LM: FC Barcelona - Chelsea FC - Strona 19

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Re: 1/2 finału LM: FC Barcelona - Chelsea Londyn

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 05 maja 2009, 21:13

Pisząc, że nie wytrzyma chodziło mi o to, że zbytnio się otworzy. Biorąc pod uwagę wasze braki w defensywie może to być zgubne.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 05 maja 2009, 23:37

Drogba jest innego zdania :lol2:

http://www.chelsealondyn.pl/newsy/drogb ... -9189.html
Napastnik Chelsea Londyn, Didier Drogba stwierdził, iż FC Barcelona weźmie przykład z gry The Blues na Camp Nou i będzie próbowała często się bronić.

Jak wiemy już jutro na Stamford Bridge odbędzie się drugie spotkanie półfinałowe pomiędzy drużyną Chelsea, a FC Barcelony. Didier Drogba powiedział, iż myśli, że Katalończycy będą próbować robić to samo w Londynie, co Chelsea robiła w Barcelonie, czyli grać bardziej defensywny futbol.

Myślę, że Barcelona będzie jutro próbowała odtworzyć naszą grę z przed tygodnia i będą chcieli się bardziej bronić. Oni wiedzą co my możemy zrobić i dlatego będą musieli na nas bardzo uważać. Mimo wszystko nie możemy nic powiedzieć ot tak, bo oni także mogą nas czymś zaskoczyć." - Powiedział Didier Drogba.
Na pewno Barcelona spróbuje zagrać jak Chelsea przed tygodniem :ok: Mistrz.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 05 maja 2009, 23:46

No ta. Wypowiedź co najmniej zabawna. Po pierwsze Barca nie jest w stanie zagrać jak Chelsea przed tygodniem. Po drugie nie sądzę, aby w ogóle podjęli taką próbę, czy chociażby mieli taki zamiar.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 05 maja 2009, 23:47

Drogba klasyk.

Wystep Henry`ego niepewny, wiec pewnie zacznie na lawce, niestety.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 maja 2009, 23:54

mistyk pisze:Wystep Henry`ego niepewny, wiec pewnie zacznie na lawce, niestety.
założę się, że będzie siedział koło Bojana :smile2:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 maja 2009, 1:35

http://www.blaugrana.pl/news/2354/guard ... nerem.html
"Występ Titiego jest wątpliwy... Bardzo wątpliwy. Niemniej, zobaczymy jeszcze jutro czy będzie w stanie zagrać".
Nie brzmi to dobrze :/ Zdecydowanie nastawiam się na pierwszy skład bez Francuza :/
"Czy zmienimy styl gry? Nie, dopóki ja jestem trenerem tej drużyny"
:]

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 06 maja 2009, 9:11

Mentor pisze:Drogba jest innego zdania :lol2:

http://www.chelsealondyn.pl/newsy/drogb ... -9189.html
Napastnik Chelsea Londyn, Didier Drogba stwierdził, iż FC Barcelona weźmie przykład z gry The Blues na Camp Nou i będzie próbowała często się bronić.

Jak wiemy już jutro na Stamford Bridge odbędzie się drugie spotkanie półfinałowe pomiędzy drużyną Chelsea, a FC Barcelony. Didier Drogba powiedział, iż myśli, że Katalończycy będą próbować robić to samo w Londynie, co Chelsea robiła w Barcelonie, czyli grać bardziej defensywny futbol.

Myślę, że Barcelona będzie jutro próbowała odtworzyć naszą grę z przed tygodnia i będą chcieli się bardziej bronić. Oni wiedzą co my możemy zrobić i dlatego będą musieli na nas bardzo uważać. Mimo wszystko nie możemy nic powiedzieć ot tak, bo oni także mogą nas czymś zaskoczyć." - Powiedział Didier Drogba.
Na pewno Barcelona spróbuje zagrać jak Chelsea przed tygodniem :ok: Mistrz.
Na twoim miejscu brałbym info z bardziej wiarygodnych źródeł jak chelsea.pl gdzie jest wywiad z Didierem również i nic nie ma tam o tym co dajesz u góry. Wszedłem na chelsealondyn.pl w info do tego posta dali setanta.com przeszukałem wiadomości odnośnie LM ,Chelsea i Barcy i nie było żadnego tego typu wywiadu z nim.

Awatar użytkownika
sudden
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sudden » 06 maja 2009, 11:41

Problemem Barcelony może być obrona która szwankowała już podczas znakomitego spotkania z Realem kilka dni temu. Szczególnie podczas stałych fragmentów gry. Najsłabiej grał wówczas Abidal ale cała obrona miała problem głównie z kryciem. Mam nadzieję że to poprawili i wyciągnęli wnioski do dzisiejszego meczu z Chelsea mimo osłabienia brakiem Puyola i Marqueza. Bo kto jak kto ale Chelsea może ich zabić stałymi fragmentami gry. Przydała by się chociaż przypadkowa bramka dla Barcy na początku i wtedy będę spokojny o awans Barcy. Chelsea będzie musiała się odkryć...
Gorzej jak będzie odwrotnie.

