AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 607

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 27 kwie 2009, 19:46

Z tym, co wymieniłeś, doprawdy trudno się nie zgodzić. :)
Zupełnie inna bajka byłaby, gdyby Milan taką formę złapał wcześniej, niż później. Bo ręka Adriano to był naprawdę cios poniżej pasa. :wink: Tyle że kwestia mistrzostwa dla Interu zdawało się była już rozstrzygnięta wtedy (tym dziwniejsze są wypowiedzi niektórych Milanistów, którzy wtedy nie, a teraz nagle zaczęli w scudetto wierzyć :wink: ).

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3356

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 27 kwie 2009, 19:54

Wierzyc mozna bo szanse na mistrzostwo sa. Patrzac jednak realnie to jest to zagadnienie z pogranicza fantastyki.
Nalezy juz myslec o nastepnym sezonie zeby kolejnych rozgrywek nie sfrajerzyc.
Co do Interu to powiem tak - mistrz jest nagi.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 27 kwie 2009, 20:02

Wiesz, rok temu mówiliśmy dokładnie to samo. Spodziewaliśmy się, że wzmocniliśmy wszystkie potrzebne pozycje na tyle, by walczyć o scudetto i myśleliśmy, że szeroka i wyrównana kadra nam to zagwarantuje. I co? -7.
Żeby nie było, że wzmocnimy się ponownie na "gorących" pozycjach i za rok będziemy jęczeć... "Teraz to już ostatni raz".
Jeśli jednak nie będzie takiej fali kontuzji - jestem optymistą. :) (Tak, rok temu pisałem to samo :wink: ).
Szanse niby są, ale czysto matematyczne. Poza tym jestem spokojny o to, że nawet jeśli Inter robiłby wszystko, by mistrza przegrać, to jakimś cudem by te bramki zdobywali. Były już ręce, były karne, były spalone, stąd nie wierzę ani trochę w mistrzostwo - i to nie tylko dlatego, że szanse są czysto matematyczne.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 27 kwie 2009, 20:11

Ja nie uwazam ze przed sezonem wzmocnilismy sie odpowiednio. Bardziej cieszyly mnie czystki ktore zostaly przeprowadzone i wciaz sa kontynuowane. Licze na to ze tym razem postawimy na pilkarzy ktorzy nie maja statusu gwiazdy zazwyczaj juz upadlej.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 27 kwie 2009, 20:13

Wiesz, jak na możliwości finansowe i "sukcesy" sezonu poprzedniego, to wzmocniliśmy się znacząco i chyba wykorzystaliśmy 100% możliwości klubu w danym momencie.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 27 kwie 2009, 20:16

no bo tych 20 milionów na Ronadlinho nie dalo się lepiej wykorzystać :lol:

Awatar użytkownika
FeRo
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FeRo » 27 kwie 2009, 20:20

ciekawe jaka bedziesz miał mine, jezeli dinho zostanie sprzedany po tym sezonie za jeszcze wieksze pieniadze ;)

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 27 kwie 2009, 20:23

Wilmore pisze:Wiesz, jak na możliwości finansowe i "sukcesy" sezonu poprzedniego, to wzmocniliśmy się znacząco i chyba wykorzystaliśmy 100% możliwości klubu w danym momencie.
Tak naprawde nie wiemy jakie sa mozliwosci finansowe klubu.
W sumie uwazam podobnie jak Loczkerson ze mozna bylo ta kase lepiej wykorzystac. Zakupic pilkarzy o mniej uznanych nazwiskach ale glodnych sukcesu. Przykladem Flamini.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 27 kwie 2009, 20:26

Jak na razie inny król jest nagi. Ten za 20 milionów witany jak Chrystus.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 27 kwie 2009, 20:33

Fajnie. Tyle że to, jak w Milanie traktuje się takich piłkarzy, widzieliśmy na przykładzie Gourcuffa. Bardzo jestem ciekaw, ile szans dostałby Flamini, gdyby Ambrosini i Gattuso byli zdrowi od początku do końca sezonu.
Ściągnęliśmy dwóch młodych o uznanej marce w Urugwaju, którzy naprawdę mają talent, jednego wielkiego mistrza, który do pewnego momentu dawał z siebie bardzo wiele (nie wiem, co się w Ronnim popsuło na przełomie grudnia i stycznia), jednego napastnika zdającego się być lekiem na całe nasze zło w ataku, jednego wielkiego mistrza do obrony, który jest wielkim wzmocnieniem, jedno uzupełnienie na boki obrony, świetnego bramkarza, krótkotrwałe wypożyczenie Senderosa i Shevy traktuję jako odpowiedź na zmiany kadrowe - odejście Paloschiego i kontuzję Nesty.
Wiesz, co byśmy zaoszczędzili na transferze Ronaldinho, to dołożylibyśmy do dobrego bocznego obrońcy, gdyby się zarząd uparł na młodego piłkarza.
Wydaje mi się, że paka Flamini, Zambrotta, Ronaldinho, Boriello, Antonini, Abbiati za 40 milionów E to są bardzo dobre ruchy transferowe. Bramkarza mamy na 4-5 lat, teraz trzeba tylko dokupić młodego, dobrego zmiennika na tę pozycję. Reszta transferów (poza Flaminim) to wzmocnienia bardziej krótkotrwałe, na 3-4 sezony, ale w ich trakcie można się spodziewać, że ci piłkarze się zwrócą.
Ja też wyobrażałem sobie inaczej politykę transferową klubu przed sezonem do rozegrania na przetrwanie w UEFA, ale z perspektywy czasu muszę przyznać, że te transfery są zadowalające. Mogło być gorzej. Przerabialiśmy już na DP Emersona, w obronie Favalliego, w ataku Vieriego, a na bramce Eleftheropoulosa. Cieszmy się, że jest lepiej - byli 35 latkowie, teraz niecałe 30, za kilka lat będziemy ściągać ~25 latków. :lol:

