LM: FC Barcelona - Chelsea FC - Strona 15

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: 1/2 finału LM: FC Barcelona - Chelsea Londyn

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 05 maja 2009, 15:07

Pytanie to fanow MU, zastanawialiscie sie moze dlaczego, wasze druzyny w LM tak duzo znacza? I ze w fazie puchararowej idzie im bardzo dobrze?=Wzieliscie pod uwage ze poza wasza 4 nigdzie na swiecie nie ma tak dlugo zdominowanej ligi, w ktorej mistrzostwo zdobywa praktycznie MU i raz na jakis czas ktos tam podskoczy.
I co chcesz przez to powiedzieć, że poza pierwszą czwórkę, reszta drużyn w PL jest gównianych?

I co takiego świetnego jest w tym poście Asteniu. OK mnie zagiął z tą formą, tutaj przyznaje się do błędu. Ale co to zmienia? To była faza grupowa, tam nie idzie się na śmierć i życie, porażka tak nie boli. W fazie pucharowej okazują się kto ile znaczy. I Hiszpanie pokazują w ostatnich latach ile znaczą. Poza Barca, zadna drużyna nie może doczłapać się nawet do półfinału.
Ostatnio zmieniony 05 maja 2009, 15:10 przez Kamil232, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 05 maja 2009, 15:08

klopx pisze:Kamil daj już sobie spokój :lol: nie zauważyłeś że całe forum was nie nawidzi :lol: :lol:
A zwłaszcza ta część, która nie mówi po polsku.

Rozśmieszyło mnie jak ktoś tu napisał(Asteniu bodajże), że Chelsea i Barcelonę dzieliło kilkanaście klas różnicy. No ludzie, proszę. Szanujmy się trochę i nie wypisujmy takich bzdur. Gdyby rzeczywiście tak było, to Barca powinna strzelić im parę bramek u siebie i przyjechać do Londynu z juniorami. Barca jednak nie strzeliła żadnej bramki, ogromnej ilości sytuacji też nie miała, bo pech się trafił nagle, że trafiła na drużynę, która potrafi grać w obronie. Zresztą podobnie jak rok temu, gdy zagrała z Manchesterem i również bramki nie zdobyła. Tak więc, o jakiej my różnicy klas mówimy? Rozumiem, że wygrywacie w PD strzelając po kilka bramek i z tego powodu uważacie(niektórzy), że jesteście bogami futbolu lub najlepszą drużyną w historii(pozdrowienia dla p.Kowalczyka), ale jednak czasami Liga Mistrzów potrafi zweryfikować takie myślenie.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 05 maja 2009, 15:10

Mi wystarczy, ze druzyny z absolutnego TOP`u jak Chelsea czy Manchester przyjezdzaja na Camp Nou i maja problem z wymienieniem kilku dokladnych podan i skonstruowaniem jakiejkolwiek akcji.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 05 maja 2009, 15:11

Pytałem Forlana, powiedział że znakomicie się czuje kiedy ma 3 obronców na nodze,wtedy mu łatwiej bramki wchodzą. W Angli mial tyle miejsca że często sie zastanawiał czy lewe,prawe okno czy po ziemi, a ze jest facetem ktory nie może miec paru opcji zazwyczaj maścił.

W Angli w ostatnich 3 latach bylo 3 mistrzów plus Liverpool. w Hiszpaniu mistrzów było 4. Dosłownie istna przepaść.
Mi wystaczyło ze przyjechał Mistrz Hiszpani na 3 duzyne Ligi Angielskiej i wyglądał dość przekonująco.A wicemistrz przez 180 minut nie wiedział co się dzieje na boisku z MU.
Ostatnio zmieniony 05 maja 2009, 15:13 przez MGiggs, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 05 maja 2009, 15:12

Genialne! To, że United przeszli Barcy się nie liczy. Ważne, że na Camp Nou się bronili. To nic, że Barca nie stworzyła sobie żadnej setki. To nic, że United wygrali PE. Najważniejsze jest to, że na Camp Nou nie potrafi wymienić kilku podań.
I to my jesteśmy zaślepieni! :jupi:

