Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 203

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
10%
Real 2016/2017/2018
3
15%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
30%
Bayern 2020
2
10%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
3
15%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
5%
Inny
3
15%
MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 28 kwie 2009, 23:25

Chelsea miała zagrać jak 3/4 drużyn Hiszpańskich czyli z fatalna asekuracja, odstepami miedzy linami i z obroncami ktorzy są na poziomie Collociniego i objechac ich nie problem. Wtedy byście mogli klaskać, niestety Chelsea zagrał tak jak miała zagrać.

Jak chcesz wrażenia arystyczne to polecam zmiane dyscypliny.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 615
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 28 kwie 2009, 23:25

fieldy pisze:ja bym powiedział raczej, że to Barca rozpaczliwie próbowała atakować.
Coś w tym jest. Takie atakowanie bez pomysłu. Przypomniał mi się mecz z Juve 02/03, gdzie każdy atak Barcy kończył się na Thuramie.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 28 kwie 2009, 23:29

MGiggs pisze:Jak chcesz wrażenia arystyczne to polecam zmiane dyscypliny.
Piszesz tak, bo nie dotyczy to Twojej drużyny. jak Arsenal jutro zagra tak jak dzisiaj Chelsea i wywiezie bezbramkowy remis, to też tak będziesz mówił? Kibice Barcelony czują niedosyt. Należał się karny na Henrym i sędzia odgwizdał 2 spalone Eto'o, których nie było. Barcelona jakby nie patrzeć miała swoje sytuacje i nie powiedziałbym, że rozpaczliwie atakowała.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 28 kwie 2009, 23:31

Przecież nie od dziś wiadomo, że z nikim mocnym w tym sezonie nie graliśmy, a Messi czaruje tylko z Almerią i Racingiem Santander.

Awatar użytkownika
mientix
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mientix » 28 kwie 2009, 23:33

Bask pisze:Przecież nie od dziś wiadomo, że z nikim mocnym w tym sezonie nie graliśmy, a Messi czaruje tylko z Almerią i Racingiem Santander.
stwierdzasz to bo dzisiaj zagrał słaby mecz? mesii nie jest robotem. to bosingwa zagrał fenomenalnie

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 28 kwie 2009, 23:34

2 sytuacje gdzie wykorzystali leżącego rywala :rotfl: :rotfl: radze tego nawet nie wypowiadać.Dla mnie wstyd.

Problem w tym że MU potrafi grac z dobrze zoorganizowanymi obronami i murarkami bo w Premiership tego doświadcza. W Angli to jest murarka a nie to co prezentują Valiadolidy czy Huelvy.Tutaj jest różnica.

Etoo był 2 razy na spalonym a jesli nie to prosze powtorke bo na moje oko były

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 28 kwie 2009, 23:38

MGiggs pisze:2 sytuacje gdzie wykorzystali leżącego rywala :rotfl: :rotfl: radze tego nawet nie wypowiadać.Dla mnie wstyd.
2 sytuacje to mieli w końcówce spotkania [Hleb i Bojan]. Strzał Alvesa był groźny, tak samo Henryego. W ogóle to Barcelona miała 6 strzałów w światło bramki. Rozumiem, że to nie są sytuacje bramkowe? :>

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 28 kwie 2009, 23:40

Zawsze śmieszyły mnie te pretensje o "murarkę". W PL brylował w tym Wenger, który niegdyś miał pretensje do wszystkich drużyn, które przyjeżdżały na Arsenal z jednym napastnikiem, a później on sam na Old Trafford postawił na 451.

Jeśli do kogoś można mieć pretensje to do drużyny, która nie potrafiła strzelić nawet jednej bramki w starciu z drużyną, która ogranicza się jedynie do defensywa. A w szczególności jeśli w tej defensywie brakuje ze dwóch podstawowych zawodników...

