FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 864

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 21 kwie 2009, 15:54

Sammyy pisze:Cholera wie, w tym czasie na żywo mają poszczać mecz Violi z Romą... ciekawe z czego zrezygnują oO
Wiadomo co powinno lecieć, jednak Canal + to lubi robić wałki, choć chyba w ostatnich miesiącach (gdzieś już z paręnaście będzie ) się poprawili.

Awatar użytkownika
Abbe
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Abbe » 21 kwie 2009, 18:32

Sammyy pisze:Cholera wie, w tym czasie na żywo mają poszczać mecz Violi z Romą... ciekawe z czego zrezygnują oO
Ten mecz jest 25 kwietnia, więc raczej luz. Poza tym jest jeszcze Canal Sport 2 i Canal +. Na pewno takiego wydarzenia nie odpuszczą, więc GD na 100% będzie na Cyfrze :P

Awatar użytkownika
Marcin87
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 21 kwie 2009, 19:06

A wracając do wojny psychologicznej

http://www.realmadrid.pl/index.php?co=a ... i&id=23112

:jupi:
Kolejne super newsy :rotfl:

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 22 kwie 2009, 17:58

Już dziś o 22.00 spotkaniem z Sevillą rozpoczynamy serię meczów z najsilniejszymi zespołami La Liga. Komitet Apelacyjny Hiszpańskiej Federacji Piłki Nożnej podtrzymał swoją decyzję w sprawie Palopa i Adriano, tak więc nie będą oni mogli zagrać w dzisiejszym meczu. Szczególnie absencja pierwszego z nich może być znamienna w skutkach, gdyż jest on uznawany za jednego z najlepszych bramkarzy występujących na codzień w Primera Divison. Na ławce trenerskiej zasiądzie jednak Manolo Jimenez, mimo, że w ostatnim spotkaniu został odesłany na trybuny. Pep Guardiola ma do dyspozycji wszystkich swoich piłkarzy (poza Milito oczywiście), uskarżający się wczoraj na problemy żołądkowe Messi jest już zdrów i gotów do gry od pierwszej minuty. Teoretycznie Pep może wystawić najsilniejszy skład, jednak należy mieć na uwadze zaczynający się dziś "Everest" oraz fakt, iż aż czterej piłkarze podstawowego składu są o jedną żółtą kartkę od zawieszenia (Eto'o, Xavi, Toure, Busquets). Bliskie sprawienia niespodzianki było wczoraj Getafe, które po bardzo zaciętym pojedynku uległo ostatecznie Realowi Madryt. Należy więc dołożyć wszelkich starań aby nasza przewaga nad Realem dzisiaj nie stopniała.

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 22 kwie 2009, 19:30

Jakos szczegolnie sie nie boje dzis o barce,jestem spokojny o wynik i oby tak było.Jesli zagraja swoje bedzie dobrze i wywieziemy spokojnie 3 pkt.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 23 kwie 2009, 0:09

Bardzo spokojny mecz w naszym wykonaniu. Wszystko pod kontrolą od pierwszej do ostatniej minuty. Szkoda zmarnowanych sytuacji Eto'o bo mógł więcej nastrzelać. VV znowu z czystym kontem, co ogromnie cieszy. Teraz przyjdzie czas na Valencie, tego meczu boje się o wiele bardziej niż bałem się dzisiejszego spotkania z Sevillą. Oby gra była równie dobra jak dzisiaj, a nawet lepsza, bo i lepszy (obecnie) będzie przeciwnik. Aha no i gonimy rekord dalej :P

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 23 kwie 2009, 7:04

Taki kac a ja za godzinę idę na pielgrzymkę :/
Barcelona wczoraj po raz kolejny zagrała bardzo dobry mecz. Sevilla praktycznie nie istniała (udało im się stworzyć zaledwie 2-3 sytuacje bramkowe...). Iniesta wczoraj byl fantastyczny. I 2 bramki zza lini pola karnego - tego nie było dawno :] Bramka Iniesty wyborna. Eto'o dzisiaj zawodził strasznie, podobnie jak Henry. Niby obaj po bramce strzelili, ale wykorzystali zaledwie dwie, spośród bardzo wielu okazji. Messi sobie odpoczął, a to dobrze bo czeka nas jeszcze kilka naprawdę ciężkich meczów, tak przekonywujące zwycięstwo bez Leo też jest możliwe :) . Chociaż jeżeli cały ten "Everest" ma wyglądać tak jak wczorajszy mecz, to te określenie wydaje się być niepotrzebne. Po dzisiejszym o Valencię jestem spokojny...

