Ekstraklasa w sezonie 2008/2009 - Strona 49

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto mistrzem Polski 2008/2009?

Wisła Kraków
44
38%
Legia Warszawa
18
16%
Lech Poznań
37
32%
Groclin/Polonia Warszawa?
2
2%
Górnik Zabrze
3
3%
Ruch Chorzów
5
4%
GKS Bełchatów
0
Brak głosów
inny zespół
7
6%
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8796
Kontakt:

Re: Ekstraklasa w sezonie 2008/2009

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 26 kwie 2009, 11:56

O co ja widzę :shock: Zamazane choć trochę twarze :shock: A jeszcze kilka podstron temu, kłócili się ze mną i zarzekali, że nie będą zamazywać :lol:

Wczoraj wyniki bez niespodzianek. Odra znowu pokazała, że na własnym mega-krzywym boisku potrafi zdobywać punkty, a goście zwykle mają problemy, żeby rozegrać 3-4 piłki. Śląsk poradził sobie z przetrzebioną kontuzjami Jagiellonią, natomiast Bełchatów wygrał ze słabiutkim Ruchem Chorzów.

Dziś wielki hicior, Legia podejmuje Lecha, C+ i jazda 8)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 kwie 2009, 13:17

Jaga z tego co widziałem zagrała w najmocniejszym zestawieniu - jaki jest obecnie dostepny. Z podstawowego skladu nie ma tylko Gikiewicza, ktory wypadł do końca sezonu. W Ślasku nie mogł zagrać Mila, Szewczuk czy Socha. Ogolnie Jaga stworzyła sobie dwie świetne sytuacje, ktore zmarnował Grosicki - jeszcze przy stanie 0-0.
Bełchatów mnie zaskoczył, nie spodziewałem sie tego po druzynie Ulatowskiego. Wczoraj nie zagrał Ujek, Cetnarski czy od poczatku Nowak i Wróbel a i tak wygrali na wyjeździe. Maja ciekawy terminarz i powinni sie właczyć o walke o puchary. Wazny bedzie dla nich pojedynek w 27. kolejce z Polonia Warszawa, ktora patrzac na zawirowania moze sporo stracić, w Wodzisławiu wygaldała, bardzo słabo. Tylko brak umiejetnosci w wykonywaniu rzutów karnych przez gospodarzy uchronił ich przed porażką.
Dzisiaj ŁKS moze praktycznie zapewnić sobie utrzymanie jesli wygra, badz Piast troche odskoczy od strefy spadkowej. Coraz powazniej zagrozona jest Cracovia, raczej spadna, bo wygladaja strasznie słabo, Arka podobnie, jesli szybko tam ktoś nei ułozy normlanie tego zespołu spadna. Czesiu nazbierał ekipe złozona z niezłych grajkow, ale zapomniał o ich ustawieniu, Chojnacki powiela jego pomysły, wiec Arka jest coraz niżej. Zobaczymy kto bedzie 3, Lechia narazie odskoczyła, a Ruchowi została jeszcze niewielka przewaga.
Co do spotkania Legii z Lechem, mam nadzieje, że nie beda to spotkania podobne do 2-3 ostatnich. Czyli strasznie zachowawcza gra i wynik 1-0 badz 0-0. Troche otwartej pilki by sie przydało. W Lechu zagra Muraś, wiec mam nadzieje, że Kolejorz wyjdzie : Kotorowski-Kikut, Bosacki, Arboleda, Ivan- Peszko, Murawski, Bandrowski, Stilić, Wilk- Lewandowski. Jak zobacze duet Injac- Bandrowski od poczatku, to bedzie ciezko o chocby punkt. Przegrana odbiera Lechowi spore szanse na mistrzostwo, mimo zblizajacego sie spotkania Wisły z Legia.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 26 kwie 2009, 19:03

no i po meczu na szczycie. Legia wraca na fotel lidera. Ale sytuacja sie bardzo komlikuje. W sumie po takim meczu mozna zyczyc Wisle tytulu. Obie ekipy zagraly drewniany futbol. Lech dopoki Legia miala sile nic wielkiego nie robil. Z czasem widac bylo ze goscie wreszcie cos ustrzela i Lewandowski to zrobil.
Urban powoli powinien pakowac walizki do Zabrza

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 kwie 2009, 19:09

Po pierwszej połowie nie myslałem, ze bedzie tak dobrze w drugiej. Na całe szczęscie Smuda w pore sie opamietał i sciagnał jednego defensywnego pomocnika, to był lek na całe zło. Injac i Bandrowski zabierali za duzo pilek w środku pola. Murawski i Stilic byli bez gry, a rozegranei wygladało jak wygladało. Pozniej i Stilic mogl sie cofnac po pilki i Muraś, wygladało to znacznie lepiej. Kilka naprawde dobrych sytuacji w drugiej polowie, a było goraco w ostatnich minutach, szkoda, że Wilk i Stilic nie wykorzystali setek. Pewnie by było to niezasłuzone zwyciestwo, ale kto mowi, że pilka jest sprawiedliwa. Wynik nie jest dobry i nie jest zły patrzac z perspektywy Lecha. Poprostu trzeba czekac i liczyć, że Wisła cos straci, bo w remis w spotkaniu Wisły z Legia nie wierze.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8796
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 26 kwie 2009, 19:13

Remis całkowicie sprawiedliwy. W pierwszej połowie górą zdecydowanie Legia, goście momentami nie wiedzieli co się dzieje, nie potrafili z własnej połowy wyjść. Druga połowa to jednak przewaga Lecha, udokumentowana golem.

