1/2 finału LM: Arsenal - Manchester United - Strona 10

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto do finału?

Czas głosowania minął 07 maja 2009, 0:29

Arsenal
12
44%
Manchester United
15
56%
Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Re: 1/2 finału LM: Arsenal - Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 05 maja 2009, 22:40

muszeq pisze:Podejrzewam, że Ferguson "skrzyczy" sędziego za czerwoną kartkę ;) Bo przed meczem wspominał coś w stylu, żeby być pobłażliwym. Szczerze mówiąc, nikt by się raczej nie przypluł jakby żółtą dostał :?
Moze sobie krzyczec, decyzja jak najbardziej prawidlowa. Rosetti dobrze poprowadzil zawody.
Gratulacje dla Manchesteru.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 05 maja 2009, 22:41

Niestety nie udało się. Manchester w finale. Szkoda wielka i strasznie tego żałuję. Szkoda też, że mecz nie przyniósł emocji, bo fatalny błąd Gibbsa wykorzystany przez Park Ji-Sunga i fantastyczny rzut wolny Cristiano Ronaldo (choć wydaje mi się, że tu Almunia mógł zachować się lepiej, ale i tak Kotorowski zrobił to gorzej) sprawiły, że po jedenastu minutach było "po ptokach". Drugiej połowy nie widziałem, więc wypowiadam się tylko o pierwszej. Zarówno ta część gry jak i poprzednie mecze pokazują, że "Czerwone Diabły" są w naprawdę piekielnej dyspozycji. Chylę czoła przed drużyną MU i witam w finale.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 maja 2009, 22:41

Co tu dużo mówić. Padake zagraliśmy.

Gratulacja dla United. Byli zdecydowanie lepsi w obu spotkaniach, liczę że Barca zagra w finale, bo wtedy może być kapitalne widowisko.

Liczyłem, że nasi będą bardziej walczyć o piłkę, United zdominował środek i nic nie mogliśmy zrobić. Pierwszy gol bardzo pechowy. Szkoda Gibbsa, ale zdarza się, co zrobić ? Drugi gol - Almunia zaspał w bramce, strzał był do wyciągnięcia. Później już 3 gol po szybkiej kontrze, był konsekwencją jeszcze jakichś prób Arsenalu.

W sumie to nie ma o czym pisać :lol: Odbijemy sobie niedługo w lidze :P

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 05 maja 2009, 22:46

Dobry mecz :) Wierzyłem, że Manchester awansuje, ale nie w takim stylu. Początek nadzwyczajnie dobry i kto wie, gdyby Gibbs się nie potknął i było by 0:0, to mecz bardziej zażarty by był. Najbardziej szkoda mi Fletchera, bo zagrał dzisiaj fenomenalnie i zabraknie go w finale z... :wink:

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 557
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 05 maja 2009, 22:48

Manchester - mimo całej mojej sympatii do Wengera i jego teamu - jest dla Londyńczyków zwyczajnie o numer za duży. Dawno nie widziałem ekipy grającej taką piłkę, jaką od kilku spotkań oferuje ManU. SZybko, dokładnie, z pomysłem... doi tego ultraszczelna obrona. Arsenal zaczał ofensywnie, z dużym animuszem, otworzył się i ...to wystarczyło dla wprost perfekcyjnego Manchesteru.

A karny? Pachniało nim, jakoś nie zdziwiło mnie, że Rosetti wskazał na "wapno". Chyba chciał dać tę honorową Arsenalowi :wink: .

Awatar użytkownika
muszeq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: muszeq » 05 maja 2009, 22:49

arek_ahig pisze:
muszeq pisze:Podejrzewam, że Ferguson "skrzyczy" sędziego za czerwoną kartkę ;) Bo przed meczem wspominał coś w stylu, żeby być pobłażliwym. Szczerze mówiąc, nikt by się raczej nie przypluł jakby żółtą dostał :?
Moze sobie krzyczec, decyzja jak najbardziej prawidlowa. Rosetti dobrze poprowadzil zawody.
Gratulacje dla Manchesteru.
Decyzja jak najbardziej słuszna, ale każdy jest człowiekiem i myślałem, że będzie odrobinę pobłażliwy i da żółtą. Każdy marzy o tym, żeby zagrać w finale i uważam, że nikt nie miałby pretensji, gdyby Darren ujrzał żółtą kartkę. Szkoda mi cholernie Fletchera, bo w tej chwili jest jednym z najlepszych naszych środkowych pomocników, a w ustawieniu 4-5-1 wręcz kluczowy, bo gra świetnie w defensywie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 maja 2009, 22:50

