Re: Czemu w Polsce nie ma dobrych gazet sportowych?

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 557
Kontakt:

Re: Czemu w Polsce nie ma dobrych gazet sportowych?

Post autor: 10 » 22 kwie 2009, 17:00

Bienias pisze: Agora ma swoje wymagania tym bardziej ze zwalnia wielu znanych dziennikarzy chocby Pola.
Zwolnili Pola? Proszę - nie na czasie jestem. Ale to w sumie dobrze, bo nic wielkiego to on nie robił.
Poza tym nigdy nie zapomnę mu, jak w jednym z wywiadów przekręcił Lippiemu imię.
arti26 pisze:a pisanie, ze Serbowie graja w LM, a Polacy nie - to wina szkolenia w Polsce, jest dosyć powierzchowna jak dla mnie. Oczekuje czegoś więcej niż przemyśleń nad meczem Ligi Mistrzów. Może Stec miałby też inne przemyślenia, gdyby odrobinę bardziej zagłębił się w sprawy szkolenia...
Wcale nie taka powierzchowna - może skłoni niektórych do refleksji. Renoma piłkarzy serbskich na rynku transferowym jest ogólnie rzecz biorąc niewspółmiernie wyższa w stosunku do polskich. A Serbia to nie jest duży i bogaty kraj. Serbowie grają w czołowych europejskich klubach, my zaś mamy obecnie niestety tylko jednego pełnowartościowego piłkarza z pola, którego na domiar złego prześladują kontuzje.
Co do systemu szkolenia - myślę, że nie można oskarżać go o nieprzygotowanie w tej mierze. Zbierając materiały do "Piłki ...ssskopanej" - chcąc nie chcąc - musiał dokładnie zagłębić się w ten temat. Zresztą akurat Stecowi o braku przygotowania w ogóle zarzucić nie można.
arti26 pisze: naprawdę chciałbym poczytać więcej ciekawszych materiałów, z większą ilością statystyk, informacji na dany temat, głębszych analiz. Może rzeczywiście codzienna praca dziennikarska nie stwarza do tego wielkich możliwości. Dlaczego jednak nie miałoby się to ukazać w jakimś magazynie? tam jest sporo miejsca na to.
Problem w tym, że czasopisma niszowe nie mają szans w walce z Internetem.

Wróć do „Polska”