El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 41

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 03 maja 2009, 12:51

Dla was jest lepszy Pique, dla nas Evans, na nieszczęscie dla Hiszpana w jego miejsce wrocil Evans i kibice MU mają porownanie tego co grał jednen i drugi. Evans moglby się nie sprawdzić w Hiszpani podobnie jak Pique nie sprawdził się na wyspach. Rozumiem że mowie o faktach bardzo niektorych boli. Forlan był popierdółka i totalnym leszczem na wyspach a w Hiszpani sieka aż miło, bardzo mnie to cieszy.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 03 maja 2009, 12:54

Etus2 Ty sobie daruj. Przed meczem napinałęś się, że kibice Barcelony mądrzyć będą mogli się po meczu. Mówiłeś, że mecz wszystko zweryfikuje. Teraz zamiast oddać Barcelonie co jej, doszukujesz się nie wiadomo czego. Odpuść.
Etus2 pisze:a mi imponuje że wchodzisz na strone się ponapinać tylko gdy Barca wygra gdzie byłeś na końcu tamtego sezonu ?
Ty nie odpuszczasz nawet jak Barca wygrywa.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 03 maja 2009, 12:59

Tak z czystej ciekawości zapytam kto krył Ramosa przy jego golu i na kim igła się ze 2 razy obrócił w polu karnym :wink: :mrgreen:
Pique może być swietnym obrońcą ale widze że niektorzy Evansa nie widzieli na oczy vide mistyk ktory napisał ze Evans nie radził sobie w LM.
Ostatnio zmieniony 03 maja 2009, 13:14 przez MGiggs, łącznie zmieniany 1 raz.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 03 maja 2009, 12:59

ale ja już napisałem że gratuluje wam mistrzostwa ;] więc nie wiem jaki masz problem , pozatym to że Real przegrał nie znaczy że będe uciekać z forum jak niektórzy z was gdy Real przez dwa sezony wygrywał mistrzostwo :>

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 03 maja 2009, 13:12

Cieszmy sie ta chwila, siedze wlasnie w ogrodku, korzystam ze slonca,popijam schlodzony sok pomaranczowy i serce me raduje sie.

Nigdy tegi nie zapomne.

Visca!

P.S. O Pique nie zamierzam nawet pisac, bo to jak walka z wiatrakami, a nawet gorzej.
Ostatnio zmieniony 03 maja 2009, 13:16 przez mistyk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 03 maja 2009, 13:15

Mnie jeszcze wśród Was nie było wtedy. Dobra już koniec tematu.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 03 maja 2009, 13:17

sam twoj kolega napisal ze Evans jest gorszy
wiesz co to ironia?

Od odejścia Pique pisałem, że mamy lepszego Evansa i się tego będę trzymał. W przeciwieństwie do kibiców Barcy mogłem jednego i drugiego oglądać w barwach United i doskonale widziałem kto jak sobie radził. Przecież w zeszłym sezonie choćby w Rzymie jak urazu doznał Vidic to na środek został wprowadzny O'Shea, a nie Pique, a w następnym spotkaniu z Boro przesunięto na środek Browna a O'Shea zagrał na boku i ponownie nie wyszedł w pierwszej jedenastce Pique, dopiero przy urazie Rio w owym spotkaniu, pojawił się na boisku. W przypadku Evansa takie coś jest nie do pomyślenia to on jest pierwszą opcją rezerwową. A Gerro taką nawet nie był po słabym meczu z Boltonem, gdzie przez jego błąd przegraliśmy tamto spotkanie. To chyba tyle w kwestii jego występów z Czerwonym Diabłem na piersi.
P.S. O Pique nie zamierzam nawet pisac, bo to jak walka z wiatrakami, a nawet gorzej.
No pewnie. Ci zaślepieni idioci z United na czele z Fergusonem będą tutaj pieprzyć, że Pique nie jest najlepszy na świecie. Przecież on zjada na śniadanie Rio i Vide, a od Evansa to jest lepszy nawet po kilku głębszych z baru. Matoł Ferguson nie umiejący ocenić potencjału gracza wypuścił najlepszego defeonsora po słońcem, to teraz banda dzieciaków musi jakoś to usprawiedliwiać.... :haha:
Ostatnio zmieniony 03 maja 2009, 13:19 przez Kamil232, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 03 maja 2009, 13:17

