Pewniak dnia - Strona 97

Sprawy związane z bukmacherką, typowaniem wyników oraz stawkami.
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Pewniak dnia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 maja 2009, 22:28

#2 Portsmouth - Arsenal X 3,10

Wenger chce dać odpocząć dwóm, czy trzem graczom przed wtorkowym rewanżem z United. Do tego dochodzą kontuzje, głównie w obronie - Clichy, Silvestre, Gallas. My już o nic w sumie nie walczymy, Portsmouth też wydaje się, że ma pewne utrzymanie. W meczu z Boro było widać, że wszyscy już byli myślami przed LM, teraz powinno być podobnie.
Z ostatnich 5 wyjazdów na Fratton Park 4 razy przywieźliśmy remis. W międzyczasie zdarzały się też remisy u siebie, więc całkiem możliwy jest właśnie podział punktów.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1528
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 02 maja 2009, 11:41

#1 Real Madryt - Barcelona (1p.) X 2,05

Arcyważne spotkanie dla obu drużyn. Jeśli Real wygra to spotkanie będzie miał tylko 1 pkt do Barcelony, i ich szanse na mistrzostwo bardzo wzrosną. Jeśli zaś wygrają goście to będą mieli majstra na wyciągnięcie ręki. Wg mnie w 1 połowie zespoły będą grały bardzo zachowawczo i ostrożnie, nie chcąc stracić bramki. Do przerwy więc będzie remis. Po przerwie spotkanie z pewnością będzie bardziej otwarte, bo każda z drużyn walczyć będzie o pełną pulę. Chociaż nie zdziwię się jak cały mecz zakończy się podziałem punktów :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 maja 2009, 12:15

#3 Middlesbrough (+1) - United X 3,45

Długo myślałem nad tym meczem i w dalszym ciągu nie jestem do końca przekonany. Z jednej strony Boro, które walczy o utrzymanie, więc powinno walczyć, ale przed tygodniem z Arsenalem też mieli nóż na gardle i walki specjalnie nie było widać. United są kilka klas lepsi, ale są pewne okoliczności, które skłaniają [albo i nie, sam nie wiem :P] mnie do stawiania na niespodziankę. Po pierwsze już we wtorek jest rewanż z Arsenalem w LM, po drugie - z ostatnich 7 spotkań rozgrywanych w sobotę o 12:45 United wygrali tylko 1 [jeśli mnie pamięć nie myli], no i ta wspomniana walka o utrzymanie Boro. Boro, które u siebie z United często punktuje. Z Drugiej strony United walczą o tytuł, przed nimi jeszcze ciężkie mecze ligowe z City i Arsenalem, więc tutaj na pewno będą walczyć o 3 punkty. Wiem, że zamotałem, nie mogłem się zdecydować i jednak stawiam, że United wygrają 1 bramką. Często tak wygrywają na wyjazdach, na 9 wygranych poza OT, 7 wygrali 1 bramką. Będą się męczyć, ale ostatecznie Macheda zdobędzie tą bramkę :D

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 02 maja 2009, 12:31

Vancouver - Chicago
Typ: Vancouver
Kurs: 2,10

Vancouver od początku play-off grają naprawdę dobry hokej. Dość gładko odprawili Blues, a w pierwszym meczu z Chicago wygrali 5:3 także prezentując się świetnie. Co prawda w ostatniej tercji powietrze nieco z nich zeszło,ale ostatecznie dowieźli zwycięstwo do końca. Jak dla mnie Canucks to obecnie taki czarny koń całych rozgrywek. Dzisiaj w nocy Sundin, Demitra i bracia Sedinowie powinni poprowadzić Vancouver do drugiego zwycięstwa na własnym lodzie.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8636
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 maja 2009, 12:59

Ascoli - Modena 2 2.90

Wiecie co to jest odpuszczenie meczu? :P Ascoli właśnie ma zamiar odpuścić to spotkania na rzecz Modeny. Gospodarze oczywiście utrzymani w Serie B, natomiast goście ostro walczą o ligowy byt. Ostatnio pokonali nawet walczące o awans Livorno :!: Kurs przyzwoicie wysoki, choć remis również możliwy, bo gracze Modeny do wybitnych nie należą, mają jeden z gorszych bilansów na wyjeździe, tylko 10 punktów w 18 spotkaniach :P Ale wydaje mi się, że dziś będą kolejne 3.

Morecambe - Bournemouth X 3.20

Typ na remis tylko i wyłącznie z jednego powodu: goście nie zremisowali już równych 10 kolejek! Ostatni remis zanotowali 7 marca :wink: A na dodatek, jesienią ... padł bezbramkowy remis. To jest chyba już ostatnia kolejka, więc raczej mecz o nic :P

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 02 maja 2009, 13:56

Portsmouth - Arsenal
Typ: 1
Kurs: 3.10

Arsenal ma bezpieczne miejsce w lidze angielskiej natomiast walczy o finał Ligi Mistrzów myślę więc że ten mecz będzie taki trochę z przymrużeniem oka. Jeśli The Pompeys wygrają do praktycznie zapewnią sobie utrzymanie. Poza tym Kanonierom nigdy łatwo nie grało się z tymi rywalami gdyż w ostatnich czterech spotkaniach tylko raz zdołali z nimi wygrać. Miejscowi w ostatnim czasie przegrywali u siebie tylko z L'poolem i Chelsea i za każdym razem minimalnie bo zaledwie jedna bramką ;)