Babel - co ten król udowodnił np. fatalną grą w trakcie derbów, prawda?
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2009, 20:34 przez Wilmore, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
FeRo
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FeRo » 27 kwie 2009, 20:34

babel przyznaj ze w derbach był conajmniej boski ;)
inna sprawa ze dinho ma niezbyt udany sezon, po zajebistym poczatku przyszedł czas na.. kryzys, ktory trwa do dzis. wydaje mi sie ze ancelotii wkoncu poszedł po rozum do głowy i zauwazył ze 4-4-2 zdaje egzamin, system ten niestety nie uwzglednia ronaldinho :)

ps. ile wydaliscie na quaresme i manciniego, mourinho mial nos/a :haha:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 27 kwie 2009, 20:47

Najlepsze transfery to Abbiati ktory byl przeciez nasz i Flamini pozyskany za darmo. Jak widac mozna. Po Ronaldinho kazdy spodziewal sie wiecej ale dajmy mu jeszcze czas. Mysle ze na tym transferze nie stracimy w ogolnym rozrachunku.
Urugwajczykow nie licze poniewaz jesli juz to jest to melodia przyszlosci ale stawiam ze raczej predzej czy pozniej odejda ewentualnie beda wypozyczani i tyle z nich bedzie.
Szewa i Senderos to drewna i zadne wzmocnienia od poczatku bylem im przeciwny.
Zambrotte bardzo lubie i chociaz nie gra juz tak jak za czasow pobyty w SD to ciesze sie ze jest z nami.

Jezeli jednak ambicja naszych dzialaczy jest zeby miec w skladzie osiemnastu zdobywcow zlotej pilki - a czasami wydaje mi sie ze to ma wieksze znaczenie nie prawdziwa przydatnosci dla druzyny - to potem mamy to co mamy. Jestem zawiedziony polityka transferowa Milanu na przestrzeni ostatnich lat.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 27 kwie 2009, 20:53

Quaresma kosztował 20 baniek + Pele, ale był to transfer robiony na predce co troche usprawiedliwia (przynajmniej sume). Mancini jak na jego potencjał to 13 baniek nie jest duża suma. W jego przypadku wydaje mi sie, że zostanie i bedzie mial okazje do rehabilitacji (poczatek tez miał dobry asysty, gol w LM i tez padl ofiara zmiany systemu). Poza Muntarim i właczonym do kadry Santonem to gramy tym co miał Mancini wiec naprawde z ta nagością to bym nie przesadzał. Utrzymalismy poziom sportowy jak z Manciniego a jestesmy mocniejsi psychicznie i taktycznie imo (ze przypomne dwukrotnie praktyczne bezradne Juve).

Jak kogos zadowalaja 3 punkty w piatej kolejce to Dinho miał boski sezon :lol:

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1317

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 27 kwie 2009, 21:09

Jak kogos zadowalaja 3 punkty w piatej kolejce to Dinho miał boski sezon
PRzez pierwszą częśc sezonu wygrywał nam mecze i grał bardzo dobrze..A jak prezentują sie BOSCY Quaresma i Mancini :lol: To dopiero były wspaniałe transfery.Ronnie kiedy gra to nie zawodzi ale jak wchodzi z Palermo przy stanie 3-0 za beznadziejnego Seedorfa to kto ma ochote na pokazanie czegoś na boisku :?:

Flamini z Abiattim to nasze najlepsze transfery od lat.Można dołączyć jeszcze do nich Pato.Wydawało sie przed sezonem że personalnie nie ustępujemy nikomu w Serie A a wręcz kadrowo Milan przewyższa czy to Inter czy Juve.Jak sie jednak okazało Inter potrafi grać bardzo dobrze w Serie A i mieć ciągłość co pozwala na zdobycie tytułu i wcale nie zamierzam sie łudzić bo Inter na mistrza zasługuje i go napewno zdobędzie.Natomiast jeżeli chodzi o pomyłki to kompletną pomyłką był Sheva i Senderos bo teraz może prezentują poziom na ławke Milanu tak na początku byli kontuzjowani lub po prostu beznadziejni.Jedyne wytłumaczenie Rossonerich jest takie że ogromna ilość kontuzji jakie nas napotkała spowodowała taką strate punktową.Napewno 2 miejsce wydaje sie przed sezonem to było takie minimum aby nawet nie zdobywając mistrza przegonić kogoś z dwójki Inter czy Juve...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 27 kwie 2009, 21:15

Ciekaw jestem, jakiego obrońcę na roczne wypożyczenie lepszego od Senderosa dało się znaleźć w takiej sytuacji, w jakiej był Milan w końcówce sierpnia...
Nie lubię i nie cenię Szwajcara, jednak był złem koniecznym.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”