Wielki mecz Barcelony. W tym sezonie żadna drużyna nie była w stanie zbliżyć się do kosmicznego poziomu Dumy Katalonii, może Liverpool przez krótką chwilę ale gdzie im do Barcy grającej futbol nie z tego świata przez praktycznie cały sezon. Krytycy stylu gry Chelsea we wtorek mają odpowiedź dlaczego The Blues zagrali jak zagrali na Camp Nou. Barca w tym roku gra coś nieosiągalnego dla innych i kiedy po meczu z Chelsea pojawiła się wątpliwość i pisano o tym, że tę maszynę można zatrzymać, że Real może wygrać do 0, że Barcelona gra słabiej na wyjazdach wczoraj ekipa Pepa zniszczyła odwiecznego rywala na jego stadionie, strzelając mu 6 bramek a ostatnią tak jakby wręcz ośmieszając na koniec przeciwnika za sprawą stopera-wychowanka po akcji a nie stałym fragmencie gry.

Nowa energia związana z przyjściem Guardioli, transfery, które chwyciły w tym sezonie nie tylko z tego ale i z poprzedniego roku, większa dojrzałość piłkarska - przyczyn sukcesu jest pewnie więcej ale wielki test przyjdzie w środę. Dzisiaj Barca po kilkudniowej przerwie znowu jest na ustach wszystkich ale w środę przed nią zdecydowanie trudniejszy przeciwnik bo wczoraj nie oszukujmy się, obrona Realu nie utrudniała zadania zawodnikom Pepa. W przeciwieństwie do Chelsea, której konsekwencja w grze obronnej jest co najmniej kilka poziomów wyżej. Nie wiem co wymyśli Guus ale może być szalenie ciekawy mecz, jeśli Barca strzeli jednak pierwsza w miarę szybko bramkę IMO będzie po zawodach.

Co do Pique to świetny mecz, było wiadomo, że będzie z niego bardzo dobry grajek jeszcze zanim go oddawaliśmy ale prawda jest taka, że musieliśmy wybrać kogoś z dwójki Evans - Pique a do PL zdecydowanie bardziej pasuje Evans, co zresztą potwierdza w tym sezonie i nawet po tak świetnym meczu jak wczorajszy za Gerardem na OT nikt nie płacze.

Awatar użytkownika
sudden
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sudden » 03 maja 2009, 13:38

Teraz przed Barceloną myślę, że trudniejsze zadanie chociaż według mnie również do zrealizowania. Rewanż w Londynie, który myślę pokaże czy Blaugrana na prawdę zasługuje na miano najlepszej drużyny na świecie. W sumie to po wczorajszym meczu nie powinno być co do tego najmniejszych wątpliwości. Mam nadzieję, że na Stamford Bridge obejrzymy równie ciekawe widowisko co na Bernabeu, chociaż ten wynik jest chyba nie do powtórzenia ;)
Liczę na dobrą postawę Pique :twisted:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 03 maja 2009, 14:03

wiesz co to ironia?
bardziej mi sie wydaje ze to byl blad piszacego a nie ironia.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 03 maja 2009, 14:18

Obrazek
KAP jest mój ulubiony :]

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 03 maja 2009, 14:23

sudden pisze: Rewanż w Londynie, który myślę pokaże czy Blaugrana na prawdę zasługuje na miano najlepszej drużyny na świecie. W sumie to po wczorajszym meczu nie powinno być co do tego najmniejszych wątpliwości.
BUAAHAHAAHAHA :haha:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 03 maja 2009, 15:03

Fakt ze pije i procenty w krwi nadal maja sie dobrze ale nie widze nic smiesznego z czego wypada sie smiac. Mamy praktycznie mistrza i jedziemy zdobyc kolejne SB. Wystarczy dac pograc troche CFC i mamy awans. Byle nie powtorzyc OT i mamy final!

fajnybartus
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fajnybartus » 03 maja 2009, 15:20

MGiggs .... z ciekawosci przeczytalem co pisali ludzie od poczatku tego Gran Derbi ale ty mnie zaciekawiles najbardziej. Ja rozumiem ze wielki fan MU z ciebie i wyglaszasz ahy i ohahy na temat kazdego z MU. Ale darowac sobie moglbys juz te wszystkie Evansy Rio Vidice, o tym jacy oni sa zajebisci itd. To nie temat na rozmowy o tym. Jezeli ciebie tak boli ze ktos ma inne zdanie to zglos sie do lekarza.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”