Piast wygrał w Łodzi 1-0, brawo Fornalak 8) A my jesteśmy obecnie najlepszą śląską drużyną :P

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 26 kwie 2009, 19:14

Cóż, mecz wyglądał jak każdy 'polski hit' czyli nuda, nuda i jeszcze raz nuda. Za przeproszeniem, polskiej ligi się nie da oglądać... W sumie Ameryki nie odkryłem, ale dzisiaj to do mnie dotarło. Nie jestem w stanie sobie przypomnieć żadnego ciekawego meczu z tego sezonu, przykre.

Dzisiaj mieliśmy okazję oglądać dwa oblicza Lecha i Legii. W pierwszej durżyna z Warszawy grała dobrze, a Lech nie istniał, w drugiej było na odwrót. Podział punktów satysfakcjonuje Wisłę, jak znowu będzie mistrzem, to znowu nie będzie zespołu w Lidze Mistrzów, ale to już normalka :roll:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 26 kwie 2009, 19:15

lisek_chz pisze:Podział punktów satysfakcjonuje Wisłę, jak znowu będzie mistrzem, to znowu nie będzie zespołu w Lidze Mistrzów, ale to już normalka :roll:
Myślisz, że jeśli Lech/Legia/Polonia/Bełchatów będzie mistrzem, to będzie LM? :lol:
Wróć. Są dużo korzystniejsze zasady awansu do LM. Jednak jestem przekonany, że jeśli Wisła nie awansuje do LM, to tak samo nie awansowałby Lech, Legia i inne ekipy.

Smuda jeszcze będzie sobie pluć pod buty, że nie przedłużył kontraktu wtedy, kiedy miał ofertę. :wink:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 26 kwie 2009, 19:30

lisek_chz ostatni mecz Legii z Wisla byl naprawde dobry. To ze Lech w lidze nie robi hitow to nie znaczy ze wszyscy

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 28 kwie 2009, 13:49

W pierwszej połowie kibicuję Legii, w drugiej Lechowi.
To już wiem, ze jak Skorża kibicuje, to nie ma bata :lol:. Miałem nadzieję, że Lech strzeli dopiero w 90-tej, bo wtedy zostałoby mało czasu na drugą bramkę,a tak miałem emocje do końca. Swoją drogą nie rozumiem trochę Legii, miała Lecha na widelcu, mogła go dobić, a zamiast tego pozwalała mu na tyle w końcówce. Z perspektywy tv nie wyglądało to na kwestię kondycyjną.
lisek_chz pisze:Podział punktów satysfakcjonuje Wisłę, jak znowu będzie mistrzem, to znowu nie będzie zespołu w Lidze Mistrzów, ale to już normalka
Powinni dawać mistrzostwo za wrażenia artystyczne w kilku meczach i entuzjastyczne opinie w prasie?

A swoją drogą:
Obrazek
Tylko dlaczego Boguski? Najwyraźniej po artykule na weszlo awansował na najbardziej kulturalnego zawodnika :lol:. Artykuł był o tym, że Rafał kupuje książki w antykwariacie/Wisła mu mao płaci: http://www.weszlo.com/news/2748

marrecki14
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marrecki14 » 28 kwie 2009, 14:48

Zaje**sty plakat! Oby tylko piłkarze nie zepsuli tego spektaklu...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 01 maja 2009, 21:58

Piast może dziękować tylko sędziemu za ten remis, był ewidentny karny dla Wisły.
A prezesi Wisły i dyrektorzy mają za swoje - X lat nie ma już zastępcy dla Szymkowiaka, to w ofensywie nie ma kto tak beznadziejnej ekipy rozpracować prostopadłym podaniem.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 01 maja 2009, 22:00

[']

Skuteczność Wisły powala. Gra Piasta również. Poza golem to chyba nie mieli celnego strzału? :x
Pieniądze [']

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 01 maja 2009, 22:31

Trzeba Karola na Wawelu przestawic bo w pierwszej polowie Wisla grala mul straszny.

Przegralem przez Twoj zespol 50 zl Piwus. Frytkow nie bedzie.

Awatar użytkownika
sudden
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sudden » 01 maja 2009, 22:42

Bardzo ciekawie robi się w czołówce ekstraklasy. Czołówka gubi punkty, zespoły jeszcze z szansami na odniesienie sukcesu gonią. GKS Bełchatów traci już tylko dwa punkty do lidera z Krakowa. Zobaczymy jak zaprezentuje się Lech i Legia. Teoretycznie punktów stracić nie powinni, jednak jak widać wszystko możliwe. Zapowiada się walka do samego końca, nawet przez 5 zespołów...

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 01 maja 2009, 23:15

Chlopaczek pisze:Przegralem przez Twoj zespol 50 zl Piwus. Frytkow nie bedzie.
Czuję się wywołany do tablicy, ale mogę tylko napisać, że Wisła wygrała w tej rundzie tylko jeden mecz wyjazdowy, więc obojętne z jakim przeciwnikiem by dziś nie grali, byłoby ciężko. Myślę, ze Wisły na wyjeździe nie opłaca się stawiać, chyba, że kurs jest godny, koło 2zł, a tym razem było 1.70 ;). Paweł zagrał chyba najsłabszy mecz w sezonie, a reszta znowu dostała głupawki pod bramką. Poradziłbym postawienie w meczu z Legią, wtedy się zwróci, ale nie można nic zagwarantować z taką grą. Zgadzam się, ze narobili nadziei po ostatnich spotkaniach, mi też. Szkoda tych punktów, bo znowu jesteśmy zależni od tego od tego co zrobią rywale, a właściwie co zrobi z nimi Śląsk, bo na innych nie liczę. Sebek Mila zapowiedział, że zrobią postarają się o utrzymanie dla Lechii i mistrzostwo dla Wisły :lol:. Będzie teraz strasznie ciężko, a czas ucieka.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”