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 02 maja 2009, 14:54

Frankfurt - Borussia
Typ: 2
Kurs: 2.15

Borussia ostatnio gra na bardzo wyokrągli poziomie i w ostatnich sześciu meczach tylko raz nie zgarnęła kompletów punktów remisując na wyjeździe z Hannoverem ,w dodatku pokonując takie drużyny jak Hertha, HSV czy Werder. Eintracht natomiast ostatnio gra średnio dwa zwycięstwa dwa remisy i dwie porażki. Jeśli gracze z Dortmundu nie obniża nagle lotów to w tym meczu powinni spokojnie wygrać ;)

Awatar użytkownika
BERGKAMP
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BERGKAMP » 02 maja 2009, 15:06

#1 Vejle - Broendby 2 1.50

Mecz ostatniej drużyny z drugą w ligowej tabeli. Faworyt wydaje się być tylko jeden. Gospodarze u siebie z bardziej wymagającym przeciwnikiem nie mają za dużo do powiedzenia, co pokazuje ich ostatnia klęska z Odense :arrow: 0:5.
Broendby walczy o Mistrzostwo i z takimi outsiderami ligi punktów tracić nie mogą chcąc ostatecznie zdobyć trofeum.
Jak to się mówi, Mistrzostwo wygrywa się nie poprzez pojedynki z najgroźniejszym rywalem w walce o Mistrza, ale ze słabeuszami. Goście muszą mieć tego świadomość i udowodnią swoją wyższość dziś.

Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 62

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 02 maja 2009, 15:11

#1 La Coruna - Valladolid (+1)
Kurs: 3,10

Deportivo ciagle ma szanse na zajęcie miejsca premiowanego grą w LM (chociaż i tak im sę nie uda :lol: ) a Real praktycznie nie gra już o nic. Oprócz jutrzejszego spotkania Deportivo czekają jeszcze miedzy innymi mecze z Barcelona i Sevillą gdzie punktów już raczej nie zdobędą, więc jeśli chcą w przyszłym roku wystepować w pucharach tego spotkania nie mogą przegrać. Wg mnie pewne zwycięstwo klubu z Galicji.

Awatar użytkownika
sudden
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sudden » 02 maja 2009, 16:00

#1 Flota Świnoujście - Znicz Pruszków
Kurs: 2.50

Wczorajsza wygrana Widzewa oddaliła zespół z Pruszkowa w walce o Ekstraklasę, więc Znicz aby liczyć się w walce musi wygrać to spotkanie. Pokazali już nie raz, że potrafią wygrywać z mocną drużyną na ich terenie. Flota nie jest zespołem walczącym już o awans, lecz na swoim boisku potrafi być nieobliczalna. Jednak spadek już im nie grozi, o awansie też nie mają raczej co marzyć, a goście do tego meczu podejdą z założeniem zwycięstwa.

Awatar użytkownika
mientix
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mientix » 02 maja 2009, 16:27

#1 Numancia - Malaga
Kurs: 2.20

Patrząc na tabelę ligi BBVA zaraz po znanej wielkiej szóstce 7. pozycję zajmuje Malaga. Spisuje się ona dość dobrze w tym sezonie. Na tyle dobrze że może walczyć o puchar UEFA (League Europa :angry2: ). Tylko jeden punkt straty do Atletico mobilizuje a szansa na europejskie puchary w następnym sezonie może nie być tak wielka.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 03 maja 2009, 10:12

Nadal - Novak
Kurs: 4.92

To już trzeci finał z rzędu Serba i myślę że tym razem w końcu powinno się udać. Na mączce Djokovic wygląda bardzo dobrze a jak w Monaco w trzecim secie wykorzystałby break pointy to pokonałby Rafę Nadala. Teraz jest czas na rewanż wczoraj pomógł mu trochę Federer ale Novak zachowywał spokój w kluczowych momentach i potrafił zagrać kilka świetnych zagrań gdy był pod ściana. Poza tym fajnie gasił Rogera pod siatka minięciami. Rafa jak wiadomo nie miał ciężkiej przeprawy ale był do przełamania więc szansę są co z resztą pokazał już wyżej wymieniony finał z Monaco gdzie dużo nie brakło ...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 maja 2009, 10:34

#4 Gijon - Bilbao X 3,20

Analiza chyba zbędna. Ku... 33 kolejki i ani jednego remisu. Tak dalej być nie może. Gijon przegrał ostatnie 5 spotkań. Muszą walczyć o utrzymanie. Bilbao już praktycznie spadek nie grozi. Gijon musi powalczyć, a że jest słabszą ekipą to remis jest możliwy.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 03 maja 2009, 10:55

Udinese - Atalanta
Kurs: 1.95

Udinese ostatnio w dobrej formie i od minimalnej porażki z Interem Mediolan (0:1) odniosło trzy zwycięstwa. Atalanta gra za to bardzo w kratkę i w ostatnich sześciu spotkaniach odniosła dwa zwycięstwa ,dwa remisy i dwie porażki. Kolejnym faktem przemawiającym za gospodarzami jest to iż w ostatnich pięciu meczach tych drużynę na boisku Udine aż czterokrotnie zwycięsko z boiska schodzili gospodarze.

Awatar użytkownika
mientix
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mientix » 03 maja 2009, 11:35

#2 Cracovia - Polonia W.
Typ: X
Kurs: 3.20

Obie ekipy mają o co walczyć. Cracovia o utrzymanie a Polonia o mistrzostwo. Jednak moim zdaniem Polonia ma najmniejsze szanse z wielkiej piątki na mistrzostwo. W ostatnich 3 meczach u siebie Cracovia zremisowała wszystkie 3. Polonia w ostatnich 4 spotkaniach wyjazdowych zremisowała 3 razy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Bukmacherka”