LM: FC Barcelona - Chelsea FC - Strona 20

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
red85

Re: 1/2 finału LM: FC Barcelona - Chelsea Londyn

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 06 maja 2009, 16:51

Nie mogę się doczekać finału MU-Barca. Obie drużyny grają aktualnie najlepszą piłkę a przy tym na forum jest spore grono zakompleksionych kibiców MU którzy coś mają do Barcy ale sami nie widzą co :P Oczywiście nie wszyscy ale na pewno byłoby tutaj ciekawie :lol:
I później dziwić się, że kamil wkleja setki cytatów. Rozumiem, że - cytując klasyka - kłamstwo powtórzone tysiąc razy staje się prawdą, ale zachowaj resztki zdrowego rozsądku.

Liczę na wyrównany mecz. A kto wygra mało mnie obchodzi...Lepiej by jednak było gdyby ponownie nie doszło do finału angielskiego. Już nawet mnie, zapalonego fana brytyjskiego futbolu, zaczyna to nudzić ;)

PS a jeśli mowa o kompleksach...Zaskakująco często widzę ludzi mających w avaterze czerwono-czarne barwy, którzy raz po raz (nieporadnie) wbijają szpilę w fanów United i starają się udowodnić jacy to oni są fatalni :boruta:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 06 maja 2009, 17:15

Red85 napisałem że spore grono...
Robi się Was pełno zawsze tam gdzie pada temat związany z Barceloną, nie miałbym nic do tego gdyby nie to że posty nasycone są ironiami, aluzjami, prowokacjami i ociekają frustracją. Pytanie czemu.

Frustracja związana z Manchesterem u Milanistów ? :rotfl: Zawsze jak przypominam sobie pojedynki z Wami mam znakomity humor, zaraz chyba przypomnę sobie parę spotkań na youtube :smile2:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 06 maja 2009, 17:35

Mnie ciekawi czy Guus da Anelke na skrzydło. Jedno pewnie zajmie Malouda, drugie obstawiam na Anelke względnie kalou, szkoda że kontuzjowany jest J.Cole bo jak nić by się dzisaj przydał. Jeśli nie zagra Henry, Iniesta pojdzie do przodu a jego miejsce pewnie zajmie Keiita co też wiele da by zniwelować siłe fizyczną Chelsea w środku.Ciekawe jak obrona Barcy, caceres ? Abidal na środek? Sylvinho? Pep ma maly ból glowy. Szanse Oceniam na 60-40 dla Barcy z tego powodu że im wystarcza bramkowy remis i są w formie, jednak doprawdy nie będę zaskoczony gdy awansuje Chelsea i wykorzysta braki Barcy w obronie.
Wczoraj miałem nerwy do 11 minuty, dzisaj piwko już wychlodzone i oczekuje świetnego meczu i niech wygra lepszy by nie było smrodu ze powodu jakiegos lipnego karnego czy kartki.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 maja 2009, 18:43

Wygląda na to, że ten przepis z kartkami wchodzi w życie dopiero od przyszłej edycji a więc trzeba uważać :/ Zagrożeni są Alves i Busquets. Z tej okazji przypomniał mi się dowcip:
Nauczyciel pyta:
– Jasiu, ile miałeś lat w ostatnie urodziny?
– 7.
– A ile będziesz miał w następne?
– 9.
– Siadaj, pała!
– Niech to szlag, pała w urodziny…
Już sobie wyobrażam jak Dani dostaje dzisiaj żółtko i mówi do sędziego "Ku rwa mać! Kartka w urodziny*" :/

* - dzisiaj Daniel Alves obchodzi 26 urodziny :]

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 06 maja 2009, 19:20

MGiggs pisze:Mnie ciekawi czy Guus da Anelke na skrzydło. Jedno pewnie zajmie Malouda, drugie obstawiam na Anelke względnie kalou, szkoda że kontuzjowany jest J.Cole bo jak nić by się dzisaj przydał.
Raczej go pośle na prawe skrzydło bo Malouda ostatnio jest w formie (wow w końcu :shock: ), albo zagra dwoma napastnikami :) Grał ustawieniem z dwoma napastnikami przeciwko Fulham wygrali 3-1 a bramke strzelili Drogba,Anelka i Malouda więc możliwe że Guus pokusi się o 4-4-2 ale z drugiej strony by musiał trochę środek wybrakować ale brak Ballacka na boisku to żadna strata :P

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 06 maja 2009, 19:37

Valdés; Alves, Piqué, Touré, Abidal; Busquets, Xavi, Keita; Iniesta, Eto'o i Messi

