LM: FC Barcelona - Chelsea FC - Strona 44

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1374
Kibicuję: AC Milan

Re: 1/2 finału LM: FC Barcelona - Chelsea Londyn

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 07 maja 2009, 23:44

nie wiem czy wiesz,ale smród jaki powstał w wyniku wcześniejszych wydarzeń na boisku będzie się ciągnął za wami LATAMI jak po MŚ 2002 za Koreą i Hiddinkiem...

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 08 maja 2009, 0:08

Szczerze wątpię Mazur... smród mógłby się ciągnąć gdyby Sporting dzięki pomocy sędziego odrobił stratę z pierwszego meczu z Bayernem, a potem znowu dzięki arbitrowi wyeliminował Barcelonę, przeceniasz swoje wróżbiarskie zdolności najwyraźniej...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 08 maja 2009, 0:11

Jeśli Barcelona wygra finał, to na pewno tak będzie - bo wszyscy będą pamiętać, że ten finał im się nie należał.
Jeśli będzie inaczej, to chyba nikogo to nie ruszy - co im dał sędzia, to odebrało ManU, więc zostanie to uznane za sprawiedliwość dziejową.
Moim zdaniem jednak wszyscy będą Barcelonie to pamiętać - bardzo rzadko zdarza się, by w półfinale Ligi Mistrzów jeden zespół nie otrzymał trzech karnych i odpadł, a drugi został osłabiony w bardzo mocno dyskusyjny sposób przez sędziego, a mimo to przeszedł będąc zespołem słabszym. Ludzie będą ten dwumecz pamiętać i to raczej nie przez niewykorzystane okazje Chelsea...

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 615
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 08 maja 2009, 0:16

Generalnie jest mi wszystko jedno kto wygra, ale United wydaje się grać lepszą piłkę, świetnie w środku pola, perfekcyjnie w defensywie, więc Barcelonie może być ciężko. Ale to finał, one rządzą się własnymi prawami.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 08 maja 2009, 0:18

Jeśli Barcelona wygra z Manchesterem to udowodni, że miejsce w finale należało się jej jak psu micha i nikt nawet nie zająknie się o murarzach z Chelsea, więc podobnie jak Mazur - pudło Wilmore :lol:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 08 maja 2009, 0:22

W jaki sposób zwycięstwo w jednym meczu udowadnia, że należało się zespołowi zwycięstwo w innym?
Mam rozumieć, że jeśli Wisła wygra w niedzielę z Legią, to znaczy, że należało jej się zwycięstwo z Lechem?
Argument zupełnie nietrafiony. Wtedy (po zwycięstwie Barcy) dopiero zaczną się narzekania, że w finale zagrała i wygrała drużyna, która nie powinna w nim grać - i żaden wynik z ManU nie zmieni tego, że Barcelonie finał się nie należał.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 08 maja 2009, 0:30

Wilmore -> dokładnie jest tak jak mówisz ale niestety zapatrzonego fana Mas Que Un Clubu nie przekonasz że "murarze" z Chelsea zasłużyli na finał a raczej że to on Barcie się nie należy ;]

a co do finału to jak Barca wygra to na pewno nikt nie zapomni o tym półfinale , jak przegra to wtedy już to nikogo nie będzie obchodzić bo liczy się zwycięzca a nie ten 2gi .

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 08 maja 2009, 0:33

Barcelona zremisowała 0-0 u siebie i 1-1 na wyjeździe, w obu spotkaniach sędziowie się mylili, (na niekorzyść obu zespołów), więc wytłumacz mi jakim cudem dyskusja toczy się jedynie na temat błędów z drugiego meczu i dlaczego pomimo spartaczenia kilku setek, prowadzenia w rewanżu na własnym stadionie, (w dodatku z przewagą gracza) i frajerskiego stracenia bramki w 93 minucie jesteś tak absolutnie przekonany, że to Chelsea należał się awans? Zaślepienie? Jeśli chcesz bawić się w zabawę pod tytułem "co powinno się zdarzyć" to ja równie dobrze mogę napisać, że w pierwszym spotkaniu powinien być karny na Titim - 1:0, gol Bojana na pustą - 2:0 i po sprawie 8)

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 08 maja 2009, 0:39

a gdzie ja pisałem o niewykorzystanych sytuacjach ? bo nie widzę , nawet jak należał się wam karny to dla Chelsea były conajmniej 2-3 . Btw co mają niewykorzystane sytuacje do błędów sędziego ?