Zaza is live
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza is live » 06 maja 2009, 14:10

Siema Mentor :!: i reszta bandy :P

Dzisiaj zapowiada się uczta taktyków, bo mimo wszystko Pep też może (i co ważne ma czym) zaskoczyć Guusa :]
Ten mecz to będzie takie szachy w szybkim tempie, Barca wie co lubi, a Chelsea wie co może ugrać.
Guus mi zaimponował w pierwszym meczu stawiając na Bosingwe na lewej mimo że On prawo nożny, ale wiedział że Messi kocha schodzić do środka, na lepszą noge Portugalczyka, ten wręcz go prosił, choć choć tu malutki do środka. To było mistrzoskie zagranie które można dopiero docenić po meczu, jednak to już było, teraz to i Pep się na to przygotuje (czeste zmiany pozycji ? lewa prawa? ) Jestem za Dumą Kataloni, ale coś mi mówi że to będzie dla nich bardzo ciężki mecz, nie dla tego że Chelsea się będzie bronić w 10 z Drogbą na szpicy, poprostu Chelsea ma też dobrą pake, Ci piłkarze mogą wygrać z każdym. Czuje że będzie 1:1 i awans Barcelony. Takie mocne 1:1 :]

Do nie dawna każdy mówił że najwiekszy atut Barcy to trio Messi, E2, Heniu teraz chyba wiekszym atutem jest para Xavi, Iniesta :] wiec albo mają 5 atutów, albo 2 :P Mi osobiście bardziej podobała się Cheslea za czasó Mou, 4-3-3- skrzydełka-żądełka, Drogba jako czołg na szpicy, i wszystko jasne, a druga linia to Frank od wszystkiego i Bizon Essien od czarnej roboty. Teraz Chelsea nie gra już tak efektywnie jak wtedy, za to Barca ma to coś.

Ważny będzie początek, jak pokazał wczorajszy mez, ale z drugiej strony początek to może być takie badanie rywala - licze że to będzie naprawde fajne widowisko, a obie ekipy bedąmiały tylko jeden cel :] Rzym ! Niech wygra lepszy :!:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 06 maja 2009, 14:21

Mentorze Ty jesteś pewny tych Polskich tłumaczeń bo ja z doświadczenia wiem że często takie newsy są fatalnie tłumaczone.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 maja 2009, 14:26

Ja nawet tego newsa na setancie nie znalazłem, który rzekomo miał być oryginałem.

Były inne wypowiedzi Drogby, ale tej jakoś nie ma

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 06 maja 2009, 14:31

Kibicuje dziś Dumie Katalonii i jestem niemal pewien awansu. Chelsea musi strzelić dziś bramkę a to zmusza ich do odsłonienia się, nie musi to od razu być mega ofensywny football ale jak rozluźnią szyki obronne to Barcelona powinna to wykorzystać a jak strzeli bramkę to po zawodach. Nawet jeżeli Chelsea uda strzelić się gola to Barcelona nie jest bez szans, może to na nich podziałać jak gol Realu w Madrycie :P
Mówi się że Barca nie ma obrony... na pewno są osłabieni ale na pewno nie zagrają dziś tam ludzie którzy pierwszy raz będą grać w piłkę a najlepszą obroną jest atak. Chciałbym dziś wymianę ciosów ale nie spodziewam się, dużo zależy jak mecz się poukłada :)

Nie mogę się doczekać finału MU-Barca. Obie drużyny grają aktualnie najlepszą piłkę a przy tym na forum jest spore grono zakompleksionych kibiców MU którzy coś mają do Barcy ale sami nie widzą co :P Oczywiście nie wszyscy ale na pewno byłoby tutaj ciekawie :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 maja 2009, 16:27

Nie mam żadnego rozeznania w stronkach Chelsea więc nie miałem pojęcia, że tłumaczenie może być do dupy. Link dostałem od kumpla i po przeczytaniu wrzuciłem tutaj bo mnie rozbawił. Źródła nie sprawdzałem bo przyjąłem, że nikt sobie tego nie wymyślił. Być może było to błędne założenie, ale jestem niewinny :lol: Następnym razem będę ostrożniejszy.

O meczu chyba nic już nie napiszę. Denerwuję się :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 maja 2009, 16:32

Mentor pisze:O meczu chyba nic już nie napiszę. Denerwuję się :P
ja się wczoraj dopiero denerwować zacząłem na godzinę przed meczem, ale o 20:55 już mi minęło :D

Essien zapowiada walkę o ... zachowanie czystego konta. Zapowiadają się rzuty karne. Jak Chelsea strzela to wszyscy wiedzą [ostatni finał], a jak sobie Barca radzi ? Czy Messi zawiedzie w najważniejszym momencie ? :P

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 06 maja 2009, 16:43

ale masz wyznacznik , ostatni finał to poprostu szczęście Manchesteru i tyle , przed Terrym wszyscy swoje karne wykonywali pewnie a sam Terry nie strzelił jakoś tragicznie w sensie techniki strzału , miał tylko ogromnego pecha ...

karne to loteria i na pewno nie ma tutaj faworyta , jak do nich dojdzie :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”