Kiepsko to wyglada

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 maja 2009, 19:46

Nie chciałbym ogladać karnych, wiadomo, ze to loteria, jednak ostatnimi czasy jak do pilki na 11 metrach podchodzi Eto'o czy Messi to nie jestem w 100% przekonany czy strzela.
Mam nadzieje, że Henry zagra i nie bedzie po nim widać zadnego urazu. Beda wymuszone zmiany w defensywie, wiec kolejne sa naprawade niepotrzebne. Jesli niestety okaze sie, że Titi nie zagra obstawiałbym w jego miejsce Busquetsa. Wraz z Toure mogliby postawić niezły mur w drugiej lini, choć nie przypominam sobie wielu spotkan gdzie grali obaj jednoczesnie. Najczesciej przy braku Keity czy Henry'ego pogrywa sobie Keita, nie gra źle, więc jego wystep także mnie nie zaskoczy.
Co do defensywy wielu widzi Sylvka w wyjściowym składzie, nie wiem dla mnie mimo ogromnego doświadczenia Brazlijczyka nie widze rożnicy miedzy jego wystepem a Martina. Występy zarówno jednego jak i drugiego to bedzie taka sama niewiadoma.
Wierze, że Barca zagra swoj futbol, licze, że efektywny i skuteczny. Gramy na ciezkim terenie, w spotkaniu o wielkiej randze, ze świetnym zespołem, bo tylko taki mogł poraz kolejny być w conajmniej półfinale LM. Będzie ciezko, ale jestem optymista, nie mozemy 2 raz odpaść w ostatnim momencie. Oby wynik spotkania nie budzil zadnych kontrowersji i był w 100% zasłuzony.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 06 maja 2009, 19:48

Chelsea prawdopodobnie zagra takim składem : Cech; Bosingwa, Terry, Alex, Cole; Essien, Ballack; Lampard, Anelka, Malouda; Drogba
Ciekawe czy w końcu Henry zagra czy nie zagra bo chyba do ostatniej chwili nic nie będzie wiadomo :>

EDIT:
CONFIRMED: Thierry Henry does not start for Barcelona and he is not even on the bench.
GOAL.com
Ostatnio zmieniony 06 maja 2009, 19:49 przez KajoFC, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 maja 2009, 19:48

Titiego nawet na ławce nie ma, szkoda bo fajnie zagrał ostatnio z Realem. Na pewno by się przydał w meczu z Chelsea. Z Chelsea która wychodzi znów mocno defensywnie. Więc są większe szanse na moje typy :smile2:

panowie, składy już są znane :D

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 06 maja 2009, 19:48

Red85 napisałem że spore grono...
Robi się Was pełno zawsze tam gdzie pada temat związany z Barceloną, nie miałbym nic do tego gdyby nie to że posty nasycone są ironiami, aluzjami, prowokacjami i ociekają frustracją. Pytanie czemu.
Zaiste, ale zgrywanie niezbyt rozgarniętego całkiem dobrze Ci wychodzi. Przestańmy jednak na chwilę żartować i porozmawiajmy o faktach. Kibice Barcy rzucili się na MGiggsa z wielką wściekłością, kiedy ten posunął się do pamiętnego stwierdzenia na temat Toure. Była to reakcja na głupawy post,z którego zresztą sam autor się wytłumaczył. A wyobraź sobie, że kibice United mają dużo więcej okazji do reakcji na głupawe posty fanów katalońskiej drużyny, którzy i tak nigdy nie potrafią powiedzieć "fakt, przesadziłem". Gdybym w temacie o United raczył czytających stwierdzeniem, że "Puyol to drewniak", "Messi to lala", to kibice jakiej drużyny byliby aktywni w tymże topicu? Bez podpowiedzi się obędzie ? : >
Frustracja związana z Manchesterem u Milanistów ? :rotfl: Zawsze jak przypominam sobie pojedynki z Wami mam znakomity humor, zaraz chyba przypomnę sobie parę spotkań na youtube :smile2:
Doprawdy, kibice United mają w ostatnich miesiącach same powody do frustracji i kompleksów. Powinni najlepiej się schować i w ogóle nie pokazywać się światu ze wstydu przed tym, co prezentują ich ulubieńcy.

I niechaj znowu mod dal mi ostrzeżenie za reagowanie na głupawe posty innych.

PS Obym po meczu znowu nie musiał czytać żenujących wypowiedzi sfrustrowanych piłkarzy.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 maja 2009, 19:50

mistyk pisze:Valdés; Alves, Piqué, Touré, Abidal; Busquets, Xavi, Keita; Iniesta, Eto'o i MessiKiepsko to wyglada
Nieźle to wygląda nie ma co. Trzeba wierzyć, choć z rozegraniem dzisiaj moze być problem, przynajmniej z takim jakie było ostatnio. Yaya to opanowany i skoncentrowany zawodnik, wiec powinien dać rade na środku obrony, ma przed soba dwojke - Busquets- Keita, wiec szans na błedy bedzie mial jeszcze mniej.
Visca el Barca

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 06 maja 2009, 19:51

red85 pisze:
PS Obym po meczu znowu nie musiał czytać żenujących wypowiedzi sfrustrowanych piłkarzy.
Obym dzisiaj wreszcie zobaczyl dobry mecz, a to jak wiemy glownie zalezy od panow z Londynu.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 maja 2009, 19:54

mistyk pisze:a to jak wiemy glownie zalezy od panow z Londynu.
ale Barca też moze coś z tym zrobić. Niech strzeli szybko gola, a gwarantuje ci, że Chelsea zagra futbol na TAK :D

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 06 maja 2009, 19:54

mistyk pisze:
red85 pisze:
Obym dzisiaj wreszcie zobaczyl dobry mecz, a to jak wiemy glownie zalezy od panow z Londynu.
Według własnego mniemaniu jesteście najlepsi na świecie. Czemu zatem cokolwiek ma zależeć od przeciwników? Wszystko jest w Waszych rękach.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 06 maja 2009, 19:56

Po meczu będzie Jaja> Vidic :mrgreen: :wink:

a tak na poważnie to Toure grał kiedyś na tej pozycji w Barcelonie czy w Olimpiakosie? Z tego co oglądam go w Barcelonie(w sumie to dosc czesto) to go tam nie widzialem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”