A tak w ogóle to dla mnie liczy się to, że Barca nie potrafiła strzelić gola Wiśle Kraków :haha:
Ostatnio zmieniony 05 maja 2009, 15:14 przez Kamil232, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 05 maja 2009, 15:12

Kamil232 pisze:
Pytanie to fanow MU, zastanawialiscie sie moze dlaczego, wasze druzyny w LM tak duzo znacza? I ze w fazie puchararowej idzie im bardzo dobrze?=Wzieliscie pod uwage ze poza wasza 4 nigdzie na swiecie nie ma tak dlugo zdominowanej ligi, w ktorej mistrzostwo zdobywa praktycznie MU i raz na jakis czas ktos tam podskoczy.
I co chcesz przez to powiedzieć, że poza pierwszą czwórkę, reszta drużyn w PL jest gównianych?
Napewno nie to ze sa kosmiczne galaktyczne cudowne skoro od ponad dekade nie potrafia ich przeszkoczyc, a jak sie juz komus uda zaraz potem konczy w dupie niczym Leeds.

Jak juz kiedys mowilem to ze wasza 4 jest najlepsza nie znaczy ze reszta ligi jest cacy.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 05 maja 2009, 15:14

Podobna spiewka z Rossim ktory na wypożyczniu w Newclastle grał słabiutko a w parmie już swietnie.
Ekhm,ekhm - Newcastle obecnie to taki specyficzny klub (nad czym mocno boleję,bo Sroki obok Atletico to jedyne europejskie nie-polskie kluby spoza Włoch,do których czuję jakąś tam sympatię - w końcu trzeba komuś kibicować w PD i PL) ,w którym nawet zdobywca Złotej Piłki Owen rozgrywa najgorsze sezony w swojej karierze...

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 05 maja 2009, 15:16

Napewno nie to ze sa kosmiczne galaktyczne cudowne skoro od ponad dekade nie potrafia ich przeszkoczyc, a jak sie juz komus uda zaraz potem konczy w dupie niczym Leeds.
A ktoś pisze, że są kosmiczne galaktyczne?
A kogo to wina, ze Valencia gra taki piach, że Atletico gra piach, że Sevilla gra piach i nie potrafią regularnie przez kilka sezonów utrzymać się w czołowce. Czy to, ze w tamtym roku Wisła wygrała ligą z taką przewagę, a teraz jest trzecia w tabeli oznacza, że liga poszła do przodu czy że Wisła jest słabsza?

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 05 maja 2009, 15:17

Kamil232 pisze: I to my jesteśmy zaślepieni! :jupi:

A tak w ogóle to dla mnie liczy się to, że Barca nie potrafiła strzelić gola Wiśle Kraków :haha:
Gratuluje poczucia humoru.

Rzeczywiscie jestem zaslepiony, bo powiedzialem, ze Chelsea i Man U na Camp Nou mialo problem wymienic kilka podan z rzedu i skonstruowac akcje. To nic, ze tak wlasnie bylo - jestem zaslepiony, bo w rzeczywistosci obraz gry byl calkiem inny.
Kamil232 pisze: A kogo to wina, ze Valencia gra taki piach, że Atletico gra piach, że Sevilla gra piach i nie potrafią regularnie przez kilka sezonów utrzymać się w czołowce. Czy to, ze w tamtym roku Wisła wygrała ligą z taką przewagę, a teraz jest trzecia w tabeli oznacza, że liga poszła do przodu czy że Wisła jest słabsza?
Ja tam orange nie ogladam, wiec moge sie nie znac, ale odnosnie twojego pytania - zalezy od punktu patrzenia.
Ostatnio zmieniony 05 maja 2009, 15:19 przez mistyk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 05 maja 2009, 15:17

