Ekstraklasa w sezonie 2008/2009 - Strona 48

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto mistrzem Polski 2008/2009?

Wisła Kraków
44
38%
Legia Warszawa
18
16%
Lech Poznań
37
32%
Groclin/Polonia Warszawa?
2
2%
Górnik Zabrze
3
3%
Ruch Chorzów
5
4%
GKS Bełchatów
0
Brak głosów
inny zespół
7
6%
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Re: Ekstraklasa w sezonie 2008/2009

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 20 kwie 2009, 21:15

piwus pisze:Nieźle, jak na zespół, który ma moim zdaniem tylko trzech naprawdę dobrych zawodników.
Wymien tych zawodnikow. :] Zgaduje- Mucha, Iwanski i Roger. Mam racje? Co powiesz o Jarzębowskim? Chinyamie (wiem, ze go nie lubisz i uwazasz za slabego zawdonika, ale strzelone bramki o czym swiadcza). Radovic oczywiscie tez jest slaby, tak? Nawet Giza ostatnio zaczyna cos grac (nareszcie :o ). Rocki tez jest slaby. :? Nie przesadze piszac, ze mamy najlepsza pomoc w lidze. :]

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 20 kwie 2009, 21:18

Piwus raczej pisał o Wiśle.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 20 kwie 2009, 21:23

piwus pisze:Gdyby Legia zremisowała z Lechem, to wtedy wszystko w jej rękach. Nieźle, jak na zespół, który ma moim zdaniem tylko trzech naprawdę dobrych zawodników.
Nie wiem. Mnie sie wydawalo, ze chodzi o Legie.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 20 kwie 2009, 21:26

guru pisze:Nie wiem. Mnie sie wydawalo, ze chodzi o Legie.
Nie wiesz. Tak to jest, gdy się wyrywa zdanie z całego akapitu. ;)
Chodziło o Wisłę.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 20 kwie 2009, 21:35

guru wychodzi szydlo z worka :P znaczy fakt, ze polskiego nie miales :lol:

Przeciez jasne jest, ze piwus pisal o Wisle

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 21 kwie 2009, 0:23

Nawet jak Wisła wygra swój następny mecz, Legia zremisuje z Lechem, to daje nam to 51 pkt. Czyli Legia nadal ma lidera. :] Dlatego wszystko jest w rękach Legii, a nie Wisły.
czeher pisze:guru wychodzi szydlo z worka :P znaczy fakt, ze polskiego nie miales :lol:
Miałem, ale bardzo dawno. :P Dokładniej to w 6 klasie podstawówki. :lol:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 21 kwie 2009, 8:20

guru pisze:Nawet jak Wisła wygra swój następny mecz, Legia zremisuje z Lechem, to daje nam to 51 pkt. Czyli Legia nadal ma lidera. Dlatego wszystko jest w rękach Legii, a nie Wisły
guru... przy ewentualnym remsie to tabela ulegnie niesamowitemu sciasnieniu. Precyzujac Wisla zrowna sie z pierwsza w tabeli Legia i w tym momencie juz wsyztsko zalezy od niej :!: Nie musi drzec o to aby ktos urwal pkt rywalowi, zeby ona mogla odrobic straty. Bedzie wsyztsko w nogach pilkarzy, bowiem jak zrobia swoje, znaczy wygraja pzoostale mecze ... bedzie MP
Chyba pierwszy raz od dluzszego czasu bedzie wpolrozdajacym karty..

Oczywiscie miejsce patrzenia zalezy od miejsca siedzenia... korzystajac z tego przyslkowia w momencie remisu L-Lecha i wygranej Wisly, Legia tez ma wszytsko w swoich nogach ale Lech juz bedzie musial liczyc na korzystny wynik dla siebie (czytaj remis Wisla-Legia)

Na chwile obecna przed weekendowa kolejka, Wisla musi jeszcze patrzec na wyniki innych - liczyc na remis.... blel, ble ble

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 21 kwie 2009, 9:36

Równie dobrze grający o życie Górnik , zagra mecz na 250% i wywiezie remis a Lech grający o LM też postawi wszystko na jedną kartę i wygra co wtedy? Scenariusz wcale nie fikcyjny i wtedy Wisła musi wygrać z Legią (co zapewne nastąpi) i liczyć na potknięcie Lecha o co nie trudno ...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8738
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 21 kwie 2009, 9:45

Wisła jak zagra u siebie na normalnym poziomie to rozp.ierdoli Górnika 4-0, żabole nic nie grają. Z nami grali przez 15 minut, ale to niestety wystarczyło na jeszcze słabszą obecnie Polonię. Lech z Legią może paść remis, meczyk odkodowany w C+, więc znowu mała uczta dla oka i uszu 8)

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 21 kwie 2009, 11:03

dla uszu watpie. Pojawil sie zalazek ktory moze doprowadzic do zgody pomiedzy klubem a kibicami, ale na zgode jest jeszcze czas. Co do meczu to Legia zdaje sobie sprawe ze moze odskoczyc Lechowi i miec wiekszy komfort przed meczem z Wisla wiec ten mecz bedzie mial ogromne znaczenie. Szkoda tylko ze za atrajcyjnoscia ligi nie idzie poziom. O mistrzostwo walcza 4 druzyny ale tylko dlatego ze zadna nie potrafi wybic sie ponad przecietnosc

