Pytania Techniczne - Strona 86

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Re: Pytania Techniczne

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 23 kwie 2009, 20:34

Mam problem z nagrywaniem płyt. Nagrywarka twierdzi, że zakończone powodzeniem, można je też odtworzyć bez problemów w odtwarzaczu DVD. Za to nagrywarka nie może ich potem przeczytać; twierdzi, że pusty dysk, bez wolnego miejsca, a przy weryfikacji wychodzą błędy. Wszystkie inne płyty czyta bez problemu. W googlu znalazłem, ze może to być wina Nero, więc przeinstalowałem i dalej to samo. Jest jakiś sposób, by całkowicie usunąć Nero z dysku, bo normalna deinstacja jest najwyraźniej niekompletna?

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3329

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 23 kwie 2009, 20:38

Sprobuj przeskanowac system programem do czyszczenia rejestru. W rejestrze zostaje pelno syfu po usuwanych aplikacjach. Polecam Ccleaner lub RegCleaner.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 06 maja 2009, 15:38

Jaka jest przyczyna, że klawiatura nie chce robić ą, ę, ł, ć, ź, ż itd.? Ustawienia klawiatury są dobre, że z to z a nie z to y a y to z.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 06 maja 2009, 15:41

Fishbone pisze:Jaka jest przyczyna, że klawiatura nie chce robić ą, ę, ł, ć, ź, ż itd.? Ustawienia klawiatury są dobre, że z to z a nie z to y a y to z.
Może język jest zmieniony na angielski? W takim przypadku "z" będzie na miejscu "z", ale polskich znaków nie będzie.

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 07 maja 2009, 15:33

Cześć. Na wstępie pragnę zaznaczyć, iż jestem kompletnym laikiem w sprawach technicznych, zatem opiszę tutaj pokrótce mój problem i proszę o poradę.

Telefon nokia 5310 XpressMusic użytkuję od około pół roku i dotychczas problemów większych raczej nie było. Około tydzień temu wyciągnąłem telefon z kieszeni i miałem cały czarny ekran. Wcześniej zdarzyła mi się może ze dwa razy podobna sytuacja, z tym że ekran był biały, ale wyłączyłem telefon, następnie włączyłem i było wszystko w porządku. Przed feralnym tygodniem próbowałem dokonać podobnego zabiegu, kilkakrotnie, ale nie zadziałało. Włączyłem z rana telefon, już działał, ale okazało się, że w między czasie zablokowałem kartę sim. Ok, wpisałem puk i przez dwa, trzy dni normalnie działał, po czym znów cały ekran czarny i tak do dziś.

Cała reszta chyba działa, muzykę mogę normalnie puścić, z pamięci wykręciłem numer telefonu do domu i zadzwoniło. Więc prawdopodobnie (a może nie - nie znam się) coś się stało z wyświetlaczem. Telefon mi może spadł ze dwa razy, ale na pewno nie wtedy, gdy po raz pierwszy ujrzałem czarny ekran. Co radzicie zrobić?

Dodam, że telefon jest na gwarancji, której jednak nigdzie póki co nie znalazłem. Wyrzucona raczej nie została, więc wreszcie znajdę. Myślicie, że w serwisie naprawią problem? Czy jak zwykle uznają, że jest to efekt niewłaściwego użytkowania i reklamacja nie zostanie uwzględniona? A jeśli zostanie uznana, to ile czasu może potrwać naprawa i czy dostanę jakiś telefon zastępczy? Jakie jeszcze ewentualnie kroki proponujecie podjąć?

Generalnie poszedłbym do serwisu i o wszystko się wypytał, ale wciąż nie znalazłem tej gwarancji, więc w między czasie postanowiłem zaczerpnąć informacji tutaj. Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 07 maja 2009, 18:30

innej opcji niż oddanie do serwisu raczej nie masz jeśli chcesz by normalnie działał. Zostaniesz bez telefonu na jakieś 3-4 tygodnie (to zależy od serwsu i farta, szybciej bym się nie spodziewał), ale używanie takiego jakiego masz teraz nie ma raczej sensu... a odprawić cię z kwitkiem mówiąc że z usterka z twojej winy raczej nie powinni.
Jak oddajesz telefon to pamiętaj żeby prócz papierków zabrać też ładowkę od telefonu, bo bez tego mogą w serwisie stwierdzić że nie mogą zlokalizować usterki gdyż moze to być wina ładowarki... Wiem że to brzmi idiotycznie, bo zwalił ci się wyświetlacz, ale też miałem zwalony wyświetlacz i bez ładowarki nie pozwolili mi oddać telefonu do serwis nawet :/

