AS Roma (zbiorczy) - Strona 164

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
0
Brak głosów
3-4
1
20%
5-6
4
80%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: AS Roma (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 26 kwie 2009, 12:09

(L)oczkerson pisze:Ten sezon już stracony, ale mam nadzieje że Roma mocno popracuje przed następnym sezonem bo autentycznie zaczynam się bać czy ten zespół nie popadnie w przeciętność. :roll:
Takie kluby nie popadają w przeciętność. Mogą mieć słabszy sezon, dwa, trzy czy nawet i pięć sezonów, ale w przeciętność taki klub nie popadnie, prędzej przestał by istnieć, ale ta możliwość to także jest bliska zeru.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 26 kwie 2009, 12:43

Roma potrzebuje dobrej "9", taki Milito byłby idealny. Skrzydła, czy w Romie grają jacyś skrzydłowi? środek pola niby świetnie obsadzony a jednak, Roma odstaje od czołówki i czeka ją męka w Lidze Europejskiej. Ciekawe kto kupi klub i jakie inwestycje będą się z tym wiązały. Kto zajmie miejsce Romy w LM?

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 26 kwie 2009, 12:49

Cale szczescie Spalletti jest najlepszym coachem w Italii.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 26 kwie 2009, 12:58

czeher jak można mieć pecha przez cały sezon? Czy Fiorentina zagrała aż tak świetnie to bym polemizował. Jak napisał wyżej (L)oczkerson 4 gole z połykiem to Roma w tym sezonie regularnie inkasuje. Jak szybko wpada jedna, druga to wszystko się sypie i drużyna przestaje cokolwiek grać. Do tego dochodzą debilne czerwone kartki. W tym sezonie z tego co sobie przypominam to wszystkie są efektem frustracji a nie walki na boisku i jeszcze bardziej osłabiają i tak zdziesiątkowaną kontuzjami drużynę. Zagrajcie z Interem czy Milanem obecnie w formie, osiągnijcie podobny rezultat to będzie się z czego cieszyć. Wątpię by oni nie wykorzystywali podobnych sytuacji które miała Roma (w podobnej a nawet trudniejszej sytuacji Vargas strzelił, a def pomocnik Brighi grający jako ofensywny (cud że znowu nie na prawym skrzydle!) się zesrał) ergo końcowy wynik byłby inny. No i czy w tamtych drużynach trenerzy mając do dyspozycji środkowego obrońcę (nawet takiego jak Malijczyk) wystawiliby na środku bocznego który ostatnio leczył się kilka mieś. Rezultat - Gila Cassettiego wkręcał w ziemię jak chciał. Szkoda że Spall kuwa nie desygnował do gry Lorii do którego umiejętności przecież jest przekonany.
Na szczęście po tym meczu wiele się nie spodziewałem (choć przyznam że po cichu liczyłem na jakiś remis) więc wynik przyjmuję na klatę. Poza tym czego się spodziewać po drużynie które ostatnio ma siły na 30 min biegania a tuzy pokroju Bolognii i Lecce na Olimpico są równorzędnymi rywalami?

Co do walki o 4 miejsce to już dawno stwierdziłem że jest pozamiatane. Dla mnie i innych kibiców Romy tak, w Rzymie pewnie nadal się okłamują że szanse jeszcze są. Wszak jak mawia Spall o porażkach i klęskach drużyny decydują epizody a nie zjebane przygotowania, antykoncepcja i ogólnie słaba gra. Tylko z czym do ludzi? I mam nadzieję że im niżej Roma w tym przegranym już sezonie upadnie tym na górze będzie większe parcie na jak największe zmiany. Dla mnie to wyjebać Spallettiego bo już mam dość tej jego antykoncepcji na boisku i wystawiania do gry przypudrowanych przez niego piłkarskich trupów. No i oczywiście te chodzące trupy (czyt. 3/4 drużyny) niech wypydalają razem z nim. Nie byłem w stanie do końca oglądać wczorajszej żenady i przełączyłem się na Val-Barca ale już lepiej dawać szanse takim dzieciakom jak D'Alessandro niż pupilom Spalla tylko dlatego że kiedyś dobrze grali. No ale pewnie znowu się skończy że przyjdzie jakiś brat Lorii a Real wciśnie nam kolejną swoją zapchajdziurę i będziemy spadać jeszcze niżej.