Awatar użytkownika
mientix
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mientix » 28 kwie 2009, 23:41

fakt faktem że Barcelona jeszcze nie przegrała dwumeczu i myślę że to chelsea będzie pod większą presją na Stamford Bridge. Liczę na awans Barcy :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 29 kwie 2009, 11:44

E tam pieprzycie. Wielki Hiddink wykazał się geniuszem taktycznym stawiając autobus polu karnym. Co prawda takim samym geniuszem taktycznym wykazuje się 90% ekip grających z Barceloną, ale to tylko dobrze świadczy o ogólnoświatowym poziomie trenerki.

My zagraliśmy swoje. Zabrakło skuteczności, ale z gry wiele więcej zrobić się nie dało jak dla mnie.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 29 kwie 2009, 12:11

Widzisz jednak inne zespoły grające na CN nie mogły się wykazać takim "geniuszem" taktycznym i wyjeżdżały z bagażem 3-4 bramek :) Chelsea grała na bardzo groźnym dla nich terenie i nie pozwoliła sobie na stratę bramki. Hiddink pewnie już rozgrywa kolejny mecz w głowię i żeby czasem nie popisał się na SB kolejną taktyczną niespodzianką. Co jak co ale na SB bramki padną :o Myślę że nie bez powodu Guus zagrał tak defensywnie żeby zachować dobry wynik i na SB to powtórzyć :roll: Według mnie on już coś szykuję na mecz w Londynie 8)

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 29 kwie 2009, 12:16

Szkoda że z tych 90% 85% przegrywa mecz a większość obron jest przez piłkarzy Barcelony ośmieszana. Mimo że niemal każdy próbuje tak grać! Co prawda wczoraj swoje szanse Barcelona miała (jednak zawsze ma więcej niż wykorzystuje, inaczej regularnie by wygrywała 10:0 a nie np 4:0) ale w porównaniu do chociażby ostatniego ligowego meczu na CN z Sevilla dla mnie to wyglądało jakby grały dwie różne Barcelony. Wczorajsza bardziej biła głową w mur.
A to czy Hiddink okaże się geniuszem dla mnie zobaczymy po drugim meczu i po tym kto awansuje. Na razie Hiddink osiągnął niezły rezultat, na pewno wstyd mu że za wrażenia artystyczne uzyskał punkty ujemne ale jednak swoje zrobił czyli nie przegrał.
Kiedyś wielu wyśmiewało futbol Beniteza że jest on anty. Tylko że później drużyny tych kibiców wcześniej kończyły przygodę z LM a Pool grał dalej. Co da Barcelonie dotychczasowa nieziemska gra jeśli Real wygra mistrzostwo, LM też ktoś inny a PK Bilbao?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 kwie 2009, 12:26

W sumie to wypada mi się podpisać po tym wszystkim co Yukasz nabazgrał.

Chelsea może nie zagrała perfekcyjnie w defensywie, bo jednak Barca okazje miała [głównie w końcówce], no ale cel osiągnięty. jest remis, pewnie bramkowy bardziej by im odpowiadał, ale nie można mieć wszystkiego. Gdyby zechcieli grać częściej z kontry, by coś ustrzelić, to pewnie dziś nie mieliby 0 po stronie strat.

Dziś liczę na ciekawszy pojedynek. Arsenal bronić się nie potrafi, poza tym jest mocno osłabiony w obronie. Nie wykluczone, że na lewej obronie będzie musiał grać prawy obrońca, ewentualnie zagra lewy, ale nie do końca zdrowy. Można się więc spodziewać większej ilości bramek niż wczoraj :p Nie będzie chyba dla nikogo zaskoczeniem, jeśli powiem że bramkowy remis biorę z pocałowaniem ręki już teraz.

Awatar użytkownika
ycu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 67

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ycu » 29 kwie 2009, 13:10

Nic, tylko czekać aż powstaną sami tacy geniusze taktyczni z których każdy będzie wolał wygrać niż grać. Zostaną same drużyny siłowe, wszystkie ligi oprócz PL padną. Może nawet niepotrzebna będzie piłka na boisku. Wtedy dopiero się zreflektują.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 kwie 2009, 13:12

Ty oglądasz mecze Chelsea w ogóle ? Przecież nie bronią się w 10 w każdym meczu. W tym taka taktyka była wskazana i ją realizowali. Trudne do pojęcia ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”