Rozgrywki Ligue 1 (zbiorczy) - Strona 37

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Angelo18
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0
Kontakt:

Re: Rozgrywki Ligue 1 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Angelo18 » 13 mar 2009, 19:34

Co do Benzemy to daje mu jeszcze jeden sezon i pewnie zmieni klub. Chce odnosić sukcesy i na pewno Ligue 1 już mu się powoli nudzi. Lyon nie jest chyba tak aż bogaty żeby w krótkim czasie zbudować jakiś zespół na miarę półfinału LM, sciągając do siebie wartościowych zawodników.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 12 kwie 2009, 23:05

No to panowie, na naszych oczach pisze sie nowy rozdzial Ligue1 pt "Koniec hegemonii Lyonu", oczywiscie trudno w chwili obecnej jednoznacznie stwierdzic, iz Lyon nie obroni mistrzostwa... ale pewne symptomy widac juz od dawna, nawet ubiegly sezon pokazal, iz Lyon musi powoli spogladac w tyl.

Na siedem kolejek przed koncem Lyon stracil pozycje lidera a terminarz ma diabelski... na 5 pozostalych teamow walczacych o korone, przyjdzie im spotkac sie z 4, w tym az 3beda meczami wyjazdowymi... Bordeaux, Marsylia, Toulousa oraz mecz na S. Gerland z PSG :!: Kibicuje Marsylii, jednak nie obraze sie jak mistrzostwo zdobeda podopieczni Laurenta :P oby tylko nie Lyon :!:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 kwie 2009, 0:13

Dzisiaj położyli mi jeden kupon a było 200 z groszami do wyciągnięcia więc musi ich spotkań za to kara. Mam nadzieję, że stracą majstra :P

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 13 kwie 2009, 4:10

czeher pisze:Kibicuje Marsylii, jednak nie obraze sie jak mistrzostwo zdobeda podopieczni Laurenta
Ja mimo wszystko obraziłbym się. :lol: Takiej okazji Marsylia nie może przegapić. Też są moim ulubionym zespołem we Francji. :wink: Watpię żeby Lyon osiągną chociaż remis z Marsylią na wyjeździe. :]

Awatar użytkownika
mientix
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mientix » 26 kwie 2009, 13:27

Przynajmniej sytuacja w lidze jest ciekawa. Znudziło mnie już to monotonne wygrywanie Lyonu

marrecki14
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marrecki14 » 28 kwie 2009, 14:54

W najbliższej kolejce Valenciennes powinien pomóc OM i wygrywać z OL. U siebie potrafią wygrywać. Ale OM na Toulouse też musi uwazac. Nie przypadkiem są na 5 miejscu. Żyrondyści z Sochaux raczej zapunktują pełną pulę, ale moga potknąć się jutro w Rennes. Przynajmniej tak mi sie wydaje

Awatar użytkownika
Angelo18
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Angelo18 » 28 kwie 2009, 18:34

Marsylia ma bardzo dobrą sytuację. Przewaga nad Lyonem i PSG jest dość duża biroąc pod uwagę fakt, że do końca rozgyrwek pozostało tylko 5 kolejek. Mecze z Lyonem, Tuolouse i Rennes u siebie i wyjazdy z Nancy, Nice. W grze pozostaje chyba tylko jeszcze Bordeaux, jeżeli wygra jutro z Rennes.

Awatar użytkownika
sudden
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sudden » 01 maja 2009, 15:01

Zobaczymy jak na piłkarzy wpłynie informacja o odejściu Geretsa z klubu. Dobrze tylko, że robi to po zakończonym sezonie, a nie odchodzi kilka kolejek przed końcem... Oby tylko mistrzostwo nie przeszło koło nosa.

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 15 lip 2009, 19:35

Lyon widze nie próżnuje w tym okienku transferowym, sprzedał za myślę dobre pieniądze Benzeme a w jego miejsce pozyskał doświadczonego Lopeza pobijając przy tym własny rekord. Mam nadzieję, że ten napastnik będzie godnym następcom galaktycznego już Karima.
W miejsce Juninho przybędzie już jutro jego rodak Bastos (ok.18mln), ponoc ustaliliśmy już warunki transferu Cissokho (15mln). Także wszystko zmierza w dobrą stronę.
Włodarze OL złożyli także oferte dla Patricka Vieiry (nie wiem jak to odmnienic), oraz nowe oferty dla Gignaca i Remy'ego. OL wyraża także zainteresowanie Vagnerem Love. Nie wiem natomiast jak wygląda sprawa z Grosso bo coś wszystko ucichło, nadal Juventus stara się go pozyskac?

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 15 lip 2009, 20:15

baziu pisze: Nie wiem natomiast jak wygląda sprawa z Grosso bo coś wszystko ucichło, nadal Juventus stara się go pozyskac?
Na chwilę obecną oficjalnie nie.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 777

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 15 lip 2009, 21:16

tak ale wygląda na to , ze zostajemy przy 4-5-1 a to mnie martwi , może nie oddam Mouniera na co bardzo liczę. Nie wiem czy bastos to dobry pomysł napewno dobrym pomysłem jest Cissokho podobno we Francji sa Polscy dentysci , więc nie będzie źle

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 16 lip 2009, 6:35

Rozmowy na temat Remy'ego zostały zakończone. Wg mnie bardzo dobrze, że nie kupiliśmy tego zawodnika, czekam jeszcze co będzie z Gignacem, może uda nam się go pozyska skoro zaoszczędziliśmy troche kasy.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 16 lip 2009, 8:11

Nie wiem czy bardzo dobrze :D , potrzebna nam jeszcze jedna opcja w ataku a wychowanek to wychowanek. Podobno Cissokho już nasz. Cie kawi mnie tylko jak Puel ustawi zespół bo wygląda to znów na 4-5-1 a straciliśmy wiele oddając napastnika , który potrafił sam kreować grę z przodu i niestety ogromną siłę rażenia z wolnych

Na razie wydajemy niż oszczedzamy Bastos 18 + Cissokho 15 + lopez 24 = 57 mln ojro
Wplywy to 43 35 Benzema , 8 Keita

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 16 lip 2009, 12:06

No niby tak, ale ile my dostaliśmy za tego Remy'ego? bo nie pamiętam i nie wydaje mi się by oferta 15mln + Mounier byłaby odpowiednia, wolałbym się skupić osobiście nad pozykaniem innego napastnika np. tego Vagner Love. którym niby jak już mówiłem jesteśmy zainteresowani.

I bardzo dobrze że wydajemy widać przynajmniej, że strata mistrzostwa bardzo zdenerwowała włodarzy klubu i chcą coś z tym zrobić.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 16 lip 2009, 12:42

Wyszło jakoś Remy + 4mln = LLoris, zeszły rok to był rozpad i tak już zacinającej się maszyny . Ten to jest pimp my ride ;D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”