Odnosząc się do zmiany właściciela to na chłodno te rewelacje bym przyjmował. Roma jest sprzedawana już od kilku lat, w poprzednim sezonie już nawet prawe ręce Sorosa były w Rzymie i jak donosiła prasa za kilka godz miało nastąpić przejęcie udziałów Sensich. Teraz może być podobnie, coś jak z przedłużaniem kontraktów. No i ja wyczytałem że majątek tych Niemców to 500mln więc o jakich mercedesach my mówimy? :rotfl:
Asteniu pisze:Takie kluby nie popadają w przeciętność. Mogą mieć słabszy sezon, dwa, trzy czy nawet i pięć sezonów, ale w przeciętność taki klub nie popadnie, prędzej przestał by istnieć, ale ta możliwość to także jest bliska zeru.
Trzy czy pięć przeciętnych sezonów to ja odczytuje jako popadnięcie w przeciętność. I jak się nie ma rozeznania na rynku transferowym, dodatkowo budżet jest w jakimś stopniu ograniczony i nie można bez konsekwencji na byle popierdółke wydać grubych milionów, teraz trzeba będzie zacisnąć pasa bo kasy z LM nie będzie, Perrotty i inni są dobrzy bo są dobrzy więc niech grają, taktyka która kiedyś dawała rewelacyjne rezultaty jest dobra tylko dlatego że właśnie kiedyś była dobra itp itd to ja mam obawy że Roma może popaść w marazm. A konkurencja nie śpi.
(L)oczkerson pisze:Menez nawet nie wiem czy błąkał się na ławce rezerwowych
Jak był w formie (trwało to ze 3 może 4 mecze) to grał tylko gdy nie miał kto, inaczej siedział na ławie. A tak albo jak obecnie jest kontuzjowany albo bez formy i prócz robienia wiatru i przewracania się nic drużynie od siebie nie daje.
Pelart pisze:Skrzydła, czy w Romie grają jacyś skrzydłowi?
Przed sezonem pozbywano się jak można było skrzydłowych (sprzedaż/wypożyczenia) a pozostała taktyka oparta w dużej mierze na skrzydłowych - wiwat Spalletti :lol: I tak grają tam albo napastnicy albo środkowi pomocnicy. Jeszcze czasem na prawym skrzydle potrafi zagrać lewy obrońca Tonetto :lol: Rezultaty takiej plątaniny wszyscy widzimy.
Jak komuś się chce to może poszukać w tym temacie gdzie jeszcze przed sezonem napisałem swoje obawy dotyczące właśnie takiej polityki transferowej - to tak żeby nie było że Polak mądry tylko po szkodzie.

Całe szczęście Babel w humorze zapominając że w Interze jest najlepszy na świecie wielki Jose 'ja wygram LM' Mou 8)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 26 kwie 2009, 13:19

Yukasz pisze:Całe szczęście Babel w humorze zapominając że w Interze jest najlepszy na świecie wielki Jose 'ja wygram LM' Mou
Tylko ja nigdy Mourinho czy wczesniej Manciniegio nie kreowałem na najlepszego szkoleniowca we Włoszech jak kibice Romy boskiego Spalla. A Roma jest dla mnie neutralna i szczerze powiedziawszy malo martwia mnie jej problemy, a wiadomo że po każdym dołku musi byc góra wiec troche przesadzacie z ciemnowidztwem i kasandrycznymi wizjami. Nie jestem w humorze bo kaca mam to tak na marginesie. Generalnie jestem złośliwy.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 26 kwie 2009, 13:33

A ja Spallettiego kreowałem na najlepszego trenera? To ja nazywałem Romę najładniej grającą drużyną w Europie? To inni, z pewnością to nie ludzie, to wilki! :twisted: A Mourinho sam się kreuje i niemal wszystko co nawet zjebie i tak nie jest jego winą. Ma czas, to pierwszy sezon itp Wracając do Spalla to trzeba oddać królowi co królewskie. To on wyprowadził Romę z jeszcze większego dołka niż ten w którym jesteśmy obecnie, pozbierał wszystkie klocki i złożył rozwaloną od środka drużynę. Chwała mu za to! No ale coś co wtedy się sprawdzało teraz jest gwoździem do trumny, piłkarze którzy wtedy dobrze się spisywali z sezonu na sezon grają coraz większą kupę, a Spall tego nie widzi i ślepo im ufa. I mimo że teraz maszyna tak nie funkcjonuje nadal się trzyma swojej koncepcji dlatego mówię że czas na zmiany bo drużyna wraca tam gdzie była przed przyjściem Spalla. Przyszedł, zrobił Romie dobrze ( :P ) ale z sezonu na sezon jest coraz gorzej więc powinien odejść. Taki jest moje ale nie tylko moje zdanie.
Babel pisze:Generalnie jestem złośliwy.
Generalnie wiem to nie od dziś :)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 26 kwie 2009, 14:10

