Post Wyświetl pojedynczy post autor: marrecki14 » 20 kwie 2009, 18:11
marrecki14

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 20 kwie 2009, 18:33
Wilmore

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marrecki14 » 20 kwie 2009, 18:46
marrecki14

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 20 kwie 2009, 18:50
10

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 20 kwie 2009, 18:53
Boże uchowaj od kibiców w poważnych gazetach!marrecki14 pisze:Ale zeby az tylu sie nie znało na futbolu? Na pierwszym lepszym forum da się znaleźc kibicow, ktorzy z powodzeniem mogliby pisywać w gazetach.
Wilmore

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marrecki14 » 20 kwie 2009, 19:09
No ja akurat Kołtonia nie lubie, ale to prawda, ze wtedy bylo lepiej. Nazwanie PS sportowym "Faktem" to chyba strzal w 10! W tv zas pod wzgledem niekompetencji wyroznia sie Orange Sport i Szybka Pilka. Widziałem kiedys u kumpla relacje w OS, to sie ucieszylem, ze nie mam tego kanalu. Reporterzy myla sie w pytaniach, stekaja przy ich zadawaniu, dramat! A to, ze Szybka Piłka szybko zostałą na roznych forach okrzyknieta "Szybkim gównem" chyba samo mowi za siebie... przy tym wszystkim czesto wysmiewany Szpakowski staje sie zabawny i sympatyczny..."Przegląd Sportowy", który po przejęciu przez Axel Springer stał się po prostu sportowym "Faktem" (szczególne "słowa uznania" należą się naczelnemu - Adamczykowi; Kołtonia można lubić lub nie, ale facet ma jakieś pojęcie o piłce i gazeta trzymała z nim u sterów jakiśtam poziom
Ludzie jako całość to tępa masa, więc nadawcy komunikatów muszą dostosowywać się do odbiorców. Zgodzę się z Tobą, bo to duży problem, ale nic na to nie można poradzić.
marrecki14
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 20 kwie 2009, 19:10
Moofasa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marrecki14 » 20 kwie 2009, 19:13
Zle mnie zrozumiałes, albo zle to ujałem. Nie chodzilo mi o zatrudnianie hurtowe kibicow w powaznych gazetach. Tylko niech pisza w nich powazni dziennikarze, bo Ci niepowazni to umiejetnosciami niewiele sie od kibicow roznia. A wielu kumatych kibicow ma wieksza wiedze niz niejeden pismak. I potem jest,jak jest.Wilmore pisze:Boże uchowaj od kibiców w poważnych gazetach!marrecki14 pisze:Ale zeby az tylu sie nie znało na futbolu? Na pierwszym lepszym forum da się znaleźc kibicow, ktorzy z powodzeniem mogliby pisywać w gazetach.
marrecki14

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 20 kwie 2009, 19:16
Oglądałem ostatnio i "Ligę+" i "Szybką Piłkę" i muszę powiedzieć, że moim zdaniem nie jest tak źle, ale po jednym odcinku może nie powinienem się wypowiadać.marrecki14 pisze:W tv zas pod wzgledem niekompetencji wyroznia sie Orange Sport i Szybka Pilka. Widziałem kiedys u kumpla relacje w OS, to sie ucieszylem, ze nie mam tego kanalu. Reporterzy myla sie w pytaniach, stekaja przy ich zadawaniu, dramat! A to, ze Szybka Piłka szybko zostałą na roznych forach okrzyknieta "Szybkim gównem" chyba samo mowi za siebie... przy tym wszystkim czesto wysmiewany Szpakowski staje sie zabawny i sympatyczny...
10

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 20 kwie 2009, 19:20
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 20 kwie 2009, 19:23
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Danton » 20 kwie 2009, 19:25
Danton

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marrecki14 » 20 kwie 2009, 19:29
Z Ligą+ sie zgodzę. Chodziło mi o relacje na zywo w Orange Sport, a nie program ligowy z Canal Plus. Do Twarowskiego i Smokowskiego nie da sie przyczepic. Dobra robote robia. Ja do "Szybkiej pilki" jednak sie nie przekonam....A Szybka piłka i Liga+ to najlepsze, co się polskiemu futbolowi w mediach przydarzyło od wielu lat.
I na koniec poproszę definicję poważnego dziennikarza.
marrecki14

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 20 kwie 2009, 19:38
Wilmore

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marrecki14 » 20 kwie 2009, 19:45
No moze nie w dziennikach, bo to bylo by za czeste i nudne, niepotrzebne. Ale w tygodnikach czy miesiecznikach? W tych drugich to jak najbardziej. W środowisku zniszczeni są Ci, co kupowali lub sprzedawali mecze, a nie jeden trenejro z checia pcha sie do mediow. Wymieniłem akurat taktyke, bo lubie ten dzial pilki.A po co w gazecie dla przeciętnego polskiego kibica analiza taktyki czy akcji?
Poważny trener w gazecie regularnych tekstów taktycznych pisać nie będzie. Po pierwsze po co, a po drugie byłby zniszczony w środowisku
marrecki14
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio