcu można być zadowolony z naszej postawy i porażka. Świat jest przewrotny ;) Niemniej jestem zadowolony z tego, że dzisiaj zagraliśmy w takim zestawieniu i dumny z tego, co dzisiaj pokazali nasi młodzicy. Od miesięcy mówię, że nie tylko Arsenal ma dobrze rokujących zawodników.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 19 kwie 2009, 20:55

Przed karnymi stwierdziłem po pierwsze, że nie można wszystkiego w nich wygrywać- a my ostatnio wszystko wygrywaliśmy.
Po drugie, ze czuję, że Berbatov zmaści jedenastke. I niestety dziś okazałem się nostradamusem :roll:
Świetny mecz Wlebecka i ogromne brawa dla chłopaka. Ogólnie w tak eksperymentalnym składzie daliśmy radę. Odpadliśmy w najgorszym możliwym momencie z FA CUP. Straciliśmy siły we wcześniejszych meczach i dziś jeszcze na dodatek z dogrywką a mamy z tego gówno. No cóż bywa. Nie będzie pięciu koron :( :wink: Poważnie mówiąc, mam nadzieje, że dowieziemy ligę... :boje się:

Aha zapomniałem. Vidic już chyba wrócił do stałej dyspozycji...Dzisiaj to co zagrał to po prostu MIAZGA! KOSMOS! \o/
No, ale przecież on tylko jest wypromowany wśród dzieci... :mrgreen: :haha:

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 19 kwie 2009, 21:10

No Vidic ladnie zagral bodajze zadnej straty nie mial.Co do karnych zdziwiłem sie ze ferdinand podszedl do jedenastki i od razu gdy podszedl pomyslalem sobie"nie strzeli" no i wykrakalem :P

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 19 kwie 2009, 21:15

Kur wa. Mogliśmy to wygrać w regulminowym czasie gry. A tak w dogrywce to już Everton był drużyną lepszą. No, a w karnych jak wiadomo trzeba mieć też trochę szczęścia, którego nam ewidentnie zabrakło, a dużo więcej miał go Howard. Wystarczyłoby, że Berbatov kilkadziesiąt centymetrów wyżej podniósł piłkę. Ale nie ma co gdybać. Przegraliśmy i trudno. Wszyscy marzyliśmy o zwycięstwach na wszystkich frontach, ale wiedzieliśmy też, że jest to misja niemal niemożliwa.
Zgodzę się z Kamilem, że teraz najważniejsze to wygrać w PL. I na tym powinniśmy się przede wszystkim skupić, abyśmy przypadkiem nie zostali na koniec sezonu z marnym Carling Cup i KMŚ, bo np. rzucimy wszystkie siły na Champions League.

Tak jak przedmówcy przyklasnę dziś młodym graczom i też myślę, że tu na szczególne wyróżnienie zasługuje Welbeck. Był niesamowicie aktywny, dużo biegał, mało tracił i był naszą siłą napędową. Macheda miał dziś zupełnie inne zadania, więc trudno ich porównywać, czy psioczyć na młodego Włocha. Pozostaje cieszyć się, że rozwijają się w dobrym kierunku. Podobnie jak bracia Da Silva(szkoda Fabio, bo chyba mięsień nie wytrzymał-tak przynajmniej mi to wyglądało) i Gibson, który nie po raz pierwszy udowodnił, że ma niezłą parę w nodze i głowę na karku.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 19 kwie 2009, 21:18

Berbatov to jest gosc :lol: Pasuje do was idealnie

Mecz ogladalem jednym okiem i wszystko wskazywalo na to, ze beda karne. Gdyby zagrali podstawowi pilkarze to pewnie byscie dzisiaj wygrali.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 19 kwie 2009, 21:21

mistyk pisze:Berbatov to jest gosc :lol: Pasuje do was idealnie
Sorry, ManU mnie ani ziębi ani grzeje, ale nawet dla mnie takie atakowanie kibiców nielubianego klubu wydaje się być żałosne.
Mam pytanie - kto bronił i dlaczego Foster? Odejście Kuszczaka jest rozważane poważnie? (nie, nie jestem fanem Polaka z racji jego paszportu, nie uważam go za wielkiego bramkarza, moje zdziwienie bierze się stąd, że Foster w United od niego chyba (!) lepszy nie jest i chyba (!!) naprawdę gra za paszport... Ale nie oglądam wielu waszych meczów i się nie orientuję zbyt dobrze, stąd pytanie.)

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 19 kwie 2009, 21:50

Wilmore pisze: Sorry, ManU mnie ani ziębi ani grzeje, ale nawet dla mnie takie atakowanie kibiców nielubianego klubu wydaje się być żałosne.
Nie bardzo wiem o co ci chodzi. Ja tym postem atakuje kibicow United? :D Dobre

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 19 kwie 2009, 21:59

Wilmore pisze:Sorry, ManU mnie ani ziębi ani grzeje, ale nawet dla mnie takie atakowanie kibiców nielubianego klubu wydaje się być żałosne.
Slusznie, ja tylko chciałbym zaapelowac do kolegow po szalu, bo jak patrze czasem na wasze wpisy to i sa bardziej żałosne od napinaczy. Troll zawsze bedzie trollem, wiec po co sie znizac do jego poziomu ? :)

Tak zeby nie bylo offtopu - po raz kolejny zapytam , wiadomo kiedy Brown wyzdrowieje ? :|

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 19 kwie 2009, 22:02

Wilmore pisze:
Sorry, ManU mnie ani ziębi ani grzeje, ale nawet dla mnie takie atakowanie kibiców nielubianego klubu wydaje się być żałosne.
Mam pytanie - kto bronił i dlaczego Foster? Odejście Kuszczaka jest rozważane poważnie? (nie, nie jestem fanem Polaka z racji jego paszportu, nie uważam go za wielkiego bramkarza, moje zdziwienie bierze się stąd, że Foster w United od niego chyba (!) lepszy nie jest i chyba (!!) naprawdę gra za paszport... Ale nie oglądam wielu waszych meczów i się nie orientuję zbyt dobrze, stąd pytanie.)
Foster jest lepszy i dlatego gra. W ostatnich sezonach nękany był przez kontuzje i dlatego Kuszczak dostawał szanse. Trudno jednak wnioskować na dzień dzisiejszy jak będzie wyglądała przyszłość Polaka.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 19 kwie 2009, 23:45

Ale w jakim sensie? Że źle strzelił karnego, czy o co chodzi? Wytłumacz mi to tak łopatologicznie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”