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 21 kwie 2009, 11:40

Bienias pisze:dla uszu watpie. Pojawil sie zalazek ktory moze doprowadzic do zgody pomiedzy klubem a kibicami, ale na zgode jest jeszcze czas.
Ajjjj, nie do końca mi oto chodziło, niezbyt dokładnie się wyraziłem. Chodziło mi o komentarz C+ :P Nie mam na co dzień takiego bajeru, a transmisja ma być ponoć odkodowana, więc będę mógł sobie obejrzeć 8)
Bienias pisze:O mistrzostwo walcza 4 druzyny ale tylko dlatego ze zadna nie potrafi wybic sie ponad przecietnosc
A bo ja wiem, czy taka jest prawda. Może jednak poziom ligi się podniósł :P Co raz to lepsi gracze trafiają do naszej ligi z zagranicy, a i u nas system szkolenia młodzieży się poprawia, dzięki czemu mamy naprawdę ciekawe talenty.

Liga idzie do przodu, jeszcze tylko pobudować ładne i duże stadiony i będzie zajebiście 8)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 21 kwie 2009, 15:59

Sorry, że post pod postem, ale ... pobawiłem się w luźne przewidywanie wyników do końca sezonu. Moim celem było przybliżenie sytuacji na dole tabeli. Z wiadomych względów dolna połówka tabeli akurat mnie interesuje :P

6 kolejek do końca rozgrywek - nasze przewidywania
Wtorek, 21 Kwietnia 2009 15:26

Do końca piłkarskich rozgrywek o Mistrzostwo Polski w sezonie 2008/2009 pozostało jedynie 6 ligowych kolejek! My skupimy się jednak tylko na walce o utrzymanie. Dość luźne przemyślenia i typowanie wyników prezentujemy w dalszej części artykułu
.

Po 24 ligowych kolejkach, Polonia Bytom zajmuje 10 miejsce z 26 punktami na koncie. Nad strefą spadkową mamy 4 punkty przewagi. To chyba całkiem sporo - nawet, jeśli nie wygramy najbliższego meczu z Cracovią, która to właśnie okupuje spadkowe miejsce. Później krakowian czeka ciężki mecz z Polonią Warszawa (dom), wyjazd do Wodzisławia Śląskiego na bój z miejscową Odrą, mecz z GKS Bełchatów (dom), Górnikiem Zabrze (dom) i na zakończenie ligi wyjazdowe spotkanie z Lechem Poznań. Zakładając optymistyczną wersję, wg nas piłkarze Cracovii są w stanie zdobyć 7 punktów: zwycięstwo w Bytomiu (choć raczej remis), remis z Polonią W., Odrą, Bełchatowem i Górnikiem. Jest to jednak wg nas niezwykle optymistyczna wersja, gdyż zarówno Polonia Warszawa, jak i GKS Bełchatów na chwilę obecną prezentuje dużo lepszy futbol – walczą przecież o puchary europejskie - i są w stanie przy Kałuży wygrać. Taki bilans powinien dać im 27-29 punktów.
całość: http://olimpijska2.pl/index.php?option= ... cle&id=325
:boruta:

Gniazdowy
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gniazdowy » 24 kwie 2009, 0:45

O co zapytać byłe gwiazdy Lecha, Wisły i Legii?

Zamarzyła mi się seria wywiadów ikonami trzech zespołów walczących o mistrzostwo Polski. Wstępnie wybrałem Piotra Reissa, Grzegorza Patera i Dariusza Dziekanowskiego. Nikt nie zna od podszewki wielkiej trojki ekstraklasy jak wymienieni powyżej. Pomyślałem także o waszej pomocy jako kibiców piłkarskich w stworzeniu pytań do poszczególnych zawodników.

Pozdrawiam Gniazdowy

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 25 kwie 2009, 8:15

Polonia uciekła ze strefy zagrożenia i brawo, że w 10 potrafili wygrać 1:0 z Cracovią, która tym meczem udowodniła, że ekstraklasa w tym roku nie dla nich. Co do Górnika, to wielka szkoda, że nie sprawili sensacji, ale porażka raczej była pewna. Zostało 5 kolejek i patrząc na terminarz Górnika, to mają dużą szansę się utrzymać, pod warunkiem, że z Lechią, ŁKS-em, Odrą, Cracovią i Polonią Warszawa zdobędą około 10 punktów. Terminarz na pewno mają łatwiejszy niż Cracovia czy Lechia. Co do Wisły to ponownie wracają do walki o mistrza i uważam, że dzisiejsze starcie Legia-Lech i w 27 kolejce Wisła-Legia będzie miało największe znaczenie w walce o mistrza. Lech jak przegra to będzie miał strasznie ciężko podgonić, bo czeka ich jeszcze drugi mecz w Warszawie z Polonią oraz we Wrocławiu. Wszystko wyjdzie w praniu :)

foto88
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: foto88 » 26 kwie 2009, 11:40

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”