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 08 maja 2009, 0:42

Dobrze się stało, że wczoraj stało się jak się stało( :D ) Niektórzy na własne oczy mogą się przekonać kto tu jednak jest zaślepionym, nie umiejącym realnie spojrzeć na sprawę fanem. I jeszcze taki typ(Visca Pokemon jak to bodaj Loker nazwał :beer: ) był na tyle bezczelny, że oskarżał o to innych... :roll:

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 08 maja 2009, 0:49

Etus naucz sie czytac ze zrozumieniem - latwiej pojdzie na przyszlosc, tym razem pomoge i zaznacze czego nie doczytales/zrozumiales:
Jeśli chcesz bawić się w zabawę pod tytułem "co powinno się zdarzyć"...
w dodatku byla to odpowiedz na:
Wilmore pisze:zaczną się narzekania, że w finale zagrała i wygrała drużyna, która nie powinna w nim grać

Kamil widze ze trzymasz forme - moze zapytam tak jasno zebys nawet ty zrozumial - dlaczego ja nie mam problemu z przyznaniem ze nalezal sie karny po rece Pique za to brytofile nie wspominaja o karnym z pierwszego meczu a do tego walkuja dalej teorie o 3-4 karnych (Pique+Drogba nurek gdy tylko czuje reke na plecach+Malouda faulowany przed polem karnym a wywracajacy sie w polu karnym+nastrzelona pacha Eto'o)?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 08 maja 2009, 1:11

Uwierz mi, daleki jestem od uznania siebie za "brytofila".
To, że ktoś nie uważa Barcelony za lepszą od wszytkich, nie znaczy, że jest "brytofilem".
Jeśli uważasz, że karne to był nurek Drogby i pacha Eto'o, to widzę, że Twoje posty od postów Reproduktora różnią się tylko większą ilością znaków.
Na końcu zawsze i tak czeka nas tylko potencjał intelektualny cycatej blondyny.

A poruszam temat wczorajszego meczu, a nie spotkania sprzed tygodnia, gdyż... Hm, zastanówmy się.
Może dlatego, że jesteśmy świeżo po meczu wczorajszym?
Poza tym w Barcelonie to też Chelsea bardziej zasługiwała na zwycięstwo. Choć tam sędziowie raczej nie mylili się na jej niekorzyść.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 maja 2009, 1:13

Psy szczekają a karawana jedzie dalej.

Jeżeli wygramy Ligę Mistrzów i za kilka lat ktoś zada pytanie jaka ekipa grała w owym czasie najlepszą piłkę to zdecydowana większość ankietowanych powie, że Barcelona. Bez względu na smród jaki niestety pozostał po dwumeczu z Chelsea.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 92

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 08 maja 2009, 7:41

Wilmore pisze:Poza tym w Barcelonie to też Chelsea bardziej zasługiwała na zwycięstwo. Choć tam sędziowie raczej nie mylili się na jej niekorzyść.
Bez przesady... Chelsea miała jedną stuprocentową sytuację (wogóle miała jedną sytuację), Barcelona setki miała 3 (Eto'o, Hleb, Bojan), do tego przewaga we wszystkich elementach gry... I w tym meczu sędziowie mylili się raczej na korzyść Chelsea...
Rewanż to już inna sprawa. Sędzia pomógł Barcelonie, ale jeżeli brać pod uwagę dwumecz (niektórzy chyba zapomnieli, że to były dwa mecze) to wychodzi mniej więcej po równo. Jak by ktoś się uparł to i rękę Pique można tak wytłumaczyć, że się okaże, iż sędzia miał rację, ale jak widzicie nikt tutaj nie próbuje tego robić. Moim zdaniem tylko ten jeden karny się Chelsea należał, a widziałem masę powtórek...

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 08 maja 2009, 8:21

Wilmore pisze: Poza tym w Barcelonie to też Chelsea bardziej zasługiwała na zwycięstwo. Choć tam sędziowie raczej nie mylili się na jej niekorzyść.
Rece opadaja.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”