Widzisz Cris dla jednego liczy się tylko wynik - innym zależy jeszcze na stylu gry... Szkoda, że zdajesz się nie dopuszczać takiej możliwości. Ja rozumiem, że Chelsea to nie jest zespół samobójców żeby przyjeżdżać na CN i ryzykować utratę 5 goli grając odważnie, ale po jaką cholerę robi się z tej młócki jaką zaprezentowali wzór futbolu taktycznego? Wystarczyłoby żeby niewidomy sędzia zauważył jak Bosingwa ściąga Titiego w polu karnym za koszulkę i już szlag by trafił ten genialny plan... Rozumiem gdybyśmy się nie zbliżyli bardziej niż na 30 metr i mogli tylko klepać wszerz, ale tak nie było i choćby taki kurduplasty Bojan mógł z 5 metrów wpakować piłkę głową do pustej bramki - znowu genialny plan spaliłby na panewce. Poza tym po co Hiddink się napinał jak to jego zespół zagra odważnie i do przodu? Ciężko było powiedzieć kibicom że się jedzie przeszkadzać a nie grać?

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 05 maja 2009, 15:19

Sroki to specyficzny klub bo majac taka kadre spaść to trzeba się postarać, imo Rossi tam grał dziadowizne, poszedł do parmy i zbierał kapitalne oceny. Zreszta tak każdy ciągnie na dno- Owen Martins Tylor Duff...

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 05 maja 2009, 15:23

Rzeczywiscie jestem zaslepiony, bo powiedzialem, ze Chelsea i Man U na Camp Nou mialo problem wymienic kilka podan z rzedu i skonstruowac akcje. To nic, ze tak wlasnie bylo - jestem zaslepiony, bo w rzeczywistosci obraz gry byl calkiem inny.
Żeby znowu ktoś nie pisał jakiś bredni na mój temat.
Jakie to ma znaczenie, że Cfc i United nie skonsutrowali żadnej akcji. Co miało oznaczać użycie przez Ciebie słów: "Mi wystarczy". Czy to, że drużyny topowe z PL, nie stowrzyli akcji na Camp Nou oznacza, że ta liga jest gówniana?

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 05 maja 2009, 15:38

Janio pisze:Widzisz Cris dla jednego liczy się tylko wynik - innym zależy jeszcze na stylu gry... Szkoda, że zdajesz się nie dopuszczać takiej możliwości. Ja rozumiem, że Chelsea to nie jest zespół samobójców żeby przyjeżdżać na CN i ryzykować utratę 5 goli grając odważnie, ale po jaką cholerę robi się z tej młócki jaką zaprezentowali wzór futbolu taktycznego? Wystarczyłoby żeby niewidomy sędzia zauważył jak Bosingwa ściąga Titiego w polu karnym za koszulkę i już szlag by trafił ten genialny plan... Rozumiem gdybyśmy się nie zbliżyli bardziej niż na 30 metr i mogli tylko klepać wszerz, ale tak nie było i choćby taki kurduplasty Bojan mógł z 5 metrów wpakować piłkę głową do pustej bramki - znowu genialny plan spaliłby na panewce. Poza tym po co Hiddink się napinał jak to jego zespół zagra odważnie i do przodu? Ciężko było powiedzieć kibicom że się jedzie przeszkadzać a nie grać?
Tak samo można sobie gdybać, że jakby Drogba nie walił prosto w Valdesa itd. Niespecjalnie ma to sens.

Być może dla Ciebie ważniejsze jest wymienianie niesamowitej ilości podań i piękne zagrania. Widzę, że dla mistyka np. też. Ok, wasze prawo. Mnie bardziej cieszą kolejne trofea. I chyba pozostaniemy przy swoim.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 05 maja 2009, 15:55

Sytuacja w ktorej Valdes broni strzal Drogby ma sie nijak do tego gdy Bojan bog wie czemu strzela na pusta bramke nad poprzeczka, ze o karnym juz nie wspomne...

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 05 maja 2009, 15:57

To prawda ze w srode Chelsea podejmuje Barcelone w polfinale Ligi Mistrzow?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”