Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 536

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2332
Kontakt:

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 22 kwie 2009, 13:11

Oceny Fabiańskiego na onecie - http://sport.onet.pl/74327.1,1248702,19 ... omosc.html

edit:
poprawilem :P
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2009, 21:15 przez Magnum, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 22 kwie 2009, 14:28

Magnum pisze:Oceny Fabienakisego
Kogo :>

Ja bym zbytnio nie przykładał wagi to tych wszystkich ocen. Fakty są taki, że gdyby nie kilka interwencji Fabiana w pierwszej połowie to już po 45 minutach mogło być pozamiatane. Nie miał chłopak wsparcia kolegów z defensywy, a w pojedynkę nie da zatrzymać się Torresa i kolegów.
fieldy pisze:Duchu, co do Wengera, to coś mówili że miał starcie z Arbeloą ale sam nie moge uwierzyć, więc może źle coś usłyszałem, emocje spore, etc.
Ja tam nic nie widziałem. Jedynie, to że po meczu Wenger podał rękę Benitezowi. Z drugiej strony po nim wszystkiego można się spodziewać :P

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 22 kwie 2009, 20:06

Arszawin zdobył się na odwagę i przyznał, że oprócz sytuacji bramkowych na boisku go nie było widać, z czego nie jest zadowolony. Widzę, że Andriej wie o co chodzi, także fajnie. :)

W ogóle nie był zbytnio zadowolony z remisu. Wiadomo do czego pił :P Ale tutaj trzeba poczekać do lata.
Letnie transfery do obrony ciekawią mnie równie mocno co rywalizacja z MU w Lidze Mistrzów.
A szukac nie trzeba daleko. W Anglii znajdzie się kilku stoperów na odpowiednim poziomie.
Na kontynencie już sprawa wygląda bardziej ryzykownie i mniej ciekawie. Może Albiol, może Zapata, nad którego grą na stoperze zachwycają sie wszyscy (nie tylko forumowi) fani calcio :P Ale on chyba za młody.

Ja osobiście na pewno kupiłbym Sakho. Fakt bardzo młody, czyli nie taki jakiego potrzeba, ale on z pewnością kiedyś trafi do Anglii. I lepiej żeby to był Arsenal niż Chelsea czy Tottenham.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 kwie 2009, 13:10

Logan pisze:Letnie transfery do obrony ciekawią mnie równie mocno co rywalizacja z MU w Lidze Mistrzów.
Tyle tylko, że rywalizacja z United jest pewna. transfery już niekoniecznie :lol:

Na pewno potrzebujemy stopera, jak nie dwóch. I w sumie jak przyjdzie sam stoper, porządny to nie będę specjalnie marudził, wiedzą jaka jest sytuacja w klubie. Chyba nie wymagam wiele ? :D

Przydałby się też DM z prawdziwego zdarzenia, ale Wenger raczej będzie dalej stawiał na tych, których ma. Nie obraziłbym się gdyby przyszedł jakiś doświadczony pomocnik, któremu bliżej do końca kariery niż dalej. Zawsze mielibyśmy więcej opcji.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 23 kwie 2009, 13:30

Macie zdolnego Szwajcara w Milanie :wink:
Z Premiership będzie trudno coś wyciągnąć a jak dobrze wiemy środkowi obrońcy z kontenentu często nie dają rady w Anglii więc polecam Rosje, Skrtel Vidic Ivanowic pokazali że są tam materiały na znakomitych obrońców.W Hiszpani raczej nie bo możecie trafić na Collocinego i będziecie płakać co mecz :wink:
Z Evertonu 2 jest raczej nie do wyciągnięcia, ze spursów jedynie Corluka ale oni was nie kochaja, młody Ferdinand to jednak nie talent jak swój brat a pamietam że Wenger za czasów jego gry w West Hamie był nim zachwycony. Podobał mi się przez pare sezonów Tylor ze srok ktory nie wiem czemu gra na prawej.
Zawsze można mieć swojego Pepe w postaci Bruno Alvesa.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 23 kwie 2009, 13:36

Przydałby się też DM z prawdziwego zdarzenia
Dla transfer defensywnego pomocnika powinien być najważniejszym zadaniem Arsenalu w tym oknie, bo przy całym szacunku dla niezłego Denilsona czy Songa to bardzo daleko im do odpowiedniego poziomu. W grze Arsenlu brakuje kogoś kto by potrafił odwalić taki kawał roboty w defensywie co Essien, Xabi Alonso, Mascherano, Sissoko, Cambiasso czy Gattusso. Nie mają takiej zdolności do organizowania gry w środku pola, nie potrafią zdominować walki w środoku pola...
To czy defensywny pomocnik będzie potrafił zagrać dobrą prostopadłą piłkę lub ruszyć do przodu to mniej ważne, gdy w 2 lini są tacy gracze co Cesc, Nasri, Arshavin lub Theo. Najważniejsze by w Arsenalu był znów lider defensywnej pomocy na miarę Vieiry. (albo prawie na jego mierę :lol: )

Choć obrona też wymaga wzmocnień bo jest zdecydowanie zbyt krótka, no i jest za dużo prostych indywidalnych błędów w grze obronnej Arsenalu.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 23 kwie 2009, 13:40

Co do nowego, defensywnego pomocnika w Arsenalu to spotkałem się gdzieś w prasie z dość ciekawą opcją. Chociaż jak wiadomo prasa to się zawsze mnóstwo o transferach rozpisuje, a rzadko trafia. Mianowicie chodziło o opcję skompletowania braci Toure, na co Kolo gorąco namawia Yaya.
Ale osobiście to wątpię, żeby go Barca oddała i jak dla mnie jest to kolejna plotka.
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2009, 13:59 przez emdżej, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 23 kwie 2009, 13:50