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 23 kwie 2009, 9:08

Fajny luzny meczyk. Wygralismy po dobrej grze. Moglo byc wyzej ale nie przesadzajmy. Szkoda ze Hleb nie strzelil wtedy. Widac bylo ze strzal oddawal jakos ze wkurzenia, na sile. Szkoda.
Szkoda rowniez kartki Alvesa bo nie musial faulowac. A tak teraz musi uwazac.
Z Valencia bedzie ciezko. Zlapala wiatr w zagle i gra u siebie. Mam nadzieje ze wygramy przy najmniejszych stratach w ludziach. Kartki moga sie posypac.

PS: Na trybunach juz bylo slychac Madrid cabron....... :twisted:

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 23 kwie 2009, 12:21

Mecz w wykonaniu Barcy naprawdę dobry. 4:0 to wynik świetny, a mógłby być wyższy. Iniesta ostatniu jest niesamowity, trudno go powstrzymywać. Akcja przy golu na 2:0 cudowna, gracze Sevilli nie wiedzieli co się dzieje. Komentatorzy wspominali o polskich kibicach na Camp Nou, wśród których był (o ile się nie mylę) Mentor. Podobno ma być z tego jakieś sprawozdanie w magazynie La Liga i jeszcze w poniedziałkowym Sport + Ekstra. Może Mentor będzie miał swoje minuty sławy? :lol:

Co do Hleba, chłopak się bardzo stara, ale widać, że presja mu przeszkadza i nie może pokazać tego na co go stać. Szkoda.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 23 kwie 2009, 13:45

Takie mecze az chce sie ogladac. Gdyby nie to, ze gramy jeszcze na 2 innych frontach, to bylbym pewny mistrzostwa, a tak jak to mowia na rm.pl - nadzieja dla nich wziaz jest. Oby bez kontuzji do konca sezonu bylo. Dziwne, ze Czarnuch nie dostal wczoraj kartki :lol:

Dobrze powiedzial Guardiola - ze gra na Camp Nou bedzie kluczowa zarowno w lidze, jak i LM. Szkoda jedynie, ze Chelsea juz o mistrza nie walczy, a Guus mowi, ze trzeba skupic sie na pucharach. My takiego "komfortu?" niestety nie mamy.

Visca!

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 23 kwie 2009, 14:34

Ha! wiedzialem ze nie mam sie bac o wynik barca zagrala bardzo dobrze :) to co miala zrobic zrobiła :)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 24 kwie 2009, 0:36

Barca zagrała bardzo dobre zawody, Messi nie zagral, Carles podobnie. Iniesta takze tylko godzinka(jaka godzinka 8) ) To dobry prognostyk przed kolejnymi spotkaniami z cyklu maraton. Nalezy się cieszyć, że Barca wyglada w spotkaniu z czołowym zespołem La Liga tak jak to miało miejsce w grudniowym maratonie. Wczoraj Sevilla nic nie miała do powiedzenia od początku. Świetne otwarcie Iniesty, pozniej dobijanie. Andresito gol + 3 asysty, wynik świetny. Jego forma teraz to jeden z głownych czynników, ktore daja pewność, że kolejne spotkania beda dobre w wykonaniu Blaugrany. Obrona poraz kolejny z czystym kontem, to jest napewno coś czego nikt by sie raczej nie spodziewal. 7 spotkan na zero z rzedu to jest cos świetnego. Ogolnie same superlatywy i tylko szkoda sytuacji z kartkami przed GD, bo chciałbym, zeby wszyscy z podstawowego składu w nich zagrali.
Sevilla ostatnio słabo wygląda i teraz musza zagrać o cała pule z Realem. Byli bardzo pewni 3 pozycji a tu nagle Valencia osiągneła świetna serie wygranych. Malaga, Depor i Atletico takze blisko, wiec trzeba trzymac kciuki za Seville. Chyba nie beda wiekszymi frajerami niż Getafe i szczescie poraz kolejny nie dopisze Realowi.