Yukasz pisze:Czy Fiorentina zagrała aż tak świetnie to bym polemizował
a czy ja pisalem ze Viola zagrala swietnie? zagrala najlepsze zawody w tym roku :!: ogladales jaka miernote grali w pozostalych spotkaniach? kilka razy pomogly czerwone kartki, a mecz kiedy to Viola grala w przewadze 1 gracza z Catania a bohaterem meczu zostal Frey.... mowi sam za siebie
Tylko, ze w Fiorentinie tez nie ejst tak rozowo, od dawna nie gra Santana i juz nie zagra w tym sezonie, a jego kontuzja jest taka naturalna granica od ktorej zaczyna sie slaba gra...
Mutu kontuzja, Melo zawieszenie .... jeszcze 5spotkan. Obroncy brak od pooczatku, poza tym pozbyli sie Pazziniego - nie ma kto bramek strzelac wobec kontuzji...
Jovetic tez dopiero wczoraj zaskoczyl ...

Zreszta sam, pisalem chyba w temacie Juve ze Viola nic nie zwojuje bo graja tragicznie... jednak wczoraj bylo widac wielka poprawe :!:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 26 kwie 2009, 17:06

(L)oczkerson tak napisał a ja przecież nie oglądam meczów jakichś okręgowych drużyn :wink: No ale widać wasza 'forma' i tak nie dorównuje 'formie' Romy. No ale na szczęście Genoa w tej kolejce także w plecy czyli teraz Violka jest na 4 miejscu. Bo jak się słyszy że Milito ma odejść to ja mam obawy czy oni byliby w stanie przejść kwalifikacje LM które jak wiemy teraz będą o wiele trudniejsze a i nie chce mi się wierzyć żeby Genoa nawet z tym składem miała drugi z rzędu tak dobry sezon. Ot taki jednorazowy wyskok.
czeher pisze:jednak wczoraj bylo widac wielka poprawe :!:
No i luz, ja mam nadzieję że Roma się nie podniesie bo tylko mocny upadek może przynieść w przyszłości korzyści, poprawa gry tylko zamydlić oczy. Czy będzie jakiś PEuropy czy nie to mi lotto. A obecny sezon nie jest pierwszym słabym w wykonaniu niektórych Romanistów i po prostu są o ten sezon w Rzymie za długo a kilku innych ma ten sezon słabszy niż dotychczasowe. No ale jak się słyszy że decydują epizody i wszyscy się kochają to ja nie wiem co musiałoby się stać żeby niektórzy zdjęli klapki z oczu. Wielki Mou przybywaj :lol:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 26 kwie 2009, 23:52

A propos niemieckiej Romy :arrow:
Zarząd Romy dementuje plotki o sprzedaży

W ostatnim czasie we włoskiej prasie pojawiało się mnóstwo plotek donoszących o rzekomej sprzedaży udziałów Romy lub pakietu kontrolnego przez rodzinę Sensich. Dziennikarze wielu dzienników, m.in. Milano Finanza, Il Messaggero, Il Tempo, prawnicy Sensich prowadzić mają rozmowy w tej sprawie z niemieckimi przedsiębiorcami, braćmi Flick. Trigoria stanowczo dementowała podobne pogłoski, a w związku z ich nasileniem zarząd zdecydował się wydać dziś oficjalny komunikat w tej sprawie. Oto jego treść.

