LM: FC Barcelona - Chelsea FC - Strona 6

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
mientix
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Re: 1/2 finału LM: FC Barcelona - Chelsea Londyn

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mientix » 28 kwie 2009, 23:28

10 pisze:
mientix pisze: nie oczekiwałem niczego. dla mnie football to też podjęcie walki a nie zamurowanie bramki. nie mówię że chelsea nie zrobiła tego co chcieli bo zrobiła
Murując bramkę podjęli walkę. To jest dwumecz.
podjęli walkę tylko i wyłączenie w obronie a nie walkę o zdobycie gola. mieli jedną sytuację z błędu marqueza... przez reszte meczu mur mur mur :x

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 28 kwie 2009, 23:30

Co ma murująca Chelsea do tego że Messi przegrał chyba każdy pojedynek 1 na 1 z Bosingwa? Co ma murarka że wielokrotnie fatalnie podawał.
Czytałem ohy i ahy że Barcelona rozjedzie każdego nawet grającego murarke. Okazało się kolejny sezon że Barca przeciwko tych ,,drewnianym,, angola nie potrafi grać.Mimo wszystko czuje że Barcelona awansuje.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 28 kwie 2009, 23:32

MGiggs pisze:Co ma murująca Chelsea do tego że Messi przegrał chyba każdy pojedynek 1 na 1 z Bosingwa? Co ma murarka że wielokrotnie fatalnie podawał.
Czytałem ohy i ahy że Barcelona rozjedzie każdego nawet grającego murarke. Okazało się kolejny sezon że Barca przeciwko tych ,,drewnianym,, angola nie potrafi grać.Mimo wszystko czuje że Barcelona awansuje.
Pojedynkow 1 vs 1 z Bosingwa ja widzialem dwa. Raz Messi zostal faulowany, a raz nie dal rady. Poza tym widzialem wiele pojedynkow Messi vs 2 lub 3 zawodnikow Chelsea. I nie wiem, gdzie czytales, ze Barcelona rozjedzie kazdego, ale raczej nie tutaj.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 28 kwie 2009, 23:37

W 1 sytuacji Bosingwa ewidentnie trafił w piłke, po 2 Messi jak ognia unikał gry w tym meczu.Zagrał dokładnie to samo co z Realem na CN, poprostu nie grał.
Na SB zagra A.Cole i też może byc podobnie

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 28 kwie 2009, 23:43

Po tym co Chelsea i Barca wyczyniały w ćwierćfinałach, dzisiaj typowałem wynik 8:8, niestety rzeczywistość okazała bezlitosna. Jestem zdruzgotany postawą Chelsea. Hiddinik powinien oprócz Maloudy i Drogby w pierwszym składzie wystawić Anelkę i Di Santo. Dla takiego szkoleniowca piękny styl powinien być ważniejszy od awansu do finału LM. Dawno nie widziałem takiej murarki. Chelsea broniła się całą jedenastką, w dodatku grali tak ostro, że UEFA powinna rozważyć kary dla niektórych, a szczególnie dla Ballacka. Wstyd i kompromitacja Hiddinka.

To powinno być wspaniałe widowisko, pełne dryblingów, podań z pierwszej piłki, szybki akcji i sztuczek piłkarskich (przekładanki, żonglerki itp.), ale niestety, nie żyjemy w świecie mientixa.

Awatar użytkownika
mientix
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mientix » 28 kwie 2009, 23:46

może być podobnie ale nie musi. Mesii to geniusz więc jeśli trafi na dobry dzień to nawet Cole i Bosingwa go nie zatrzymają

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 28 kwie 2009, 23:53

Corinthians pisze:Wstyd i kompromitacja Hiddinka.
Panie Argentino - Wiesz Pan co to taktyka? Trzeba było wystawic ofensywny skład i dostac pare bramek, tak?

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 28 kwie 2009, 23:54

Hanni pisze:Trzeba było wystawic ofensywny skład i dostac pare bramek, tak?
To ofensywnie nastawione drużyny grają bez taktyki? :>

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 28 kwie 2009, 23:55

Panie Hanni - szkoda, że nie wyczułeś ironii w moim poście (widocznie słaby w tym jestem) :wink:
Hiddinka uważam za geniusza i również jestem zdania, że tylko tak mógł dziś zagrać.

Bezok
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bezok » 28 kwie 2009, 23:56

mam nadzieje ze barca przejdzie do finalu !

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 28 kwie 2009, 23:57

Corinthians pisze:Panie Hanni - szkoda, że nie wyczułeś ironii w moim poście (widocznie słaby w tym jestem)
Hiddinka uważam za geniusza i również jestem zdania, że tylko tak mógł dziś zagrać.
Ok-sorry. Zmęczony trochę jestem i nie zajarzyłem :) Zwracam honor.

Awatar użytkownika
mientix
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mientix » 29 kwie 2009, 0:01

Hiddink jest dobrym taktykiem. Styl efektywny ale nie efektowny. Jednak według mnie mógł chociaż trochę zaryzykować próbą przeprowadzenia kontrataków żeby zdobyć bramkę na wyjezdzie. Nie wiem na co liczy za tydzień... pewnie ma jakiś niesamowity plan który powstał podczas rozgrywania rewanżowego meczu z Barceloną w jego głowie

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 29 kwie 2009, 0:03

mientix pisze:Jednak według mnie mógł chociaż trochę zaryzykować próbą przeprowadzenia kontrataków żeby zdobyć bramkę na wyjezdzie
Dokładnie o to chodzi. Jednak woleli się ograniczyć do samej obrony, co niestety zdało egzamin.

Awatar użytkownika
Roodeck
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Roodeck » 29 kwie 2009, 0:08

Och Hiddink to geniusz bo wymyślił jak zatrzymać Barcę(i Chelsea też, ale to był skutek uboczny). Ciekawe jakiej drużyny nie zatrzymałaby taka "genialna" taktyka stosowana przez tak dobry zespół jak Chelsea. A z tym zatrzymywaniem Barcy to różnie było, bo kilka sytuacji Barca miała, a do tego spalone z kosmosu na niekorzyść Barcy, brak karnego po faulu na Henry'm, zbyt mało kartek dla graczy Chelsea - faktycznie Barca nie miała nic do powiedzenia. A ta taktyka nie była specjalnie nowa zresztą. Mourinho i Ferguson też ją stosowali na Camp Nou.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 29 kwie 2009, 0:12

Niektórzy za dużo naoglądali się joga bonito i podobnych filmików na YT. Pewnie też dlatego Hiddink przez wielu jest uważany za najlepszego trenera na świecie i dziś jest tam gdzie jest a oni piszą na forum a gdyby byli trenerami to i tak nic by nie wygrali. Gdyby o awansie decydował jeden mecz to można by wieszać psy na Holendrze ale dziś to on jest górą a nie Pep.
Roodeck pisze:Ciekawe jakiej drużyny nie zatrzymałaby taka "genialna" taktyka stosowana przez tak dobry zespół jak Chelsea.
Jakoś innym na CN nie udawało sie wywieźć podobnego rezultatu mimo podobnej gry, no chyba że faktycznie z nikim wielkim jeszcze w tym sezonie nie graliście :lol:
Poza tym Mou i Ferguson grali z dzisiejszą Barceloną?
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2009, 0:13 przez Yukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”