Ale trzymając sie gazet. Uwazam, ze jednym z najwiekszych bledow jest to, ze nie staraja sie by wygrac konkurencje ze stronami internetowymi
Dalej zabijaja sie o newsy, ktore ukaza sie dopiero nastepnego dnia i tu tylko naprawde dobre kontakty moga pomoc znalezc im cos oryginalnego. Ale to czesto i tak podchodzi pod sensacje. A gdzie poglebione analizy taktyczne? W "PN" ostatnio pojawiaja sie tego typu teksty, ale wynika z nich glownie ze X to jest napastnik, a Y obronca. Na Tactics.pl daja znacznie lepsze teksty o taktyce, a przeciez to amatorska strona. Czemu w gazetach nie ma regularnej analizy konkretnych zagran? Co jakis czas jakiegos trenera oglasza sie "polskim Mourinho", to niech pomoze w pisaniu takich tekstow. To przeciez nie musi zdradzac jego warsztatu.
Z Ligą+ sie zgodzę. Chodziło mi o relacje na zywo w Orange Sport, a nie program ligowy z Canal Plus. Do Twarowskiego i Smokowskiego nie da sie przyczepic. Dobra robote robia. Ja do "Szybkiej pilki" jednak sie nie przekonam....A Szybka piłka i Liga+ to najlepsze, co się polskiemu futbolowi w mediach przydarzyło od wielu lat.
I na koniec poproszę definicję poważnego dziennikarza.
A co do definicji... Myśle, ze slowo powazny powinno tu okreslac, powazne podchodzenie do tematu, kibica, obowiazkow. Mylenie pozycji zawodnikow, pisanie po raz 10 w ciagu miesiaca, ze ktos druzyna nie strzela goli, bo nie ma napastnikow, nie jest warta pieniedzy wydawanych na gazety i nie przystoi "powaznym dziennikarzom".
Ps. Jak Orange Sport wprowadzal komentarze do meczow w gwarze slaskiej, to niejaki red Basałaj wypowiadał się, że robią to bo na Ślasku jest 6 klubów w Ekstraklasi - GZ, RCh,PG, PB, OW i GKS Belchatów. To anty przyklad powaznego dziennikarstwa jak dla mnie...