W odniesieniu do plotek, które pojawiły się dziś w niektórych gazetach i serwisach informacyjnych, a których tematem była rzekoma sprzedaż pakietu kontrolnego spółki AS Roma, Kompania Italpetroli oraz AS Roma po raz kolejny zaprzeczają wszystkim pogłoskom, które dementowane były już wcześniej. Od naszych ostatnich wyjaśnień, nic w tej sprawie się nie zmieniło.
Wbrew rozpowszechnianym przez prasę informacjom, żadne spotkanie w wyżej wymienionej sprawie nie miało miejsca w ostatnich dniach pomiędzy przedstawicielami prawnymi Italpetroli i wymienianymi przez prasę osobami, ani z żadnymi innymi podmiotami. Żaden dokument, fax ani inny rodzaj pisma dotyczący udziałów w spółce nie został przesłany lub przekazany do tych podmiotów. Ponadto nie przewidziano żadnego spotkania na jutro.

romanews.eu
Ale spokojnie, kolejny odcinek już niebawem. Tylko nie wiadomo kto będzie głównym bohaterem - Niemiec, Rusek, Amerykanin czy inny Arab. Kiedyś pewnie dziennikarze wreszcie trafią.

Wracając do Łysego to trener z jajami w mgnieniu oka rozjebałby to głaskające się po dupciach towarzystwo wzajemnej adoracji czy to rzucając w szatni butami czy poprzez zwykły opier... Poza tym jedni w mig by wylecieli z klubu a inni zabrali się za granie że nawet mućka by nie mogła się nadziwić że przez 95 min można tak gryźć trawę. Aha Rosella zarządziła karne zgrupowanie :P

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 28 kwie 2009, 0:13

Obrazek

Obrazek

Reszta fotek:
pożegnanie drużyny przed wyjazdem do Florencji http://www.corrieredellosport.it/Fotoga ... %20Firenze
mecz http://www.corrieredellosport.it/Fotoga ... +alla+Roma
krajobraz po burzy czyli Trigoria dzisiaj http://www.corrieredellosport.it/Fotoga ... o+punitivo

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 07 maja 2009, 1:32

Babel pisze:Tylko ja nigdy Mourinho czy wczesniej Manciniegio nie kreowałem na najlepszego szkoleniowca we Włoszech jak kibice Romy boskiego Spalla.
(Inne) klejnoty Steca http://rafalstec.blox.pl/html :wink:

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 14 maja 2009, 15:28

Mialem racje, sezon dla Romy skonczyl sie bodajze po 12 kolejce.

Narazie wyglada na to ze skonczyla sie Roma, przynajmiej ta Spalla. Zobaczymy co dalej, ale pewnie nic pozytywnego z Sensimi za sterami :/

W tym sezonie przegrali wszytsko co bylo do przegrania [*]

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 21 maja 2009, 13:17

Stroje Romy na sezon 2009/2010
http://bo.asroma.it/UserImages/16589.jpg

A tu stare
http://www.asromaultras.it/maglienuova.html

Czyli jednym słowem mamy starego kotleta plus kosmetyczne zmiany. Projekt powstawał pewnie na kolanie podczas stania w korku w drodze do pracy w dniu zaprezentowania nowych strojów. Jednym słowem małketing (do marketingu sporo jeszcze brakuj, nawet do Lecha poznań brakuje).

Forza Roma! :boruta:

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 21 maja 2009, 13:41

Muszę przyznać że bardzo ładne te stroje AS Romy na nowy sezon. Świetnie pasuje na nich logo sponsora, może jak będę miał jakąś gotówkę na zbyciu to bym sobie takową zamówił :think:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 21 maja 2009, 16:59

Mi się bardziej podobały Diadory, np ta http://www.asromaultras.it/2006_andata_prima.jpg
Obecna czerwona jest bardzo podobna do starej. Zdecydowanie za duże dla mnie logo Kappy na rękawach. Napis WIND mi się nigdy nie podobał i jest za wysoko jak na mój gust. Logo prawie wchodzi na herb. Zaś herb także za wysoko bo powinien być na piersi (choć na zdjęciu u De Rossiego jest jeszcze wyżej bo nie obciągnął jej) :P
Biała za pierwszym razem skojarzyła mi się z Bochum. Bo to oni z tego co pamiętam kiedyś mieli czy to herb, czy stroje z paskami złożonymi z 3 kolorów. Jakoś tak. A ta nowa Romy to wygląda jakby osoba ją projektująca miała przed oczami obecny odpowiednik i dorzuciła dwa paski by coś zmienić. Czyli podobnie jak z pozostałymi.
Z nowych zdecydowanie najwyżej oceniam czarną ze starym herbem. Loga Kappy jest mniejsze choć WIND w tym samym miejscu gdzie na innych.
No i na wszystkich tradycyjnie zmieniony kołnierzyk :)

Obrazek
http://www.asroma.it/NewsDoc.aspx?Categ ... ento=10349

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”