Było nie wyrzucać Upsona 8)(Co z tą klątwą Wengera? :smile2: ) Swoją drogą Arsenal nadal jest nim zainteresowany? Myślę, że to jedna z lepszych opcji w tym momencie.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 23 kwie 2009, 14:06

W taktyce Wenger defensywny musi dobrze się czuć w rozgrywaniu, dlatego tyle plotek o Jaja Toure. Jeśli chcecie typowego przecinaka to polecam Parkera w WHU. Facet ma chyba najlepszy odbiór w Angli a w przodzie coraz lepiej za sprawą Zoli. Kolejna opacja to szalenie utalnetowany Lee Cattermole z Wigan.Nie wiem jak u Was z transferami ze Spursami ale chyba Zookora będzie to kupna, szkoda że tak go tam zmarnowali. No i oczywiscie nieśmiertelny Veloso :mrgreen:

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 23 kwie 2009, 14:10

czy dobrze rozumiem mcgiggs - yaya nie nadawalby sie do arsenalu bo zle czuje sie w rozgrywaniu?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 kwie 2009, 14:12

Upson raczej nie chciałby wrócić, ostatnio chyba nawet mówił że chce zostać w WHU, a jak się dostaną do Europa League to już w ogóle. Tam przynajmniej jest pewniakiem do gry.
Kamil232 pisze:Swoją drogą Arsenal nadal jest nim zainteresowany?
Cisza w eterze, nikt o nim nie mówi.

Temat Veloso nie tak dawno [kilka dni temu] znów upadł. Sporting chce za niego ponad 20 mln, Wenger tyle na pewno nie da.
Zokora byłby dobry, ale on z kolei nie czuje się tak dobrze w rozprowadzaniu piłki. Raczej ją bierze i pędzi na bramkę rywali, gdy chce atakować :D W Spurs gra Palacios, bo znacznie lepiej panuje nad piłką. Taki by się przydał.

A Parker też raczej nie będzie chciał odejść. Zresztą, szklanych piłkarzy ci u nas dostatek.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 23 kwie 2009, 14:21

Jordanie, prosze nie dobijaj mnie, przecież napisałem wyraznie. Wenger chce Dm co czuje się dobrze w rozgrywaniu dlatego tyle plotek o Toure. Jak z tego można wyciągnąc inne wnisoki? :?
Zokora tak zmanierował sie w spursach, przeciez on n Mundialu grał znakomicie, gdyby poszedł do lepszego bardziej ogarniętego klubu to grałby na poziomie gracza Barcelony. Palacios ma świetny odbiór,dobrze czyta gre, jest bardzo śilny choć w grze do przodu są lepsi ale w taktyce spurs czyli 2 DM i przed nimi Modrić się sprawdza doskonale. W City jest Jonhson ale on się zbyt często łamie.

Z Racji tego że Everton jest w finale Fa a Chelsea na 99,9% zagra w LM, zwalnia się własnie miejsce w Pucharze Uefa czy jak to zwał. Dlatego będzie dość duża walka o ta pozycje .

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 23 kwie 2009, 15:42

fieldy pisze:Przydałby się też DM z prawdziwego zdarzenia, ale Wenger raczej będzie dalej stawiał na tych, których ma. Nie obraziłbym się gdyby przyszedł jakiś doświadczony pomocnik, któremu bliżej do końca kariery niż dale
Marzenie :wink: W pomocy mamy komplet i raczej tam Wenger nie będzie planował wzmocnień. Swoją drogą wolałbym żeby sięgnięto nieco głębiej do klubowego skarbca i jeśli trzeba będzie wydano sporo (jak na warunki Arsenalu) pieniędzy na środkowego obrońcę. To jest obecnie u nas towar pierwszej potrzeby i myślę, że Wenger ma już kogoś na oku.

Ja już pisałem, że najlepszym rozwiązaniem byłoby ściągnięcie z Evertonu Lescotta lub Jegielki. Tani by nie byli, ale IMO nawet wydanie tych 15 milionów na któregoś z nich byłoby dość dobrym interesem.

Zostaje jeszcze Senderos, którego jednak powinniśmy szybko sprzedać jakiemuś frejerowi (może być w pakiecie z Nicklasem :P ). Te 5 milionów spokojnie możemy za Szwajcara wyciągnąć, więc i jakiś podkład pod inwestycję by był.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2332
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 23 kwie 2009, 21:19

Prawie wszyscy powinni wrócić na LM.. oprócz Robina i Clichy'ego. Źle się stało, Robin nam potrzebny.. ale na mecz na Emirates powinien wrocic wiec ok... no i z Clichym taka sama sytuacja (możliwy powrót na ostatni mecz).. bądźmy dobrej myśli
Z Racji tego że Everton jest w finale Fa a Chelsea na 99,9% zagra w LM
Czy ty uważasz, że Chelsea na 99,9% pokona Barce?

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 23 kwie 2009, 21:30

Najpierw Jordan czyta ze zrozumieniem dziecka co czytać nie potrafi teraz ty.
Chelsea zagra na 99,9 % w LM bo zajmie dobre miejsce w lidze, więc teoretyczny przegrany Pucharu Angli ma gwarancje gry w pucharze Uefa. Biorąc pod uwage że Everton ma miejsce w lidze gwarantujace puchar uefa, jego miejsce przypadnie drużynie niżej. Wychodzi więc na to że drużyna numer 7 w lidze będzie grała w Uefa czyli niezła walka może byc bo spursi pewnie nie odpuszcza tak samo jak Wigan czy West Ham. To doda kolorytu w ostatnich kolejkach....

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”