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 21 maja 2009, 0:26

Jestem właśnie po formacie swojego laptopa (pierwszy format) i mam problemy z kartą graficzną.
W laptopie mam radeona z serii 2400 tymczasem system pokazuje mi, że mam VGA i do tego sterowniki. Przy kliknięciu na aktualizację etc. wyskakuje, że sterowniki są najnowsze.

Próbowałem instalacji sterowników tych ( http://game.amd.com/us-en/drivers_catal ... on-vista32 ),ale nic nie pomogło.

IMO powinny one po instalacji systemu byc w folderze "Fujitsu Siemens Computers" tak jak te standardowe nero czy nortony, ale nic z tych rzeczy.

Całe ATI Catalyst mam w folderze 'windows.old', ale z tego nie jestem w stanie instalki zrobic...

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 21 maja 2009, 1:06

sprawdź tu , moze ze strony ati da się

http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 21 maja 2009, 1:25

Przez to instalowałem. Cały czas pokazuje mi kartę VGA zamiast Radeona :/
Za cholere nie wiem czemu...

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 22 maja 2009, 20:34

Model lapci ? Nie miałeś jakiegos shadowa?

Proponuje ci również poszukac nastronie producenta poszukać sterowników dedykowanych temu konkretnemu modelowi i co najważniejsze przed instalacją sterowników nie instalować aktualizacji windowsa , może być rownież tak ,że twoja winda różni się od windy która miałeś zainstalowaną poprzednio i np masz 2 rózne wersje systemu i jedna z nich wsensie ta nowsza nie rozpoznaje karty , brzmi nieco bzdurnie ale to windows:)

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 05 cze 2009, 10:48

korzysta ktoś z internetu w Netii? Dostałem dzisiaj propozycję przejścia tam z TP do nich.. Nie ma problemów z łączem? Jak często, czy wogóle zdarzały się przerwy w dostawie usługi? Jak wypada w porównaniu do neostrady?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8692
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 cze 2009, 12:32

A nie możesz w ogóle poszukać jakiejś opcji alternatywnej? Netia i TP to gówno jeśli chodzi o neta, imho.

www.speedtest.net - tu można sobie sprawdzić szybkość własnego łącza

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 05 cze 2009, 23:29

niestety, w mojej miejscowości mogę zdać się albo na internet z GSM, radiowy skądś lub coś na łączach TP.. a na nich tylko neostrada lub netia. multimedia ma kable kilka przecznic ode mnie i dalej nie zamierza ciągnąć (osiedle domków jednorodzinnych).. więc bieda. wiesz, w ostatnich czasach z TP nie mialem zadnych problemów co do neta, jedynie te rachunki za 1mb 70 zł bodajże.. dzisiaj netia zadzwoniła że za tyle samo oferują 4mb..

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 06 cze 2009, 7:51

pablisso pisze:radiowy skądś

tym bym sie zainteresowal, ta promocja netii to nie jest przyapdkiem tylko na jakis czas, a potem cena zanczaco wzrasta?

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 06 cze 2009, 10:52

Potrzebuje fachowej porady. Otóż kupiłem nowego laptopa i tam jest win xp sp3 oryginał, więc go postawiłem no i wsio ładnie, poza faktem, że nie wykrywa mojego odtwarzacza mp3. Podobno to wina SP3... Otóż ściągnąłem sterowniki ze stronki Creativa, zainstalowałem oprogramowanie z płytki i nic... 3 dni w necie grzebałem, szukałem i wszystkie porady są lipne. Wkurza mnie to, bo nawet ładować się jej nie da, bo nie dokuje się, więc lipa. Myślę, że ktoś z was miał podobne przejścia, więc zarzućcie jakąś poradę, bo mi się już wyczerpały pomysły i brak mi cierpliwości...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”