Re: Czemu w Polsce nie ma dobrych gazet sportowych?

Awatar użytkownika
adam89
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Re: Czemu w Polsce nie ma dobrych gazet sportowych?

Post autor: adam89 » 20 kwie 2009, 21:13

Wedlug mnie nie macie racji piszac, ze ludzie chca czytac o skandalach Boruca i tym, ze jakis bokser szuka konia Joli Rutowicz. Najprostszym dowodem na to, ze jest inaczej, jest ilosc stron pilkarskich tworzonych przez amatorow, nie bede wymienial z nazwy, bo nie chce narazic sie modom :p, ale wszyscy chyba wiemy, ile stron maja druzyny takie jak Manchester, Real Madryt, Liverpool, Chelsea albo Barcelona. Z jakiegos powodu inne kraje, ktorych ligi nie sa na tak wysokim poziomie, nie posiadaja az takiego nawalu informacji o zagranicznych klubach w internecie. Powod jest jak dla mnie prosty - po prostu polska prasa sportowa jest na szokujaco niskim poziomie.

Przez ostatnie dwa lata mieszkalem w Anglii i to, co tam sie dzieje wokol futbolu jest nieporownywalne z sytuacja tutaj. Nie wierze, ze Polacy wola wybierac w kiosku miedzy dwudziestoma tygodnikami o polityce, na ktora narzekaja - ze jest nudna i do dupy, a o pilce moga poczytac sobie jakies laickie teksty w Przegladzie albo Pilce Noznej, najlepiej na niskim poziomie, zeby kazdy zrozumial.

Czym innym jest to, ze pora gonic Europe i edukowac sie w niektorych sprawach, pilkarskich tez. Dlatego wlasnie chcialbym zobaczyc w koncu jakies pismo fachowe, ktore zna sie na rzeczy i mam nadzieje ze takie powstanie, nawet jezeli tylko dla 'garstki zapalencow'.

Wróć do „Polska”