10 pisze:Chyba chciał dać tę honorową Arsenalowi :wink: .
Rosetti, czy Fletcher ? A może się zmówili.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 05 maja 2009, 22:56

Genialne spotkanie Ronaldo, zresztą już kolejne w LM. To jak chłopaki już chyba nie zawodzi w najważniejszych meczach? 8) Jagoda nawet stwierdził, ze to Big Match player :D

Jednak musiała być łyżka dziegciu w szklance miodu...Strasznie żałuje tego Fletcha. On jest w tej chwili przy kontuzji Hargo niezbędny. Nie mamy innego takiego zapierdalacza. Przy naszej taktyce w LM odgrywa bardzo ważną rolę...:/ Będzie go brakowało w finale oj będzie... :x

PS. Gdzie jest Logan? :boruta:

Awatar użytkownika
Scoooby
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scoooby » 05 maja 2009, 22:58

"But they pulled one back to make it 3-1 on the night on 76 when referee Roberto Rosetti wrongly dismissed Fletcher for a professional foul on Cesc Fabregas in the 18-yard box - TV replays showed he won the ball first - and Robin van Persie slammed the spot-kick into the top right-hand corner"

Szkoda ze kuźwa nie mozemy sie odwolac:/

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 05 maja 2009, 23:01

fieldy pisze:
10 pisze:Chyba chciał dać tę honorową Arsenalowi :wink: .
Rosetti, czy Fletcher ? A może się zmówili.
Fletcher dał mu pretekst. Ja tez bym to zagwizdał. Choć Szkot musnął piłkę...
Kamil232 pisze:Genialne spotkanie Ronaldo, zresztą już kolejne w LM. To jak chłopaki już chyba nie zawodzi w najważniejszych meczach?
Właśnie, skończy się wreszcie całe to pierniczenie. Choć Ronaldo nie lubię.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 05 maja 2009, 23:04

Naprawdę nie ma o czym gadać. Jednostronny mecz i trzeba mieć nadzieję, że w lidze będzie podobnie. Szkoda oczywiście Fletcha...

A Becks kibicuje United od dziecka, więc nie dziwi jego radość :P Przy każdej okazji podkreśla, że United ma w sercu, a ja od lat twierdzę, że super by było zobaczyć go w koszulce United na zakończenie kariery. Szkoda, że to niemożliwe.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 05 maja 2009, 23:07

Jeśli Piqu był profesorem po meczu z Real to nie wiem jak nazwac Vidica. Facet jest niemożliwy..... na onecie pisalo że elmudno deportivo pisało o zainteresowaniu Barcy serbem, ciekawe

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 05 maja 2009, 23:10

red85 pisze:Przy każdej okazji podkreśla, że United ma w sercu, a ja od lat twierdzę, że super by było zobaczyć go w koszulce United na zakończenie kariery. Szkoda, że to niemożliwe.
Ciekawe, czy podkreślał to podpisując kontrakt z Realem...
:wink:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 05 maja 2009, 23:13

MGiggs pisze:Jeśli Piqu był profesorem po meczu z Real to nie wiem jak nazwac Vidica. Facet jest niemożliwy..... na onecie pisalo że elmudno deportivo pisało o zainteresowaniu Barcy serbem, ciekawe

Gdyby jeszcze Vidic gral dzisiaj caly czas na 40 metrze, tak jak Pique z Realem :wink:

Wynik konfrontacji ani troche mnie nie dziwi, pewne bylo, ze awansuje Manchester.

Ciekawy tylko jestem jak dlugo jeszcze Fabregas i inni beda znosili kolejne sezony bez jakiegokolwiek trofea.

Awatar użytkownika
mientix
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mientix » 05 maja 2009, 23:15

niestety red debils górą :heft:
szczerze mówiąc liczyłem na coś więcej ze strony arsenalu. te dwie szybkie bramki załamały kanonierów

2WP //maestro

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”