Kolejne spotkanie to dla mnie osobiście najmocniejszy rywal z maratonu jesli chodzi o La Lige. Valencia osiągneła świetna forme i wrócili do walki o LM. Napewno widząc niewielką róznice pomiedzy nimi a 3 zespolami za nimi beda grać bardzo skoncentrowani i zeby przedewszystkim nie przegrać. Villa także strzela jak szalony. Jego wynik strzelecki lepszy nawet od Eto'o patrzac na ilosc rozegranych spotkań. Cięzko wytypować skład jaki bedzie chciał wystawić Pep. Dał odpoczac z Sevilla Messiemu i Carlesowi i ich spodziewam sie na Mestalla. Yaya, Xavi i Eto'o sa zagrozenie, podobnie Busquets, ale jego własnie w miejsce Toure widze w pierwszym skladzie. Eto'o napewno bedzie chciał zagrać, bo to pojedynek z jego głownym konkurentem w walce o pichichi. Mam nadzieje, ze jezeli zagra bedzie uważał, raczej jestem tego pewny, bo jeszcze gorsza sprawa byłoby dla niego nei zagrac w GD niz z Valencia. Za Xaviego moze zagra Keita. Jest kilka wariantów i pewnie ktos zagrozony odpocznie.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 24 kwie 2009, 9:03

Tak czytałem sobie artykuły na stronach związanych z Barcą i zauważyłem, że z kim byśmy nie grali jest osłabiony na mecz z nami. Tak przykładowo Valencia zagra bez Joaquina i Albeldy, Chelsea bez Carvalho i Cole'a, Real bez Robbena i Pepe. I tylko boje się, że przy ewentualnym zwycięstwie w tych meczach znowu zacznie się mówić o tym, że tak właściwie Barca nie wygrała jeszcze z nikim silnym, bo wszyscy silny są na mecze z nami osłabieni. Swoją drogą, ogromną pracę muszą wykonywać nasi fizjoterapeuci, ze względu na to że u nas było bardzo mało kontuzji i większość niegroźnych. Jedynie Andresito i Abidal jakoś dłużej pauzowali, ale w porównaniu do zeszłych sezonów jest to jak niebo a ziemia.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 24 kwie 2009, 10:20

Jarzinho pisze:Kolejne spotkanie to dla mnie osobiście najmocniejszy rywal z maratonu jesli chodzi o La Lige. Valencia osiągneła świetna forme i wrócili do walki o LM. Napewno widząc niewielką róznice pomiedzy nimi a 3 zespolami za nimi beda grać bardzo skoncentrowani i zeby przedewszystkim nie przegrać.
Ja tam się dziwie wam. Owszem Valencia ostatnio osiąga fajne wyniki, ale styl jakiś cudowny nie jest. Defensywa gra ostrą padakę, druga linia natomiast obojętne w jakim składzie nie gra i tak rywala zdominować nie umie. Prawda jest taka, że wyniki są lepsze niż gra. Oczywiście wszystko wyłączając mecz, a raczej drugie 45 minut meczu z Sevillą, która grała w 10.
Jarzinho pisze:Villa także strzela jak szalony. Jego wynik strzelecki lepszy nawet od Eto'o patrzac na ilosc rozegranych spotkań.
Dupa, prawie połowę bramek to on z karnych nastrzelał. Z gry strzelił dwie ostatnio fakt, ale czy to coś zmieni to ciężko powiedzieć. Dla mnie jego forma jest średnia, chociaż i tak bez niego to nie mamy nawet cienia szansy na sukcesy...
krzychu212 pisze:Tak przykładowo Valencia zagra bez Joaquina i Albeldy,
Joaquin i tak ostatnio gra dużo gorzej niż Pablo, jakby mógł zagrać to i tak pewnie od ławki by zaczął. Albelda też żadna strata. Tak jak pisałem wyżej, obojętne jaki środek gra to i tak jest katastrofa. Jedynie jego doświadczenia trochę szkoda. Zagramy pewnie w linii Baraja - Marchena/Fernandes (wolę Hiszpana).

U buka gram na Barcę z podpurką. Remis dla nas będzie cudem.

Btw. Ostatnio w co drugim meczu mamy karne :D

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 24 kwie 2009, 11:49

A jak z kartkami u Marcheny, bo coś mi się obiło o uszy że nazbierał już wystarczająco żeby bonusik odebrać na trybunach...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”